Urmărește-ne și pe:

Reportaje

🎦 Rezumatul manifestărilor desfășurate în cadrul Zilelor Municipiului Roman 2024

Adăugat

pe

În perioada 15- 21 mai 2024 s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Municipiului Roman, în fiecare zi din acest interval, la nivelul orașului nostru fiind marcate evenimente care au devenit – deja – tradiție, dar și unele în premieră, anul acesta. Astfel, pe 15 mai, a avut loc „Gala Excelenței Romașcane”, în cadrul căreia au fost premiate personalități romașcane și au fost acordate diplome de distincție unor cetățeni de onoare ai municipiului Roman.

Joi, 16 mai 2024 au fost marcate „Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XXIV-a – 132 de ani de la nașterea în ceruri. Ziua a continuat cu desfășurarea Conferinței Naționale „Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, glorie și jertfă. Tradiție și continuitate”, organizată de Primăria municipiului Roman, în colaborare cu Baza 3 Logistică „Zargidava” Roman și Muzeul Militar „Ștefan cel Mare” – Filiala Moldova, Iași a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, precum și cu Filialele Neamț și Subfilialele Roman ale Asociației Naționale a Cultului Eroilor „Regina Maria” și Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza”. În aceeași zi, în Piața Roman Vodă a avut loc deschiderea „Festivalului Tradițional al Meșteșugarilor”, apoi la ora 16, pe terenul de sport al Colegiului Național „Roman-Vodă”, de la ora 16 a avut loc prima ediție a evenimentului sportiv „Cupa Mușatinilor la Baseball 5”, organizată cu sprijinul Asociației județene de Baseball Neamț.

Ziua de vineri, 17 mai 2024 – Ziua Diplomației – a debutat cu întâlnirea oficială a conducerii administrației publice locale cu delegația din orașul Samothraki din Grecia, desfășurată în „Sala Unirii” a primăriei, urmată de festivitatea de premiere a liceenilor participanți la a XX-a ediție a concursului de cultură generală „Speranță pentru mâine”, desfășurată la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”. La ora 17, în aceeași zi, la Casa de Cultură a avut lor deschiderea Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, ediția a VI-a. Seara, în Piața Roman-Vodă s-a desfășurat un spectacol susținut de Ansamblul „Plai Moldovenesc”, urmat de un spectacol de divertisment la care au concertat artiștii Adriana Gavrilă, Emilian, DJ Sava și Adriana Onci.

Sâmbătă, 18 mai 2024, în Piața Roman Vodă a avut loc desfășurarea concursului de șah „Roman 500”, organizat cu sprijinul CSM Roman, fiind marcată și „Ziua Internațională a Muzeelor”. La Casa de Cultură, de la ora 11, a avut loc cea de-a doua zi a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, ediția a VI-a, fiind prezentată piesa pentru copii „Pinocchio”. La ora 19.30 a avut loc festivitatea de premiere. În aceeași zi, în oraș au avut loc competiții sportive organizate în parteneriat cu CSM Roman și ACS Sporting Roman: natație, șah, fotbal, volei, baschet, arte marțiale, cros, astletism-viteză, tenis de masă, tenis de câmp. Seara, în Piața Roman-Vodă s-a desfășurat Spectacolul omagial „30 de ani de activitate” al Ansamblului de dansuri „Areti”, iar de la ora 19 au concertat artiștii Cristina Ene, Cabron și Bibi.

Duminică, 19 mai 2024, ziua a debutat cu Memorialul „Bardă Dumitru” la box, ediția a XI-a, urmat de o demonstrație de karting desfășurată în centrul orașului, dar și de premierea sportivilor CSM, demonstrație a Clubului Bao Roman, show powerlifting și fitness. Seara, în Piața Roman-Vodă a avut loc un spectacol de muzică populară susținut de Laura Haidău, Ansamblul „Plai Bucovinean”, Ștefan Enășel Romașcanul și trupa Lupii lui Calancea. La finalul serii a avut loc un spectacol de artificii.

Luni, 20 mai 2024, la Casa Vârstnicului a avut loc „Cupa Seniorilor la Șah”. Seara, de la ora 18, Casa de Cultură a găzduit „Seara Sergiu Celibidache” – spectacol de gală cu laureații olimpiadelor și concursurilor naționale de muzică clasică, profesori și foști absolvenți ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman. De la ora 19 a avut loc un concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău.

Marți, 21 mai 2024, Ziua Patronilor Municipiului Roman – Sfinții Împărați Constantin și Elena – a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la biserica cu același hram din Roman. De la ora 11, Sala „Nicolae Manolescu Strunga” a primăriei a fost gazda „Galei Excelenței în Educație”, eveniment în cadrul căruia au fost premiați elevi olimpici și profesorii lor coordonatori. În aceeași zi s-a desfășurat festivitatea de premiere la concursurile organizate de SVSU Roman, în colaborare cu ISU Neamț, festivitatea de premiere la Concursul „ECO-Roman 2024” și premierea participanților la „Cupa Seniorilor la Șah”.

Vezi articolul

Reportaje

Despre șah, cu instructorul Mihai Gânju. Urmează Festivalul Internațional "Șah în școală"

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 1-7 iulie 2024, la Ploiești se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al „Șahului în Școală”, eveniment la care vor participa și sportivi pregătiți de instructorul romașcan Mihai Ionuț Gânju. Șahiștii sunt pregătiți să accepte atât victoriile,cât și înfrângerile, devenind astfel mai buni de la o competiție la alta.

Vezi articolul

Reportaje

Ediție incendiară Piatra Open Championship și Cupa Moldovei 2024

Adăugat

pe

Roman TV

Municipiul Piatra Neamț a devenit capitala dansului sportiv, timp de două zile, în weekendul 15-16 iunie, Sala Polivalentă găzduind competiția internațională Piatra Open Championship – ediția a V-a și Cupa Moldovei 2024. A fost o ediție incendiară, cu sportivi internaționali, dar și din țară, impresionați de rafinamentul și grandoarea evenimentului, asigurate de organizatori – Clubul Sportiv Ray’s Dance, cu sprijinul Federației Române de Dans Sportiv.

Vezi articolul

Reportaje

Preotul militar lt.col. Mitică Bighiu, despre misiunea militară din Kosovo

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada sărbătorilor pascale, preotul militar lt.col. în cadrul Bazei 3 Logistice „Zargidava” Roman – Mitică Bighiu – a fost plecat în misiune în Kosovo, acolo unde și-a îndeplinit menirea timp de două săptâmâni. A îmbrăcat ținuta specifică clerului militar în urmă cu doi ani, iar când a primit vestea plecării într-un teatru de război, a răspuns afirmativ fără nicio ezitare. Experiența a fost încărcată de momente spirituale intense, întărind importanța credinței în momente de tensiune, de suferință, de deznădejde. Românii din zona de conflict l-au primit cu mare bucurie. Sunt și femei care au ales acest domeniu. Cu toții s-au bucurat că au putut beneficia de acest suport moral.

Vezi articolul

Reportaje

Conferință de presă – Piatra Open Championship 2024

Adăugat

pe

Roman TV

13 iunie 2024, Piatra Neamț

Vezi articolul

Reportaje

VETVISION, un cabinet veterinar nou în Roman, cu dotări de ultimă generație

Adăugat

pe

Roman TV

Cabinetul veterinar VETVISION și-a deschis porțile pentru toți cei care au un prieten necuvântător și vor tot ce este mai bun pentru el. Cabinetul este dotat la standarde înalte, iar echipa care se ocupă de animăluțul tău este una profesionistă, mereu actualizată cu ultimele informații din sfera veterinară. În plus, în cabinetul VETVISION, clienții găsesc și produse de calitate, empatie și cele mai bune soluții, personalizate.

VETVISION este situat în Pietonalul Ștefan cel Mare, la bloc 3, parter 2. Iar cine nu dorește maimulte informații, poate suna la nr. de telefon 0757 786 081.

Vezi articolul

Reportaje

Lucian Simion, tânărul artist plastic dornic să schimbe fața orașului

Adăugat

pe

Roman TV

Absolvent al Universității Naționale de Arte și Design „George Enescu” din Iași, tânărul artist plastic Lucian Simion are idei mărețe în privința îmbogățirii mai multor zone din municipiul nostru, din punct de vedere cultural. Bărbatul s-a născut în Roman, a locuit aici, apoi a urmat liceul, dar și facultatea în Iași. S-a întors în orașul natal, având intenția de implementa proiecte frumoase pentru comunitate. Însă, pentru ca viziunile sale să se concretizeze, Lucian are nevoie de sprijin.

Vezi articolul

Reportaje

PIATRA OPEN CHAMPIONSHIP și CUPA MOLDOVEI, pe 15-16 iunie, la Piatra Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 15 iunie – 16 iunie, Club Sportiv RAY’S Dance va organiza, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, competiția internațională PIATRA OPEN CHAMPIONSHIP – ediția a cincea – și CUPA MOLDOVEI. Competiția se va desfășura în Piatra Neamț, la Sala Polivalentă. Anul acesta, la linia de start sunt așteptați peste 700 de sportivi din străinătate, dar și din țară. Intrarea la Galele finale ale competiției este gratuită pentru nemțeni, atât sâmbătă cât și duminică, începand cu orele 16.30, în limita locurilor disponibile. Sportivii Clubului RAY’S Dance Piatra Neamț se antrenează intens pentru competiția din weekendul care urmează, fiind și gazdele evenimentului.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri22 de ore în urmă

Polițiștii la datorie, în minivacanța de Rusalii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn weekendul care urmează, polițiștii vor fi în stradă pentru a...

Știri2 zile în urmă

Polițiștii romașcani, surpriză dulce pentru un copil care dorește să le urmeze calea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPolițiștii romașcani i-au făcut lui Ștefan, un băiețel în vârstă de...

Știri2 zile în urmă

Un tânăr susține BAC-ul din arest, în Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa nivelul județului Neamț au fost depuse 18 cereri din partea...

Știri2 zile în urmă

Cănărău a pierdut la contestații: va fi sancționat cu 20% din salariu, timp de 3 luni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAgentul de poliție Ioan Cănărău va fi sancționat pentru activități sindicale,...

Știri2 zile în urmă

Accident rutier la Secuieni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției...

Știri2 zile în urmă

Află cum poți fi "salvator din pasiune"!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSInspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț reia Campania...

Știri2 zile în urmă

Drumul spre vârf, pavat cu experiențe unice: Dan Gârleanu, despre expediția în Kilimanjaro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS„O călătorie în jurul lumii începe cu primul pas.” O spune...

Emisiuni

Secrete de familie22 de ore în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice (II) / 21 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 21 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 zile în urmă

Radar TV / De ce a fost exclus Radu Samson din USR? / 20 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 20 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Radu...

Panorama4 zile în urmă

📺 Panorama / Cum arată harta județului Neamț după alegerile locale /18 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 18 iunie, a emisiunii 🌐 Panorama Daniel Muraru...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice / 14 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 14 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / AUR va înclina balanța în multe consilii locale / 13 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Sorin Cazan, consilier județean moderator: Daniel Muraru

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Acțiunile voluntarilor îngerilor continuă, pentru comunitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrima parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de 11...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Centrul social "Ella Suciu", la un pas să-și deschidă porțile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSA doua parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de...

Populare