Reportaje
Dascăl de 10 la Definitivat 2024: Elisabeta Medveș din comuna Tămășeni
Proba scrisă a Examenului de Definitivat 2024 a fost susținută pe 24 iulie, la centrul de examen de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” de 155 candidați, la 32 de discipline. Trei candidați au reușit să obțină nota 10, respectiv Bâzu Lorena care activează la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț: disciplina de examen – consiliere psihopedagogică; Calistru Ana-Maria care predă la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț: disciplina de examen – educație plastică și Mevdeș Elisabeta: disciplina de examen – limba și literatura română și matematică, metoda predării limbii și literaturii române. Ea este educatoare la Școala Profesională Adjudeni, din comuna Tămășeni. Povestea sa este una interesantă, obținând nota maximă la examenul de Definitivat, după o pauză de două decenii. Cu modestie, aceasta mărturisește că nu a fost ușor să obțină această performanță, însă acest lucru s-a întâmplat atunci când s-a simțit îndeosebi pregătită emoțional.
Elisabeta Medveș este învățătoare la Școala Profesională Adjudeni din Comuna Tămășeni, acolo unde a avut șansa să întâmpine părinți dornici să colaboreze, în așa fel încât elevii să obțină rezultatele dorite. Proiectele sale sunt ambițioase, în viitor.
Concursul de definitivat este un examen de intrare și avansare în cariera didactică, care poate fi susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an de experiență. Este un pas obligatoriu pentru a obține gradele didactice.
Reportaje
Note de bucurie”, concert caritabil de succes, organizat de Asociația „Comunitatea binelui
Sâmbătă, 16 noiembrie 2024, cu începere de la ora 17, sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman a găzduit cea de-a doua ediție a concertului caritabil intitulat „Note de bucurie”, organizat de Asociația „Comunitatea Binelui”. La eveniment au urcat pe scenă superstarul României, Alessandro Mucea și membrii Cvartetului „Allegria”. Spectatorii s-au bucurat de o seară magică, organizată pentru ajutorarea semenilor aflați în dificultate.
Intrarea la eveniment a fost liberă. Asociația „Comunitatea Binelui” este organizație non-profit cu sediul în Roman, dedicată îmbunătățirii vieții copiilor și familiilor din comunitățile rurale defavorizate din jurul municipiului nostru. Prin inițiative care pun accent pe educație, solidaritate și sprijin material, asociația reușește să facă o diferență concretă în viața celor care au cea mai mare nevoie de ajutor.
Reportaje
Simpozionul „Diabetul zaharat și bolile asociate în nursing”
Ziua Mondiala a Diabetului, sărbătorită anual pe 𝟏𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, reprezintă cea mai importantă campanie de conștientizare a diabetului.
Cu acest prilej, Fundația Episcop Melchisedec organizează o serie de evenimente în Municipiul Roman:
Conferențiari:
– 𝐃𝐫. 𝐋𝐞𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐀𝐩𝐞𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐀𝐝𝐢𝐧𝐚-𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚 – Medic primar diabetolog, coordonatorul evenimentului
– 𝐀𝐫𝐡𝐢𝐦. 𝐃𝐫. 𝐈𝐨𝐧𝐢𝐭̦𝐚̆ 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 – Școala Postliceală-Sanitară „Ep. Melchisedec”
– 𝐂𝐮𝐫𝐬𝐚𝐧𝐭̦𝐢 – Școala Postliceală-Sanitară „Ep. Melchisedec”, Roman
Acest eveniment aduce laolaltă comunitatea pentru a conștientiza impactul diabetului zaharat și al bolilor asociate, într-un cadru informativ și interactiv. Alături de experți în sănătate, vom discuta despre provocările și soluțiile specifice ale acestei afecțiuni.
Reportaje
Giulia Dancă, pregătită de Mihaela Tertelici și Sergiu Rudichi: un talent rar care nu își imaginează viața fără muzică
În vârstă de 14 ani, Giulia Dancă din comuna Bîra nu își imaginează viața fără muzică. De la vârsta de patru ani, tânăra este pregătită de Mihaela Tertelici și Sergiu Rudichi din Roman. Fata a dat dovadă, în toți acești ani, de mult talent și perseverență, participând la consursuri consacrate, de unde s-a întors acasă cu premii importante. Pentru ea, muzica și dansul reprezintă mai mult decât un hobby, îmbinându-le cu studiul, deoarece adolescenta este și bună la învățătură. Momentul marcant din evoluția sa de până acum rămâne participarea la Festivalul „Mamaia Copiilor”, unde a obținut premiul I.
Reportaje
De la extaz, la agonie: mărturia unui fost consumator de droguri
Reportaje
Prima conferință de presă în sediul Apavital de la Roman
Reportaje
Consiliul Local Roman: partide, consilieri și alianțe noi. Cum vor vota?
Luni, 28 octombrie 2024, în sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local, depunerea jurământului și intrarea în exercițiul de drept al mandatului primarului ales, Laurențiu Dan Leoreanu. În prezența prefectului județului Neamț, Adrian Bourceanu, consilierii locali validați de instanță, dar și primarul Romanului, și-au depus jurămintele.
PSD, 8 consilieri: Lucian Micu, Ionuţ Ciocoiu, Elena Tabacariu, George Biciuşcă, Iulia Havrici Tomşa, Eugen Patraşcu, Vlad Octavian Rădăuceanu, Ştefan-Mihail Popescu
PNL, 8 consilieri: Leonard Achiriloaei, Dana Păiuş, Adrian Alin Tănase, Daniela Ichimaş, Ciprian Meriuţă, Ioana Roxana Iorga, Constantin Ghica, Mihaela Mioara Ungureanu (supleant pe locul primarului Laurențiu Dan Leoreanu)
USR, 2 consilieri: Cosmin Ancuţa, Alexandru Băncescu
AUR, 2 consilieri: Camelia-Monica Ladan-Ciobanu, Marius-Iulian Lazăr
SOS, 1 consilier: Nadia-Lenuţa Moldovanu
Dintre aceștia, noi în acest mandat sunt următorii consilieri locali: Elena Tabacariu (PSD), Vlad Octavian Rădăuceanu (PSD), George Biciuşcă (PSD), Ştefan-Mihail Popescu (PSD), Mihaela Mioara Ungureanu ( PNL, supleant pe locul primarului Laurențiu Dan Leoreanu), Cosmin Ancuţa (USR), Alexandru Băncescu (USR), Camelia-Monica Ladan-Ciobanu (AUR), Marius-Iulian Lazăr (AUR), Nadia-Lenuţa Moldovanu (SOS). Primii doi au refuzat să acorde interviuri în calitate de noi consilieri locali validați în Consiliul Local Roman, Mihaela Mioara Ungureanu (PNL) este supleant pe lista PNL, în locul primarului Laurențiu Leoreanu și nu a depus încă jurământul, iar Ciprian Meriuță (PNL) a lipsit motivat de la ședință.
Dacă Leonard Achiriloaei va pleca într-o altă funcție, fiind candidat din partea PNL la Camera Deputaților, în Consiliul Local va intra următorul pe lista liberalilor, Mihai Ciobanu. La PSD, în locul lui Lucian Micu, cel care a afirmat că nu dorește o altă funcție în Primăria Roman decât cea de primar, următorul consilier propus pe listă este Nicu Ciprian Ghindăoanu. Rămâne de văzut cum se vor face alianțele în actualul Consiliu Local al Municipiului Roman, cine va fi viceprimarul agreat de majoritate și cum vor vota proiectele consilierii validați în funcție. Cea mai simplă variantă ar fi ca PNL (8 consilieri) și PSD (8 consilieri) „să bată palma”. În caz contrar, negocieri strânse vor purta, cu siguranță, ambele formațiuni politice cu partidele minoritare în Consiliul Local, în așa fel încât să formeze o alianță majoritară, necesară în inițierea și votarea proiectelor. Dacă vor prima orgoliile politice, este clar că interesele cetățenilor, care au propulsat acești aleși în funcții, vor conta mai puțin.
Reportaje
Ceremonia de învestire a noii administrații a municipiului Roman
28 octombrie 2024, Sala „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 8 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 3 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 2 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 3 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 3 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția