Urmărește-ne și pe:

Știri

„Puțină” segregare a elevilor pe considerente etnice, la o școală din Roman

Adăugat

pe

Segregarea a fost legală și privită în mod firesc în multe țări, de-a lungul vremii. Este o realitate și o pată rușinoasă pentru umanitate. Chiar dacă astăzi, în an de grație 2023, se încearcă menținerea în frâu a fenomenului amintit, „scăpări” declarate adesea inofensive sunt frecvente, ascunse de ochii lumii, făcute fără intenție și… nu prea. În cazul elevilor, practica (aplicată sau nu cu intenție) este cu atât mai periculoasă cu cât copiii sunt adulți în formare și riscă să nutrească porniri discriminatorii față de aproapele lor.

În urmă cu o lună și jumătate, la redacția Roman TV a ajuns o informație conform căreia la o instituție de învățământ din oraș, în o singură clasă pregătitoare învață mai mulți elevi de etnie rromă decât ar permite în primul rând un bun management, iar în al doilea rând, legislația în vigoare. Conform prevederilor Ordinului Ministerului Educației nr. 6134 din 21 decembrie 2016, segregarea școlară pe orice criteriu discriminatoriu, printre care și cel legat de etnie, este interzisă. Prin asta se înțelege, de exemplu, că dacă o școală are cinci clase pregătitoare cu un număr total de 100 de elevi dintre care zece sunt declarați a fi de etnie rromă, aceștia ar trebui repartizați în mod egal, deci câte doi în fiecare clasă. Această regulă a fost scăpată din vedere la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman, unde își desfășoară cursurile trei clase pregătitoare, respectiv clasa A cu un număr total de 26 de elevi, dintre care 0 elevi sunt declarați de etnie rromă; clasa B cu un număr total de 20 de elevi, dintre care 0 elevi sunt declarați ca fiind de etnie rromă și clasa C, cu un număr total de 22 de elevi, din care 4 sunt declarați ca fiind de etnie rromă.

Problema – evident – este la clasa C, una pe care directorul unității, profesorul Ana-Maria Ciuștea, nu a considerat-o atât de gravă la întâlnirea cu redactorul Roman TV, menționând că „toate străzile de rromi au fost arondate școlii sale” și „copiii români n-au vrut să mai stea, au cerut să se mute” din clasa unde învață cei rromi. Întrebată dacă nu s-ar putea găsi soluții privind repartizarea, în mod egal, a elevilor de etnie rromă în clasele pregătitoare, aceasta a precizat că ultima clasă, adică C, s-a constituit după cea de-a doua rundă de înscrieri la clasa pregătitoare. De aici deducem că, așa cum s-au format clasele, au și rămas până în prezent. La discuție a participat și mediatorul școlar (care de regulă este angajat la solicitarea şcolii sau a comunităţii, la propunerea inspectoratelor şcolare judeţene, la cererea autorităţilor publice locale, a organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale). Acesta are, printre alte atribuții, rolul de a sprijini elaborarea planului de desegregare şcolară şi implementarea acestuia, prin colaborare cu managementul şcolii şi cu reprezentanţii comunităţii. La discuția cu reporterul Roman TV, mediatorul școlar a precizat că „pe lângă faptul că mulți părinți au venit târziu la înscriere, survin pe parcurs și transferurile”, dând de înțeles că elevi de etnie rromă ajung să învețe în număr mare la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” urmare a transferurilor de la alte școli din oraș, pe parcurs fiind „îndepărtați și trimiși” la ei, de la alte unități de învățământ din Roman. Concluzia acestuia a fost că „învățătoarele de la catedră (nr. de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”) își fac datoria cu fiecare elev în parte”.

 


Cadrul didactic de la clasa pregătitoare C a demisionat după vizita Roman TV

Aflăm dintr-o adresă transmisă, la solicitarea redacției, de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț că profesorul de învățământ primar care preda la clasa pregătitoare C a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” și-a prezentat demisia pe 16 octombrie 2023, deci după vizita televiziunii Roman TV la unitatea de învățământ privind subiectul de față. Timp de o săptămână, cursurile au fost susținute de un cadru didactic pensionar, pentru ca mai apoi funcția să fie preluată, cu drepturi depline, de altul.  Profesorul care a demisionat ar fi ales asta din motive „personale, legate de sănătate”.

