Urmărește-ne și pe:

╚śtiri

­čÜô Accident grav pe DN2-E85, la ie╚Öire din Roman spre Ia╚Öi

Ad─âugat

pe

La data de 1 mai a.c., ├«n jurul orei 13:20, poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesiza╚Ťi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada ╚śtefan cel Mare, din municipiul Roman.
├Än urma cercet─ârilor efectuate de poli╚Ťi╚Öti a rezultat faptul c─â, ├«n timp ce un b─ârbat, ├«n v├órst─â de 65 de ani, din Bucure╚Öti, conducea un autoturism, pe sectorul de drum indicat, ar fi intrat ├«n coliziune cu un autoturism care se deplasa pe sens opus, ulterior rico╚Ö├ónd ├«ntr-un alt autoturism ce se afla parcat.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 65 de ani și a altor două persoane din al doilea autoturism.
Poli╚Ťi╚Ötii continu─â cercet─ârile cu privire la s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de v─ât─âmarea corporal─â din culp─â. – IPJ NEAM╚Ü

La ora 13:16 pompierii au fost ├«n╚Ötiin╚Ťa╚Ťi despre producerea unui accident rutier ├«n municipiul Roman, pe strada ╚śtefan cel Mare. La locul solicit─ârii au fost alocate for╚Ťe ╚Öi mijloace de interven╚Ťie de la Deta╚Öamentul de pompieri Roman (o autospecial─â de stingere cu modul pentru descarcerare ╚Öi dou─â ambulan╚Ťe SMURD TIM ╚Öi EPA) ╚Öi de la SAJ Roman.
În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau câte două persoane. Nicio persoană nu a rămas încarcerată.
Un bărbat de 64 de ani, conducătorul unui autoturism, a fost scos din autoturism de pompieri, care au constatat că se află în stop cardio respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Ulterior, acesta a fost preluat și transportat (în curs de resuscitare) de echipajul SMURD TIM la CPU Roman.
O femeie de 61 de ani, pasageră în același autoturism a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată de echipajul SMURD (EPA) și transportată la CPU Roman.
Alte două femei de 32 și 50 de ani, din celalalt autoturism, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Roman.
Pompierii au ac╚Ťionat ╚Öi pentru asigurarea m─âsurilor de prevenire ╚Öi stingere a incendiilor ╚Öi pentru cura╠ćt╠Žarea carosabilului de elementele rezultate ├«n urma evenimentului rutier. – ISU NEAM╚Ü

ÔÇ╝´ŞĆ Actualizare ora 18:00
B─ârbatul de 65 de ani a decedat. Din spusele so╚Ťiei sale, care se afla ├«n ma╚Öin─â cu el la momentul producerii accidentului rutier, acestuia i s-a f─âcut r─âu pe fondul unor probleme cardiace ╚Öi a le╚Öinat. A fost resuscitat ╚Öi transportat la spital, unde ulterior a decedat.

Vezi articolul

╚śtiri

Titularizare, ├«n Neam╚Ť: 54 de candida╚Ťi s-au retras din motive personale sau medicale

Ad─âugat

pe

Roman TV

Miercuri, 17 iulie 2024, a avut loc proba scris─â din cadrul Concursului Na╚Ťional de Titularizare, ├«n Neam╚Ť desf─â╚Öur├óndu-se ├«n cele trei centre stabilite la nivelul inspectoratului jude╚Ťean, respectiv la ╚ścoala Gimnazial─â nr. 2, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” ╚Öi la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”. La prob─â s-au prezentat 641 candida╚Ťi din 714 ├«nscri╚Öi. 54 de candida╚Ťi dintre cei prezen╚Ťi s-au retras din motive personale sau medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.
587 de lucr─âri scrise au fost scanate ├«n centrele de examen ╚Öi ├«nc─ârcate ├«n platforma digital─â de evaluare. Subiectele ╚Öi baremele de corectare au fost publicate pe site-ul dedicat, de c─âtre Centrul Na╚Ťional de Politici ╚Öi Evaluare ├«n Educa╚Ťie.

