Urmărește-ne și pe:

Știri

PSD și PNL: acuzații reciproce privind „căratul oamenilor cu mașina la vot”

Adăugat

pe

Duminică dimineață, reprezentanții PSD și PNL s-au acuzat reciproc de influențare a electoratului, la o secție de vot din Roman. Un membru al biroului electoral din secția de votare 87, situată pe strada Banatului, a susținut că Liviu Daraban, candidat la funcția de consilier județean din partea PSD, a sfătuit alegătorii ce decizie să ia în cabina de vot și a transportat cu un taxi mai multe persoane la secția de votare respectivă. În aceeași sesizare se notează că Liviu Daraban a refuzat să se conformeze atunci când președintele secției de votare i-a cerut să renunțe la aceste practici. Liviu Daraban nu a comentat acuzațiile, luând decizia de a fi reprezentat de Lucian Micu în relația cu redactorii Roman TV, care i-au solicitat un punct de vedere. În replică, Lucian Micu a susținut că acuzațiile aduse lui Liviu Daraban nu se confirmă și, mai mult, că Gabriel Andrici, soțul managerului Spitalului Municipal, ar fi făcut aceleași lucruri… la aceeași secție de votare, încercând să favorizeze prin aceste practici candidații Partidului Național Liberal.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Incendiu la o casă din Săbăoani

Adăugat

pe

Roman TV

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Săbăoani. După ce, în urmă cu câteva zile, o casă din Roman putea să ardă în totalitate din cauza unor haine puse la uscat pe sobă, astăzi pompierii au intervenit la un incendiu produs din cauza unui coș de fum.

Vezi articolul

Știri

Iulian Bulai: "pentru că nu am reușit să le eliminăm, ne dăm demisia!"

Adăugat

pe

Roman TV

Marți dimineață, peste 25 de parlamentari USR și-au depus demisiile din funcții, decizia având loc în contextul eliminării pensiilor speciale. Neavând majoritate pentru a trece această lege, senatorii și deputații USR au considerat că depunerea demisiilor ar evidenția dezacordul față de aceste stimulente de care ar fi urmat și ei să beneficieze, dacă ar fi împlinit măcar un an de mandat în Parlamentul României.

Vezi articolul

Știri

Hainele uscate pe sobă erau să-i incendieze toată casa

Adăugat

pe

Roman TV

Sâmbătă, după ora 18.30, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe strada Mihai Viteazu din Roman. La fața locului, pompierii au constatat că focul se manifesta în incinta unei camere. Aceștia au intervenit pentru lichidarea flăcărilor.

Vezi articolul

Știri

Va fi mereu un medic de gardă pe Ginecologie la orice oră, obligatoriu!

Adăugat

pe

Roman TV

Începând de joi, un medic ginecolog din cei care-și desfășoară activitatea, în acest moment, în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Roman va fi, prin rotație, mereu prezent, indiferent de oră, pentru urgențele care apar. În acest sens, în ședința de Consiliu Local de pe 26 noiambrie, consilierii locali vor fi convocați să voteze pentru modificarea structurii organizatorice a spitalului, privind organizarea unei linii de gardă de domiciliu pentru secția menționată. Ce înseamnă asta? Că, indiferent dacă e noapte sau zi, dacă există urgențe majore și medicul de gardă de domiciliu din acea zi este solicitat, el nu poate refuza să se prezinte la spital.

Vezi articolul

Știri

Dorel lovește la Roman: balustrade din scânduri și sârmă

Adăugat

pe

Roman TV

Neimplicare, asta reiese din unele lucrări care se realizează în Pietonalul Ștefan cel Mare din Roman. Scările pe care fiecare romașcan le-a parcurs măcar o dată sunt prevăzute, în acest moment, cu balustrade improvizate din scânduri de lemn. De parcă toată această situație nu era de ajuns, improvizația fie se clatină, fie este legată cu sârmă.

Vezi articolul

Știri

De la vraci la medic și de la medic la… telemedicină

Adăugat

pe

Roman TV

Sunt sute de persoane vârstnice în România care sunt nevoite să parcurgă zeci sau sute de kilometri pentru a ajunge la un medic de familie sau la un spital. Pentru a le întinde o mână de ajutor, mai ales în acestă perioadă în care numărul de cazuri Covid-19 au crescut în mod semnificativ, Guvernul a aprobat o reformă în domeniul sănătății, respectiv telemedicina. Furnizarea unor servicii medicale la distanță de către medicul de familie nu pare a fi cea mai bună măsură pentru unii romașcani. Aceștia spun că o astfel de măsură nu ar fi benefică pentru persoanele în vârstă și că ar trebui găsite alte metode.

Vezi articolul

Știri

Noul viceprimar, Samson și primarul Achiriloaei: "ca doi frați"

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 19 noiembrie, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local Roman s-a ales președintele de ședință, respectiv consilierul local Teodora Baciu, pe o perioadă de trei luni, componența comisiilor de specialitate, dar și viceprimarul municipiului. În urma voturilor consilierilor locali, Radu Samson a fost desemnat viceprimarul Romanului, cu 12 voturi pentru. Hotărârea a fost, apoi, votată în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

Vezi articolul

Populare