Știri
Cine sunt parlamentarii de Neamț și care le sunt… averile?

În urma numărării voturilor exprimate la alegerile parlamentare, în județul Neamț, repartiția mandatelor de deputați și senatori este următoarea: PSD – un senator (Răducu Adrian Păduraru), doi deputați (Ciprian Șerban, Paul Claudiu Cotârleț); AUR – un senator (Sorin Lavric), doi deputați (Dumitrina Mitrea, Andreea Firuța Neacșu); SOS – un senator (Daniel-Paul-Romeo Gheorghe), un deputat (Ciprian Ciubuc); PNL – un deputat (Adrian-Virgil Ciobanu); USR – un deputat (Iulian Bulai); POT – un deputat (Monica Ionescu).
Reamintim faptul că La Senat, lider la numărul de voturi acordate în județul Neamț a fost PSD, votat de 24.83% dintre alegătorii prezenți la urne, urmat de AUR cu 23.38 %, PNL cu 12.48%, SOS România cu 11.68%, USR cu 9.92 %. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, DREPT, REPER, PSDI, PPR, PER, UDMR și ANC. Tot în județul Neamț, statistica arată că la Camera Deputaților, PSD a obținut 23.99 % dintre voturi, urmat de AUR cu 21.45 %, PNL cu 12.60%, USR cu 9.89 %, SOS România cu 9.44 % și POT cu 6.46%. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, Forța Dreptei, REPER, DREPT, UDMR, PSDI, PPR, PRA.
Parlamentarii de Neamț conturează – așadar – un mozaic cel puțin interesant, având în vedere coloratura politică trasată în jurul celor opt mandate de deputat și trei de senator, repartizate în județul nostru. Unii dintre ei sunt nemțeni și sunt cunoscuți în Neamț. Pe alții, nu doar că puțină lume îi cunoaște, dar nici nu i-a văzut în campanie prin Roman, de exemplu. În această legislatură nu vom avea nici un parlamentar romașcan. Chiar și așa, votul exprimat este unul clar, așa că acești oameni sunt cei care vor reprezenta județul nostru în următorii patru ani.
Răducu Adrian Păduraru – senator PSD de Neamț
Adrian Păduraru a absolvit, potrivit CV-ului, Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, studii licență – Științe economice – Domeniul Management în cadrul Universitatății „Spiru Haret” București, studii master – Facultatea de Management Competente Personale din cadrul Academiei de Studii Economice București, program postuniversitar de formare si dezvoltare profesională – Manageri și Leadership Academia de Studii Economice București.
Conform declarației de avere din 2024, Adrian Păduraru – fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț deține un teren intravilan în Săvinești, județul Neamț, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte 1/1 și un spațiu comercial/de producție în aceeași localitate, construit, cotă parte 1/2. Deține un autoturism și patru autovehicule, fără bjuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro. În depozitele bancare, respectiv conturile curente totalizează, conform declarației de avere, suma de 37.619 lei. Senatorul de Neamț nu figurează cu debite sau ipoteci. În declarația de avere apare un împrumut acordat de către acesta Asociației ASIR Vaduri din comuna Alexandru cel Bun, în sumă de 83.998 de lei. Adrian Răducu Păduraru declară un venit anual încasat de 154.173 de lei (de la CJ Neamț), iar soția sa de 98.561 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman).
Ciprian Constantin Șerban – deputat PSD de Neamț
Potrivit CV-ului, Ciprian Șerban a absolvit Facultatea de Științe Politice, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și master la Academia de Studii Economice din București. În 2018 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, Departamentul pentru studii de securitate si Leadership.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, deputatul PSD de Neamț pentru un nou mandat, Ciprian Șerban, nu deține nici un teren. Are două apartamente în Roznov, obținute prin moștenire, în anul 2003, cu o cotă parte de 3/8. Nu declară autovehicule sau autoturisme. Declară, însă, un ceas în valoare de 5.000 de euro și bijuterii în valoare de 8.500 de euro. Deputatul nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Are două împrumuturi contractate, din 2006, dintre care unul este în valoare de 20.000 de euro, iar celălat de 5.000 de euro. La capitolul venituri, Ciprian Șerban totalizează 150.508 lei din indemnizația de deputat, iar 3.072 de lei reprezintă alocația de stat a copilului.
