Urmărește-ne și pe:

Știri

1 Decembrie la Roman

Adăugat

pe

Știri

Amenzi usturătoare pentru cei care ard vegetația din curte

Adăugat

pe

Roman TV

Primăvara, incendiile de vegetație uscată răsar ca ciupercile după ploaie. Mulți dintre gospodarii care locuiesc la casă au acest obicei dintotdeauna. După curățenia efectuată în gospodărie, aceștia ard resturile vegetale strânse din curte, de multe ori nerespectând condițiile meteo nefavorabile sau alte aspecte care pot conduce la un incendiu devastator. Pompierii spun că focul izbucnit la miriști sau la vegetația uscată este foarte greu de controlat, dar și de lichidat. În multe situații, aceste evenimente s-au terminat în mod tragic.

Vezi articolul

Știri

Ministrul Sănătății spune ferm: cu mască la ora de sport, în interior

Adăugat

pe

Roman TV

Purtarea măștii la orele de educație fizică în școli a atras numeroase dispute și păreri contradictorii la nivel național. Pe 1 martie, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a trimis o solicitare Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care îi cerea să elimine obligația elevilor de a purta mască de protecție în cadrul orelor de educație fizică, cu mențiunea ca elevii să păstreze distanța de doi metri unul față de celălalt.

Vezi articolul

Știri

De ce unii minori aleg să fugă din centrele de plasament

Adăugat

pe

Roman TV

Unii copii instituționalizați aleg să fugă din centrele de plasament. Motivele pentru care unii dintre ei recurg la astfel de gesturi sunt numeroase: nevoia de libertate, de sprijin, de înțelegere și nevoia de afecțiune. Din dorul față de familie și din frica de abandon, unii dintre ei se reîntorc în mediul familial, chiar dacă acesta este unul toxic. Psihologul Andreea Năstase ne explică de ce unii dintre ei au tendința să plece din centrele de plasament și care ar fi soluțiile care ar duce la reducerea numărului de astfel de cazuri.

Vezi articolul

Știri

Clădiri din Roman care vor fi puternic afectate la cutremur

Adăugat

pe

Roman TV

În Municipiul Roman există nouă clădiri care ar putea fi afectate în cazul producerii unui cutremur de amploare, unele aproape în totalitate, altele mai puțin, în funcție de gradul de risc sesimic din care fac parte. Există patru imobile clasate la categoria de risc seismic I, extrem de fragile, care ar fi puternic afectate la cutremur. Ele sunt situate pe Strada Nicolae Titulescu, fiind vorba de blocul 3, celelalte trei fiind situate pe strada Ștefan cel Mare, la numerele 233, 235 și 237. Tot aici se află trei clădiri care se încadrează la gradul al II-a de risc seismic, la numerele 218, 220 și 249. O a patra se situează pe strada Cuza Vodă, la numărul 6. O singură clădire din oraș, blocul 2 de pe strada Tineretului, are grad de risc seismic III, deci va suferi mici daune în caz de cutremur puternic. Cel mai vechi dintre aceste imobile datează din anul 1880. Autoritățile locale spun că sunt oarecum pregătite în cazul unui seism major, dar că totul va depinde de haosul care se va crea în urma unui astfel de eveniment.

Vezi articolul

Știri

În unele zone de la periferie, mai rău ca la țară

Adăugat

pe

Roman TV

Așa arată strada Fabricii, chiar și după câteva zile de la ultima ploaie. Sunt ani de zile de când tot mai mulți romașcanii sunt nevoiți să traverseze acest drum pentru a ajunge la școală sau la locul de muncă, chiar dacă unele porțiuni sunt imposibil de parcurs la pas. Pentru că școlile din Roman funcționează după scenariul galben în această perioadă, doar unii dintre elevii Colegiului Tehnic Danubiana tranzitează acest drum pentru a ajunge la ore.

Vezi articolul

Știri

Curtea de Conturi: nereguli la primăriile din zonă

Adăugat

pe

Roman TV

Potrivit unui raport emis de Curtea de Conturi, privind finanțele publice locale pe anul 2019 în județul Neamț, se pare că nu toate UAT-urile au gestionat cu brio banul public. Au fost efectuate 32 misiuni de audit la entități ale administrației publice locale, din care 30 misiuni de audit financiar asupra situațiilor financiare întocmite la 31 decembrie 2019 și 2 misiuni de audit de conformitate.

Raportul complet al Curții de Conturi privind finanțele publice locale pe anul 2019 la nivelul județului NEAMȚ poate fi consultat aici:
🔗 http://www.curteadeconturi.ro/Publicatii/Rapoarte_Locale_2019/NEAMT/Raport.pdf

Vezi articolul

Știri

România a ajuns la un milion de vaccinări anti-Covid

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 3 martie, România a ajuns la un milion de persoane vaccinate împotriva infecției cu Sars-Cov-2. Persoana cu numărul un milion este o femeie în vârstă de 80 de ani. La imunizarea femeii a fost prezent și premierul României, Florin Cîțu, care i-a înmânat o diplomă pentru că este pacientul cu numărul un milion vaccinat anticoronavirus, pe teritoriul țării noastre.

Vezi articolul

Populare