Știri
Salariile la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman
Potrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției de Asistență Socială, ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, publicată la data de 31 martie 2024 – la rubrica Salarizare funcționari publici aferente familiei ocupaționale „Administrație”/Funcții publice de conducere – directorul executiv adjunct al entității încasează un salariu brut de 11.099 de lei lunar, la care se adaugă un spor de 10% pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Șeful de birou încasează 9.900 de lei brut lunar. Ambilor angajați li se adaugă indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei fiecare și voucher de vacanță în valoare de 1.600 de lei.
La aceeași rubrică, secțiunea Funcții publice de execuție, un inspector superior încasează între 7.558 și 7.194 de lei brut lunar, în funcție de gradație. Un inspector principal ia o leafă brută lunară de 6.302 și 5.712 lei lunar, un inspector asistent salariul de 5.903 lei, un inspector debutant 5.624 de lei, în timp ce consilierii de achiziții publice, respectiv juridic încasează un salariul brut lunar de 7.558 de lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.
La rubrica Salarizare personal contractual aferentă familiei ocupaționale „Administrație”/Funcții contractuale de conducere, inspectorii de specialitate încasează salrii cuprinse între 6.962 și 5.654 de lei brut lunar, un referent salariu de 4.931 brut lunar, administratorul 4.794 de lei, iar magazinerii încasează salarii de 4.757, respectiv 5.528 de lei brut lunar. Arhivarul are salariu lunar de 4.483 de lei, șoferul de 4.782 de lei, referent casier de 4.694 de lei brut lunar. Muncitorii calificați încasează lefuri cuprinse între 4.731 și 4.338 de lei brut lunar, în funcție de gradație, îngrijitorul ia un salariu de 4.234 de lei , iar un muncitor necalificat un salariu brut lunar de 4.009 lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.
La rubrica Salarizare personal contractual aferentă familiei ocupaționale „Sănătate și Asistență Socială”/Funcții contractuale de conducere – Unități de asistență socială/servicii sociale cu sau fără cazare, un șef de centru încasează salariul brut lunar în valoare de 7.594, iar coordonatorul salariul de 6.094 de lei, ambilor adăugându-li-se indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.
La aceeași rubrică, secțiunea Funcții contractuale de execuție – Asistența medicală comunitară și școlară, salariile brute lunare sunt următoarele:
– 16.627 de lei – medic stomatolog primar, căruia se adaugă spor de condiții de 2.288 lei și indemnizație brută de 500 lei;
– 13.168 de lei – medic specialist, căruia se adaugă spor de condiții de 1.812 lei și indemnizație brută de 500 lei;
– 8.982 de lei – medic, căruia se adaugă spor de condiții de 1.171 de lei, indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.
Tot aici, salariile brute lunare ale unui asistent medical principal variază între 6.025 și 5.804 de lei brut lunar, în funcție de grad. Acestora li se adaugă sporuri de condiții între 711 și 738 de lei, dar și indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei. Un asistent medical debutant ia 5.445 de lei salariu brut lunar, iar un mediator sanitar 5.253, respectiv 4.762 de lei brut lunar, și acestor angajați adăgându-li-se sporuri de condiții între 296 și 667 de lei, indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.
La aceeași rubrică, secțiunea Funcții contractuale de execuție – Unități de asistență socială/servicii sociale cu sau fără cazare, salariile asistenților social variază în funcție de gradație. Un asistent social principal încasează un salariu brut lunar de 5.792 de lei, un asistent social practicant un salariu de 5.564, respectiv 5.047 de lei lunar, iar un asistent social debutant un salariu de 5.016 lei brut lunar. Salariul unui psiholog practicant este de 6.121 de lei brut lunar, iar cele ale educatorilor variază între 5.632 și 4.862 de lei lunar. Un kinetoterapeut are salariu de 4.598 de lei, în timp ce asistenții medicali încasează între 4.889 și 5.393 de lei lunar, în funcție de grad. Infirmierii au între 3.881 și 4.973 de lei brut lunar, un animator socio-educativ salariul de 5.000 de lei, bucătarii între 4.358 și 3.951 de lei brut lunar, iar îngrijitorii de centru social între 4.358 și 3.500 de lei lunar. Un asistent personal încasează un salariu brut lunar de 3.465 de lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.
Știri
Din seria „ce se mai aruncă la gunoi”: încărcător de armă, descoperit la ghenă
Joi, 21 noiembrie 2024, redacția Roman TV a fost contactată de o persoană care a povestit că la o rampă de gunoi de pe raza municipiului Roman a găsit ceea ce pare a fi încărcătorul unei arme. Ulterior, la fața locului a ajuns și oamenii legii.
Știri
Prima ninsoare, primele intervenții de deszăpezire din acest sezon
Prima ninsoare din acest sezon a scos în stradă azi-dimineață, între orele 4 și 6, echipele de deszăpezire, conform informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Municipiului Roman. Potrivit acestora, s-a acționat atât pe arterele principale, cât și pe alei, însă cantitatea de zăpadă nu impune, deocamdată, intervenții majore. Se monitorizează, în continuare, vremea și pentru alte intervenții, dacă vor fi necesare.
Societatea Rossal are încheiat contract cu municipalitatea din anul 2009, care include și operațiunile de deszăpezire. Tarifele au fost ajustate, ultima dată, în ședința Consiliului Local din data de 30 septembrie 2024. Societatea a solicitat, atunci, majorarea acestora cu 15.5 %, însă în urma unui amendament depus, tarifele s-au mărit cu 11 procente, votând pentru majorare 14 consilieri din 15 prezenți la ședință și unul împotrivă. Cât despre materiale antiderapante, în luna februarie a anului trecut, Primăria Roman a achiziționat de la SC. Johnny Trans SRL, 200 de tone de sare industrială pentru deszăpezire, în valoare de 110.000 lei, fără TVA. Cel mai probabil, stocul va fi refăcut, dacă iarna aceasta va fi cu ninsori abundente.
Știri
Slujbă oficiată de IPS Ioachim, pentru pacienți și cadrele sanitare, la SMU Roman
Miercuri, 20 noiembrie 2024 în ziua pomenirii Sfântului Grigorie Decapolitul, „grabnic ajutător al celor aflați în suferință, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat – la Spitalul Municipal de Urgență din Roman – o slujbă de rugăciune pentru sănătatea bolnavilor, binecuvântând medicii, asistentele și întreg personalul unității sanitare. Alături i-a fost Părintele Inspector Ilarion Mâță, dar și un sobor de preoți slujitori ai spitalelor din județele Bacău și Neamț, săvârșind Taina Sfântului Maslu. Acțiunea a fost organizată în contextul proclamării anului 2024 drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.
La sfârșitul slujbei, IPS Părinte Ioachim a împărțit bolnavilor de la Secția Medicină Internă cărți de rugăciune și icoane.
Știri
Amenzi usturătoare pentru neechiparea autovehiculului cu anvelope de iarnă
Inspectoratul de Poliție Județean Neamț reamintește conducătorilor auto că, odată cu instalarea condițiilor meteo specifice sezonului rece, utilizarea anvelopelor de iarnă devine obligatorie pentru a asigura siguranța în trafic și pentru a evita sancțiunile legale. Conform legislației în vigoare, respectiv articolul 102, alineatul 1, punctul 28 din Codul Rutier, conducătorii auto au obligația de a echipa vehiculele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a asigura o aderență optimă și pentru a reduce riscul de accidente în condiții de drum alunecos. Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să verifice periodic starea anvelopelor și să se asigure că acestea sunt marcate corespunzător cu simbolurile conforme normelor tehnice.
Știri
Expoziția de fotografie „Animale din grădina cu legume”, la Muzeul de Științe Naturale Roman
Complexul Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Bacău, organizează, la sediul Muzeului de Științe ale Naturii din Roman, expoziția de fotografie intitulată „Animale din grădina cu legume”, realizată de dr. biolog Gabriel-Alin Iosob ( https://www.youtube.com/@GabrielLycosa ). Vernisajul a avut loc miercuri, 20 noiembrie 2024, la ora 10.
Expoziția își propune să atragă atenția asupra bogăției ecosistemului pe care îl regăsim adesea în grădinile de legume din spatele casei și, în același timp, să evidențieze rolul esențial al insectelor în menținerea echilibrului natural. Elevii clasei a X-a de la Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman au fost invitați la vernisajul expoziției, aceștia studiind profilul Protecția Mediului.
Expoziția va fi deschisă publicului până pe 31 ianuarie 2025, oferind o incursiune fascinantă în lumea animalelor din grădina de legume.
Știri
Romașcanii se plâng de facturi mari la apă. Explicațiile noului operator, ApaVital
După preluarea gestiunii serviciului de apă și canalizare de pe raza municipiului Roman, noul operator -ApaVital Iași – s-a confruntat cu un val de nemulțumiri venite din partea romașcanilor, cele mai multe expuse în mediul online, privind valorile mari ale facturilor emise de noua companie. Unele persoane spun că au primit facturi de mii de lei, cauzându-le indignare și stări de rău. Cele mai multe dintre comentarii nu au rămas fără feedback, consultantul companiei, Gheorghe Vlasie răspunzându-le cetățenilor în privința posibilelor cauze care ar fi condus la aspectele sesizate. Chiar și așa, astfel de reclamații apar în continuare, în mediul online. În acest context, Roman TV a solicitat reprezentanților companiei un punct de vedere oficial care să explice motivele care pot sta în spatele acestor facturi „de infarct”.
Reprezentanții companiei mai transmit că solicitările romașcanilor nemulțumiți pot fi transmise direct la Centrul de Relații cu Clienții din Roman, ori prin e-mail, la adresa [email protected] sau prin intermediul formularului online de sesizări și reclamații de pe site- ul apavital.ro.
Știri
S-a reluat activitatea unor cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Roman
Având în vedere avizarea de către Ministerul Sănătății a noii structuri a Spitalului Municipal de Urgență Roman și obținerea avizului de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică, unitatea sanitară a început activitatea în regim de ambulatoriu pentru specialitățile Reumatologie, Chirurgie toracică și Genetică medicală.
Programările pot fi efectuate și online pe platforma disponibilă pe site-ul oficial al spitalului ori telefonic sau personal, la triajul central.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 8 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 3 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 2 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 3 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 3 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția