Urmărește-ne și pe:

Știri

Vecinii i-au dat foc la casă?

11 pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Horia, al cărei proprietar este plecat în străinătate. O anexă a casei a ars, flăcările întinzându-se pe aproape 50 de metri pătrați.

Adăugat

pe

11 pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Horia, al cărei proprietar este plecat în străinătate. O anexă a casei a ars, flăcările întinzându-se pe aproape 50 de metri pătrați.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Școala, la pachet cu fenomenul Bullying

Adăugat

pe

Roman TV

Deși bullying-ul a existat dintotdeauna, în ultimii ani actele de această natură au crescut în mod considerabl. Aparent nesemnificativă, această problemă este tot mai des întâlnită în rândul elevilor. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, România se situează pe locul al treilea la nivel european în clasamentul celor 42 de țări în care a fost studiat fenomenul. Efectele pot fi foarte grave, victima afectată având probleme pe lungă durată atât pe plan social, cât și pe plan emoțional și școlar, scăzând motivația de a merge la școală și de a învăța.

Vezi articolul

Știri

Pentru o zi, Covidul va fi pus "pe pauză"

Adăugat

pe

Roman TV

Procesul electoral din 27 septembrie, când românii sunt chemați la urne pentru alegerea reprezentanţilor administraţiei publice locale, respectiv a primarilor, a consiliilor locale, a consiliilor judeţene şi a preşedinţilor consiliilor judeţene se apropie cu pași repezi, anul acesta desfășurându-se în condiții excepționale, în contextul pandemiei de coronavirus. De aici, noi reguli de desfășurare a modalităților de votare au fost anunțate de autoritățile competente, în aceste zile. În acest sens, Serviciul de Telecomunicații Speciale a distribuit 22.475 de tablete necesare organizării procesului electoral și a configurat peste 9.000 de echipamente pentru monitorizarea prezenței la vot și prevenirea votului ilegal. Biroul Electoral Central a decis că o persoană poate vota, chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja. Preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă votantului că este pasibil de fraudă la vot şi să-i atragă atenţia că infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi. În țară sunt peste 18.000 de secții de votare, majoritatea fiind implementate în cadrul structurilor școlare, în acest sens intervenind necesitatea suspendării cursurilor cel puțin la o zi după alegeri, pentru dezinfectarea spațiilor unde elevii se vor întoarce în bănci.

Vezi articolul

Știri

Se caută voluntari în echipa PTPI – Roman Chapter

Adăugat

pe

Roman TV

Până pe data de 26 septembrie, liceenii din municipiul Roman se pot înscrie online la organizația People to People Internațional-Roman Chapter. Tinerii romașcani vor avea parte de activități de tip strângere de fonduri, culturale, sportive, de cunoaștere și de intercunoaștere între tineri.

Vezi articolul

Știri

S-a prelungit termenul de distribuire a măștilor

Adăugat

pe

Roman TV

Direcția de Asistență Socială Roman a anunțat prelungirea perioadei de distribuire a necesarului de măști pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza municipiului Roman până pe 9 octombrie.

Vezi articolul

Știri

Compartiment eliberare permise și înmatriculări, deschis oficial la Roman

Adăugat

pe

Roman TV

De marți, 22 septembrie, la Roman s-a deschis oficial un punct de lucru al Serviciului de eliberare a permiselor și înmatriculări auto, după ce săptămâna trecută ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela anunța deschiderea a 26 de astfel de sedii secundare în mai multe zone din țară.

Vezi articolul

Știri

Alocări bugetare CJ: pentru Roman ciumă, pentru alții… mumă

Adăugat

pe

Roman TV

În urma unei Hotărâri de Consiliu Județean, care prevedea repartizări bugetare către Unitățile Administrativ-Teritoriale din județ, municipiul Roman a primit 1 miliard de lei vechi, deși a solicitat aproape de 20 de ori mai mult, având în vedere diferitele investiții, necesare dezvoltării orașului, care se iau în calcul atunci când se înaintează astfel de solicitări. La pol opus, unele comune au primit sume mult mai mari, chiar dacă numărul de locuitori este unul mult mai mic și alți factori determinanți, cum ar fi contribuția la Produsul Intern Brut al județului este una minoră, față de municipiul Roman.

Vezi articolul

Știri

Mai puține joburi, față de anul precedent

Adăugat

pe

Roman TV

Pentru săptămâna aceasta, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț le oferă nemțenilor 331 de locuri de muncă vacante, dintre care 127 sunt la Roman. Cele mai multe locuri de muncă sunt cele din departamentul de vânzări și din producție, segmente importante ce contribuie la revenirea economiei în perioada următoare. Comparativ cu anul trecut, în această perioadă, locurile de muncă oferite de angajatori sunt în scădere.

Vezi articolul

Populare