Știri
S-a anulat procedura de înscriere în programul AFM, privind modernizarea rețelei de apă
La sediul companiei ApaVital din Roman s-a desfășurat joi, 31 octombrie 2024, prima conferință de presă în casă nouă, sediul fiind proaspăt amenajat. La întâlnirea cu presa au participat reprezentanți ai companiei de apă, în frunte cu directorul general, Mihail Doruș, alături de fostul primar al municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și de actualul edil, Laurențiu Leoreanu. Aceștia au dorit să marcheze trecerea a 100 de zile de când ApaVital a preluat gestiunea serviciului de alimentare cu apă și canalizare, pe raza Municipiului Roman. Printre altele, reporterul Roman TV a întrebat în ce fază se află obținerea finanțării prin programul AFM, privind modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate menajere. Fondurile se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, dintre care 30 de milioane de lei cu TVA, pentru localitățile cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori, cum este și municipiul Roman. Procedura, însă, a fost anulată din cauza unor reclamații depuse de UAT-uri care au constatat că fondurile s-au alocat unor beneficiari chiar și în câteva secunde de la startul înscrierilor pe platformă.
Pentru orașul nostru, propunerea privind utilizarea acestor fonduri este de înlocuire a unor conducte de mari dimensiuni, situate în diferite zone ale orașului, potrivit declarațiilor fostului edil, Leonard Achiriloaei, emise în una dintre conferințele de presă susținute la primărie.
Știri
Neamț: 49 tineri absolvenți ai facultăților de medicină s-au înscris la rezidențiat
Ministerul Sănătății organizează în data de 17 noiembrie 2024, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Pe data de 22 octombrie 2024 s-a închis perioada de înscriere la concurs.
Concursul se va desfășura în principalele centre medicale universitare ale țării: București, Iași, Craiova, Tg.Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara. Un candidat a avut posibilitatea de a depune un singur dosar de concurs.
Știri
Neamțeanul Stephen Moisă a întors trei scaune, la Vocea României
În vârstă de 20 de ani, Stephen Moisă, originar din Piatra Neamț, s-a născut în Dublin, însă la vârsta de patru ani s-a întors cu părinții săi în România. Tânărul locuiește de cinci ani în capitală, în prezent fiind student la Jurnalism. Muzica, însă, reprezintă domeniul pe care vrea să îl urmeze. În audiții la Vocea României, acesta a reușit să întoarcă trei scanune din patru. A ales să meargă mai departe în concursc cu Smiley.
Emoționat, Stephen a declarat că a visat de mic să meargă la Vocea României și să fie în echipă la artistul lui preferat, Smiley.
Știri
Ultima serie de bilete de tratament balnear a anului 2024
Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că pentru ultima serie de bilete de tratament a anului 2024, a optsprezecea serie, ce va începe în perioada 17-20 noiembrie 2024, au fost alocate 94 bilete de tratament în următoarele stațiuni: Amara, Covasna, Căciulata, Buziaș, Balțătești, Felix, Govora, Lacu Sărat, 1Mai–Oradea, Mangalia, Nicolina, Olănești, Saturn, Sărata Monteoru, Tușnad, Vatra Dornei.
Pentru anul 2024 va fi asigurat, în unitaţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, un număr maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se adaugă numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați. Numărul de locuri contractate va fi anunțat de catre CNPP, dupa finalizarea procedurilor de licitație publică.
Știri
Campanie DGASPC pentru prevenirea violenței și a abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor
DGASPC Neamț, în parteneriat cu Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative (FICE) România, au dat startul campaniei intitulate „19 zile de activism pentru prevenirea violenței și a abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor 1-19 noiembrie 2024”, care va avea loc în 37 de unități de învățământ și centre de plasament din Neamț. Campania este dedicată Zilei Mondiale de prevenire a abuzului și violenței împotriva copiilor, marcată pe 19 noiembrie și Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, serbată pe 20 noiembrie, dată la care a fost adoptată în 1989 Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.
La finalul campanie, pe 20 noiembrie, clădirea administrativă a DGASPC Neamț va fi iluminată în albastru, culoare simbol pentru Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. În aceeași zi, DGASPC Neamț organizează acțiunea „Porți Deschise“ la care sunt invitați toți cei care doresc să vadă condițiile oferite în centrele rezidențiale și de zi pentru copii și copii cu dizabilități, și unde pot afla mai multe despre importanța respectării drepturilor copiilor și despre consecințele abuzurilor.
Știri
Razii pe Fabricii, în cadrul unei acțiuni integrate care a vizat și pescuitul ilegal/ trafic ilicit de pește
Sâmbătă, 2 noiembrie 2024, s-a acționat în sistem integrat, pe raza municipiului Roman, în zona locuințelor sociale din proximitatea Triajului și Complexului Stației CF Roman. În cadrul unei acțiuni integrate, oamenii legii au legitimat zeci de persoane și au percheziționat autovehicule și ambarcațiuni.
La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț și Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal, transportului și comerțului ilicit de pește și produse piscicole, pe luciul lacului Izvorul Muntelui si în zona limitrofă.
Știri
🚱 Avarie la o conductă de distribuție a apei / str. Bogdan Dragoș, ora 16:30
Știri
Obezitate în rândul copiilor nemțeni, mai ales la sate
În județul Neamț, numărul cazurilor de obezitate la copii este în creștere, cele mai multe cazuri înregistrându-se la grupa de vârstă 10-14 ani și în mediul rural. Părinții au un rol important în stabilirea, menținerea și încurajarea unor obiceiuri alimentare ale copiilor, care să prevină apariția unor boli cronice mai târziu, la vârsta adultă, precum: adoptarea unui program regulat al meselor, controlul conștient al porțiilor alimentare consumate, reducerea consumului de alimente procesate, concentrarea pe alimentele consumate și luarea mesei în familie, prepararea alimentelor în casă utilizând metode de gătit mai sănătoase precum și încurajarea practicării de activități fizice împreună.
Scopul campaniei îl reprezintă informarea școlarilor și a părinților acestora despre beneficiile unui stil de viață sănătos care să prevină apariția obezității în rândul copiilor și ulterior, al adulților.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 8 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 3 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 2 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 3 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 3 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția