Urmărește-ne și pe:

Știri

Cine sunt parlamentarii de Neamț și care le sunt… averile?

Adăugat

pe

În urma numărării voturilor exprimate la alegerile parlamentare, în județul Neamț, repartiția mandatelor de deputați și senatori este următoarea: PSD – un senator (Răducu Adrian Păduraru), doi deputați (Ciprian Șerban, Paul Claudiu Cotârleț); AUR – un senator (Sorin Lavric), doi deputați (Dumitrina Mitrea, Andreea Firuța Neacșu); SOS – un senator (Daniel-Paul-Romeo Gheorghe), un deputat (Ciprian Ciubuc); PNL – un deputat (Adrian-Virgil Ciobanu); USR – un deputat (Iulian Bulai); POT – un deputat (Monica Ionescu).
Reamintim faptul că La Senat, lider la numărul de voturi acordate în județul Neamț a fost PSD, votat de 24.83% dintre alegătorii prezenți la urne, urmat de AUR cu 23.38 %, PNL cu 12.48%, SOS România cu 11.68%, USR cu 9.92 %. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, DREPT, REPER, PSDI, PPR, PER, UDMR și ANC. Tot în județul Neamț, statistica arată că la Camera Deputaților, PSD a obținut 23.99 % dintre voturi, urmat de AUR cu 21.45 %, PNL cu 12.60%, USR cu 9.89 %, SOS România cu 9.44 % și POT cu 6.46%. Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, Forța Dreptei, REPER, DREPT, UDMR, PSDI, PPR, PRA.

Parlamentarii de Neamț conturează – așadar – un mozaic cel puțin interesant, având în vedere coloratura politică trasată în jurul celor opt mandate de deputat și trei de senator, repartizate în județul nostru. Unii dintre ei sunt nemțeni și sunt cunoscuți în Neamț. Pe alții, nu doar că puțină lume îi cunoaște, dar nici nu i-a văzut în campanie prin Roman, de exemplu. În această legislatură nu vom avea nici un parlamentar romașcan. Chiar și așa, votul exprimat este unul clar, așa că acești oameni sunt cei care vor reprezenta județul nostru în următorii patru ani.

Răducu Adrian Păduraru – senator PSD de Neamț

Adrian Păduraru a absolvit, potrivit CV-ului, Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, studii licență – Științe economice – Domeniul Management în cadrul Universitatății „Spiru Haret” București, studii master – Facultatea de Management Competente Personale din cadrul Academiei de Studii Economice București, program postuniversitar de formare si dezvoltare profesională – Manageri și Leadership Academia de Studii Economice București.
Conform declarației de avere din 2024, Adrian Păduraru – fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț deține un teren intravilan în Săvinești, județul Neamț, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte 1/1 și un spațiu comercial/de producție în aceeași localitate, construit, cotă parte 1/2. Deține un autoturism și patru autovehicule, fără bjuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro. În depozitele bancare, respectiv conturile curente totalizează, conform declarației de avere, suma de 37.619 lei. Senatorul de Neamț nu figurează cu debite sau ipoteci. În declarația de avere apare un împrumut acordat de către acesta Asociației ASIR Vaduri din comuna Alexandru cel Bun, în sumă de 83.998 de lei. Adrian Răducu Păduraru declară un venit anual încasat de 154.173 de lei (de la CJ Neamț), iar soția sa de 98.561 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman).

Ciprian Constantin Șerban – deputat PSD de Neamț


Potrivit CV-ului, Ciprian Șerban a absolvit Facultatea de Științe Politice, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și master la Academia de Studii Economice din București. În 2018 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, Departamentul pentru studii de securitate si Leadership.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, deputatul PSD de Neamț pentru un nou mandat, Ciprian Șerban, nu deține nici un teren. Are două apartamente în Roznov, obținute prin moștenire, în anul 2003, cu o cotă parte de 3/8. Nu declară autovehicule sau autoturisme. Declară, însă, un ceas în valoare de 5.000 de euro și bijuterii în valoare de 8.500 de euro. Deputatul nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Are două împrumuturi contractate, din 2006, dintre care unul este în valoare de 20.000 de euro, iar celălat de 5.000 de euro. La capitolul venituri, Ciprian Șerban totalizează 150.508 lei din indemnizația de deputat, iar 3.072 de lei reprezintă alocația de stat a copilului.

Paul Claudiu Cotârleț – deputat PSD de Neamț


Paul Claudiu Cotârleț, deputat PSD de Neamț importat din județul Bacău, a terminat Facultatea de Istorie la Universitatea București, Secția Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Științe Politice la Universitatea București, are master-uri dintre care unul în Istorie și Diplomație Politică sec. XIX-XX. Este doctor in Istorie, specializat pe legatura dintre politică, fotbal și diplomație în Balcani la început de secol XX. A urmat o serie de cursuri post-universitare: Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Institutul Național de Administrație.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Paul Claudiu Cotârleț deține un teren dobândit prin vânzare-cumpărare în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov, cotă parte de 100% și un apartament în Mamaia, dobândit tot prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 100%. Nu declară autoturisme sau autovehicule, în schimb declară o colecție de abțibilduri și ceasuri în sumă de 7.500 de USD și o colecție de artă în valoare de 25.000 de euro. Nu declară conturi bancare deschise în care depozițiile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Acesta are trei împrumuturi acordate în nume personal unor persoane, în valoare de 150.000 de lei, 10.000 de euro, respectiv 150.000 de lei. Consemnează în declarația de avere dar de botez în valoare totală de 115.000 de euro, în Corbeanca. În calitate de conferențiar universitar, tânărul deputat de Neamț a încasat suma de 53.147 de lei, din poziția de consilier parlamentar în Senatul României suma de 60.418 lei, iar din poziția de consilier parlamentar în Camera Deputaților suma de 18.660 de lei. Nu declară alte venituri.

Sorin Lavric – senator AUR de Neamț


Sorin Lavric, senator AUR de Neamț a absolvit Facultatea de Medicină Generală, București, Facultatea de Filozofie, București și are doctorat în filozofie. Acesta a fost, pe rând, medic stagiar la Spitalul Județean din Brăila, stagiar militar în garnizoana din Bacău, redactor la Editura „Humanitas”, redactor la revista „România literară”, profesor asociat la UNATC, profesor asociat la Facultatea de Filozofie (Universitatea București).
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Sorin Lavric deține două terenuri intravilane în Piatra Neamț , unul dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2 și un altul dobândit prin donație, cotă parte 1/1, pe numele soției sale. Are două case de locuit în Piatra Neamț, una dobândită prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/2, o alta pe numele soției dobândită prin donație, cotă parte de 1/1. Deține două apartamente în București, dobândite prin metoda „altele” decât cele menționate anterior și un autoturism dobândit prin leasing. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro. Soția sa deține fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 195.962,51 lei în 2008. Sorin Lavric are alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 67.437,00 lei în 2007, iar soția sa alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 19.550,13 lei în 2008. Tot pe numele soției sale figurează alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (asigurări) în anii 2014, 2018, în valoare de 40.529 de lei de lei, un cont la o bancă, cu depozit de 22.848 de lei și un altul cu depozit de 920 de euro. Senatorul Sorin Lavric are un împrumut acordat în nume personal Partidului AUR, în contul de campanie electorală, în valoare de 60.000 de lei. La capitolul credite, credit ipotecar, descoperire de card, leasing, nevoi personale și altele asemenea, familia Lavric a contractat sume totale de 190.751,7 lei și 62.500 de euro. În calitate de senator, Sorin Lavric a încasat 153.312 lei, iar soția sa însumează venituri de 282.551 de lei.

Dumitrina Mitrea – deputat AUR de Neamț


Dumitrina Mitrea, deputat AUR de Neamț, a absolvit Management, Economie, Marketing la Academia de Studii Economice din București, și curs postuniversitar în cadrul aceleeași instituții în Management Guvernare modernă/Administrație publică locală, Managementul proiectelor – Atragerea Fondurilor Europene, Managementul calității.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Dumitrina Mitrea nu deține terenuri sau imobile, însă deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Deține o colecție de tablouri realizate în Tabăra de acuarelă „Iulia Hălăucescu”, în valoare 34.800 de lei și are un împrumut bancar contractat, în valoare de 127.576, 80 lei. În calitate de deputat, aceasta a obținut venit anual încasat de 137.256 de lei, iar soțul acesteia venit anual încasat de 88.026 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman, Regiunea N-E, Piatra Neamț).

Andreea Firuța Neacșu – deputat AUR de Neamț


Andreea Firuța Neacșu, deputat AUR de Neamț, anterior validată consilier județean în Consiliul Județean Neamț din partea aceleași formațiuni politice (după alegerile locale 2024) este economist, potrivit listei depuse la Biroul Județean de Circumscipție Județeană Neamț, pentru alegerile parlamentare 2024. A absolvit studiile la Academia de Studii Economice din București, potrivit descrierii postate în mediul online.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Andreea Firuța Neacșu nu deține terenuri, imobile sau autovehicule, nu deține bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. Proaspăta deputată de Neamț a declarat venituri salariale din Camera Deputaților, consilier, în valoare de 33.966 de lei.

Daniel-Paul-Romeo Gheorghe – senator SOS RO de Neamț


Daniel-Paul-Romeo Gheorghe, senator SOS România de Neamț este licențiat în Contabilitate și Informatică de Gestiune, masterand în Managementul Firmelor Mici și Mijlocii la Universitatea „Artifex” București. A candidat la Primăria Sectorului 3 București și a fost comisar șef în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București, timp de doi ani. Daniel-Paul-Romeo Gheorghe figurează și pe lista europarlamentarelor 2024, din partea aceleași formațiuni politice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Daniel-Paul-Romeo Gheorghe nu deține terenuri. Deține două apartamente (nu se arată unde) dobândite prin vânzare-cumpărare, unul cotă parte de 100% și un altul de 50%. Nu declară autovehicule, nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. La capitolul investiții, declară monede virtuale în valoare de 150.000 de euro. A încasat venituri reprezentând indemnizația de consilier local în cadrul CL al Primăriei Sectorului 3 București, în sumă de de 12.965 de lei. Nu declară alte venituri.

Ciprian Ciubuc – deputat SOS RO de Neamț


Ciprian Ciubuc, deputat SOS RO de Neamț, este din Republica Moldova, ales inițial deputat de AUR în 2020, în circumscripția 9, județul Brăila. A absolvit studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău, Republica Moldova, Facultatea de Management și Tehnologie în Industria Alimentară, titlu de Inginer Licențiat în Industria Alimentară Disciplinele principale studiate/competenţele profesionale dobândite Management Industrial Tehnologia produselor alimentare.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Ciprian Ciubuc deține un teren agricol dobândit prin moștenire, în Republica Moldova, cotă parte de 100%, un teren în Viișoara, Județul Neamț dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea 5.000 de euro. La capitolul debite, garanții, ipoteci, acesta figurează cu împrumuturi în valoare de 75.000, respectiv 50.000 de lei. Acesta a încasat indemnizație în valoare totală de 128.425 de lei (Camera Deputaților), iar soția sa venituri salariale în „alte instituții”, în valoare de 69.468 de lei. Tot soția a încasat venituri independente, din exploatație fermă de ovine, în sumă totală de 5.600 de euro. În calitate de deputat, declară un venit anual încasat de 131.194 de lei.

Adrian -Virgil Ciobanu – deputat PNL de Neamț


Adrian-Virgil Ciobanu, deputat PNL de Neamț, a fost subprefect de Neamț, șef al RAR Neamț. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, a obținut certificat de atestare inspector tehnic clasa a II-a la RAR, inspector tehnic GPL la RAR, certificat auditor de terță parte pentru Sistemul de Management al Calității, Master în Management Public, Academia de Studii Economice.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Adrian -Virgil Ciobanu deține cinci terenuri dobândite prin vânzare-cumpărare, dintre care trei în comuna Tazlău, județul Neamț, cotă parte 1/1 și un alt teren dobândit prin moștenire, cotă parte 3/8 (nu se arată unde). În declarația de avere declară că deține trei imobile, dobândite prin construire, moștenire, respectiv prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/1,3/8, respectiv 1/1 și două autoturisme dobândite prin vânzare-cumpărare. La capitolul bunuri înstrăinate figurează un autoturism în valoare de 4.300 euro. În conturile curente în deține 8.609,6 lei și 34.000 de euro, dar și fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare, în valoare de 97.870.4, respectiv 25.915.91 de lei. În calitate de subprefect al Județului Neamț a încasat venituri în sumă de 121.922 lei, iar soția sa 48.450 de lei, adăugându-li-se venituri în sumă de 3.400 de lei, respectiv 12.000 de lei reprezentând unele drepturi bănești pentru copii.

Iulian Bulai – deputat USR de Neamț


Iulian Bulai, deputat USR de Neamț a absolvit Școala de arte Einar Granum, Oslo (Norvegia), Licenţiat la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master la Academia Naţionala de Arte, Oslo (Norvegia), Master Universitatea din Siena (Italia)/ Relaţii internaţionale şi diplomaţie culturală.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Iulian Bulai deține un teren agricol în localitatea Recea, dobândit prin moștenire, cotă parte de 100%, un alt teren intravilan în localitatea Tămășeni, dobândit prin moștenire, cotă parte de 50%, un teren intravilan în localitatea Tămășeni dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50% și un teren intravilan în București, dobândit prin vânzare cumpărare, cotă parte de 50%. La capitolul imobile, deputatul Iulian Bulai deține un apartament în Oslo, Norvegia, dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, alte două imobile în Tămășeni, dobândite prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, un imobil dobândit prin construcție în Tămășeni, cotă parte de 50%, dar și o casă de locuit în București, dobândită prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare, iar la capitolul obiecte de artă declară o statuie din bronz în valoare de 100.000 NOK și diverse sculpturi din ceramică și gips în valoare de 80.000 NOK, ale cărui autor este însuși tânărul deputat. Are credite contractate în OSLO, în valoare totală de 4.458.978 NOK. În calitate de deputat a încasat venit anual în sumă de 141.636 de lei, iar soția sa, în calitate de jurnalist în OSLO, venituri de 504.174 NOK. Din chirii înregistrează venituri de 121.710 NOK. Drepturile bănești ale copiilor totalizează 11.520 de lei.

Monica Ionescu – deputat POT de Neamț


Monica Ionescu, deputat POT de Neamț, este prezentată de către președintele POT – Anamaria Gavrilă – drept „avocat cu peste 23 de ani experiență în drept internațional. Practică în Elveția și România, oferind consultanță în cauze transfrontaliere și dreptul familiei. Apără drepturile fundamentale ale omului, cu accent pe copii, familie și integrarea socială.
Potrivit declarației de avere din anul 2024, Monica Ionescu deține două terenuri agricole, dobândite prin vânzare-cumpărare, un teren forestier și un teren intravilan, cel din urmă în Ilfov, la toate având cotă parte de 1/2. Deține o casă de locuit în Ilfov, dobândită prin construire și un autoturism dobândit prin cumpărare. Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro, nici împrumuturi acordate, contractate sau depozite bancare. La capitolul venituri din activități independente, profesie liberală – avocatură – veniturile anuale încasate de Monica Ionescu și soțul acesteia sunt declarate „conform fișei fiscale”, în declarația de avere.

Lista parlamentarilor de Neamț va fi completată/modificată în baza finalizării procesului de redistribuire a mandatelor în Parlamentul României.

Știri

Contracte de 4.5 milioane de lei la Primăria Piatra Neamț, pentru consultanță și studii

Adăugat

pe

Roman TV

Din luna martie și până în luna mai a anului 2025, Primăria Municipiului Piatra Neamț a încheiat, cu diferite firme de profil, 19 contracte în cuantum de 3.753.070 de lei fără TVA, privind prestarea unor servicii de consultanță ori proiectare sau studii. În fața acestor cifre, la solicitarea redacției Roman TV, reprezentanții primăriei reședință de județ transmit că fără aceste documentații nu ar fi posibilă implementarea de noi investiții, dar și că angajații primăriei nu ar putea presta aceste servicii, care nu țin de aria lor de competență.

Concret, în luna martie 2025, primăria menționată a încheiat cu SC. Bal Design Group un contract de 238.200 de lei, pentru servicii de proiectare tehnică, iar uterior a fost încheiat un contract cu SC. RomActiv Business Consulting SRL în valoare de 130.000 de lei, privind obținerea finanțării aferente creării unui centru de îngrijiri paliative. Tot în luna martie Primăria Municipiului Piatra Neamț a încheiat, cu SC. Premium Business Services SRL, un contract în valoare de 195.000 de lei, privind servicii de elaborare a documentației tehnico-economice pentru obținerea finanțării prin Programul de Sănătate 2021-2027, deci tot pentru centrul de îngrijiri paliative. Pe 10 aprilie 2025 a fost încheiat un contract în valoare de 252.500 de lei, între municipalitate și SC. Caro Serv COM SRL, privind servicii de proiectare documentații urbanism de tip PUZ. Pe 24 aprilie a fost încheiat un contract cu SC. Madserv Consult SRL în valoare de 260.000 de lei, pentru studii de fezabilitate, servicii de consultanță și analize pentru eficientizarea energetică a Sălii Polivalente. A doua zi a fost încheiat un contract cu SC. SBRS Architects&Partners SRL, în valoare de 267.800 de lei, privind documentația aferentă demolării și reconstrucției Pieței Mărăței. Pe 30 aprilie a fost încheiat un contract cu SC. Atelier S37 SRL în valoare de 257.300 de lei, privind întocmirea de documentații tehnico-economice aferente amenajării de infrastructură verde pe Dealul Pietricica. În luna mai au fost încheiate cinci contracte: cu Arhzad Studio SRL în valoare de 260.500 de lei, pentru proiectare construire adăpost de animale, cu SC. RomActiv Business Consulting SRL în valoare de 120.000 de lei, pentru elaborarea unui proiect de colaborare prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, cu SC. SBRS Architects&Partners SRL în valoare de 259.650 de lei, pentru studii și documentații privind realizarea obiectivului „Construire Școală Generală Ion Ionescu de la Brad”, cu SC. RomActiv Business Consulting SRL în valoare de 100.000 de lei, pentru obținerea unei finanțări nerambursabile privind conservarea patrimoniului cultural și cu aceeași firmă un contract în valoare de 195.000 de lei pentru servicii generale de consultanță în management. Alte trei contracte încheiate cu SC. RomActiv Business Consulting SRL totalizează 325.000 de lei și prevăd prestarea unor servicii de analiză sau concultanță tehnică. De remarcat este că achizițiile de astfel de servicii se repetă, în unele cazuri, pentru aceleași proiecte. Cu SC. Sasconi SRL, Primăria Piatra Neamț a încheiat un contract în valoare de 32.000 de lei privind servicii de consultanță în eficiența energetică, iar cu SC. Evalcons SRL contractul de 260.000 de lei prevede expertize pentru amenajare planșeu pe râul Cuejdi. Cu SC Rutier Connex SRL, un contract privind studii pentru acoperirea râului Cuejdi este în valoare de 270.120 de lei, iar un altul în valoare de 265.000 de lei, încheiat cu SC. 3B Construction Project, prevede întocmirea de studii privind modernizarea ștrandului din Piatra Neamț. Valorile menționate sunt fără TVA.

Vezi articolul

Știri

„Bucurie pe două roți”: Moto Mușatinii au mers cu daruri dulci în grădinițe

Adăugat

pe

Roman TV

Pentru a marca, în avans, Ziua Copilului membrii Moto Mușatinii Riders Club Roman au vizitat câteva grădinițe din județul Neamț, acolo unde le-au împărțit micuților daruri dulci. Activitatea, intitulată „Bucurie pe două roți” se desfășoară deja de mai mulți ani, în preajma zilei de 1 iunie. Unitățile școlare vizitate sunt din Onișcani, Trifești, Sofrăcești, Miron Costin, Brănișteni, Cotu Vameș și Horia. Copiii au fost încântați de vizită, primindu-i pe membrii Moto Mușatinii cu multă căldură și cu zâmbete inocente.

Copiii sunt încântați de această activitate, așteptându-i cu brațele deschise pe membrii Clubului Moto Mușatinii Roman, care îi răsplătesc cu dulciuri și cu îmbrățisări. Aceștia au împărțit 250 de pachete, în grădinițele vizitate.

Vezi articolul

Știri

Accident rutier pe strada Griviței din Roman: O femeie transportată la spital

Adăugat

pe

Roman TV

Luni, 26 mai 2025, în jurul orei 14:28, un accident rutier s-a produs pe strada Griviței din municipiul Roman. În incident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau trei persoane, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.

La locul accidentului au intervenit echipaje ale Detașamentului de pompieri Roman, Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) și Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). La sosirea pompierilor, toate persoanele implicate reușiseră să se autoevacueze din vehicule.

Conducătorul unuia dintre autoturisme, o femeie în vârstă de 43 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului din partea echipajului SAJ. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Roman pentru investigații suplimentare.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, eliminând orice risc adițional la locul accidentului.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul.

Vezi articolul

Știri

„Sănătate prin mișcare”, la Complexul de Servicii pentru Comunitate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Vineri, 23 mai 2025, la Complexul de Servicii pentru Comunitate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Roman s-a desfășurat, de la ora 10, activitatea „Sănătate prin mișcare” inițiată de Laura Popovici, instructor de ergoterapie în cadrul centrului. Beneficiarii complexului au fost încântați de această activitate.

Ziua a fost structurată în jurul unor ateliere interactive și dinamice, respectiv atelierul de Limbo – pentru flexibilitate și echilibru, Survivor – un traseu al curajului, Ținta perfectă – concentrare și precizie, Zarul Zbang – joc și spontaneitate, Aruncă, țintește, zâmbește – pentru coordonare și bucurie.

Vezi articolul

Știri

Șah la Sala Sporturilor, Cupa „Roman Mușat” 2025, în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Duminică, 25 mai, la ora 10 a avut loc o competiție de șah – Cupa „Roman Mușat” 2025 – eveniment dedicat Zilelor Municipiului Roman. Activitatea s-a desfășurat la Sala Sporturilor, în prezența primarului Lurențiu Leoreanu, a viceprimarului Leonard Achiriloaei, a inspectorului general adjunct al ISJ Neamț, Dana Păiuș. Copiii s-au bucurat de partidele de șah, fiind răsplătiți la final cu diplome, cupe și alte premii pregătite de către organizatori.

Vezi articolul

Știri

Activi în comunitate, „Mușatinii” au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului

Adăugat

pe

Roman TV

Voluntarii Asociației „Mușatinii” Roman au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului, prin organizarea unor activități menite să își pună amprenta în mod pozitiv, în comunitate. Tinerii sunt încântați de posibilitatea pe care voluntariatul le-o oferă, aceea de a fi în mijlocul oamenilor care au nevoie de spriin, de a socializa și a crea conexiuni, pentru îndeplinirea misiunii de voluntar. Fiind un centru de voluntariat, Asociația „Mușatinii” Roman derulează atât proiecte curente – activitate educațională de tip after-school la Centrul „Francesco”, Centrul Comunitar de Resurse pentru Voluntariat la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” – cât și acțiuni punctuale în domenii precum cele sociale, culturale, artistice, sportive s.a. Un program aparte de dezvoltare personală pentru tineri este „The Duke of Edinburgh’s International Award”, program susținut de Casa Regală a României.

De-a lungul timpului, nu doar tinerii care au făcut parte și încă fac din echipa „Mușatinilor” au înmagazinat amintiri și experiențe unice, ci și coordonatorul lor. Activitățile sunt numeroase, fiecare având un rol definit, care dezvoltă tinerii în formare și conceptul de voluntariat.

Asociația Mușatinii Roman a luat ființa in anul 2012 si are în prezent 90 de voluntari, majoritatea elevi de liceu, cărora li se alătură un grup de adulți (profesori, economişti, juriști) cu experienţă şi cunoştinţe în domeniul pedagogic, scrierea şi implementarea de proiecte în domeniul educaţional, social şi cultural. Cei peste 1000 de voluntari care au activat în Asociația „Mușatinii” sunt răspândiți acum în întreaga lume și sunt cetățeni responsabili ai planetei, transmit coordonatorii acesteia.

Vezi articolul

Știri

Bursa generală a locurilor de muncă, cu peste 500 de joburi vacante

Adăugat

pe

Roman TV

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza vineri 23 mai 2025, Bursa generală a locurilor de muncă. Activitatea se va desfășura, începând cu ora 9, în Piatra Neamț la sala de sport a Colegiului Național „Petru Rares”, str. Stefan cel Mare, nr 4, în Roman la Grupul Scolar „Vasile Sav”, bdul. Republicii, nr. 46, iar în Tg. Neamț la Casa de Cultură „Ion Creangă”, str. Stefan cel Mare, nr.55.

În cadrul bursei vor avea loc întâlniri directe între angajatorii ofertanți ai locurilor de muncă și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care se vor face cunoscute condițiile necesare pentru angajare și în functie de îdeplinirea acestora se va stabili angajarea sau programarea pentru proba de lucru.

Până la această dată au confirmat participarea un număr de 64 de agenți economici care vor oferi 526 locuri de muncă vacante în domenii specifice pentru industria textilă, industria prelucrării lemnului, servicii, hoteluri și restaurante, comerț și construcții.

Participanții vor avea posibilitatea de a se informa despre proiectele cu finanțare europeană implementate de AJOFM Neamț, respectiv COMPASS ce are ca obiectiv crearea și consolidarea unei rețele de pentru tineret, START – Investește în calificare pentru viitor și FORMACTIV – Formare și muncă activă, în cadrul cărora se vor desfășura programe de ucenicie la locul de muncă pentru șomeri, în domenii căutate pe piața muncii locale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Duppy Vet - Cabinet și farmacie veterinară Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care

Știri

Știri9 ore în urmă

Contracte de 4.5 milioane de lei la Primăria Piatra Neamț, pentru consultanță și studii

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSDin luna martie și până în luna mai a anului 2025, Primăria Municipiului Piatra...

Știri9 ore în urmă

„Bucurie pe două roți”: Moto Mușatinii au mers cu daruri dulci în grădinițe

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSPentru a marca, în avans, Ziua Copilului membrii Moto Mușatinii Riders Club Roman au...

Știri2 zile în urmă

Accident rutier pe strada Griviței din Roman: O femeie transportată la spital

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSLuni, 26 mai 2025, în jurul orei 14:28, un accident rutier s-a produs pe...

Știri2 zile în urmă

„Sănătate prin mișcare”, la Complexul de Servicii pentru Comunitate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Roman

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSVineri, 23 mai 2025, la Complexul de Servicii pentru Comunitate pentru Persoane Adulte cu...

Știri2 zile în urmă

Șah la Sala Sporturilor, Cupa „Roman Mușat” 2025, în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSDuminică, 25 mai, la ora 10 a avut loc o competiție de șah –...

Știri6 zile în urmă

Activi în comunitate, „Mușatinii” au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSVoluntarii Asociației „Mușatinii” Roman au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului, prin organizarea unor activități...

Știrio săptămână în urmă

Bursa generală a locurilor de muncă, cu peste 500 de joburi vacante

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza vineri 23 mai 2025,...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panoramao zi în urmă

📺 Panorama / Provocări mari pentru noul președinte al României / 27 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 27 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandra Manea Subiectele...

Radar TV7 zile în urmă

📺 Radar TV / Ce așteptări au primarii de la noul președinte al României / 22 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 22 mai, a emisiunii Radar TV invitat: Adrian Ciobanu, primarul Comunei...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / Românii au ales calea europeană / 20 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 20 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandru Nistor Cum...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / De ce apa livrată de Apavital este una dintre cele mai scumpe din țară / 15 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 15 mai, a emisiunii Radar TV Invitat: 🤵 Gheorghe Vlasie, consultant...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Alegerile prezidențiale au împărțit țara. Români contra români / 13 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 13 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandra Manea Subiectele...

Radar TV3 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Cât de eficientă este exploatată pădurea statului român / 8 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de joi, 8 mai, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat: 🤵 Daniel Popa,...

Panorama3 săptămâni în urmă

📺 Panorama / România, est sau vest? / 6 mai 2025

Distribuie pe Facebook Trimite pe WhatsApp SMSEdiția de marți, 6 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru & Alexandru Nistor Subiectele...

RECLAMĂ

Populare