Reportaje
Conferință de presă / 8 decembrie 2023 / Primăria Municipiului Roman
Leonard Achiriloaei – primarul Municipiului Roman
Reportaje
Trofeul Roman Mușat 2024 – Campionatul Național de Super Slalom, Slalom Juniori & Vehicule Electrice
31 august – 1 septembrie 2024
Trofeul Roman Mușat 2024, în cadrul etapei a VI-a de Super Slalom din Campionatul Național de Super Slalom, Slalom Juniori și Vehicule Electrice, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.
Reportaje
Conferință de presă / 30 august 2024 / Primăria Municipiului Roman
Leonard Achiriloaei – primarul Municipiului Roman
Reportaje
Conferință IPJ Neamț: măsuri de siguranță, în contextul începerii noului an școlar
29 august 2024, Piatra Neamț
maior Gămănuț Marius Mihai, șef Serviciul Ordine și Siguranță Publică IJJ Neamț
plutonier Gafiță Ana-Maria, purtător de cuvânt IJJ Neamț
inspector principal Ceorap Bogdan, șef Biroul Siguranță Școlară IPJ Neamț
colonel Constantin Adrian, șef Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Neamț
Reportaje
Casa de Pensii Neamț: "nici o pensie nu va fi diminuată!"
Conferință de presă – 29 august 2024
Sandu Cezar Aanegroae – director executiv Casa de Pensii Neamț
Reportaje
"Te deum" la Biserica Armenească din Roman, de ziua Adormirii Maicii Domnului
Sărbatoare în Parohia „Pogorarea Duhului Sfânt” Roman
Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Roman15 august 2024
Reportaje
"Îmblânzitorii" de mistere: interviu cu Maria Bumbaru, doamna detectivilor din România
De la anunțul Poliției Neamț privind organizarea examenului de atestare a calităţii de detectiv particular și până la realizarea unui interviu cu doamna detectivilor din România a fost doar un pas. Maria Bumbaru este președintele executiv al al Asociației Naționale a Detectivilor din România, de un sfert de veac această meserie prinzând contur și căpătând prestigiu, în țara noastră. Parcursul profesiei, însă, nu este unul simplu și nici ușor de menținut. Provocările și actualizările permanente determină ca mulți dintre doritorii care acced la o astfel de meserie să se piardă pe drum. Sunt și mulți care ajung în top, fiind renumiți pentru munca prestată. Detectivul particular este persoana care deține un atestat profesional obținut în urma unei examinări organizate în cadrul IGPR, la nivel județean. În zona Moldovei funcționează, în prezent, 40 de societăți specializate de detectivi particulari și cabinete individuale, dingtre care șase în judetul Neamț.
Tot în zona Moldovei, detectivii particulari au rezolvat cazul unei tinere absolvente de facultate care a plecat într-o vacanță de câteva zile în Mallorca împreună cu o prietenă. Acolo au cunoscut un grup din care făceau parte și traficanți de persoane. Au primit invitația să mai rămână în vacanță, cheltuielile și cazarea urmând sa fie suportate de doi bărbați care făceau parte din grup. Prietena a refuzat și s-a întors în țară, dar tânăra și-a prelungit șederea. După o săptămână de ședere nu a mai răspuns la telefon. Si-a contactat părinții de pe un număr necunoscut și le-a spus că și-a găsit un serviciu în Spania, că este bine și că vor ține legătura. Ulterior le-a spus că urmează să se căsătorească. Când părinții au văzut că nu mai pot lua legătura cu ea au apelat la o serviciile unor detectivi care au preluat cazul și au început căutările. Au lucrat în colaborare cu detectivii particulari din Spania și – după o perioadă destul de lungă și dificilă de căutări – au găsit fata într-un grup de proxeneți ”lucrând” într-un club de noapte din Ibiza. A fost dificil de soluționat cazul, deoarece tânăra era amenințată de proxeneți și – speriată – refuza orice colaborare. Împreună cu Poliția din România și Poliția Spaniolă s-a reușit, în cele din urmă, extragerea fetei din grupul infracțional și aducerea ei în țară.
Reportaje
Dascăl de 10 la Definitivat 2024: Elisabeta Medveș din comuna Tămășeni
Proba scrisă a Examenului de Definitivat 2024 a fost susținută pe 24 iulie, la centrul de examen de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” de 155 candidați, la 32 de discipline. Trei candidați au reușit să obțină nota 10, respectiv Bâzu Lorena care activează la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț: disciplina de examen – consiliere psihopedagogică; Calistru Ana-Maria care predă la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț: disciplina de examen – educație plastică și Mevdeș Elisabeta: disciplina de examen – limba și literatura română și matematică, metoda predării limbii și literaturii române. Ea este educatoare la Școala Profesională Adjudeni, din comuna Tămășeni. Povestea sa este una interesantă, obținând nota maximă la examenul de Definitivat, după o pauză de două decenii. Cu modestie, aceasta mărturisește că nu a fost ușor să obțină această performanță, însă acest lucru s-a întâmplat atunci când s-a simțit îndeosebi pregătită emoțional.
Elisabeta Medveș este învățătoare la Școala Profesională Adjudeni din Comuna Tămășeni, acolo unde a avut șansa să întâmpine părinți dornici să colaboreze, în așa fel încât elevii să obțină rezultatele dorite. Proiectele sale sunt ambițioase, în viitor.
Concursul de definitivat este un examen de intrare și avansare în cariera didactică, care poate fi susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an de experiență. Este un pas obligatoriu pentru a obține gradele didactice.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 8 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 3 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 2 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 3 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 3 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 3 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția