Știri
Cine sunt parlamentarii de Neamț și care le sunt… averile?

În urma numărării voturilor exprimate la alegerile parlamentare, în județul Neamț, repartiția mandatelor de deputați și senatori este următoarea: PSD – un senator (Răducu Adrian Păduraru), doi deputați (Ciprian Șerban, Paul Claudiu Cotârleț); AUR – un senator (Sorin Lavric), doi deputați (Dumitrina Mitrea, Andreea Firuța Neacșu); SOS – un senator (Daniel-Paul-Romeo Gheorghe), un deputat (Ciprian Ciubuc); PNL – un deputat (Adrian-Virgil Ciobanu); USR – un deputat (Iulian Bulai); POT – un deputat (Monica Ionescu).
Reamintim faptul că La Senat, lider la numărul de voturi acordate în județul Neamț a fost PSD, votat de 24.83% dintre alegătorii prezenți la urne, urmat de AUR cu 23.38 %, PNL cu 12.48%, SOS România cu 11.68%, USR cu 9.92 %. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, DREPT, REPER, PSDI, PPR, PER, UDMR și ANC. Tot în județul Neamț, statistica arată că la Camera Deputaților, PSD a obținut 23.99 % dintre voturi, urmat de AUR cu 21.45 %, PNL cu 12.60%, USR cu 9.89 %, SOS România cu 9.44 % și POT cu 6.46%. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, Forța Dreptei, REPER, DREPT, UDMR, PSDI, PPR, PRA.
Parlamentarii de Neamț conturează – așadar – un mozaic cel puțin interesant, având în vedere coloratura politică trasată în jurul celor opt mandate de deputat și trei de senator, repartizate în județul nostru. Unii dintre ei sunt nemțeni și sunt cunoscuți în Neamț. Pe alții, nu doar că puțină lume îi cunoaște, dar nici nu i-a văzut în campanie prin Roman, de exemplu. În această legislatură nu vom avea nici un parlamentar romașcan. Chiar și așa, votul exprimat este unul clar, așa că acești oameni sunt cei care vor reprezenta județul nostru în următorii patru ani.
Răducu Adrian Păduraru – senator PSD de Neamț
Adrian Păduraru a absolvit, potrivit CV-ului, Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, studii licență – Științe economice – Domeniul Management în cadrul Universitatății „Spiru Haret” București, studii master – Facultatea de Management Competente Personale din cadrul Academiei de Studii Economice București, program postuniversitar de formare si dezvoltare profesională – Manageri și Leadership Academia de Studii Economice București.
Conform declarației de avere din 2024, Adrian Păduraru – fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț deține un teren intravilan în Săvinești, județul Neamț, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte 1/1 și un spațiu comercial/de producție în aceeași localitate, construit, cotă parte 1/2. Deține un autoturism și patru autovehicule, fără bjuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro. În depozitele bancare, respectiv conturile curente totalizează, conform declarației de avere, suma de 37.619 lei. Senatorul de Neamț nu figurează cu debite sau ipoteci. În declarația de avere apare un împrumut acordat de către acesta Asociației ASIR Vaduri din comuna Alexandru cel Bun, în sumă de 83.998 de lei. Adrian Răducu Păduraru declară un venit anual încasat de 154.173 de lei (de la CJ Neamț), iar soția sa de 98.561 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman).
Ciprian Constantin Șerban – deputat PSD de Neamț
Potrivit CV-ului, Ciprian Șerban a absolvit Facultatea de Științe Politice, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și master la Academia de Studii Economice din București. În 2018 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, Departamentul pentru studii de securitate si Leadership.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, deputatul PSD de Neamț pentru un nou mandat, Ciprian Șerban, nu deține nici un teren. Are două apartamente în Roznov, obținute prin moștenire, în anul 2003, cu o cotă parte de 3/8. Nu declară autovehicule sau autoturisme. Declară, însă, un ceas în valoare de 5.000 de euro și bijuterii în valoare de 8.500 de euro. Deputatul nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Are două împrumuturi contractate, din 2006, dintre care unul este în valoare de 20.000 de euro, iar celălat de 5.000 de euro. La capitolul venituri, Ciprian Șerban totalizează 150.508 lei din indemnizația de deputat, iar 3.072 de lei reprezintă alocația de stat a copilului.
Paul Claudiu Cotârleț – deputat PSD de Neamț
Paul Claudiu Cotârleț, deputat PSD de Neamț importat din județul Bacău, a terminat Facultatea de Istorie la Universitatea București, Secția Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Științe Politice la Universitatea București, are master-uri dintre care unul în Istorie și Diplomație Politică sec. XIX-XX. Este doctor in Istorie, specializat pe legatura dintre politică, fotbal și diplomație în Balcani la început de secol XX. A urmat o serie de cursuri post-universitare: Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Institutul Național de Administrație.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Paul Claudiu Cotârleț deține un teren dobândit prin vânzare-cumpărare în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov, cotă parte de 100% și un apartament în Mamaia, dobândit tot prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 100%. Nu declară autoturisme sau autovehicule, în schimb declară o colecție de abțibilduri și ceasuri în sumă de 7.500 de USD și o colecție de artă în valoare de 25.000 de euro. Nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Acesta are trei împrumuturi acordate în nume personal unor persoane, în valoare de 150.000 de lei, 10.000 de euro, respectiv 150.000 de lei. Consemnează în declarația de avere dar de botez în valoare totală de 115.000 de euro, în Corbeanca. În calitate de conferențiar universitar, tânărul deputat de Neamț a încasat suma de 53.147 de lei, din poziția de consilier parlamentar în Senatul României suma de 60.418 lei, iar din poziția de consilier parlamentar în Camera Deputaților suma de 18.660 de lei. Nu declară alte venituri.
Sorin Lavric – senator AUR de Neamț
Sorin Lavric, senator AUR de Neamț a absolvit Facultatea de Medicină Generală, București, Facultatea de Filozofie, București și are doctorat în filozofie. Acesta a fost, pe rând, medic stagiar la Spitalul Județean din Brăila, stagiar militar în garnizoana din Bacău, redactor la Editura „Humanitas”, redactor la revista „România literară”, profesor asociat la UNATC, profesor asociat la Facultatea de Filozofie (Universitatea București).
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Sorin Lavric deține două terenuri intravilane în Piatra Neamț , unul dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2 și un altul dobândit prin donație, cotă parte 1/1, pe numele soției sale. Are două case de locuit în Piatra Neamț, una dobândită prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/2, o alta pe numele soției dobândită prin donație, cotă parte de 1/1. Deține două apartamente în București, dobândite prin metoda „altele” decât cele menționate anterior și un autoturism dobândit prin leasing. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro. Soția sa deține fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 195.962,51 lei în 2008. Sorin Lavric are alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 67.437,00 lei în 2007, iar soția sa alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 19.550,13 lei în 2008. Tot pe numele soției sale figurează alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (asigurări) în anii 2014, 2018, în valoare de 40.529 de lei de lei, un cont la o bancă, cu depozit de 22.848 de lei și un altul cu depozit de 920 de euro. Senatorul Sorin Lavric are un împrumut acordat în nume personal Partidului AUR, în contul de campanie electorală, în valoare de 60.000 de lei. La capitolul credite, credit ipotecar, descoperire de card, leasing, nevoi personale și altele asemenea, familia Lavric a contractat sume totale de 190.751,7 lei și 62.500 de euro. În calitate de senator, Sorin Lavric a încasat 153.312 lei, iar soția sa însumează venituri de 282.551 de lei.
Dumitrina Mitrea – deputat AUR de Neamț
Dumitrina Mitrea, deputat AUR de Neamț, a absolvit Management, Economie, Marketing la Academia de Studii Economice din București, și curs postuniversitar în cadrul aceleeași instituții în Management Guvernare modernă/Administrație publică locală, Managementul proiectelor – Atragerea Fondurilor Europene, Managementul calității.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Dumitrina Mitrea nu deține terenuri sau imobile, însă deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Deține o colecție de tablouri realizate în Tabăra de acuarelă „Iulia Hălăucescu”, în valoare 34.800 de lei și are un împrumut bancar contractat, în valoare de 127.576, 80 lei. În calitate de deputat, aceasta a obținut venit anual încasat de 137.256 de lei, iar soțul acesteia venit anual încasat de 88.026 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman, Regiunea N-E, Piatra Neamț).
Andreea Firuța Neacșu – deputat AUR de Neamț
Andreea Firuța Neacșu, deputat AUR de Neamț, anterior validată consilier județean în Consiliul Județean Neamț din partea aceleași formațiuni politice (după alegerile locale 2024) este economist, potrivit listei depuse la Biroul Județean de Circumscipție Județeană Neamț, pentru alegerile parlamentare 2024. A absolvit studiile la Academia de Studii Economice din București, potrivit descrierii postate în mediul online.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Andreea Firuța Neacșu nu deține terenuri, imobile sau autovehicule, nu deține bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. Proaspăta deputată de Neamț a declarat venituri salariale din Camera Deputaților, consilier, în valoare de 33.966 de lei.
Daniel-Paul-Romeo Gheorghe – senator SOS RO de Neamț
Daniel-Paul-Romeo Gheorghe, senator SOS România de Neamț este licențiat în Contabilitate și Informatică de Gestiune, masterand în Managementul Firmelor Mici și Mijlocii la Universitatea „Artifex” București. A candidat la Primăria Sectorului 3 București și a fost comisar șef în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București, timp de doi ani. Daniel-Paul-Romeo Gheorghe figurează și pe lista europarlamentarelor 2024, din partea aceleași formațiuni politice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Daniel-Paul-Romeo Gheorghe nu deține terenuri. Deține două apartamente (nu se arată unde) dobândite prin vânzare-cumpărare, unul cotă parte de 100% și un altul de 50%. Nu declară autovehicule, nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. La capitolul investiții, declară monede virtuale în valoare de 150.000 de euro. A încasat venituri reprezentând indemnizația de consilier local în cadrul CL al Primăriei Sectorului 3 București, în sumă de de 12.965 de lei. Nu declară alte venituri.
Ciprian Ciubuc – deputat SOS RO de Neamț
Ciprian Ciubuc, deputat SOS RO de Neamț, este din Republica Moldova, ales inițial deputat de AUR în 2020, în circumscripția 9, județul Brăila. A absolvit studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău, Republica Moldova, Facultatea de Management și Tehnologie în Industria Alimentară, titlu de Inginer Licențiat în Industria Alimentară Disciplinele principale studiate/competenţele profesionale dobândite Management Industrial Tehnologia produselor alimentare.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Ciprian Ciubuc deține un teren agricol dobândit prin moștenire, în Republica Moldova, cotă parte de 100%, un teren în Viișoara, Județul Neamț dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea 5.000 de euro. La capitolul debite, garanții, ipoteci, acesta figurează cu împrumuturi în valoare de 75.000, respectiv 50.000 de lei. Acesta a încasat indemnizație în valoare totală de 128.425 de lei (Camera Deputaților), iar soția sa venituri salariale în „alte instituții”, în valoare de 69.468 de lei. Tot soția a încasat venituri independente, din exploatație fermă de ovine, în sumă totală de 5.600 de euro. În calitate de deputat, declară un venit anual încasat de 131.194 de lei.
Adrian -Virgil Ciobanu – deputat PNL de Neamț
Adrian-Virgil Ciobanu, deputat PNL de Neamț, a fost subprefect de Neamț, șef al RAR Neamț. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, a obținut certificat de atestare inspector tehnic clasa a II-a la RAR, inspector tehnic GPL la RAR, certificat auditor de terță parte pentru Sistemul de Management al Calității, Master în Management Public, Academia de Studii Economice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Adrian -Virgil Ciobanu deține cinci terenuri dobândite prin vânzare-cumpărare, dintre care trei în comuna Tazlău, județul Neamț, cotă parte 1/1 și un alt teren dobândit prin moștenire, cotă parte 3/8 (nu se arată unde). În declarația de avere declară că deține trei imobile, dobândite prin construire, moștenire, respectiv prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/1,3/8, respectiv 1/1 și două autoturisme dobândite prin vânzare-cumpărare. La capitolul bunuri înstrăinate figurează un autoturism în valoare de 4.300 euro. În conturile curente în deține 8.609,6 lei și 34.000 de euro, dar și fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare, în valoare de 97.870.4, respectiv 25.915.91 de lei. În calitate de subprefect al Județului Neamț a încasat venituri în sumă de 121.922 lei, iar soția sa 48.450 de lei, adăugându-li-se venituri în sumă de 3.400 de lei, respectiv 12.000 de lei reprezentând unele drepturi bănești pentru copii.