Copii de etnie rromă declarați sunt în toată școala, indiferent de clasă

Totodată, din răspunsul primit de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț, care la rându-i îl primise de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, se constată că și clasele mai mari au elevi de etnie rromă. Nu știm, însă, cum sunt repartizați aceștia pe fiecare clasă în parte, tabelul arătând doar numărul de elevi de etnie rromă din totalul celor de clasa I, a II-a, a III-a ș.a.m.d. De exemplu, din totalul de 71 de elevi de clasa a IV-a, 21 sunt de etnie rromă. Nu se înțelege, clar, câte clase sunt de a IV-a și cum sunt repartizați elevii de etnie rromă în acele clase.

 

Directorul unității de învățământ a ținut să sublinieze în adresa care a ajuns la redacția noastră că elevii de etnie rromă, alături de ceilalți elevi din clasă, participă și se implică în multe activități și proiecte derulate în școală, cum ar fi „Programul pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați în străinătate”, „Capcanele adolescenței”, „Antidot pentru violență”, dar și că sunt propuși pentru bursele de merit sau participă la olimpiade și concurcuri cu caracter sportiv, arătând astfel că nu este loc de discriminare la nivelul școlii.

IȘJ a solicitat aplicarea, cu celeritate, a Ordinului ME privind interzicerea segregării școlare

Unul dintre articolele Ordinului Ministerului Educației nr. 6134 din 21 decembrie 2016, privind interzicerea segregării școlare arată, printre altele, că „nu constituie segregare școlară pe criteriul etnic situația în care se constituie grupe/clase/unități de învățământ preuniversitar formate preponderent sau doar cu antepreșcolari, preșcolari sau elevi aparținând unui grup etnic, în scopul predării în limba maternă a acelui grup etnic sau în sistem bilingv.” Cum acest lucru nu se întâmpă cel puțin în școala cu pricina, unde nu se predă Limba rromani, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a solicitat aplicarea, cu celeritate, a prevederilor acestui ordin. Nu știm cum s-a rezolvat această solicitare venită de la nivel județean și nici dacă este acum ușor să muți niște elevi care au vârsta de 6 ani și sunt la început de parcurs școlar, dintr-o clasă în alta, lucru care trebuia făcut de la bun început, conform legislației în vigoare.

Până una-alta, unde e lege, nu-i tocmeală. O spune art. 1 alin. 2 al Ordinului nr. 6134 din 21 decembrie 2016, care prevede faptul că „Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar din România vor promova cu prioritate principiile școlii incluzive. Școala incluzivă este o școală prietenoasă și democratică, care valorifică diversitatea socio-etno-culturală, o școală în care toți copiii sunt respectați și integrați fără discriminare și fără excludere generate de originea etnică sau de limba maternă, dizabilitate și/sau cerințe educaționale speciale, statutul socioeconomic al familiilor, mediul de rezidență sau performanțele școlare ale beneficiarilor primari ai educației.” Cazul de față pare să ne arate că solicitările de aplicare a prevederilor legii survin după ce astfel de situații sunt aflate de presă.

Cum rămâne cu monitorizarea OBLIGATORIE a  fenomenului?

Același ordin, la articolul 11, arată că inspectoratele școlare județene (deci și Inspectoratul Școlar Județean Neamț) au în sarcină exercitarea unor atribuții privind prevenirea, eliminarea sau sancționarea oricărei forme de segregare școlară. Articolul din lege este prevăzut cu 17 litere care denotă, clar, că aceste instituții trebuie să monitorizeze și să verifice temeinic tendințele de dezvoltare a acestui fenomen în școlile din subordine sau chiar să sprijine acțiunile care pot ajuta domeniul desegregării școlare. La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman, una cu prestigiu de altfel, nu știm în ce măsură au fost întreprinse activități clare de desegregare, având în vedere că instituția are un număr ridicat de elevi de etnie rromă, număr de care se plâng atât conducerea școlii, cât și unele cadre didactice pe la colțuri că nu este împărțit în mod egal, în toate unitățile de învățământ din oraș. Subiectul nu pare să fi fost niciodată tratat cu seriozitate și cu asumare, încât să fie găsite soluții, așa cum cere o societate sănătoasă, una care se află într-o continuă comparație cu cea europeană.