Pentru angajarea pe perioad─â nedeterminat─â, candida╚Ťii trebuie s─â ob╚Ťin─â la proba scris─â minimum nota ╚Öapte, iar pentru angajarea pe perioad─â determinat─â, minimum nota 5. Pe 23 iulie vor fi afi╚Öate primele rezultate ale concursului – ├«nainte de contesta╚Ťii – ├«ntre 23-24 iulie are loc depunerea contesta╚Ťiilor, iar ├«n perioada 25-30 iulie solu╚Ťionarea acestora. Pe 31 iulie vor fi comunicate rezultate finale, iar ├«ntre 1-2 august 2024 are loc repartizarea candida╚Ťilor.
Repartizarea candida╚Ťilor pe posturile didactice vacante, publicate pe o perioad─â nedeterminat─â, se va face ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor de repartizare, conform art.74, aliniat 3, litera a din Metodologie ╚Öi se realizeaz─â ├«n ╚Öedin╚Ťe publice de repartizare organizate de c─âtre ISJ Neam╚Ť ├«n perioada 1-2 august 2024, conform graficului ce va fi postat pe site-ul institu╚Ťiei.

Vezi articolul

╚śtiri

Perechea Ray's Dance, Alex Sabin și Maya Dediu, pe locul 5 la Campionatul Mondial din China

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Änc─â o dat─â, sportivii Clubului de Dans Sportiv Ray’s Dance din Piatra Neam╚Ť au dat dovad─â de profesionalism, dedicare ╚Öi pasiune f─âr─â limite fa╚Ť─â de ceea ce fac. ├Än perioada 17 ÔÇô 20 iulie 2024, ├«n Wuxi/China se desf─â╚Öoar─â mai multe campionate mondiale. ├Än cadrul acestor ample competi╚Ťii, vicecampioni na╚Ťionali la dou─â sec╚Ťiuni de dans sportiv, la categoria de v├órst─â 14-15 ani, Alexandru-Marian Sabin ╚Öi Alessandra-Maria Dediu au ob╚Ťinut, pe 17 iulie, un rezultat demn de toat─â lauda: s-au clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial de Dansuri Latino Junior 2, fiind parte din cele 61 de perechi provenite din 56 de ╚Ť─âri.

Vezi articolul

╚śtiri

Copiii taberei intergenera╚Ťionale a Funda╚Ťiei "Episcop Melchisedec", ├«n vizit─â la Roman TV

Ad─âugat

pe

Roman TV

Continu─â activit─â╚Ťile taberei intergenera╚Ťionale „Vacan╚Ťa ├«mpreun─â”, organizate de Funda╚Ťia „Episcop Melchisedec”, ├«n cadrul c─âreia beneficiari sunt copii, adolescen╚Ťi ╚Öi seniori, cuprinz├ónd toate grupele de v├órst─â ╚Öi adapt├ónd activit─â╚Ťile zilnice ├«n func╚Ťie de acestea. Joi, 18 iulie 2024, copiii funda╚Ťiei au vizitat sediul televiziunii Roman TV ╚Öi Radio Roman FM. Ace╚Ötia au fost ├«nc├ónta╚Ťi de ceea ce au descoperit, s-au jucat „de-a reporterii”, au pus ├«ntreb─âri, au servit suc ╚Öi bomboane ╚Öi au mul╚Ťumit gazdelor cu un c├óntecel.

Vezi articolul

╚śtiri

992 de prezent─âri ├«n Urgen╚Ťe, ├«n 1 sapt─âm├ón─â. Cazuri crescute de lipotimie, ├«n contextul caniculei

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än perioada 8-14 iulie, la Centrul Primiri Urgen╚Ťe al Spitalului Municipal de Urgenta din Roman s-au prezentat 992 de pacien╚Ťi – cu 133 mai mul╚Ťi dec├ót ├«n s─âpt├óm├óna precedent─â – din care 257 au avut nevoie de internare, iar 36 au ajuns ├«n ATI. Din totalul prezent─ârilor, ├«n s─âpt─âm├«na de referin╚Ť─â s-a semnalat cre╚Öterea pacien╚Ťilor adu╚Öi la spital cu ambulan╚Ťa sau cu echipajul SMURD ori TIM. De╚Öi nu au fost ├«nregistrate cazuri de insola╚Ťie, a crescut num─ârul prezent─ârilor pacien╚Ťilor cu st─âri lipotimice, cu pusee hipertensive, dureri toracice ╚Öi sindroame vertiginoase, cauzate ├«n contextul caniculei. Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost ├«n r├óndul persoanelor v├órstnice, care prezint─â comorbidit─â╚Ťi. Un num─âr crescut de pacien╚Ťi s-a ├«nregistrat pe turele de noapte, v├órful fiind atins pe 9 iulie, c├ónd au fost prelua╚Ťi 58 de pacien╚Ťi. La CPU, 85 de cazuri au fost ale unor persoane cu afec╚Ťiuni neurologice, 453 cu hipertensiune arterial─â, 134 cu sindrom dureros abdominal, 112 cu traumatisme ╚Öi 15 pentru recoltarea alcoolemiei. Din totalul prezent─ârilor, 509 au fost b─ârba╚Ťi ╚Öi 483 femei.
├Än aceea╚Öi s─âpt─âm├ón─â, la Sec╚Ťia de Pediatrie s-au prezentat 364 de pacien╚Ťi, 30 de copii fiind interna╚Ťi, iar al╚Ťi 12 trimi╚Öi c─âtre alte sec╚Ťii. Cele mai frecvente afec╚Ťiuni au fost: pneumonii (19), faringo-amigdalite, laringite (34), boli diareice (10), dispepsii (dureri abdominale) la 19 copila╚Öi ╚Öi infec╚Ťii respiratorii (22). La Sec╚Ťia O-G au fost adu╚Öi pe lume 19 copii, 8 pe cale natural─â, iar restul prin opera╚Ťie de cezarian─â.

Vezi articolul

╚śtiri

B─âtaie ├«n strad─â cu pietre ╚Öi lope╚Ťi, ├«ntre dou─â familii, ├«n Roman

Ad─âugat

pe

Roman TV

Mar╚Ťi, 16 iulie 2024, ├«n jurul orei 17, poli╚Ťi╚Ötii ╚Öi jandarmii au intervenit pe strada Prim─âverii din Roman pentru a aplana o b─âtaie izbucnit─â ├«ntre dou─â familii domiciliate ├«n acea zon─â. ├Än alterca╚Ťie, dup─â cum se observ─â ├«n video, au fost implicate multe persoane, de diferite v├órste, folosind pentru a se lovi reciproc, pietre ╚Öi lope╚Ťi. Oamenii legii au reu╚Öit s─â ├«i potoleasc─â, ├«ns─â alterca╚Ťia a continuat la spital.

B─âtaia ar fi pornit de la sume de bani datorate de c─âtre una dintre familii celeilalte familii implicate ├«n alterca╚Ťie. La fa╚Ťa locului au fost intervenit echipaje de poli╚Ťie, lupt─âtori SAS Neam╚Ť ╚Öi jandarmi.

Vezi articolul

╚śtiri

Titularizare ├«n Neam╚Ť, pe canicul─â: suport oferit de ISU ╚Öi DSP

Ad─âugat

pe

Roman TV

Proba scris─â a concursului na╚Ťional de titularizare va fi sus╚Ťinut─â ├«n trei centre din Piatra-Neam╚Ť, miercuri 17 iulie 2024, zi ├«n care se preconizeaz─â temperaturi ridicate. Cele trei centre sunt organizate la ╚ścoala Gimnazial─â nr. 2, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” ╚Öi la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”. 713 candida╚Ťi au fost repartiza╚Ťi ├«n func╚Ťie de disciplinele la care vor sus╚Ťine examenul. ├Än contextul caniculei, Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Neam╚Ť va furniza aparate de aer condi╚Ťionat mobile ├«n toate s─âlile de examen, pompierii vor verifica instala╚Ťiile de energie electric─â ╚Öi vor lua m─âsuri pentru a preveni orice probleme, iar Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Neam╚Ť va asigura asisten╚Ťa medical─â necesar─â.

├Än plus, pe 15 iulie, Ministrul Educa╚Ťiei, Ligia Deca a solicitat, prin intermediul unui mesaj postat pe contul s─âu oficial de socializare, asigurarea apei ├«n fiecare centru de examen. Pe 23 iulie vor fi afi╚Öate primele rezultate ale concursului, ├«ntre 23-24 iulie are loc epunerea contesta╚Ťiilor, iar ├«n perioada 25-30 iulie solu╚Ťionarea acestora. Pe 31 iulie vor fi comunicate rezultate finale, iar ├«ntre 1-2 august 2024 are loc repartizarea candida╚Ťilor.

Vezi articolul

╚śtiri

Vlogger-ul culinar B─ârbosu', invitatul taberei intergenera╚Ťionale a Funda╚Ťiei "Ep. Melchisedec"

Ad─âugat

pe

Roman TV

Funda╚Ťia „Episcop Melchisedec” din Roman deruleaz─â tab─âra intergenera╚Ťional─â intitulat─â „Vacan╚Ťa ├«mpreun─â”, proiect ├«n cadrul c─âruia seniori, adolescen╚Ťi ╚Öi copii din cadrul funda╚Ťiei beneficiaz─â de activit─â╚Ťi recreativ-educative, menite s─â le trezeasc─â interesul, curiozitatea, cheful de distrac╚Ťie ╚Öi voie bun─â. Invitatul de mar╚Ťi, 16 iulie 2024, a fost Ovidiu ╚Üig─ânu╚Ö, cunoscut ├«n mediul online cu pseudonimul B─ârbosu’, vlogger culinar care g─âte╚Öte cu pasiune preparate curate, c├ót mai accesibile publicului, utiliz├ónd metode de comunicare care atrag internau╚Ťii, c─ârora le ├«mp─ârt─â╚Öeste cu drag din experien╚Ťa ╚Öi din re╚Ťetele sale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

╚śtiri

╚śtiri2 ore ├«n urm─â

Titularizare, ├«n Neam╚Ť: 54 de candida╚Ťi s-au retras din motive personale sau medicale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 17 iulie 2024, a avut loc proba scris─â din cadrul...

╚śtiri2 ore ├«n urm─â

Perechea Ray's Dance, Alex Sabin și Maya Dediu, pe locul 5 la Campionatul Mondial din China

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Änc─â o dat─â, sportivii Clubului de Dans Sportiv Ray’s Dance din...

╚śtiri4 ore ├«n urm─â

Copiii taberei intergenera╚Ťionale a Funda╚Ťiei "Episcop Melchisedec", ├«n vizit─â la Roman TV

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSContinu─â activit─â╚Ťile taberei intergenera╚Ťionale „Vacan╚Ťa ├«mpreun─â”, organizate de Funda╚Ťia „Episcop Melchisedec”,...

╚śtirio zi ├«n urm─â

992 de prezent─âri ├«n Urgen╚Ťe, ├«n 1 sapt─âm├ón─â. Cazuri crescute de lipotimie, ├«n contextul caniculei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än perioada 8-14 iulie, la Centrul Primiri Urgen╚Ťe al Spitalului Municipal...

╚śtirio zi ├«n urm─â

B─âtaie ├«n strad─â cu pietre ╚Öi lope╚Ťi, ├«ntre dou─â familii, ├«n Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMar╚Ťi, 16 iulie 2024, ├«n jurul orei 17, poli╚Ťi╚Ötii ╚Öi jandarmii...

╚śtiri2 zile ├«n urm─â

Titularizare ├«n Neam╚Ť, pe canicul─â: suport oferit de ISU ╚Öi DSP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSProba scris─â a concursului na╚Ťional de titularizare va fi sus╚Ťinut─â ├«n...

╚śtiri2 zile ├«n urm─â

Vlogger-ul culinar B─ârbosu', invitatul taberei intergenera╚Ťionale a Funda╚Ťiei "Ep. Melchisedec"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSFunda╚Ťia „Episcop Melchisedec” din Roman deruleaz─â tab─âra intergenera╚Ťional─â intitulat─â „Vacan╚Ťa ├«mpreun─â”,...

RECLAM─é

Emisiuni

Radar TV4 ore în urmă

­čô║ Radar TV / Lucian Micu: "Echipa condus─â de mine a c├ó╚Ötigat la Roman!" / 18 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 18 iulie, a emisiunii Radar TV invitat: Lucian...

Panorama2 zile în urmă

­čô║ Panorama / Ap─â, avarii ╚Öi patimi politice / 16 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 16 iulie, a emisiunii ­čîÉ Panorama Daniel Muraru...

Radar TVo săptămână în urmă

­čô║ Radar TV / Alegerile au trecut, problemele jude╚Ťului au r─âmas / 11 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 11 iulie, a emisiunii Radar TV invitat: George...

Panoramao săptămână în urmă

­čô║ Panorama / Statul e╚Öuat. Studiu de caz / 9 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 9 iulie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

­čô║ Radar TV / Planul pentru Roman 2024-2028 / 4 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nou─â edi╚Ťie...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri ╚Öi necazuri / Asocia╚Ťia "N─âscut─â ├Änger" ╚Öi-a premiat copiii cu rezultate bune la ├«nv─â╚Ť─âtur─â

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 2 iulie, a emisiunii Cazuri ╚Öi necazuri Carmen...

Radar TV3 săptămâni în urmă

­čô║ Radar TV / Economia jude╚Ťului g├óf├óie: locuri de munca pu╚Ťine ╚Öi pl─âtite prost / 27 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nou─â edi╚Ťie...

RECLAM─é

Populare