Paul Claudiu Cotârleț – deputat PSD de Neamț
Paul Claudiu Cotârleț, deputat PSD de Neamț importat din județul Bacău, a terminat Facultatea de Istorie la Universitatea București, Secția Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Științe Politice la Universitatea București, are master-uri dintre care unul în Istorie și Diplomație Politică sec. XIX-XX. Este doctor in Istorie, specializat pe legatura dintre politică, fotbal și diplomație în Balcani la început de secol XX. A urmat o serie de cursuri post-universitare: Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Institutul Național de Administrație.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Paul Claudiu Cotârleț deține un teren dobândit prin vânzare-cumpărare în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov, cotă parte de 100% și un apartament în Mamaia, dobândit tot prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 100%. Nu declară autoturisme sau autovehicule, în schimb declară o colecție de abțibilduri și ceasuri în sumă de 7.500 de USD și o colecție de artă în valoare de 25.000 de euro. Nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Acesta are trei împrumuturi acordate în nume personal unor persoane, în valoare de 150.000 de lei, 10.000 de euro, respectiv 150.000 de lei. Consemnează în declarația de avere dar de botez în valoare totală de 115.000 de euro, în Corbeanca. În calitate de conferențiar universitar, tânărul deputat de Neamț a încasat suma de 53.147 de lei, din poziția de consilier parlamentar în Senatul României suma de 60.418 lei, iar din poziția de consilier parlamentar în Camera Deputaților suma de 18.660 de lei. Nu declară alte venituri.
Sorin Lavric – senator AUR de Neamț
Sorin Lavric, senator AUR de Neamț a absolvit Facultatea de Medicină Generală, București, Facultatea de Filozofie, București și are doctorat în filozofie. Acesta a fost, pe rând, medic stagiar la Spitalul Județean din Brăila, stagiar militar în garnizoana din Bacău, redactor la Editura „Humanitas”, redactor la revista „România literară”, profesor asociat la UNATC, profesor asociat la Facultatea de Filozofie (Universitatea București).
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Sorin Lavric deține două terenuri intravilane în Piatra Neamț , unul dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2 și un altul dobândit prin donație, cotă parte 1/1, pe numele soției sale. Are două case de locuit în Piatra Neamț, una dobândită prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/2, o alta pe numele soției dobândită prin donație, cotă parte de 1/1. Deține două apartamente în București, dobândite prin metoda „altele” decât cele menționate anterior și un autoturism dobândit prin leasing. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro. Soția sa deține fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 195.962,51 lei în 2008. Sorin Lavric are alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 67.437,00 lei în 2007, iar soția sa alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 19.550,13 lei în 2008. Tot pe numele soției sale figurează alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (asigurări) în anii 2014, 2018, în valoare de 40.529 de lei de lei, un cont la o bancă, cu depozit de 22.848 de lei și un altul cu depozit de 920 de euro. Senatorul Sorin Lavric are un împrumut acordat în nume personal Partidului AUR, în contul de campanie electorală, în valoare de 60.000 de lei. La capitolul credite, credit ipotecar, descoperire de card, leasing, nevoi personale și altele asemenea, familia Lavric a contractat sume totale de 190.751,7 lei și 62.500 de euro. În calitate de senator, Sorin Lavric a încasat 153.312 lei, iar soția sa însumează venituri de 282.551 de lei.
Dumitrina Mitrea – deputat AUR de Neamț
Dumitrina Mitrea, deputat AUR de Neamț, a absolvit Management, Economie, Marketing la Academia de Studii Economice din București, și curs postuniversitar în cadrul aceleeași instituții în Management Guvernare modernă/Administrație publică locală, Managementul proiectelor – Atragerea Fondurilor Europene, Managementul calității.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Dumitrina Mitrea nu deține terenuri sau imobile, însă deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Deține o colecție de tablouri realizate în Tabăra de acuarelă „Iulia Hălăucescu”, în valoare 34.800 de lei și are un împrumut bancar contractat, în valoare de 127.576, 80 lei. În calitate de deputat, aceasta a obținut venit anual încasat de 137.256 de lei, iar soțul acesteia venit anual încasat de 88.026 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman, Regiunea N-E, Piatra Neamț).
Andreea Firuța Neacșu – deputat AUR de Neamț
Andreea Firuța Neacșu, deputat AUR de Neamț, anterior validată consilier județean în Consiliul Județean Neamț din partea aceleași formațiuni politice (după alegerile locale 2024) este economist, potrivit listei depuse la Biroul Județean de Circumscipție Județeană Neamț, pentru alegerile parlamentare 2024. A absolvit studiile la Academia de Studii Economice din București, potrivit descrierii postate în mediul online.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Andreea Firuța Neacșu nu deține terenuri, imobile sau autovehicule, nu deține bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. Proaspăta deputată de Neamț a declarat venituri salariale din Camera Deputaților, consilier, în valoare de 33.966 de lei.
Daniel-Paul-Romeo Gheorghe – senator SOS RO de Neamț
Daniel-Paul-Romeo Gheorghe, senator SOS România de Neamț este licențiat în Contabilitate și Informatică de Gestiune, masterand în Managementul Firmelor Mici și Mijlocii la Universitatea „Artifex” București. A candidat la Primăria Sectorului 3 București și a fost comisar șef în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București, timp de doi ani. Daniel-Paul-Romeo Gheorghe figurează și pe lista europarlamentarelor 2024, din partea aceleași formațiuni politice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Daniel-Paul-Romeo Gheorghe nu deține terenuri. Deține două apartamente (nu se arată unde) dobândite prin vânzare-cumpărare, unul cotă parte de 100% și un altul de 50%. Nu declară autovehicule, nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. La capitolul investiții, declară monede virtuale în valoare de 150.000 de euro. A încasat venituri reprezentând indemnizația de consilier local în cadrul CL al Primăriei Sectorului 3 București, în sumă de de 12.965 de lei. Nu declară alte venituri.
Ciprian Ciubuc – deputat SOS RO de Neamț
Ciprian Ciubuc, deputat SOS RO de Neamț, este din Republica Moldova, ales inițial deputat de AUR în 2020, în circumscripția 9, județul Brăila. A absolvit studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău, Republica Moldova, Facultatea de Management și Tehnologie în Industria Alimentară, titlu de Inginer Licențiat în Industria Alimentară Disciplinele principale studiate/competenţele profesionale dobândite Management Industrial Tehnologia produselor alimentare.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Ciprian Ciubuc deține un teren agricol dobândit prin moștenire, în Republica Moldova, cotă parte de 100%, un teren în Viișoara, Județul Neamț dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea 5.000 de euro. La capitolul debite, garanții, ipoteci, acesta figurează cu împrumuturi în valoare de 75.000, respectiv 50.000 de lei. Acesta a încasat indemnizație în valoare totală de 128.425 de lei (Camera Deputaților), iar soția sa venituri salariale în „alte instituții”, în valoare de 69.468 de lei. Tot soția a încasat venituri independente, din exploatație fermă de ovine, în sumă totală de 5.600 de euro. În calitate de deputat, declară un venit anual încasat de 131.194 de lei.
Adrian -Virgil Ciobanu – deputat PNL de Neamț
Adrian-Virgil Ciobanu, deputat PNL de Neamț, a fost subprefect de Neamț, șef al RAR Neamț. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, a obținut certificat de atestare inspector tehnic clasa a II-a la RAR, inspector tehnic GPL la RAR, certificat auditor de terță parte pentru Sistemul de Management al Calității, Master în Management Public, Academia de Studii Economice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Adrian -Virgil Ciobanu deține cinci terenuri dobândite prin vânzare-cumpărare, dintre care trei în comuna Tazlău, județul Neamț, cotă parte 1/1 și un alt teren dobândit prin moștenire, cotă parte 3/8 (nu se arată unde). În declarația de avere declară că deține trei imobile, dobândite prin construire, moștenire, respectiv prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/1,3/8, respectiv 1/1 și două autoturisme dobândite prin vânzare-cumpărare. La capitolul bunuri înstrăinate figurează un autoturism în valoare de 4.300 euro. În conturile curente în deține 8.609,6 lei și 34.000 de euro, dar și fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare, în valoare de 97.870.4, respectiv 25.915.91 de lei. În calitate de subprefect al Județului Neamț a încasat venituri în sumă de 121.922 lei, iar soția sa 48.450 de lei, adăugându-li-se venituri în sumă de 3.400 de lei, respectiv 12.000 de lei reprezentând unele drepturi bănești pentru copii.