Iulian Bulai – deputat USR de Neamț
Iulian Bulai, deputat USR de Neamț a absolvit Școala de arte Einar Granum, Oslo (Norvegia), Licenţiat la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master Universitatea din Siena (Italia)/ Relaţii internaţionale şi diplomaţie culturală.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Iulian Bulai deține un teren agricol în localitatea Recea, dobândit prin moștenire, cotă parte de 100%, un alt teren intravilan în localitatea Tămășeni, dobândit prin moștenire, cotă parte de 50%, un teren intravilan în localitatea Tămășeni dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50% și un teren intravilan în București, dobândit prin vânzare cumpărare, cotă parte de 50%. La capitolul imobile, deputatul Iulian Bulai deține un apartament în Oslo, Norvegia, dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, alte două imobile în Tămășeni, dobândite prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, un imobil dobândit prin construcție în Tămășeni, cotă parte de 50%, dar și o casă de locuit în București, dobândită prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare, iar la capitolul obiecte de artă declară o statuie din bronz în valoare de 100.000 NOK și diverse sculpturi din ceramică și gips în valoare de 80.000 NOK, ale cărui autor este însuși tânărul deputat. Are credite contractate în OSLO, în valoare totală de 4.458.978 NOK. În calitate de deputat a încasat venit anual în sumă de 141.636 de lei, iar soția sa, în calitate de jurnalist în OSLO, venituri de 504.174 NOK. Din chirii înregistrează venituri de 121.710 NOK. Drepturile bănești ale copiilor totalizează 11.520 de lei.
Monica Ionescu – deputat POT de Neamț
Monica Ionescu, deputat POT de Neamț, este prezentată de către președintele POT – Anamaria Gavrilă – drept „avocat cu peste 23 de ani experiență în drept internațional. Practică în Elveția și România, oferind consultanță în cauze transfrontaliere și dreptul familiei. Apără drepturile fundamentale ale omului, cu accent pe copii, familie și integrarea socială.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Monica Ionescu deține două terenuri agricole, dobândite prin vânzare-cumpărare, un teren forestier și un teren intravilan, cel din urmă în Ilfov, la toate având cotă parte de 1/2. Deține o casă de locuit în Ilfov, dobândită prin construire și un autoturism dobândit prin cumpărare. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro, nici împrumuturi acordate, contractate sau depozite bancare. La capitolul venituri din activități independente, profesie liberală – avocatură – veniturile anuale încasate de Monica Ionescu și soțul acesteia sunt declarate „conform fișei fiscale”, în declarația de avere.
Lista parlamentarilor de Neamț va fi completată/modificată în baza finalizării procesului de redistribuire a mandatelor în Parlamentul României.
Știri
Alte acuze de agresiune sexuală, împotriva unui pedagog de la internatul C.T. „Petru Poni”

După știrea privind profesorul de TIC de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” cercetat pentru agresiune sexuală, apar și alte cazuri, de această dată fiind vorba de aceeași acuzație, dar împotriva unui pedagog al internatului Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman, în vârstă de 57 de ani. Patru eleve care învață la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, dar sunt cazate în căminul Colegiului Tehnic „Petru Poni” au ajuns la Poliția Municipiului Roman pentru audieri. Faptele vizează potențiale agresiuni sexuale din perioada 2023-2024.
Conducerea ISJ Neamț a precizat că pedagogul a fost înlăturat din internat până se finalizează cercetările. Mai exact, acesta a intrat în concediu. Conform ISJ, conducerea Colegiului Tehnic „Petru Poni” nu poate da declarații, deoarece organele abilitate ar fi impus acest lucru pe durata desfășurării anchetei.
Până când cercetările nu se finalizează, pedagogul beneficiază de prezumția de nevinovăție. Și conducerea Colegiului Tehnic „Miron Costin” a transmis o informare scrisă ISJ Neamț privind aspectele sesizate de elevele implicate în această situație, inițial fetele mărturisind la instituția unde învață despre comportamentul inadecvat al pedagogului din căminul unde sunt cazate.
Știri
Ionel Grecu de la Moto Mușatinii, accidentat, deși avea prioritate: „și noi existăm în trafic!”

Recent, Ionel Grecu, membru al Clubului Moto Mușatinii Roman, a suferit un accident de circulație în urma căruia a fost operat de urgență și urmează, pentru el, o recuperare destul de lungă și anevoioasă. Deși avea prioritate, acesta a fost surprins și accidentat în timp ce își conducea motocicleta pe o stradă din Roman. Acesta dorește, cu acest prilej, să tragă un semnal de alarmă în privința conduitei corecte în trafic.
Din păcate, mulți dintre participanții la trafic au încă prejudecăți în ceea ce îi privește pe motocicliști.
Totodată, membrii clubului vor să atragă atenția și asupra celor care turează motoarele noaptea, o practică deloc plăcută pentru unii cetățeni.
Membrii clubului organizează de opt ani evenimentul intitulat „Alege viața”, prin care atrag atenția asupra unor acțiuni greșite în trafic care, din păcate, pot curma vieți.
Știri
Clubul Rotary aduce la Roman filmul „Enescu, jupuit de viu”

Duminică, 27 aprilie 2025, la Casa de Cultură din Roman va rula, de la ora 19, filmul „Enescu, jupuit de viu”. Regizorul Toma Enache, cât și alți membri ai echipei, vor fi prezenți în sală.
Biletele pot fi procurate de la casieria Casei de Cultură din Roman. Durata filmului este de două ore. Romașcanii și nu numai sunt așteptați în număr cât mai mare să se bucure de acest film distins cu numeroase premii la evenimente internaționale.
Știri
Sprint Cup 2025, un eveniment în cadrul căruia tinerii se pot bucura de drifturi

Sâmbătă, 5 aprilie și duminică, 6 aprilie 2025, pe cirtcuitul de karting Speed Park din Bacău se va desfășura Sprint Cup 2025, un eveniment de tip Time Attack. Cine dorește să participe la această activitate este așteptat să se înscrie, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina oficială a evenimentului. Cristian Vernica din Roman sponsorizează acest eveniment încă de anul trecut, anul acesta fiind la a doua ediție. Etapa va fi împărțită în două zile, prima zi fiind cea de antrenamente+antrenamente cronometrat, iar a doua zi va fiind cea de antrenament cronometrat+concurs. Înscrierile se fac cu e-mail la adresa: [email protected].
Taxa de inscriere la evenimentul Moldova Sprint Cup este de 700 de lei. Doar pentru participarea în prima zi – Trackday – taxa este de 400 de lei. Pentru a participa doar în a doua zi, cea de concurs, taxa este de 400 de lei. Premiile oferite constau în bani, respectiv 1000 de lei pentru locul 1 general street și 1000 de lei pentru locul 1 general juniori. Oricine dorește să participe este așteptat. Orice mașină este eligibilă, atât timp cât are stopurile de frână și lumini funcționale. Piloții nu necesită licență specială. Regulamentul se va trimite integral prin e-mail dupa validarea înscrierii.
Știri
Camion răsturnat, urmat de incendiu la motor, pe E85

Joi, 3 aprilie 2025, un accident rutier s-a produs pe E85, în comuna Săbăoani. O autoutilitară în care se aflau două persoane s-a răsturnat. În urma impactului, la nivelul compartimentului motor s-a produs un început de incendiu care a fost stins de către participanții la trafic cu ajutorul unui stingător.
Conform investigațiilor medicale preliminare, șoferul prezenta un traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de conștiență, traumatism la mâna stângă. Pasagera din autovehicul a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de conștiență, traumatisme la mâna stângă și la genunchiul drept.
Știri
Profesor care predă la un liceu din Roman, cercetat pentru agresiune sexuală

O anchetă care este în desfășurare sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman vizează un cadru didactic în vârstă de 57 de ani care preda Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Preda, pentru că este suspendat de la orele de curs, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Chiar și așa, profesorul merge în continuare în unitatea școlară, prestând alte activități. Nu intră în contact cu elevii, însă legislația prevede ca în astfel de cazuri cadrul didactic să se prezinte la locul de muncă, primind salariu, până la finalizarea cercetărilor și luarea unor decizii care se impun. Dacă se impun, căci până la finalizarea anchetei, persoana vizată beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Unitatea școlară, deci conducerea Colegiului Tehnic „Miron Costin” a sesizat organele abilitate în acest caz, după ce a primit astfel de reclamații din partea elevilor, la adresa profesorului. Conducerea unității de învățământ a transmis că nu poate comenta această situație, deoarece așteaptă ca în acest caz anchetatorii să își facă treaba, în interesul superior al copiilor, dar și al cadrului didactic, în funcție de finalitatea anchetei. Cadrul didactic s-a îndreptat în instanță împotriva unității de învățământ și a conducerii acesteia, contestând decizia sa de sancționare în cadrul unor dosare vizând litigii de muncă.
Știri
Flashmob la CSEI Roman, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, miercuri, 2 aprilie 2025, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Roman a fost organizat un flashmob la care au participat copiii și îndrumătorii acestora. Într-un cadru vesel, cu muzică și cu baloane, copiii s-au bucurat de activitatea desfășurată în curtea centrului.
În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 9 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 4 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 4 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 2 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 4 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 4 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția