Știri
Un crater apărut în asfalt pune în pericol circulația
De mai bine de o săptămână, pe aleea de acces din spatele Poștei, între strada Cuza Vodă și pietonalul Ștefan cel Mare, a apărut o groapă în asfalt care, până la urmă, s-a transformat într-un adevărat crater care pune în pericol circulația autovehiculelor. Deși este în plin centru al Romanului, aleea cu pricina arată ca o stradă de periferie, fiind plină de gropi și denivelări.
De mai bine de o săptămână, pe aleea de acces din spatele Poștei, între strada Cuza Vodă și pietonalul Ștefan cel Mare, a apărut o groapă în asfalt care, până la urmă, s-a transformat într-un adevărat crater care pune în pericol circulația autovehiculelor. Deși este în plin centru al Romanului, aleea cu pricina arată ca o stradă de periferie, fiind plină de gropi și denivelări.
Știri
„Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, Glorie și Jertfă. Tradiție și continuitate”, ediția a III-a

Marți, 20 mai 2025, la ora 10:00, sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman a găzduit Conferința Națională cu tema „Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, Glorie și Jertfă. Tradiție și continuitate”, ediția a III-a, organizată de Primăria Municipiului Roman în colaborare cu Baza 3 Logistică „Zargidava” Roman și Muzeul Militar „Ștefan cel Mare” – Filiala Moldova, Iași a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, precum și cu Filialele Neamț și Subfilialele Roman ale Asociației Naționale a Cultului Eroilor „Regina Maria” și Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza”.
Părintele doctor Florin Țuscanu și-a expus prezentarea cu tema „Preoți romașcani în slujba Bisericii și a Armatei Române”.
Evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman, ediția a XV-a.
Știri
Concursul „My Community: Reality Check”, dedicat comunității locale

În Aula „Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național „Roman-Vodă” s-a desfășurat vineri, 16 mai, de la ora 14, concursul intitulat „My Community: Reality Check”, dedicat comunității locale. Echipajele înscrise în cursă, formate din elevi romanvodiști, au realizat câte un clip de maxim trei minute despre cum este o comunitate ideală, în viziunea lor, care sunt plusurile, dar și minusurile comunității din care fac parte, care este rolul unor instituții cheie în comunitate, dar ce lucruri esențiale unesc oamenii care formează o comunitate.
Știri
Maratonul Muntelui Ceahlău, prima ediție. Un săbăonean, pe primul loc la proba MARATON

Maratonul Muntelui Ceahlău, concurs finanțat de Consiliul Județean Neamț, poate intra în seria concursurilor importante la nivel național. Aflat la prima ediție, evenimentul sportiv desfășurat pe 17 mai 2025 a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Asociația Rotary Club Piatra Neamț 2005. Desfășurat pe Drumul „Axial” care face legătura între Durău și Izvorul Muntelui, maratonul s-a desfășurat fără momente nedorite, fără accidentări și toți participanții au ajuns la final fără probleme.
„Participanții, în număr de 77, au putut alege dintre cele trei categorii de probe: maraton (42,2 km), semimaraton (22,6 km) și cross (10,0 km), ruta derulându-se pe drumul axial DJ 155F cu plecare din Stațiunea Durău. Parcul Național Ceahlău s-a afirmat din nou ca destinație ideală pentru sporturile outdoor, organizatorii și participanții beneficiind de intreg sprijinul Serviciului de Administrație al PNC care își propune promovarea mișcării (alergarea în natură) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației, cu implicarea comunităților locale.”, au notat reprezentanții Parcului Național Ceahlău, pe pagina oficială de Facebook.
Locul 1 în fiecare probă a fost ocupat de următorii:
- Cros Axial: Andreea Mihai din Bicaz, Andrei Dolhascanu din Pașcani;
- Semimaraton: Cătălina Șerpe din Piatra Neamț, Emil George Herlea din Piatra Neamț;
- Maraton: Alina Lungu din Bacău, Alexandru Bacosca din Săbăoani, judetul Neamț.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț aduce mulțumiri tuturor celor implicați în organizare: Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț (Jandarmeria Montană Durău și Bicaz), Administrația Parcului Național Ceahlău, Serviciul Public Județean Salvamont Neamț, Serviciul de Ambulanță Neamț, Primăria Orașului Bicaz, Poliția Locală Bicaz, Primăria Comunei Ceahlău, Poliția Locală Ceahlău, Asociația „Tânăr și Liber” Piatra Neamț, Asociația Sportivă „Victoria” Tarcău, Rotary Piatra Neamț 2005.
Pe parcursul deesfășurării maratonului, circulația rutieră a fost închisă pe DJ 155F (Axial), între Stațiunea Durău și localitatea Izvorul Muntelui, pe tronsonul cuprins între km 12+000 – 32+000.
Știri
Nicușor Dan, misiunea (im)posibilă de a uni cele două Românii. Ce spun romașcanii?

Președintele ales cu majoritate de voturi în municipiul Roman, după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale desfășurat în 18 mai este Nicușor Dan, candidat independent care a obținut 55.70 % dintre voturile romașcanilor versus 44.30% de voturi obținute de candidatul AUR, George Simion. Un scor delimitat, dar consistent și în tabăra adversă, deci de netrecut cu vederea. În tot acest tablou, întrebarea care trenează în ziua de după alegeri este următoarea: va reuși Nicușor Dan să unească cele două Românii? Ce cred romașcanii despre această misiune, dar și care sunt reacțiile, la cald, privind rezultatele alegerilor, aflăm din materialul următor.
Pe județ, învingător la numărul de voturi a ieșit George Simion, obținând scoruri majoritare în 70 de unități administrativ-teritoriale din cele 83 existente în Neamț. În afară de municipiul Roman, Nicușor Dan a mai obținut majoritate de voturi în municipiul Piatra Neamț în proporție de 60,92%, în orașul Tîrgu Neamț cu 52,90% voturi acordate, dar și în mediul rural în comunele Tămășeni, Săbăoani, Gherăești, Botești, Cordun, Ruginoasa, Podoleni, Bodești, Alexandru cel Bun și Ghindăoani.
Știri
Personalul din secțiile de votare de pe raza Romanului va încasa un cuantum de 910.568 lei, în cele două tururi

Personalul din secțiile de votare de pe raza municipiului Roman urmează să primească indemnizațiile pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe 4 mai 2025.
La nivelul municipiului Roman sunt 43 de secții de votare și tot atâția președinți, locțiitori și operatori de tabletă. Aceștia primesc câte o indemnizație în valoare de 1.273 de lei, pentru fiecare rând de alegeri. Membri în secțiile de votare din Roman sunt 301, fiecare primind 967 de lei, pentru fiecare tur de alegeri. Cuantumul indemnizațiilor pe care președinții, locțiitorii și operatorii de tabletă îl vor încasa este de 164.217 lei, iar cel pe care membrii îl vor încasa este de 291.067 de lei. Pentru cele două tururi de alegeri prezidențiale din anul 2025, suma totală încasată de personalul din secțiile de votare de pe raza municipiului Roman este de 910.568 de lei.
Știri
În secțiile de votare, în Neamț: pixuri care șterg semnături sau persoane luate cu salvarea

Pe 18 mai 2025, în ziua alegerilor prezidențiale, în județul Neamț procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore. Totuși, au existat unele cazuri care au necesitat pe de-o parte intervenția echipajelor de ambulanță, pe de alta sesizarea organelor competente. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că membrii unei secții de votare, din Borlești, ar folosi un pix, care permitea ștergerea semnăturilor. Alte sesizări au fost legate de continuarea propagandei după încheierea campaniei electorale sau vânzarea de băuturi alcoolice lângă secțiile de votare.
Sunt și persoane care din secția de votare au ajuns la spital. În unul dintre cazuri este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani care a a mers să voteze, însă nu s-a mai întors acasă, fiind internată la spital. Și unui membru al unei secții de votare din Horia i s-a făcut rău, necesitând transportul la spital.
Pe timpul zilei au fost eliberate 550 de cărti de identitate. Au fost 1.068 de solicitări de urnă mobilă, 24 dintre acestea în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.
Știri
75 de zile de spitalizare, după un accident. Se propune clasarea: minorul nu a respectat indicatorul „Oprire”

Pe 12 iulie 2024, un adolescent de 14 ani a fost lovit de un autoturism, pe o stradă din localitatea Nistria, comuna Boghicea din județul Neamț. Băiatul, spun părinții acestuia, a ieșit cu tortineta de pe o stradă secundară în strada principală, pe un loc fără marcaj de trecere. Reușise să treacă strada când, pe contrasens, l-a lovit un autoturism condus de o femeie din aceeași comună. Oamenii susțin că băiatul, deși a trecut prin loc nepermis, ar fi fost lovit pe fondul unei viteze excesive. Viteza nu ne-a putut fi comunicată de către IPJ Neamț, aceste date fiind la dosar și nu în posesia poliției, potrivit informațiilor primite. Totuși, o expertiză care se află la dosar arată că șoferița conducea cu viteza legală în momentul impactului, potrivit apărătorului legal al acesteia. O a doua nemulțumire a familiei este legată de faptul că s-a solicitat clasarea cauzei, deoarece tânărul nu a respectat indicatorul „Oprire”. Din cauza leziunilor suferite, fiindu-i montate tije în mai multe zone din corp, băiatul a fost nevoit să înghețe anul școlar și toate cheltuielile au fost suportate de familie, inclusiv cele de transport, adolescentul fiind spitalizat la unitatea sanitară „Sfânta Maria” din Iași, unde a necesitat – conform documentelor – un număr de 75 de zile de îngrijiri medicale, dar și intervenții chirurgicale.
De cealaltă parte, avocatul șoferiței, Alexandru Iștoc spune că femeia nu se uita pe telefon în momentul impactului și că aceasta s-a trezit cu minorul în fața mașinii. Privind viteza, potrivit expertizei atașate la dosar, femeia s-ar fi încadrat în limitele legale, iar impactul a avut loc pe contrasens deoarece aceasta ar fi tras la volan pentru a-l evita pe băiat.
Poliția Neamț nu a identificat cele din urmă acuzații în evidențe, conform declarațiilor primite. Ne-au fost transmise și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.
Familia poate formula plângere împotriva soluției de clasare a cauzei.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 9 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 4 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 4 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 4 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 4 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția