Urmărește-ne și pe:

Știri

Pedepse fără executare în dosarul șpăgilor de la LPS Roman

Adăugat

pe

Pe 22 mai 2024, Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat în cazul dosarului șpăgilor de la LPS Roman. Din opt inculpați trimiși în judecată de DNA în octombrie 2019, doar trei au fost condamnați, însă nici unul cu executare, ci cu suspendare.
Procurorii Anticorupţie au arătat că între 2013 şi 2017, Petru Sandu, director al Liceului cu Program Sportiv la acea vreme, a pretins și primit de la un reprezentant al unei societăți comerciale – care a beneficiat de ajutor din partea reprezentanților altor două firme – un procent de 10% din valoarea plăților efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman către firmele controlate de aceștia, societăți care au executat lucrări de construcții în beneficiul unității școlare.
Petru Sandu, la data faptelor director al Liceului cu Program Sportiv Roman, a fost trimis în judecată pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, dare de mită în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată. Viorel Stan, la data faptelor inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, fost deputat, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Eugenia Condurat, contabil șef la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Alin Cătălin Păunescu, la data faptelor director general și inspector în cadrul Ministerului Educației Naționale, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Maria Dornean, la data faptelor director general adjunct în cadrul Direcției Generale Buget-Finanțe și Resurse Umane din cadrul Ministerul Educației, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.
În iulie 2023, Petru Sandu a fost condamnat pentru luare și dare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru dare de mită și cumpărare de influență, Vasile Cozma a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Petru Văcaru a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, dar cu suspendare, cu perioadă de 2 ani desupraveghere. Lombardo Annunziato a fost condamnat la 3 ani și o lună cu executare pentru complicitate la dare de mită. Acesta mai avea la activ o condamnare și se afla în perioada de supraveghere. A fost achitat privind infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărare de influenţă, întrucât „faptele nu au fost comise cu vinovăţia prevăzută de lege”. Prin decizia Curții de Apel Bacău din 22 mai, a fost menținută hotărârea din 2023 a Tribunalului Neamț, prin care Viorel Stan fusese achitat, pe motiv că fapta nu există. Din același motiv au fost achitați și Eugenia Condurat și Alin Păunescu. În cazul Mariei Dornean s-a dispus încetarea procesului, deoarece aceasta a decedat. S-a decis confiscarea a 256.400 lei, bani primiți cu titlu de mită, de la fostul director al LPS, Petru Sandu.

Vezi articolul

Știri

Polițiștii la datorie, în minivacanța de Rusalii

Adăugat

pe

Roman TV

În weekendul care urmează, polițiștii vor fi în stradă pentru a asigura ordinea și liniștea publică, în contextul sărbătorii Rusaliilor. 23 si 24 iunie sunt zile libere legale, reprezentând prima și a doua zi de Rusalii. În luna august, angajații români vor mai fi liberi cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august, care pică într-o zi de joi. Bugetarii sunt și mai norocoși, deoarece vor beneficia și de ziua de 16 august, iar Guvernul a decis să creeze punte între ziua liberă și weekend.

Vezi articolul

Știri

Polițiștii romașcani, surpriză dulce pentru un copil care dorește să le urmeze calea

Adăugat

pe

Roman TV

Polițiștii romașcani i-au făcut lui Ștefan, un băiețel în vârstă de 7 ani, o surpriză inedită de ziua lui. Aceștia l-au vizitat joi, 20 iunie, la afterschool, unde l-au felicitat, i-au cântat „la mulți ani” și au făcut fotografii împreună. Băiatul a fost încântat de surpriza primită, mai ales că își dorește să urmeze o carieră în Poliție.

Vezi articolul

Știri

Un tânăr susține BAC-ul din arest, în Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

La nivelul județului Neamț au fost depuse 18 cereri din partea candidaților pentru susținerea Examenului de Bacalaureat în condiții speciale, în contextul egalității de șanse. Dintre acestea, o cerere a venit din partea unui tânăr aflat în arest în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Vezi articolul

Știri

Cănărău a pierdut la contestații: va fi sancționat cu 20% din salariu, timp de 3 luni

Adăugat

pe

Roman TV

Agentul de poliție Ioan Cănărău va fi sancționat pentru activități sindicale, cu reținerea a 20% din drepturile salariale, timp de trei luni, deși acesta a contestat decizia la Inspectoratul General al Poliției Române, inițiativa fiindu-i respinsă.

Vezi articolul

Știri

Accident rutier la Secuieni

Adăugat

pe

Roman TV

La data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN 2, în localitatea Secuieni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 70 de ani, din București, conducea un autoturism pe DN 2, în localitatea Secuieni, nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de autoturismul din fața sa, și dorind să îl evite pe acesta, ar fi virat spre dreapta, ieșind de pe partea carosabilă și ajungând în șanț.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 70 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. – IPJ Neamț

imagini – ora 13:00, 20 iunie 2024

Vezi articolul

Știri

Află cum poți fi "salvator din pasiune"!

Adăugat

pe

Roman TV

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț reia Campania de recrutare a voluntarilor în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”. Activitățile de voluntariat din cadrul acestui program se materializează prin acordarea sprijinului comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora. După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de pompierii militari vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în activități de popularizare a mesajelor preventive.

După analiza dosarelor, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și pentru informarea cu privire la activitățile ce se vor desfășura în cadrul programului de pregătire. Cursurile de pregătire se vor desfășura la sediul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, în perioada 13.07 – 02.08.2024. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute la sediul ISU Neamț sau accesând site-ul www.ijsunt.ro.

Vezi articolul

Știri

Drumul spre vârf, pavat cu experiențe unice: Dan Gârleanu, despre expediția în Kilimanjaro

Adăugat

pe

Roman TV

„O călătorie în jurul lumii începe cu primul pas.” O spune Dan Gârleanu, citându-l pe Jules Verne. Bărbatul, în vâstă de 42 de ani, este agent șef principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Pe lângă meseria de luptător la SAS, Dan Gârleanu este pirotehnist, dar și negociator, una dintre cele mai importante misiuni, după cum mărturisește. Are atestat de alpinist utilitar, intervenție și salvări la înălțime, atestat de salvamont, de monitor de schi și atestat de ghid montan. A salvat doi bărbați de la moarte: o dată în timpul unei misiuni, iar în cel de-al doilea caz pe timpul unei aventuri pe munte. În palmares are bifat un record, care nu a fost depășit, fiind recunoscut de Asociația Cartea Recordurilor, pentru parcurgerea unui traseu în Făgăraș, timpul obținut fiind cel mai bun de până acum. Anul acesta, în perioada 25-30 mai, a fost ghid pentru un grup de români dornici să cucerească vârful Uhuru Peak – 5.895 m – de pe muntele Kilimanjaro/Tanzania, locul unde a întâlnit cel mai jovial popor de pe Terra.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri21 de ore în urmă

Polițiștii la datorie, în minivacanța de Rusalii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn weekendul care urmează, polițiștii vor fi în stradă pentru a...

Știri2 zile în urmă

Polițiștii romașcani, surpriză dulce pentru un copil care dorește să le urmeze calea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPolițiștii romașcani i-au făcut lui Ștefan, un băiețel în vârstă de...

Știri2 zile în urmă

Un tânăr susține BAC-ul din arest, în Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa nivelul județului Neamț au fost depuse 18 cereri din partea...

Știri2 zile în urmă

Cănărău a pierdut la contestații: va fi sancționat cu 20% din salariu, timp de 3 luni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAgentul de poliție Ioan Cănărău va fi sancționat pentru activități sindicale,...

Știri2 zile în urmă

Accident rutier la Secuieni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției...

Știri2 zile în urmă

Află cum poți fi "salvator din pasiune"!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSInspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț reia Campania...

Știri2 zile în urmă

Drumul spre vârf, pavat cu experiențe unice: Dan Gârleanu, despre expediția în Kilimanjaro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS„O călătorie în jurul lumii începe cu primul pas.” O spune...

Emisiuni

Secrete de familie21 de ore în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice (II) / 21 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 21 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 zile în urmă

Radar TV / De ce a fost exclus Radu Samson din USR? / 20 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 20 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Radu...

Panorama4 zile în urmă

📺 Panorama / Cum arată harta județului Neamț după alegerile locale /18 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 18 iunie, a emisiunii 🌐 Panorama Daniel Muraru...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice / 14 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 14 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / AUR va înclina balanța în multe consilii locale / 13 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Sorin Cazan, consilier județean moderator: Daniel Muraru

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Acțiunile voluntarilor îngerilor continuă, pentru comunitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrima parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de 11...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Centrul social "Ella Suciu", la un pas să-și deschidă porțile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSA doua parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de...

Populare