Iulian Bulai – deputat USR de Neamț
Iulian Bulai, deputat USR de Neamț a absolvit Școala de arte Einar Granum, Oslo (Norvegia), Licenţiat la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master Universitatea din Siena (Italia)/ Relaţii internaţionale şi diplomaţie culturală.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Iulian Bulai deține un teren agricol în localitatea Recea, dobândit prin moștenire, cotă parte de 100%, un alt teren intravilan în localitatea Tămășeni, dobândit prin moștenire, cotă parte de 50%, un teren intravilan în localitatea Tămășeni dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50% și un teren intravilan în București, dobândit prin vânzare cumpărare, cotă parte de 50%. La capitolul imobile, deputatul Iulian Bulai deține un apartament în Oslo, Norvegia, dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, alte două imobile în Tămășeni, dobândite prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, un imobil dobândit prin construcție în Tămășeni, cotă parte de 50%, dar și o casă de locuit în București, dobândită prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare, iar la capitolul obiecte de artă declară o statuie din bronz în valoare de 100.000 NOK și diverse sculpturi din ceramică și gips în valoare de 80.000 NOK, ale cărui autor este însuși tânărul deputat. Are credite contractate în OSLO, în valoare totală de 4.458.978 NOK. În calitate de deputat a încasat venit anual în sumă de 141.636 de lei, iar soția sa, în calitate de jurnalist în OSLO, venituri de 504.174 NOK. Din chirii înregistrează venituri de 121.710 NOK. Drepturile bănești ale copiilor totalizează 11.520 de lei.
Monica Ionescu – deputat POT de Neamț
Monica Ionescu, deputat POT de Neamț, este prezentată de către președintele POT – Anamaria Gavrilă – drept „avocat cu peste 23 de ani experiență în drept internațional. Practică în Elveția și România, oferind consultanță în cauze transfrontaliere și dreptul familiei. Apără drepturile fundamentale ale omului, cu accent pe copii, familie și integrarea socială.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Monica Ionescu deține două terenuri agricole, dobândite prin vânzare-cumpărare, un teren forestier și un teren intravilan, cel din urmă în Ilfov, la toate având cotă parte de 1/2. Deține o casă de locuit în Ilfov, dobândită prin construire și un autoturism dobândit prin cumpărare. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro, nici împrumuturi acordate, contractate sau depozite bancare. La capitolul venituri din activități independente, profesie liberală – avocatură – veniturile anuale încasate de Monica Ionescu și soțul acesteia sunt declarate „conform fișei fiscale”, în declarația de avere.
Lista parlamentarilor de Neamț va fi completată/modificată în baza finalizării procesului de redistribuire a mandatelor în Parlamentul României.
Știri
🏆 Performanță de excepție pentru Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance Piatra Neamț

📣 Cel mai mare număr de sportivi convocați în Lotul Național de Dans Sportiv al României!
Suntem mândri să anunțăm că Rays Dance a atins un moment istoric în cariera sa competițională, devenind clubul cu cel mai mare număr de sportivi selecționați și calificați în Lotul Național de Dans Sportiv al României, dintre toate cluburile din țară.
Această realizare este nu doar o dovadă a talentului excepțional al sportivilor noștri, ci și a efortului susținut, a profesionalismului antrenorilor și a pasiunii care stă la baza fiecărui pas făcut în acest domeniu.
🗓️ Participare la Timișoara – 07-13 iulie 2025
Nu mai puțin de 14 sportivi Rays Dance vor fi prezenți în această perioadă la stagiul Lotului Național, după cum urmează:
-
Leahu Tudor Andrei – ST + LA
-
Diaconu Tudor George – ST + LA
-
Bogus Carlo Beniamin – ST + LA
-
Turcanu Patrik Iustin – ST
-
Toma Darius – ST
-
Danciu Darius Gabriel – ST + LA
-
Sabin Alexandru Marian – ST + LA
-
Scrab Raisa Maria – ST + LA
-
Subțire Sofia Elena – ST + LA
-
Orghidan Sofia Teodora – ST + LA
-
Harja Anastasia – ST
-
Gaman Bianca – ST
-
Dediu Alessandra Maria – ST + LA
-
Karimova Polina – ST + LA
🌍 Reprezentanți ai României la Campionatul Mondial din China
Un motiv de mândrie aparte îl reprezintă perechea formată din:
➡️ Alexandru Marian Sabin & Polina Karimova
Acești sportivi, care s-au format în cadrul clubului nostru, au fost selecționați pentru a reprezenta România la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, care va avea loc în data de 17 iulie, în Wuxi – China.
