Știri
Luțca: din banii alocați relocării podului, firma câștigătoare poate să-și cumpere utilaje
La podul de la Luțca, cel care s-a prăbușit în iunie 2022, a fost delimitat cu gard din plasă perimetrul unde urmează, cel mai probabil, să se lucreze pentru relocare. Ceea ce înseamnă că în perioada următoare ar trebui să se intervină pentru lucrările de relocare a rămășițelor podului eșuat în Siret. Cel puțin așa ar fi firesc, mai ales că perioada de prohibiție, cea recomandată de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, a expirat de pe 15 august. În realitate, este posibil ca demararea acestui proiect, care are o valoare de peste 10.6 milioane de lei cu TVA, să întârzie. Acest lucru va fi confirmat sau infirmat de către Consiliul Județean Neamț, entitate căreia redacția Roman TV i-a transmis de zile bune o solicitare în acest sens.
Publicația Atacul.ro notează faptul că asocierea de firme formată din Kipper Trans SRL (lider), Claudiu Demolări SRL și Andrei Construct SRL este câștigătoarea proiectului care vizează eliberarea albiei râului Siret de resturile podului, chiar și după contestațiile depuse la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, imediat după desemnarea asocierii de firme câștigătoare, în primă instanță. În total, zece firme și asocieri de firme au depus oferte pentru această lucrare.
De menționat că din banii alocați acestui demers, asocierea de firme desemnată câșigătoare poate să achiziționeze inclusiv utilaje de ridicare sau manipulare, însă nu este clar unde rămân aceste dotări după finalizarea proiectului plătit cu bani din bugetul județului. Valoarea contractului este mai mare decât valoarea celui de reabilitare a podului de la Luțca, lucrare executată de Darcons, înainte de prăbușirea acestuia în Siret.
Știri
Infiltrațiile încă persistă în pietonal, după ani de modernizări, în valoare de 2,2 milioane de euro

Mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în Pietonalul Ștefan cel Mre din Roman au depus, în luna noiembrie 2023, o adresă la primărie, manifestându-și nemulțumirea față de infiltrațiile care le inundă spațiile comerciale, creând disconfort și mucegai, dar și daune materiale în urma deteriorării produselor pe care le vând în aceste spații. Oaamenii spun că anul trecut, firma care încă mai are lucrarea executată la terase în garanție, ar mai fi trimis lucrători pentru mici reparații, dar că nu au rezolvat mai nimic. În continuare plouă prin tavan, mirosul în multe dintre spații este greu de suportat, unii declarând că era mai bine chiar și înainte de modernizări. Alții și-au executat, pe cont propriu, lucrări care să îi ferească de astfel de probleme, însă pe mulți bani. De exemplu, deținătorul unui spațiu comercial a investit 20.000 de euro pentru a izola corespunzător incinta acestuia, dar și partea de deasupra, respectiv a terasei. Omul a precizat că nu întâmpină probleme precum vecinii săi. Frustrarea e și mai mare, având în vedere că toate cele patru tronsoane ale pietonalului au fost modernizate, începând cu anul 2008, cu suma totală de circa 2 milioane de euro, conform unei adrese transmise de către primărie, redacției Roman TV. Primarul Municipiului Roman spune că infiltrații sunt înregistrate la spații situate în toate tronsoanele și că la baza acestore probleme ar sta un cumul de factori.
Știri
Cea de-a doua ediție a Concursului Județean "Mugurașul", inițiat de grădinița "Muguri de lumină"

Joi, 7 decembrie 2023, grădinița cu program prelungit „Muguri de lumină”, structură aflată în subordinea Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, a găzduit cea de-a doua ediție a concursului județean „Mugurașul”, un eveniment cu însemnătate în rândul copiilor și al cadrelor didactice, din Roman dar și din împrejurimi.
Știri
Tensiuni în CL Roman: multe proiecte începute vor fi "pasate" următoarelor exerciții financiare

Atmosferă tensionată în ședința de îndată a Consiliului Local Roman din data de 6 decembrie 2023, după ce pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit mai multe proicete de investiții derulate pe raza municipiului Roman care vor fi pasate următoarelor exerciții financiare, nefiind finalizate, deși aveau termene clare în acest sens și primiseră, deja, fonduri pe exercițiile financiare anterioare. Vorbim îndeosebi despre proiectele finanțate prin POR 2014-2020, care se vor continuate, într-o a doua etapă, în cadrul altor programe, în perioada 2021-2027.
Știri
Pompierul Mădălin Borș, erou de Sfântul Nicolae

Miercuri, 6 decembrie, la ora 19:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Muncii din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și de la SAJ Roman. Până la sosirea forțelor de intervenție, Mădălin Borș – un pompier aflat în timpul liber care se afla în trecere în acel moment – a evacuat din interiorul locuinței un bărbat de 50 de ani. Tot el a sunat la 112, anunțând incendiul. Victima a fost preluată de echipajul SAJ sosit la locul evenimentului după care a fost transportată la CPU Roman.
Știri
Cel puțin o reținere, în cazul crimei din Cotu Vameș

Anchetatorii ar fi reținut, deja, cel puțin o persoană în cazul bărbatului găsit decedat pe 6 decembrie, în curtea casei din Cotu Vameș. Oficial, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț nu au transmis informația către Roman TV, deși au fost făcute demersuri în acest sens. Bărbatul care a fost audiat ar fi un fost recidivist, recent întors de după gratii, care ajuta victima la treburile gospodărești. Deocamdată, nu este clar dacă sunt reținute și alte persoane, în acest caz. În măsura în care anchetatorii vor face publice aceste date, vor fi redate întocmai. Bărbatul în vârstă de 63 de ani, spun localnicii, ar fi fost bătut, legat și scos apoi în curtea imobilului, acolo unde a fost găsit decedat în dimineața zilei de 6 decembrie, de către o femeie care trebuia să vină în Roman, la locul de muncă. Oamenii din sat l-au descris ca fiind un om muncitor, fără să fi avut conflicte în familie sau cu vecinii. O altă ipoteză ar fi aceea a unei tâlhării care s-a terminat tragic.
Știri
Utilizarea petardelor, un obicei la care nu renunțăm în pofida pericolelor generate de acestea

Polițiștii atrag atenția părinților să încerce să își protejeze copiii, prin a nu cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune în pericol viața sau sănătatea. Desigur, recomandarea se adresează și adulților, nu puțini fiind cei care au fost mutilați de petarde sau alte articole pirotehnice, utilizate fără simț de responsabilitate. Pentru cei care nu respectă anumite reguli la utilizarea acestora, există și sancțiuni. De exemplu, persoanele cu vârsta de peste 16 ani pot deține și utiliza articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil. Pentru nerespectarea prevederilor legate de vârsta minimă a utilizatorilor și cea privind categoriile de materiale pirotehnice ce pot fi folosite de către persoanele fizice sunt stabilite amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.
Știri
Maestrul Florin Mircea Zaharescu, desemnat artistul anului 2023

Pe 4 decembrie 2023, a fost vernisată expoziția „Salonul de iarnă” la Galeria „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț, eveniment aflat la cea de-a 13-a ediție. În cadrul manifestării, sculptorul Florin Mircea Zaharescu a fost desemnat, alături de sculptorul Lucian Tudorache, artistul anului 2023. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Neamț, Complexul Muzeal Național Neamț și Primăria Municipiului Piatra Neamț.
-
Știriacum 6 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 7 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 2 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 11 luni
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 1 an
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 2 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 2 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 2 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția