Urmărește-ne și pe:

Reportaje

Despre dans, cu Elwira și Mihai Petre

29 februarie – Sala Polivalentă din Piatra Neamț – Romanian Dance Festival

Adăugat

pe

Vezi articolul
RECLAMĂ

Reportaje

Salvatorii nemțeni la ceas aniversar

Adăugat

pe

Roman TV

Mii de misiuni de la începutul anului

Vezi articolul

Reportaje

"În lipsa unor reglementări, în afaceri fiecare face cum îl taie capul!"

Adăugat

pe

Roman TV

Deschisă și optimistă, Loredana Călian, administratorul unei agenții imobiliare ce datează din 2007 pe piața romașcană, ne vorbește despre cât de ușor s-a adaptat pe vreme de pandemie, depre provocările întâlnite în această perioadă, despre ajutorul pe care statul român le-a oferit oamenilor de afaceri sau nu, dar și despre gusturile recente ale clienților în materie de imobile.

Vezi articolul

Reportaje

Covid-19, tratat cu perfuzii și tăcere

Adăugat

pe

Roman TV

Neculai Lungu din satul Izvor, comuna Ion Creangă a început să se simtă rău încă din luna aprilie a acestui an, acuzând dureri de stomac și alte probleme de natură gastrică. Cum pandemia de Covid-19 era atunci în plină evoluție, acesta a fost sfătuit de medicul de familie să amâne pe cât de mult posibil o vizită la spital și așa a și făcut. Când nu a mai putut suporta durerile, acesta s-a prezentat pe 1 iulie, cu o foaie de trimitere, la spitalul din Roman. Aici i s-au prelevat mostre de laborator pentru analize medicale, dar și pentru depistarea unei posibile infecții cu Sars-Cov-2, după care a fost internat, pentru următoarele 10 zile, pe secția de Interne, unde a primit tratament. Ulterior, el a fost externat, deși în continuare, nu se simțea bine. Așa că, la cerere, medicul de familie i-a dat trimitere pentru a merge la un spital din Iași. Cum nici acolo nu i-au fost rezolvate problemele, el s-a întors la domiciliul său din Izvor, pe 24 iulie fiind nevoit să sune la urgențe. Medicii l-au preluat pe bărbat și l-au transportat la spitalul romașcan unde, a doua zi, pe 25 iulie, a suferit o intervenție chirurgicală. A treia zi, respectiv pe 26 iulie, bătrânul afirmă că a fost îmbrăcat în combinezon, la cererea cadrelor medicale, pus într-un cărucior cu rotile și dus la o ambulanță din curtea spitalului, care l-au transportat la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Vezi articolul

Reportaje

De la Gherăești, în America de patru ori și-n Italia de peste patruzeci

Adăugat

pe

Roman TV

Dumitrina Mărtinaș, o septuagenară din Gherăești are opt copii, șapte dintre ei plecați peste hotare și o fiică domiciliată în satul Pildești. Trei dintre fiii săi sunt stabiliți în America, iar alți patru în Italia. Femeia a călătorit peste ocean de patru ori, ajungând tocmai în Atlanta. În Italia, ea a mers de peste patruzeci de ori, până la cei 79 de ani ai săi. Femeia are amintiri frumoase de peste ocean, unde s-ar întoarce cu drag, dacă n-ar ști că lasă în urmă fiica stabilită în România.

Vezi articolul

Reportaje

De la stână, casnic: fără o mână și cu o pensie mizeră

Adăugat

pe

Roman TV

Petrea Andrei muncește de când era copil, părinții fiind severi atât cu el cât și cu frații săi. S-a născut în Gherăești și tot acolo și-a găsit un rost în viață: acela de a fi cioban. Deși la 19 ani s-a electrocutat și a rămas marcat de semne și fără o mână, astea nu l-au împiedicat pe Petrea să își facă o stână, să înoate sau să cârmuiască o barcă. Până de curând, toate acestea erau floare la ureche pentru bărbat, dar când boala a lovit, el a fost nevoit să se conformeze. Și-a vândut oile, a desființat stâna și stă acasă, întreținându-se cu o pensie de puțin peste 300 de lei. Practic, cu o nimica toată.

Vezi articolul

Reportaje

Tomatele romașcanului Neculai Gheorghiu, demne de adevărate expoziții

Adăugat

pe

Tomatele romașcanului Neculai Gheorghiu, demne de adevărate expoziții
Roman TV

Neculai Gheorghiu, un romașcan domiciliat pe strada Mihai Viteazu cultivă zeci de soiuri de tomate, care mai de care mai aromate și atrăgătoare. Deși, de profesie, el este electrician, pasiunea pentru roșii, insuflată de părinți, nu l-a împiedicat să devină cultivator în toată regula.

Vezi articolul

Reportaje

Lucian Micu (Alianța pentru Roman 2020) și-a depus candidatura la Primăria Roman

Adăugat

pe

Roman TV
Vezi articolul

Populare