Vor concura alături de 50 de perechi din întreaga lume, fiind o onoare și o responsabilitate pe care o asumă cu pasiune, încredere și determinare.
💪 Muncă, sacrificii și pasiune
În spatele acestor reușite se află:
-
zeci de ore de antrenamente zilnice
-
deplasări constante în țară și străinătate
-
renunțări la timpul liber
-
perseverență și încredere în momentele dificile
Este o dovadă clară că munca, disciplina și pasiunea sunt cheia succesului.
🤝 O victorie a întregii echipe Rays Dance
Această performanță nu aparține doar sportivilor, ci și:
-
antrenorilor dedicați
-
părinților implicați
-
coregrafilor creativi
-
susținătorilor devotați
Împreună am creat un mediu în care excelența este standardul, iar visurile prind contur prin dans.
🎤 Mesajul antrenorului principal, Andrei Scrab
„Felicităm din inimă toți sportivii convocați în Lotul Național, dar și pe toți cei care ne-au reprezentat cu cinste în competiții.
Sunteți dovada vie că dansul sportiv înseamnă mai mult decât mișcare – este o formă de artă, o disciplină, o școală a caracterului și o punte spre visurile mari.
Ray’s Dance merge mai departe cu și mai multă ambiție și dedicare.
Vă mulțumim că sunteți parte din această poveste de succes!”
Știri
Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor” – festivitatea de premiere

Vineri, 4 iulie, a fost ultima zi a ediției din acest an a Școlii de vară „Sfinții, prietenii copiilor”, găzduită de Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri din Roman”, în săptămâna 30 iunie-4 iulie 2025. Cei 220 de copii participanți au fost premiați în sălile de clasă, în curtea școlii urmând – apoi – festivitatea de premiere a tinerilor voluntari, a cadrelor didactice, a sponsorilor și partenerilor care au sprijinit această inițiativă, ajunsă la a IV-a ediție.
Știri
S-a ciocnit cu trenul, după ce a depășit coloana de mașini care aștepta la trecere

Trenul care se deplasa pe ruta Suceava-Mangalia s-a ciocnit cu un autoturism marca BMW, al cărui proprietar nu a avut răbdare să aștepte la trecerea la nivel cu calea ferată situată între localitățile Horia și Trifești. Conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, a depășit coloana de mașini care aștepta să treacă trenul, moment în care s-a produs impactul. Bărbatul s-a ales cu fractură de claviculă, urmând să fie băgat astăzi în operație.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
Știri
Pompierii, invitați la școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”

În penultima zi a școlii de vară „Sfinții, prietenii copiilor”, găzduită de Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, joi – 3 iulie 2025 – pompierii de la Detașamentul Roman au fost invitați de inițiatorul proiectului, profesor Mădălina Bozieanu, să le vorbească participanților despre această meserie, să le prezinte echipamentul din dotare și să îi învețe pe copii reguli de comportament în cazul unor situații de urgență, cât și despre acordarea primului ajutor. Încântați, copiii au ascultat sfaturile salvatorilor, au probat echipamentele, au pus întrebări și au plecat acasă acumulând noi cunoștințe.
Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor” continuă și vineri, 4 iulie, fiind și ultima zi a ediției din acest an.
Știri
25.000 de lei, serviciile prestate de salvamari în ștrand. 4 salvamari, față de 3 anul trecut

Cu încasări de 1.4 milioane de lei anul trecut, ștrandul din Complexul de Agrement „Moldova” arată că a fost vizitat de foarte multe persoane în sezonul estival 2024. Mai exact, circa 65.000 de vizitatori au intrat la bazinele ștrandului din Roman, vara trecută, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții administrației locale. În acest context, dar și al zilelor caniculare care se anunță, la debutul acestui sezon estival, redactorul Roman TV a întrebat dacă numărul salvamarilor este unul adecvat acestui aflux de persoane sau dacă nu ar trebui suplimentat. Din păcate, în Roman nu ar fi persoane care să se îmbulzească la acest loc de muncă.
Pe 18 iunie, municipalitatea a încheiat, cu Bulai Cătălin Persoană Fizică Autorizată, un contrcat în valoare de 20.000 de lei fără TVA, pentru servicii de salvare acvatică în ștrandul municipal, iar pe 25 iunie a fost încheiat un alt contract, cu Sandu Eduard-Ștefan Persoană Fizică Autorizată, contra sumei de 5.000 de lei fără TVA, pentru aceleași servicii. Prima entitate ar urma să presteze 400 de ore, iar cea de-a doua 100 de ore de servicii în ștrand, de sumele menționate. În ștrand, în acest sezon estival sunt circa 1.000 șezlonguri. Au fost efectuate reparații curente și achiziționate produse precum clor și alte cosumabile în sumă aproximativă de 300.000 lei și au fost efectuate lucrări la corabie, în valoare de 300.000 de lei.
Știri
Fostul episcop de Huși, aflat în inchisoare pentru abuz sexual, caterisit de Sfîntul Sinod al BOR

În zilele de marți și miercuri, 1-2 iulie 2025, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod a adoptat o serie de hotărâri referitoare la activitatea pastorală și misionară, printre care a aprobat caterisirea prin readucerea la statutul de monah a fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, în prezent acesta fiind monah penitent în Penitenciarul Bacău.
Fostul episcop de Huși, Cornel Onilă și fostul arhimandrit, Sebastian Jitaru au fost condamnați definitiv la 8 ani închisoare cu executare, respectiv la 14 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru agresiuni sexuale și violuri în formă continuată asupra minorilor. Dosarul celor doi a fost deschis în anul 2019, după o investigație a publicației „Să fie lumină”, care posedă documentul judiciar în care sunt descrise atrocitățile care se petreceau dincolo de ușile închise. Aceeași publicație notează faptul că au fost comise peste 100 de fapte de viol asupra victimelor, fiind vorba despre elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși. La data de 30 aprilie 2025, atât Cornel Onilă, cât și Sebastian Jitaru au fost identificați de polițiștii nemțeni la Mănăstirea Văratec, respectiv la domiciliul său din Pângărați și escortați la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.
Pe lângă condamnările penale, instanța a decis ca Episcopia Hușilor și Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” sunt părți responsabile civilmente și, prin urmare, au obligația – pe lângă cei doi condamnați – să le achite celor trei victime daune morale de 170.000 de euro.
Știri
12.000 de lei, apa plată cumpărată de primărie. Vezi de unde poți solicita apă, în zilele caniculare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo, valabilă de vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă, la ora 10:00, când valul de căldură se va extinde în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 37 și 40 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În acest context, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Roman a pregătit mai multe puncte de prim ajutor și puncte de distribuție a apei potabile.
Punctele de prim ajutor sunt la Farmacia Aruncus din Pietonal Ștefan cel Mare, Bl. 1, la Drogheria Sira Plant din Str. Anton Pann, Bl. 12/3, la Farmacia Stejara situată pe Str. Smirodava, nr. 43, la Dispensarul din Str. Bogdan Dragoș, nr. 1. Puncte de distribuție a apei potabile sunt la Primăria Municipiului Roman – Piața Roman Vodă, nr. 1, la Serviciul de Evidență a Populației – Str. Ștefan cel Mare, nr. 268, la Direcția de Asistență Socială – Str. Alexandru cel Bun, nr. 3, la Biblioteca „George Radu Melidon” – Bld. Roman Mușat, nr. 19, la Casa Căsătoriilor – Str. C. Dobrogeanu Gherea, nr. 39 și la Piața Centrală – Hală.
Pe 16 iunie 2025, municipalitatea a achiziționat, de la SC. Ultra Total Invest SRL, apă plată și pahare de unică folosință în valoare de circa 12.000 de lei inclusiv TVA. Au fost achiziționate 3.000 de sticle de apă plată îmbuteliată în pet de 2 litri.
-
Știriacum 8 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 9 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 4 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 4 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 4 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 4 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția