Urmărește-ne și pe:

Știri

Viteza a favorizat impactul frontal între 2 TIR-uri, pe Roman-Vest

Adăugat

pe

Miercuri, 11 septembrie 2024, pe varianta Roman-Vest s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri, unul încărcat cu lemne, în care era doar conducătorul auto și celălalt încărcat cu apă îmbuteliată, în care se aflau două persoane). Potrivit polițiștilor, evenimentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ și SAJ Roman cu 2 ambulanțe. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au acționat pentru descarcerarea victimelor, ulterior acestea fiind transportate la spital. Celălalt conducător auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale.

Pe timpul intervenției, traficul a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

Vezi articolul

Știri

Trei bărbați, arestați pentru înființarea de culturi de canabis, în Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Trei bărbați cu vârste de 34, 35 și 38 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Pe parcursul anului 2024, persoanele în cauză au înființat și întreținut două culturi de canabis, în comuna Bodești, respectiv în zona împădurită a muntelui Pietricica din județul Neamț. În cursul urmăririi penale au fost descoperite și ridicate 34 de plante de canabis, în greutate de aproximativ 80 de kilograme și aproximativ 4,5 kilograme de plantă uscată de canabis. Doi dintre bărbații arestați sunt frați.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Este cea de-a doua captură de canabis anunțată de polițiști în ultimul an. De departe, recordul a fost înregistrat anul trecut, când autoritățile au descoperit o cultură ilegală de canabis, în localitatea Bălușești, tot în județul Neamț. Atunci, anchetatorii au ridicat 1,2 tone de canabis plantat pe teren agricol, alte 59 de kilograme într-o seră amplasată în proximitatea terenului și 18.5 kilograme abandonate într-un imobil.

Vezi articolul

Știri

838 de prezentări la Urgențe, în o săptămână. 293 de copii, la Pediatrie

Adăugat

pe

Roman TV

În intervalul 9-15 septembrie 2024, la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență din Roman s-au înregistrat 838 prezentări, 222 de persoane rămânând internate în diferite secții ale unității sanitare, dintre care 38 la Anestezie și Terapie Intensivă. Opt pacienți au suferit leziuni în accidente rutiere, iar 17 pacienți au ajuns la spital în urma unor agresiuni fizice. Numărul pacienților cu afecțiuni neorologice a ajuns la 94. Patru pacienți au fost internați cu accidente vasculare cerebrale, 51 cu hipertensiune arterială, patru pacienți au fost confirmați Covid pozitiv, iar 117 au fost diagnosticați cu afecțiuni toraco-abdominale-pelvine. Alți 48 de pacienți au ajuns la unitatea sanitară cu diferite plăgi, 87 cu sindrom dureros abdominal și 104 cu diverse traumatisme. Polițiștii au adus la spital pentru testare alcoolscopică 8 conducători auto, iar alți 7 au ajuns la Urgențe cu etilism acut.
În perioada de referință, la Secția Pediatrie au fost investigați 293 de copii, dintre care 36 au fost internați și 13 micuți timiși către alte secții.16 copii au fost diagnosticați cu amigdalite, 13 cu rinofaringite, 10 cu traheobronșită, 11 cu pneumonii, 21 cu dispepsii, 17 cu IACRS, 22 cu boală diareică acută, 11 cu faringite și un copil a fost confirmat Covid pozitiv. În ultima săptămână, în Secția Obstetrică-Ginecologie au fost aduși pe lume 15 copii, dintre care 10 pe cale naturală.

Vezi articolul

Știri

Procesul prin care Arsene cere revizuirea pedepsei cu închisoarea, mutat de la Tribunalul Bacău la Tribunalul Brașov

