Urmărește-ne și pe:

Știri

În premieră, Gala MIFNE pentru copii cu autism, la Piatra Neamț

Adăugat

pe

Principele Nicolae al României şi soția sa, Alina-Maria a României, vor fi prezenți la evenimentul caritabil Gala Mifne, în sprijinul copiilor cu autism

În prezența Principelui Nicolae al României, Președinte de onoare Mifne și a soţiei sale, Alina-Maria a României, Ambasador Mifne, vă invităm să participați la o seară încununată de noblețe şi eleganță. Într-un gest profund de sprijin și empatie, prima ediție Gala Mifne va avea loc pe 8 decembrie 2023, la ora 19, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț, fiind un eveniment deosebit, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinul familiilor cu bebeluși identificați la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la servicii specializate. De asemenea, Gala Mifne își propune să contribuie la conștientizarea faptului că diagnosticul precoce este esențial în autism, intervenția terapeutică fiind crucială în primii doi ani de viață ai copilului.

În cadrul Galei Mifne sunt pregătite momente alese și invitați speciali. Oaspeții vor fi mai aproape de universul fascinant al operei, prin prezența Veronicăi Anușca, soprană Opera Națională din București, care va vorbi despre motivația sa de a se alătura cauzei Mifne. Gala va fi presărată de povești de viață deosebite, discursuri ale unor oameni din comunitate, care ne vor inspira cu motivația lor interioară de a genera impact în lume. Nelipsit va fi şi momentul de destindere oferit de invitatul Gabriel Gherge. Cu un talent unic de a conecta oamenii și de a încuraja interacțiunea, evenimentul va fi moderat de Diana Cristea. Oaspeții se vor bucura de o cină cu preparate atent selecționate. Programul serii cuprinde și o tombolă, urmată de o licitație. Printre obiectele aflate la licitație vor fi și câteva tablouri expuse în cadrul Galeriei de Artă Rotemberg-Uzunov, București. La tombolă vor fi oferite şi albume foto „Bunicul meu, Regele Mihai”, cu semnătura nepotului, Nicolae al României.

Membrii onorifici ai asociaţiei, Nicolae al României alături de soția sa, Alina-Maria a României, își aduc contribuția pentru a spori impactul evenimentului și a oferi un exemplu de implicare socială. Toate donaţiile obținute din eveniment se vor tranforma în sprijin pentru familiile cu copii sub doi ani, identificaţi la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la diagnostic precoce în autism şi programul de tratament Mifne, care tratează toți membrii familiei afectate.

Cuvânt din partea membrilor onorifici

“Vreau să fiu implicat, să fiu o voce, să transmit mesajul mai departe, să fie auzit de toată lumea. Doresc să facem cunoscute semnele timpurii ale autismului şi părinţii să aibă acces la servicii specializate, la diagnostic şi tratament precoce în autism. Trebuie să începem de aici. România este la început de drum din acest punct de vedere. Dorim să ne implicăm pe termen lung şi ştiu că misiunea asociaţei este una de impact, tranformând vieţile familiilor afectate. Gala Mifne este o ocazie de a impărtăşi motivaţia de a sprijini copiii şi părinţii aflaţi în nevoie. Invităm comunitatea nemţeană să participe la un eveniment în care primează puterea comunităţii.”, a spus Nicolae al României, Preşedinte de onoare Mifne România.

“Cred că este nevoie de mult curaj din partea părinţilor. Aici intervine şi misiunea noastră de a ajuta părinţii aflaţi la răscruce de drumuri, când autismul este la debut. Este greu să fii în situaţia lor. Semnele timpurii ale autismului sunt o noutate pentru România şi pentru întreaga lume. Vrem să facem cunoscută metoda Mifne, care aduce atâta speranţă familiilor afectate.” , a spus Alina-Maria a României, Ambasador Mifne România.

Cuvânt din partea organizatorilor

„Gala Mifne, aflată la prima ediţie, este un eveniment caritabil despre oameni şi puterile lor, pe care, de multe ori, în ceața vremurilor, nu le mai vedem. Într-un cadru al nobleţei şi eleganţei, în prezenţa Principelui Nicolae al României şi a soţiei sale Alina-Maria a României, membri onorifici ai asociaţiei noastre, invităm comunitatea nemţeană, şi nu numai, să se alăture pentru a sprijini familiile afectate de flagelul autismului. În România, una din 51 de familii suferă, pentru că autismul nu este o călătorie solitară, este o odisee comună, care atinge viețile părinților, fraților și prietenilor. Este o tapiserie de provocări țesută cu fire rezistente, răbdare și dragoste neclintită. Lumea lor este și lumea noastră și, prin organizarea acestei Gale, suntem chemați să fim mai mult decât simpli martori. Familiile afectate de autism au nevoie de noi, iar prin acțiunile noastre colective, înțelegere și compasiune, putem veni cu soluții concrete, care să uşureze suferința acestor familii.

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu aduce speranță, prin acţiunile pe care le întreprinde. Diagnosticul de autism se pune încă mult prea târziu în România. Decenii la rând, părinţii copiilor cu autism din întreaga lume au primit diagnosticul în jurul vârstei de 3-4 ani, când autismul se poate doar ameliora. Timpul este esenţial în autism. Misiunea asociației, prin aducerea metodei Mifne din Israel, este de a promova, pe teritoriul ţării noastre, semnele timpurii în autism, cu debut în primul an de viaţă al bebeluşului. Odată identificate semnele, părinții câștigă timp prețios pentru a interveni într-un moment crucial, sub vârsta de doi ani, când creierul bebelușului este foarte maleabil. Tratamentul intensiv, în această perioadă de dezvoltare a copilului, reduce anii de chin pe care familiile cu copii cu autism îi parcurg. Pentru că autismul afectează întreaga familie, rezultate extraordinare se obțin când toți membrii familiei primesc sprijin de specialitate. Părinţii sunt cei mai motivați să îşi ajute copiii şi au nevoie de susţinere.

Centrul Mifne România, înfiinţat la Piatra Neamţ, este singurul centru din România specializat în tratamentul intensiv timpuriu al autismului şi al doilea din Europa. Echipa de specialiști Mifne din ţara noastră s-a specializat în Israel. Suntem mândri pentru această reuşită la care a constibuit din plin şi comunitatea nemţeană. În prezent, fondurile adunate se vor transforma în sprijin financiar pentru accesul la diagnostic şi tratament intesiv pentru familiile afectate.  Efortul de a produce această schimbare pentru România este un omagiu adus familiilor care nu au avut șansa să primească la timp diagnosticul de autism şi o consecinţă a întrebării dureroase a multor părinţi De ce nu am ştiut mai din timp? Ne dorim ca niciun părinte din România să nu mai sufere drama autismului.”,  a spus Sînziana Burcea, preşedinte Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu.

„În acest parteneriat, suntem hotărâți să aducem o schimbare pozitivă și să dăruim speranță celor aflaţi în nevoie. Credem cu tărie că în momente dificile, puterea comunității și a colaborării este uluitoare. Expertiza, creativitatea, dedicarea și resursele noastre vor sprijini, necontenit, cauza Mifne.”,  a spus Andrei Nica, Preşedinte Asociaţia Marea Mişcare.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, în parteneriat cu Marea Mișcare, două organizații non-profit.

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, cu misiunea de a răspunde unei probleme sociale stringentea societății românești, şi anume lipsa serviciilor specializate în autism timpuriu. Acest lucru este posibil prin implementarea programului de tratament intensiv Mifne, metodă adusă din Israel, adresată întregii familii, care combate evoluția autismului. Conceptul Mifne educă părinţii şi viitorii părinţi, că timpul este esenţial în detectarea semnelor subtile timpurii ale autismului. Intervenţia terapeutică este crucială în primii doi ani de viaţă. Mifne acţionează pentru a spori conştientizarea faptului că autismul afectează întregul nucleu familial, cu impact major în societate. Timpul este esențial!

Asociaţia Marea Mișcare promovează un stil de viață sănătos, prin practicarea activităților fizice și prin participarea copiilor și tinerilor la diverse activități, combaterea sedentarismului și a implicațiilor și complicațiilor generate de acesta, la toate categoriile de vârstă. De asemenea, asociația sprijină și implementează programe de dezvoltare socială, culturală, artistică, sportivă, economică și turistică, benefice pentru comunitatea din județul Neamț și nu numai.

Biletele la Gala Mifne pot fi rezervate online, donând 350 RON, prin accesarea butonului de donaţie, de pe www.galamifne.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ GALA MIFNE

 

Știri

75 de zile de spitalizare, după un accident. Se propune clasarea: minorul nu a respectat indicatorul „Oprire”

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 12 iulie 2024, un adolescent de 14 ani a fost lovit de un autoturism, pe o stradă din localitatea Nistria, comuna Boghicea din județul Neamț. Băiatul, spun părinții acestuia, a ieșit cu tortineta de pe o stradă secundară în strada principală, pe un loc fără marcaj de trecere. Reușise să treacă strada când, pe contrasens, l-a lovit un autoturism condus de o femeie din aceeași comună. Oamenii susțin că băiatul, deși a trecut prin loc nepermis, ar fi fost lovit pe fondul unei viteze excesive. Viteza nu ne-a putut fi comunicată de către IPJ Neamț, aceste date fiind la dosar și nu în posesia poliției, potrivit informațiilor primite. Totuși, o expertiză care se află la dosar arată că șoferița conducea cu viteza legală în momentul impactului, potrivit apărătorului legal al acesteia. O a doua nemulțumire a familiei este legată de faptul că s-a solicitat clasarea cauzei, deoarece tânărul nu a respectat indicatorul „Oprire”. Din cauza leziunilor suferite, fiindu-i montate tije în mai multe zone din corp, băiatul a fost nevoit să înghețe anul școlar și toate cheltuielile au fost suportate de familie, inclusiv cele de transport, adolescentul fiind spitalizat la unitatea sanitară „Sfânta Maria” din Iași, unde a necesitat – conform documentelor – un număr de 75 de zile de îngrijiri medicale, dar și intervenții chirurgicale.

De cealaltă parte, avocatul șoferiței, Alexandru Iștoc spune că femeia nu se uita pe telefon în momentul impactului și că aceasta s-a trezit cu minorul în fața mașinii. Privind viteza, potrivit expertizei atașate la dosar, femeia s-ar fi încadrat în limitele legale, iar impactul a avut loc pe contrasens deoarece aceasta ar fi tras la volan pentru a-l evita pe băiat.

Poliția Neamț nu a identificat cele din urmă acuzații în evidențe, conform declarațiilor primite. Ne-au fost transmise și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Familia poate formula plângere împotriva soluției de clasare a cauzei.

Vezi articolul

Știri

Stația de epurare de la Roman deversa în râu mizerie neepurată pe vremea Apa SERV, spune edilul Romanului

Adăugat

pe

Roman TV

Despre stația de epurare din municipiul Roman, redacția noastră a scris încă din anul 2023, atunci când Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Neamț ne transmitea faptul că la stațiile de epurare ale Companiei Județene Apa SERV SA, respectiv la cele din Piatra Neamț, Târgu Neamț și Roman – cea din urmă la acea vreme gestionată tot de compania nemțeană – fuseseră realizate opt controale privind respectarea legislației de mediu, în urma unor sesizări. La Roman, acestea vizau evacuarea de ape uzate neepurate sau parțial epurate în râul Siret, direct din stația de epurare. S-a constatat atunci că obiectivul funcționa fără a deține autorizație de mediu. S-a dispus interzicerea desfășurării activității de colectare și epurare a apelor uzate, fără a deține autorizație de mediu și s-a aplicat amendă contravențională în cuantum de 60.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare. Și atacul.ro, colaboratorul redacției noastre, arăta în materialele de presă că apa râului Siret părea a fi contaminată, conform unor imagini captate de pe Google Maps, în luna mai a anului 2023. (poze) Aflăm în luna aprilie 2025, din declarațiile primarului Municipiului Roman, că ceea ce scriau cele două redacții în anul 2023 se confirmă.

Privind investițiile de la stația de epurare din Roman a vorbit și inginer Mihail Doruș, directorul general al Companiei Apa Vital – noul operator de pe raza municipiului nostru – în cadrul unei ședințe a Consiliului Local desfășurate în luna martie a anului în curs.

La solicitarea Roman TV, reprezentanții Apa Vital au tranmsi și valorile totale estimate în Programul de investitii din Bugetul APAVITAL aprobat in februarie 2025, Astfel, lucrările de pe str. Mihai Eminescu sunt estimate la o valoare de 1.790.000 lei, iar cele de pe str. Tineretului la suma de 1.900.000 lei, bani investiți din bugetul companiei. Costurile lucrărilor efectuate pe Bulevardul Republicii nu au putut fi emise, având în vedere că au fost efectuate în regie proprie, deci nu cu firme externe, prin scoatere la licitație, așa cum este cazul primelor două proiecte menționate.

Vezi articolul

Știri

Șahiștii CSM Roman bifează participări și rezultate importante, la competiții de anvergură

Adăugat

pe

Roman TV

Șahiștii Clubului Sportiv Municipal Roman, pregătiți de instructorul Mihai Ionuț Gânju, bifează participări și rezultate deosebite la competiții importante. La două dintre ele, recent organizate, aceștia au participat alături de sportivi foarte bine pregatiți, unii cu notorietate, căpătând astfel experiență pentru competițiile viitoare.

Vacanța de vară reprezintă un timp pe care șahiștii îl fructifică, exersând și mai mult pentru a atinge performanța. Totul, fără presiune, doar din pasiune pentru acest sport.

Vezi articolul

Știri

Se repară soclul statuii lui Ștefan cel Mare. Lucrările, 28.000 de euro

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 12 mai 2025, Primăria Municipiului Roman a încheiat, cu SC. Farcaș Construct SRL, un contract de achiziție în valoare de 117.639,35 lei fără TVA, privind efectuarea unor lucrări de reparații la soclul statuii lui Ștefan cel Mare, amplasat în sensul giratoriu de la Favorit.

Potrivit informațiilor furnizate, statuia lui Ștefan cel Mare a fost realizată de sculptorul Constantin Crengăniș, în anul 2004. Inițial a fost amplasată la Favorit, în squar, iar din 2009 relocată în sensul giratoriu.

Vezi articolul

Știri

Bărbat mort în spatele pieței, după ce ieșise de la medicul de familie

Adăugat

pe

Roman TV

Zilele trecute, un bărbat în vârstă de 62 de ani din localitatea Ion Creangă a decedat în piață, după ce anterior, acesta fusese la medicul de familie din Roman. Pentru că inițial medicul nu a vrut să emită certificat medico-legal de constatare a decesului, oamenii legii au întocmit dosar penal. Ulterior, cadrul medical s-ar fi răzgândit, eliberând documentul.

Vezi articolul

Știri

Urmează a VII-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, cu intrare liberă

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 23 și 24 mai 2025, Casa de Cultură din Roman va găzdui cea de-a șaptea ediție a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, eveniment inclus în seria manfestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman. Vor fi prezente trupe de teatru din Medgidia, Lugoj, Brasov si Cahul, care vor suține câte două spectacole pe seară. Intrarea este libera, deci romașcanii și nu numai sunt invitați să se bucure de specatcolele de teatru.

Vezi articolul

Știri

Construit în timp record, podul de la Luțca ar putea fi finalizat în o săptămână. Recepția, după avizare și testare

Adăugat

pe

Roman TV

Lucrările la noul pod de la Luțca au început, conform anunțurilor publice, la jumătatea lunii noiembrie a anului 2024, iar astăzi, la șase luni de la debut, vorbim despre faptul că acest obiectiv ar putea fi finalizat în circa o săptămână, potrivit anunțului emis de către primarul comunei Sagna, Vasilică Roca. O investiție la care s-a lucrat în timp record, având în vedere complexitatea obiectivului. După finalizarea procedurii de achiziție a contractului de lucrări, oferta cea mai favorabilă de adjudecare a serviciilor de proiectare și execuție lucrări a avut valoarea de 28.354.805,11 lei, fără TVA. Podul este administrat de Consiliul Județean Neamț, iar proiectul a fost câștigat de asocierea având lider constructorul Danlin XXL.

Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Neamț, Daniel Harpa a precizat că încă de la preluarea mandatului a militat pentru construirea acestui obiectiv, alături de consilierii județeni, dar și că facturile înaintate de către constructor au fost decontate, până în acest moment. Urmează ca obiectivulsă treacă, după finalizarea în integralitate, prin procedura de avizare, dar și de teste. Abia după ce aceste aspecte vor fi încheiate cu succes, obiectivul va putea fi dat în folosință.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Daniel Harpa a mai precizat că sunt în derulare mai multe litigii prin care se dorește recuperarea prejudiciilor privind fondurile alocate firmelor constructoare pentru reabilitarea vechiului pod. Conform acordului contractual, lucrările la noul pod au termen de două luni pentru faza de proiectare și de 11 luni pentru execuția propriu-zisă. Conform Consiliului Județean Neamț, noul pod are o lungime de 216 metri liniari, trei deschideri centrale de 40 de metri, o deschidere marginală spre Sagna de 31 de metri și o deschidere spre satul Luțca de 25 de metri.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Duppy Vet - Cabinet și farmacie veterinară Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care

Știri

Știri4 zile în urmă

75 de zile de spitalizare, după un accident. Se propune clasarea: minorul nu a respectat indicatorul „Oprire”

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSPe 12 iulie 2024, un adolescent de 14 ani a fost lovit de un...

Știri4 zile în urmă

Stația de epurare de la Roman deversa în râu mizerie neepurată pe vremea Apa SERV, spune edilul Romanului

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSDespre stația de epurare din municipiul Roman, redacția noastră a scris încă din anul...

Știri5 zile în urmă

Șahiștii CSM Roman bifează participări și rezultate importante, la competiții de anvergură

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSȘahiștii Clubului Sportiv Municipal Roman, pregătiți de instructorul Mihai Ionuț Gânju, bifează participări și...

Știri5 zile în urmă

Se repară soclul statuii lui Ștefan cel Mare. Lucrările, 28.000 de euro

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSPe 12 mai 2025, Primăria Municipiului Roman a încheiat, cu SC. Farcaș Construct SRL,...

Știrio săptămână în urmă

Bărbat mort în spatele pieței, după ce ieșise de la medicul de familie

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSZilele trecute, un bărbat în vârstă de 62 de ani din localitatea Ion Creangă...

Știrio săptămână în urmă

Urmează a VII-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, cu intrare liberă

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSPe 23 și 24 mai 2025, Casa de Cultură din Roman va găzdui cea...

Știrio săptămână în urmă

Construit în timp record, podul de la Luțca ar putea fi finalizat în o săptămână. Recepția, după avizare și testare

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSLucrările la noul pod de la Luțca au început, conform anunțurilor publice, la jumătatea...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV4 zile în urmă

📺 Radar TV / De ce apa livrată de Apavital este una dintre cele mai scumpe din țară / 15 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 15 mai, a emisiunii Radar TV Invitat: 🤵 Gheorghe Vlasie, consultant...

Panorama6 zile în urmă

📺 Panorama / Alegerile prezidențiale au împărțit țara. Români contra români / 13 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 13 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandra Manea Subiectele...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Cât de eficientă este exploatată pădurea statului român / 8 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 8 mai, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat: 🤵 Daniel Popa,...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / România, est sau vest? / 6 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 6 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandru Nistor Subiectele...

Radar TV3 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / RNP-Romsilva intră în reorganizare / 1 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 1 mai, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat: 🤵 Daniel Popa,...

Panorama3 săptămâni în urmă

📺 Panorama / România, raiul bugetarilor. Lefuri babane și vacanțe / 29 aprilie 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 29 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandra Manea Subiectele...

Radar TV4 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / România după alegeri. Ce surprize ne așteaptă / 24 aprilie 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMS🆕 Ediția de joi, 24 aprilie, a emisiunii Radar TV Invitat: Cristian Ungurianu Moderator:...

RECLAMĂ

Populare