Pe de altă parte, adesea subiectele de acest gen ajung la urechile presei doar dacă gâdilă mai degrabă orgoliile și interesele personale, profesionale sau chiar politice ale unora, în detrimentul interesului public. Eventualele „lupte” interne/externe nu diminuează importanța subiectului de față, care există și necesită urgentă implicare și rezolvare din partea celor care sunt în măsură să ia decizii prin care să arate că respectă legea, dar mai presus, pe beneficiarii acesteia: copiii.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

💥🚑 Accident rutier pe E85, în afara localității Traian

Adăugat

pe

Roman TV

La ora 09:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în afara localității Traian. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ Roman.
În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane s-au autoevacuat.
Cei doi bărbați, în vârstă de 52 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Roman.
Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.”
ISU Neamț

Vezi articolul

Știri

Febra cumpărăturilor pentru Paște. La ce trebuie să fim atenți?

Adăugat

pe

Roman TV

Cumpărăturile pentru masa de Paște sunt în toi, așa că piețele și magazinele din Roman sunt pline de cumpărători dornici să pună pe masă ce este mai bun în cele trei zile de sărbătoare. Doar că aceștia trebuie să acorde atenție produselor alimentare pe care le achiziționează, care pot fi neconforme și le pot cauza probleme de sănătate chiar în zi de sărbătoare. Comisarii Protecției Consumatorilor transmit faptul că oamenii trebuie să fie atenți la etichetare, la starea produsului, la ambalajul în care este pus produsul și la aspectul acestuia îndeosebi dacă vorbim despree pește și preparate din pește, carne, în special carne de miel, preparate din carne, în mod deosebit micii, cozonac, produse de patiserie, ciocolată, produse din ciocolată, produse pe bază de cacao și grăsimi vegetale, vopsea de ouă, bere, vin și băuturi alcoolice. Oamenii spun că sunt atenți atunci când își cumpără produsele alimentare care se vor afla în bucatele preparate de Paște, mai ales că acestea sunt scumpe, pentru masa specifică sărbătorilor pascale fiind alocate sute de lei, în funcție de numărul membrilor unei familii.

Vezi articolul

Știri

Candidaturi respinse pentru suspiciuni de fraudă și o contestație a candidaturilor unui alt partid. Câte semnături au fost depuse la Roman

Adăugat

pe

Actualizare/USR Neamț: „Punctul nostru de vedere oficial este: Am făcut apel la Tribunal. Nu comentăm situația, așteptăm soluția Tribunalului Neamţ.

Marți, 30 aprilie 2024 a fost data limită de depunere a candidaturilor pentru Primăria Roman și pentru Consiliul Local al Municipiului Roman. Au fost depuse și listele cu semnăturile susținătorilor candidaților fiecărui partid în parte. Data limită a fost stabilită stabilită prin Hotărâre de Guvern.

La Roman, în cursa pentru funcția de primar au depus candidaturi: Laurențiu Leoreanu din partea Partidului Național Liberal (PNL), Lucian Micu din partea Partidului Social-Democrat (PSD), Cosmin Ancuța din partea formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR), Nadia Lenuța Moldovanu din partea partidului SOS România și Gheorghe Dochița din partea partidului Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR). Pentru Consiliul Local Roman au depus candidaturi următoarele formațiuni politice: Partidului Național Liberal (PNL) cu listă de 27 de membri, Partidului Social-Democrat (PSD) cu listă de 27 de membri, Uniunea Armenilor din România cu un candidat pe listă, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu o listă de 9 candidați, Uniunea Salvați România (USR) cu o listă de 21 de candidați, SOS România cu 12 candidați pe listă, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) cu o listă de 25 de candidați, Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR) cu o listă de doi candidați. În cazul celor două ultime partide menționate, respectiv PUSL și UCDR, candidaturile au fost respinse din cauza unor suspiciuni de fraudare la întocmirea listei de susținători, fiind vorba, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Roman, despre suspiciuni privind unele semnăturil aflate pe listele celor două formațiuni politice. În cazul PUSL, există pe de-o parte suspiciune înaintată de Biroul Electoral, pe de alta de către o persoană fizică, existând și o contestație în curs în acest caz. În plus, în cursul zilei de joi, 2 mai, a apărut și o contestație depusă la Judecătoria Roman – de către o persoană fizică – împotriva candidaturilor USR, pentru funcția de primar și pentru CL Roman. Până la această oră, nu se cunoaște motivul care stă la baza acestei contestații.

Pentru ca un partid să poate candida la alegerile locale, atât pentru funcția de primar al Municipiului Roman, cât pentru lista de consilieri trebuia să strângă câte 548 de semnături de susținere a candidaturilor. Partidele înscrise în cursa de la Roman, atât pentru fotoliul de primar, cât și pentru Consiliul Local au strâns și au depus următoarele semnături:

  • PNL: 6686 pentru primar, 6440 pentru Consiliul Local;
  • PSD: 3110 pentru primar, 3120 pentru Consiliul Local;
  • AUR: 1050 pentru Consiliul Local;
  • Uniunea Armenilor din România: 834 pentru Consiliul Local;
  • PUSL: 710 + 125 suplimentare pentru Consiliul Local;
  • SOS Romania: 650 pentru primar, 650 pentru Consiliul Local;
  • USR: 699 pentru primar, 638 pentru Consiliul Local;
  • UCDR: 640 pentru primar, 640 pentru Consiliul Local.

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Roman este format din președinte Tudor-Ionuț Vieriu, locțiitor Teodor Manolache și reprezentanții partidelor politice cu grupuri  parlamentare, respectiv Ioan Stoica, Sebastian-Vasile Surei, Bogdan Sava, Mădălina Dornescu, Ștefan Vornicu, Alexandra-Teona Bostan, Cristian-Valeriu Galan. Pe 8 mai 2024 se vor definitiva candidaturile la alegerile locale din anul 2024. Pe 10 mai 2024 va începe perioada de campanie electorală, care se va încheia pe 8 iunie 2024, la ora 07.00.

 

 

 

 

 

Vezi articolul

Știri

🚓 Accident grav pe DN2-E85, la ieșire din Roman spre Iași

Adăugat

pe

Roman TV

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Roman.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din București, conducea un autoturism, pe sectorul de drum indicat, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa pe sens opus, ulterior ricoșând într-un alt autoturism ce se afla parcat.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 65 de ani și a altor două persoane din al doilea autoturism.
Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămarea corporală din culpă. – IPJ NEAMȚ

La ora 13:16 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman, pe strada Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și de la SAJ Roman.
În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau câte două persoane. Nicio persoană nu a rămas încarcerată.
Un bărbat de 64 de ani, conducătorul unui autoturism, a fost scos din autoturism de pompieri, care au constatat că se află în stop cardio respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Ulterior, acesta a fost preluat și transportat (în curs de resuscitare) de echipajul SMURD TIM la CPU Roman.
O femeie de 61 de ani, pasageră în același autoturism a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată de echipajul SMURD (EPA) și transportată la CPU Roman.
Alte două femei de 32 și 50 de ani, din celalalt autoturism, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Roman.
Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier. – ISU NEAMȚ

‼️ Actualizare ora 18:00
Bărbatul de 65 de ani a decedat. Din spusele soției sale, care se afla în mașină cu el la momentul producerii accidentului rutier, acestuia i s-a făcut rău pe fondul unor probleme cardiace și a leșinat. A fost resuscitat și transportat la spital, unde ulterior a decedat.

Vezi articolul

Știri

Rana copiilor cu părinți plecați în străinătate: mulți nu pot veni acasă de sărbători

Adăugat

pe

Roman TV

55% dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor petrece sărbătorile pascale în țară, alături de copiii lor, în vreme ce 39% spun că vor veni acasă pentru Paște, iar 6% nu erau încă deciși cu privire la venirea în țară, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România, în rândul beneficiarilor programului dedicat copiilor cu părinții plecați din țară. Motivele constau în lipsa banilor alocați drumului până în România și faptul că nu reușesc să își ia concediu ori zile libere în această perioadă. Specialiștii spun că impactul psihologic asupra copiilor privind lipsa părinților în perioadele de sărbători poate fi diminuat, de către persoanele care îi au în grijă, prin desfășurarea unor activități plăcute împreună cu aceștia, îndeosebi în aer liber. Conform studiului naţional cu privire la situaţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate realizat de Salvaţi Copiii România în anul 2022, 13.8% dintre copiii din România, adică 536.000 de copii, au avut în perioada iunie 2021-iunie 2022 unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Vezi articolul

Știri

Alocări trei ani la rând pentru Centrul olimpic de la Roman, dar obiectivul nu e finalizat

Adăugat

pe

Roman TV

În Roman, în proximitatea clădirilor fostului liceu numărul 1 se amenajează un centru olimpic pentru aruncări, pentru această investiție fiind alocate sume de bani din bugetul local. În septembrie 2022, municipalitatea a contractat SC. LE MAN & LOG SRL pentru săpături, așternere strat de agregate naturale, montare borduri și pavaj, semănare gazon, valoarea contractului fiind în valoare de 208.000 lei fără TVA. În septembrie 2023, primăria a încheiat un nou contract, de această dată pentru lucrări de împrejmuire a centrului olimpic, cu SC. ICER CONSTRUCT SRL, valoarea acestuia fiind de 186.486,46 de lei fără TVA. În aprilie 2024, primăria a încheiat un nou contract cu SC. ICER CONSTRUCT SRL, valoarea acestuia fiind de107.562,29 de lei fără TVA, tot pentru realizare împrejmuire teren olimpic. Explicația privind achiziția acelorași servicii si anul acesta, ca și anul trecut, ar consta în faptul că în 2023 nu s-a încasat suma totală contractată, deoarece lucrările nu s-au finalizat.

Vezi articolul

Știri

Concerte de Zilele Romanului. Printre artiștii invitați: DJ Sava, Cabron, Bibi și Lupii lui Calancea

Adăugat

pe

Roman TV

In perioada 15 – 21 mai se va desfășura a XIV-a editie a Zilelor Municipiului Roman. Pe parcursul mai multor seri vor fi organizate spectacole. Astfel, în seara zilei de 17 mai vor concerta Emilian, DJ Sava și Adriana Onci. Sâmbătă, 18 mai, vor concerta artiștii Cristina Ene, Cabron și Bibi. Duminică, 19 mai, vor urca pe scenă Laura Haidău, ansamblul „Plai Bucovinean”, Ștefan Enășel Romașcanul și ansamblul Lupii lui Calancea. Luni, 20 mai, este organizată Seara „Sergiu Celibidache”. Prima secțiune va include un spectacol al elevilor de la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, iar cea de-a doua un concert al Filarmonicii din Bacău. Reamintim faptul că, pentru buna desfășurare a tuturor manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman, în Consiliul Local s-a votat alocarea sumei maxime de 417.000 lei din bugetul local.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri4 zile în urmă

💥🚑 Accident rutier pe E85, în afara localității Traian

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa ora 09:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident...

Știri5 zile în urmă

Febra cumpărăturilor pentru Paște. La ce trebuie să fim atenți?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCumpărăturile pentru masa de Paște sunt în toi, așa că piețele...

Știri5 zile în urmă

Candidaturi respinse pentru suspiciuni de fraudă și o contestație a candidaturilor unui alt partid. Câte semnături au fost depuse la Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSActualizare/USR Neamț: „Punctul nostru de vedere oficial este: Am făcut apel...

Știri6 zile în urmă

🚓 Accident grav pe DN2-E85, la ieșire din Roman spre Iași

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa data de 1 mai a.c., în jurul orei 13:20, polițiștii...

Știri6 zile în urmă

Rana copiilor cu părinți plecați în străinătate: mulți nu pot veni acasă de sărbători

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS55% dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor petrece sărbătorile...

Știri6 zile în urmă

Alocări trei ani la rând pentru Centrul olimpic de la Roman, dar obiectivul nu e finalizat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn Roman, în proximitatea clădirilor fostului liceu numărul 1 se amenajează...

Știri7 zile în urmă

Concerte de Zilele Romanului. Printre artiștii invitați: DJ Sava, Cabron, Bibi și Lupii lui Calancea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSIn perioada 15 – 21 mai se va desfășura a XIV-a...

RECLAMĂ

Emisiuni

Secrete de familie4 zile în urmă

Secrete de familie / Lumina lui Hristos luminează tuturor / 3 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 3 mai, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV6 zile în urmă

📺 Radar TV / Secretul celei mai dezvoltate comune din Neamț / 1 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Adrian Ciobanu, primarul Comunei Cordun moderator: Daniel Muraru Cordun, un...

Radar TV7 zile în urmă

Radar TV / Sorin Cazan, despre cum l-a "înlăturat" AUR din cursa pentru primar la Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția specială a emisiunii Radar TV, de marți, 30 aprilie invitat...

Panorama7 zile în urmă

📺 Panorama / Zvonuri că Guvernul nu mai are bani pentru salarii și pensii / 30 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 30 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Deputatul Leoreanu, despre Roman și romașcani / 26 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 26 aprilie a emisiunii Radar TV invitat Laurențiu...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Soluția USR ROMAN pentru criza apei / 25 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 25 aprilie, a emisiunii Radar TV invitati: Cosmin...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Precampania se apropie de final. Candidații se pregătesc de start / 23 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 23 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

RECLAMĂ

Populare