Adăugat

pe

Roman TV

În calitate de revizuent, Ionel Arsene a depus o solicitare la Tribunalul Bacău, prin care a solicitat revizuirea sentinței penale emise la data de 6 aprilie 2022, de către instanța menționată, cea de condamnare la închisoare cu executare, fiind atacată ulterior, procesul strămutat, iar sentința finală emisă pe 10 martie 2023 de Curtea de Apel Brașov, respectiv condamnarea definitivă la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 26 iulie 2024, cu primul termen stabilit pe 17 septembrie 2024.
Așadar, în cursul zilei de marți, 17 septembrie 2024, s-a emis soluția pe scurt, fiind admisă excepția necompetenței teritoriale a instanței, invocată de revizuentul Ionel Arsene și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, declinând competența de soluționare a cererii de revizuire a sentinței penale, în favoarea Tribunalului Brașov, procesul deci fiind mutat la cea din urmă instanță menționată.
Reamintim faptul că Ionel Arsene a fugit din țară la începutul lunii martie 2023, înainte de a fi condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. În aprilie 2023, la mai bine de o lună după ce a fost condamnat și dat în urmărire internațională, Arsene s-a predat autorităților italiene. Pe site-ul Poliției Române, Ionel Arsene încă figurează pe lista persoanelor urmărite internațional, deși autoritățile știu unde se află acesta. La începutul lunii noiembrie 2023, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România pentru executarea pedepsei, dar Curtea de Apel din Bari a suspendat extrădarea acestuia după ce avocaţii săi au sesizat CEDO, susţinând că în România i s-ar încălca acestuia dreptul la viaţă şi ar putea fi supus la tratamente inumane și degradante. În aprilie 2024, avocații fostului președinte al CJ Neamț au invocat motive medicale pentru a împiedica extrădarea acestuia, susținând că acesta suferă de o depresie care l-ar putea influența să comită tentativă de suicid, după încarcerarea în unul din penitenciarele din România.

Vezi articolul

Știri

O femeie de 33 de ani bate o copilă de 11 ani, pe motiv că minora i-ar fi jignit fiica

Adăugat

pe

Roman TV

Un video postat pe rețelele de socializare de Roman24 Online arată cum o femeie lovește în repetate rânduri o copilă, adresându-i acesteia amenințări, în timp ce o supune la tratamente umilitoare, o pune în genunchi și o determină să-i promită că nu va mai vorbi urât de fiica ei. Întâmplarea se petrece în stradă, după cum se vede în filmuleț, în satul Traian din Comuna Săbăoani. Fapta ar fi avut loc pe parcursul verii. Polițiștii au înregistrat dosar penal în acest caz, agresoarea fiind reținută, apoi eliberată sub control judiciar.

Autoritățile s-au autosesizat în urma expunerii videoclipului în spațiul virtual. Deocamdată, nu se știe dacă până la autosesizarea poliției, părinții minorei bătute știau sau nu de această întâmplare, având în vedere că intervalul dintre ziua în care fata a încasat bătaia și până s-au autosesizat organele abilitate este de circa o lună.

Vezi articolul

Știri

Unul dintre cei mai iubiți veterinari: dr. Roxana Popescu de la Vet Vision, despre importanța analizelor

Adăugat

pe

Roman TV

La cabinetul Vet Vision Animal Care, situat în Pietonalul Ștefan cel Mare din Roman, grija pentru pacienți se reflectă în multitudinea de servicii pe care echipa le oferă celor le calcă pragul. Dintre acestea, o ramură importantă este cea a analizelor. La Vet Vision, analizele reprezintă o etapă esențială în desfășurarea actului medical, pentru ca în final tratamentele aplicate să fie cele mai bune pentru animăluțul tău.

Cabinetul VetVision este situat în Pietonalul Ștefan cel Mare, la blocul 3, parter 2. Numărul de contact de la care se pot obține mai multe informații este 0757 786 081.

Vezi articolul

Știri

60.000 de lei pentru Festivalul Toamnei 2024

Adăugat

pe

Roman TV

În ședința CL Roman din 29 august 2024 s-a aprobat, în cadrul aceluiași proiect de HCL alocarea din bugetul local a sumei maxime de 8.000 lei pentru desfășurarea în bune condiții a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, respectiv alocarea din bugetul local a sumei maxime de 60.000 lei pentru desfășurarea în bune condiții a Festivalului „Zilele Toamnei” 2024, organizat în perioada 20-22 septembrie 2024, în Parcul municipal Roman. O zi mai târziu, municipalitatea a contractat, de la firma GLOBAL ELECTRONICS, servicii sceno-tehnice în valoare de 45.378 de lei fără TVA și servicii de restaurant, de la firma PIACOR COM, în valoare de 5.450 lei fără TVA. În CL Roman, proiectul a fost votat, însă nu înainte de discuții. Consilierul local USR, Alin Buzdugan, a solicitat votarea pe puncte a proiectului, susținând alocarea sumei pentru desfășurarea în bune condiții a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice pe 1 octombrie 2024, dar nu și cea pentru desfășurarea Festivalului „Zilele Toamnei”. Acest lucru nu s-a întâmplat, propunerea fiind respinsă de președintele de ședință, consilierul local Ionuț Corbu, fost coleg de partid cu inițiatorul propunerii, așa că alocările s-au votat la pachet, proiectul de hotărâre întrunind majoritate de voturi. A votat „pentru” inclusiv colegul de partid al consilierului Buzdugan, viceprimarul Radu Samson.

Cei care vor participa la Festivalul Toamnei vor putea degusta și achiziționa produse bio, brânzeturi, legume și fructe, produse agricole, flori de sezon, produse tradiționale, preparate din carne, produse de panificație, dulciuri, miere de albine și produse apicole, vin și must. În cadrul evenimentului, în parcul municipal vor fi organizate în aer liber spectacole de divertisment, de muzică ușoară și populară, cu talente locale, artiști locali și artiști consacrați sau DJ.

Vezi articolul

Știri

Șapte persoane au ajuns la Spitalul din Roman, după ce s-au bătut și înjunghiat

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 15 septembrie 2024, într-un bar din comuna Boghicea s-a iscat o altercație violentă care s-a soldat cu rănirea a șapte persoane. La fața locului s-au deplasat echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, transportând victimele la spital.
Din cele șapte victime transportate la spital,cinci dintre acestea au prezentat contuzii minore cranio-cerebrale și toraco-abdominale confirmate imagistic pentru care au primit recomandări de tratament la domiciliu, iar celelalte două victime au prezentat plăgi tăiate de cuțit pentru care a fost nevoie de sutură. Unul dintre aceștia prezenta două plăgi importante la nivelul extremității cefalice, cu recomandarea de a rămâne internat în Secția de Chirurgie pentru supraveghere, dar pacientul a refuzat și a plecat la domiciliu cu recomandări pe propria semnătură, după suturarea plăgilor. Cel de-al doilea prezenta plăgi multiple înțepate de cuțit la nivelul brațului și hemitoracelui drept, stabil hemodinamic și respirator, fiind în prezent internat pe secția de Chirurgie. În altercație au fost implicați doi bărbați cu vârsta de 18 ani și alți trei cu vârste de 24 de ani, 43, 46 de ani, cât și două minore în vârstă de 15, respectiv 16 ani. Bătaia ar fi izbucnit spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, urmând a se stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care

Știri

Știrio oră în urmă

Trei bărbați, arestați pentru înființarea de culturi de canabis, în Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSTrei bărbați cu vârste de 34, 35 și 38 de ani...

Știrio oră în urmă

838 de prezentări la Urgențe, în o săptămână. 293 de copii, la Pediatrie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn intervalul 9-15 septembrie 2024, la Centrul de Primire Urgențe al...

Știrio oră în urmă

Procesul prin care Arsene cere revizuirea pedepsei cu închisoarea, mutat de la Tribunalul Bacău la Tribunalul Brașov

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn calitate de revizuent, Ionel Arsene a depus o solicitare la...

Știrio oră în urmă

O femeie de 33 de ani bate o copilă de 11 ani, pe motiv că minora i-ar fi jignit fiica

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn video postat pe rețelele de socializare de Roman24 Online arată...

Știrio zi în urmă

Unul dintre cei mai iubiți veterinari: dr. Roxana Popescu de la Vet Vision, despre importanța analizelor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa cabinetul Vet Vision Animal Care, situat în Pietonalul Ștefan cel...

Știrio zi în urmă

60.000 de lei pentru Festivalul Toamnei 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn ședința CL Roman din 29 august 2024 s-a aprobat, în...

Știri2 zile în urmă

Șapte persoane au ajuns la Spitalul din Roman, după ce s-au bătut și înjunghiat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 15 septembrie 2024, într-un bar din comuna Boghicea s-a iscat...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TVo oră în urmă

Radar TV / Primăria Roman vrea să împrumute 15 milioane de euro / 19 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 19 septembrie, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat:...

Panorama2 zile în urmă

📺 Panorama / Lacăt pus pe porțile unei fabrici de textile din Roman / 17 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 17 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Ce au găsit angajații Apavital la Roman, după preluarea rețelei de apă și canalizare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii 📺...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / Râul Moldova, distrus de balastiere / 10 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 10 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Familia în atmosfera începerii anului școlar / 6 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 6 septembrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Proiectele Primăriei Roman pentru această toamnă / 5 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Zeci de copii au primit ghiozdane echipate de la Asociația "Născută inger"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS

RECLAMĂ

Populare