Urmărește-ne și pe:

Știri

9.902 minori dispăruți, la nivel național, în ultimul an

Adăugat

pe

În perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, au fost procesate 9.902 de sesizări privind minori dispăruți, potrivit statisticii IGPR, solicitate de Organizația Salvați Copiii România. Dintre acestea, peste jumătate reprezintă plecări voluntare din locuințele sociale, căminele școlare sau centrele DGASPC. Active mai sunt, în acest moment, 424, dintre care 295 privesc minori cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani. Experții Salvați Copiii atrag atenția că aceste plecări voluntare ale copiilor sunt adesea un simptom al uneia sau mai multor experiențe negative care li se întâmplă.
În fiecare an, în Europa sunt raportați în jur de 250.000 de copii ca fiind dispăruți. Missing Children Europe, federația europeană dedicată copiilor dispăruți și exploatați sexual, publică anual, de Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți, raportul său „Cifre și tendințe”. Acest raport colectează și analizează date din rețeaua sa de linii telefonice de urgență pentru copii dispăruți, pentru a ajuta profesioniștii din domeniu să înțeleagă mai bine complexitatea problemei și să dezvolte strategii eficiente pentru a proteja copiii vulnerabili. În 2023, linia telefonică europeană de urgență 116 000 pentru copii dispăruți a primit 67.345 de apeluri. Rețeaua de linii de asistență telefonică pentru copii dispăruți – 116000 – este operată de organizații naționale din 32 de țări din Europa.
Copiii și familiile care apelează la această linie pentru copii dispăruți beneficiază gratuit de asistență psihologică, socială, legală și administrativă 24/7. Se oferă, de asemenea, un punct central de contact și coordonare vitală pentru cazurile transfrontaliere.

Vezi articolul

Știri

Curs de montaj profesionist de învelitori, la sediul Euroțigla Moldova din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 13 iunie 2024, sediul Euroțigla Moldova din municipiul Roman a găzduit un curs de montaj profesionist de învelitori, la care au participat montatori din zona noastră, interesați de cele mai noi informații din acest domeniu, oferite de specialiști. Evenimentul a fost apreciat de participanți, dar și de colaboratori, îmbinând cursurile cu relaxare și degustare de preparate pregătite de organizatori.

Sediul Euroțigla Moldova din Roman este situat pe Artera Roman-Vest. Mai multe informații pot fi solicitate la numărul de telefon 0371.688.688.

Vezi articolul

Știri

Școala de vară "Sfinții, prietenii copiilor", la a III-a ediție. Copiii, așteptați la înscriere

Adăugat

pe

Roman TV

Ajunsă la a treia ediție, Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”, inițiată de profesor Mădălina Bozieanu, îi așteaptă pe copii cu drag, în perioada 1-5 iulie 2024, între orele 9-12. Anul acesta, activitatea va fi găzduită de Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman. În intervalul 17- 21 iunie, între orele 8 și 16, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt așteptați să se înscrie la secretariatul unității de învățământ gazdă, deoarece locurile suntt limitate. Pe copii îi așteaptă un program educativ și distractiv. Participarea la școala de vară este gratuită.

Vezi articolul

Știri

S-a anulat sentința emisă în dosarul celor două cursuri de apă Albuia/Țiganca

Adăugat

pe

Roman TV

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bacău a dispus anularea sentinței și rejudecarea dosarului „Albuia-Tiganca”. În primă instantă, la Tribunalul Bacau, inculpații Mihail Popescu, cunoscut om de încredere al fostului președinte al Consiliului Județean Neamț – Ionel Arsene- și alte două persoane, angajate ale Administrației Bazinale de Apă Siret-Bacău, au fost condamnate la pedepse cu executare. Dosarul va fi trimis spre judecare Tribunalului Bacău.
La finele anului trecut, în decembrie, Mihail Popescu a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Alături de acesta au mai fost condamnate alte două persoane, angajate ale Administrației Bazinale de Apă Siret-Bacău. De altfel, Mihail Popescu a fost pedepsit pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al ABA Siret-Bacău, decizia judecătorilor având la bază o investigație realizată de jurnaliștii de la Atacul.ro, în colaborare cu cei de la Roman TV. Este vorba despre celebra anchetă privind modul în care o firmă din Bistrița-Năsăud a obținut și executat un contract în valoare de 11 milioane de lei pentru amenajarea a două cursuri de apă din Ion Creangă și din Doljești, ambele din județul Neamț, pentru înlăturarea efectelor calamităților din mai 2019. Jurnaliștii atacul.ro împreună cu cei de la Roman TV au constatat, pe teren, că lucrarea nu era executată de firma bistrițeană, ci de o alta – Mavgo Holding SRL, controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel. Una dintre cele mai mari probleme identificate în timpul investigației jurnalistice, respectiv subcontractarea lucrărilor, a dus la rezilierea celor două contracte, cu o valoare de peste 11 milioane de lei. În contractul încheiat între cele două părți era stipulat clar că lucrările nu pot fi subcontractate.

Vezi articolul

Știri

Polițiștii, jandarmii și mascații au intervenit la o încăierare, în Bozieni

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 10 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Bozieni are loc un conflict între mai multe persoane. La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, luptătorii SAS Neamț și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, fiind identificate mai multe persoane care participau la încăierare. Cercetările se continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și violență în familie.

Vezi articolul

Știri

Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secțiile de votare

Adăugat

pe

Pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență, la nivel național, care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Cele mai multe cazuri au semnalat:
• suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 341 apeluri;
• probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ștampilelor, buletinelor de vot, secțiilor de votare – 235 apeluri;
• tulburarea liniștii și a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii și în zona secțiilor de votare – 138 apeluri;
• afecțiuni medicale în secţii și în zona secțiilor de votare – 71 apeluri;
• propagandă/campanie electorală – 67 apeluri;
• probleme legate de consumul și comercializarea alcoolului în apropierea secțiilor de votare – 54 apeluri;
• filmări în cadrul secțiilor de votare și în apropierea acestora – 33 apeluri.

Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în București și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu.
Conform procedurilor operaționale, operatorii 112 au transferat cazurile către agențiile specializate de intervenție care au competență în soluționarea acestor tipuri de urgențe.
În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 și dispecerii agențiilor de intervenție pentru a asigura o funcționare optimă a Serviciului de urgență 112.

Vezi articolul

Știri

În Roman: meci de handbal de excepție, urmat de o conferință susținută de Florentin Pera și Constantin Din

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 6 iunie 2024, Sala Sporturilor din Roman a găzduit un meci de handbal de excepție între Naționala României de tineret și echipa romașcană, CSM Roman. La finalul meciului, antrenorul federal, Florentin Pera și președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din au susținut o conferință de presă, reafirmându-și sprijinul pentru promovarea handbalului în municipiul Roman.

Vezi articolul

Știri

126 de gradații de merit scoase la concurs, în județul Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

126 de gradații de merit au fost scoase la concurs prin depunere de dosare, în județul Neamț, perioada de depunere a acestora fiind cuprinsă între 13-21 mai 2024. Dintre acestea, 98 sunt pentru personalul didactic de predare, de conducere și de control și alte 28 pentru personalul didactic-auxiliar. Din lista gradațiilor de merit acordate personalului didactic, nici una nu este scoasă la concurs pentru disciplinele Chimie, Limba Germană, Științe și Pedagogie. Cele mai multe, în număr de 20, sunt pentru învățământul primar. Același aspect poate fi sesizat în cazul personalului didactic-auxiliar, în privința posturilor de asistent social, instructor-animator, mediator școlar, model și zootehnist. Cele mai multe, în număr de șapte, sunt pentru secretar. Lista inițială a celor care care vor primi gradație de merit va fi publicată pe 12 iunie 2024, urmând perioada de depunere și soluționare a contestațiilor. Gradația de merit se acordă prin concurs de dosare și reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază, atribuită pe o perioadă de cinci ani.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri3 zile în urmă

Curs de montaj profesionist de învelitori, la sediul Euroțigla Moldova din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 13 iunie 2024, sediul Euroțigla Moldova din municipiul Roman a...

Știri4 zile în urmă

Școala de vară "Sfinții, prietenii copiilor", la a III-a ediție. Copiii, așteptați la înscriere

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAjunsă la a treia ediție, Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”,...

Știri5 zile în urmă

S-a anulat sentința emisă în dosarul celor două cursuri de apă Albuia/Țiganca

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSăptămâna trecută, Curtea de Apel Bacău a dispus anularea sentinței și...

Știri5 zile în urmă

Polițiștii, jandarmii și mascații au intervenit la o încăierare, în Bozieni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 10 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală...

Știri6 zile în urmă

Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secțiile de votare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024,...

Știrio săptămână în urmă

În Roman: meci de handbal de excepție, urmat de o conferință susținută de Florentin Pera și Constantin Din

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 6 iunie 2024, Sala Sporturilor din Roman a găzduit un...

Știrio săptămână în urmă

126 de gradații de merit scoase la concurs, în județul Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS126 de gradații de merit au fost scoase la concurs prin...

Emisiuni

Secrete de familie2 zile în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice / 14 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 14 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV3 zile în urmă

Radar TV / AUR va înclina balanța în multe consilii locale / 13 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Sorin Cazan, consilier județean moderator: Daniel Muraru

Cazuri și necazuri5 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Acțiunile voluntarilor îngerilor continuă, pentru comunitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrima parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de 11...

Cazuri și necazuri5 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Centrul social "Ella Suciu", la un pas să-și deschidă porțile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSA doua parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de...

Panorama5 zile în urmă

📺 Panorama / Rezultat dezastruos pentru USR, în Neamț / 11 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 11 iunie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Voluntara Cecilia Mancaș a împărțit cadouri copiilor din asociație

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 4 iunie, a emisiunii Cazuri și necazuri

Cazuri și necazuri4 săptămâni în urmă

Asistența socială și căminele pentru vârstnici din Piatra Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 21 mai, a emisiunii Cazuri și necazuri invitați:...

Populare