Urmărește-ne și pe:

Știri

Piețarii: înăuntru și scutiți de taxe la Piatra, în frig și cu chiria la zi la Roman

Adăugat

pe

Trei săptămâni au trecut de când comercianții de la Piața “Smirodava” au fost scoși să îți vândă marfa afară, pe trotuare, în urma dispozițiilor date de la nivel central, în contextul epidemiologic actual. Se interzicea, atunci, comerțul în piețe agroalimentare închise, piața mică de la Roman încadrându-se, în acest termen. La ultima discuție a reporterilor Roman TV cu purtătorul de cuvânt al primăriei, acesta ne-a transmis că primarul Leonard Achiriloaei are în vedere o hotărâre care să vizeze scutirea comercianților din Piața “Smirodava” de la plata taxei pe zi și a standurilor pe care nu le-au folosit timp de trei săptămâni. Acest lucru, însă, a fost uitat pare-se, de edilul romașcan, deoarece în ședința de joi 26 noiembrie, nu există nici un astfel de proiect pe ordinea de zi. La pol opus, tot joi, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț, există o propunere ca vânzătorii pietreni care nu și-au desfășurat activitatea cât timp piața a fost închisă să nu plătească chirie pe acea perioadă. Bineînțeles, oamenii care, de ani de zile vând în Piața Smirodava, se simt dezamăgăți și discriminați de cei care ar trebui să le asculte doleanțele.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Furtul identității în lumea virtuală, pedepsit cu închisoarea

Adăugat

pe

Roman TV

Pe rețelele sociale, furtul de identitatea luat tot mai mare amploare. Fenomenul este posibil prin clonarea profilurilor personale sau a paginilor web.Până acum, furtul de identitate nu era considerat infracțiune. De două zile, însă, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că reprezintă infracțiune dacă o persoană deschide și utilizează un cont pe rețelele de socializare, folosind numele și pozele unei alte persoane. Acest fapt se va pedepsi cu închisoarea de la unu la cinci ani. Unii tineri sunt de părere că o astfel de decizie este una corectă, dar că va fi foarte greu ca autoritățile să identifice, prompt, situațiile de acest gen.

Vezi articolul

Știri

"Învață să salvezi o viață", un curs pe care oricine ar trebui să îl știe

Adăugat

pe

Roman TV

“Învață să salvezi o viață”, un curs pe care oricine ar trebui să îl știe

Vezi articolul

Știri

Incendiu în Roman, din cauza unui burlan

Adăugat

pe

Roman TV

Un incendiu a avut loc în această dimineață pe strada Vasile Alecsandri din Roman. Din primele informații, se pare că focul ar fi izbucnit de la un burlan de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului, însă o anexă gospodărească și acoperișul unui imobil s-au făcut scrum. Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 86 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece suferise un atac de panică, dar a refuzat transportul la spital.

Vezi articolul

Știri

Un godin nesupravegheat i-a mistuit casa

Adăugat

pe

Roman TV

Un incendiu violent a izbucnit la o locuință din comuna Sagna. La fața locului au ajuns pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Din primele informații, se pare că focul ar fi izbuncit de la un sobă lasată nesupravegheată. Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietara casei a cerut ajutor la vecini. Un grup de tineri, dar și viceprimarul comunei au sărit în ajutorul familiei.

Vezi articolul

Știri

Copiii cu dizabilități din Roman pot beneficia, gratuit, de servicii de recuperare la domiciliu

Adăugat

pe

Roman TV

Proiectul intitulat „Mobilitate fără bariere pentru copiii cu dizabilități“, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de DGASPC Neamț, ajunge la Roman, fiind finanțat în proporție de 98 % cu fonduri nerambursabile. La începutul lunii februarie se vor încheia contractele de furnizare de servicii între familie și DGASPC Neamț, ulterior, începând recuperarea propriu-zisă la domiciliul copiilor cu dizabilități. Pentru început, echipa mobilă va lucra cu aproximativ 10 copii încadrați în grad de handicap de pe raza municipiului Roman, urmând ca până la finalizarea proiectului să se ajungă la 42 de beneficiari din Roman și zonele limitrofe.

Vezi articolul

Știri

Se lansează prima platformă de sănătate emoțională din țară

Adăugat

pe

Roman TV

Adolescența este o vârstă a schimbărilor și a vulnerabilităților. Pentru a veni în sprijinul adolescenților, Asociația “Zi de Bine”, împreună cu Asociația “Happy Minds”, lansează prima platformă de sănătate emoțională din România. “Teen Line”, așa cum este denumită, se va lansa oficial pe 31 ianuarie și va fi dedicată adolescenților cu vârsta cuprinsă între 13 și 21 de ani.

Vezi articolul

Știri

133 de șoferi au rămas fără permis săptămâna trecută

Adăugat

pe

Roman TV

Săptămâna trecută, polițiștii nemțeni au intensificat acțiunile în trafic pentru a combate principalele cauze care duc la producerea accidentelor rutiere grave. Astfel, în urma neregulilor depistate în trafic, 133 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Vezi articolul

Populare