Urmărește-ne și pe:

Știri

Anul acesta, CJ a contractat consultanță, studii și documentații în valoare de 1,2 milioane lei

Adăugat

pe

Contractele pentru servicii de consultanță pe care instituțiile publice le semnează cu diferite societăți de profil reprezintă, anual, o sursă consistentă de venit pentru acestea. Mai ales dacă aceleași firme prind două sau mai multe contracte cu una sau mai multe entăți cu caracter public. Vorbim, în cazul acestor contracte, și despre obținerea finanțărilor pentru care aceste firme prestează serviciile de consultanță, valoarea integrală a sumelor solicitate fiind decontată, în cele mai multe cazuri, doar atunci când își duc la îndeplinire menirea. Adică, atunci când, pentru instituția contractantă, obțin finanțările dorite. Mulți bani se duc și pe întocmirea studiilor de prefezabilitate, de fezabilitate sau a documentațiilor tehnice.

În cazul Consiliului Județean Neamț, în acest an, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice apar încheiate zece astfel de contracte cu diferite firme, după cum urmează:

  1. În data de 3 februarie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Qualex un contract în valoare de 23.700 de lei fără TVA, pentru servicii de consultanță pentru pregătirea și implementarea sistemului de management anti-mită în cadrul instituțiilor publice.
  2. În data de 15 februarie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Hospital Consulting SRL un contract în valoare de 120.300 de lei fără TVA, pentru servicii de consultanță în managementul sanitar, servicii de realizare studii și proiect tehnic pentru obiectivul de investiții „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Neamț”.
  3. În data de 28 martie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu ASF Asociația Alianța pentru Natură un contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA pentru prestarea unor servicii de consultanță privind implementarea măsurilor prioritare din Planul de Management al Parcului Național Ceahlău.
  4. În data de 5 aprilie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Urban Scope SRL un contract în valoare de 67.226,89 lei fără TVA pentru întocmirea documentației tehhnice privind obiectivul „Achiziție autobuze ecologice”, consultanță de specialitate pentru accesarea fondurilor din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
  5. În data de 8 aprilie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Sistematic Proiect SRL un contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA pentru servicii de elaborare documentație tehnico-economică pentru obiectivul „Reabilitare termică a clădirii Consiliului Județean Neamț”, în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
  6. În data de 12 aprilie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu PFA Fulop Adrian un contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA privind întocmirea documentației tehnico-economice pentru proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Neamț”.
  7. În data de 27 iunie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Aplix Technologies SRL un contract în valoare de 119.000 de lei fără TVA pentru analiza instituțională a proceselor și fluxurilor informaționale, servicii de analiză și consultanță tehnică.
  8. În data de 27 iulie 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Next Bike SRL un contract în valoare de 84.033,61 de lei fără TVA pentru documentație tehnico- economică, realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Achiziție autobuze ecologice”.
  9. În data de 5 august 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Enso Artificial Intelligence SRL un contract în valoare de 128.180 de lei fără TVA pentru elaborarea strategiei de transformare digitală a județului Neamț, serivicii de consultanță privind sistemele informatice și servicii de consultanță tehnică.
  10. În data de 9 august 2022, Consiliul Județean Neamț a încheiat cu SC Popaescu & Co SRL un contract în valoare de 130.000 de lei pentru servicii de elaborare documentație tehnico-economică pentru obiectivul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Neamț”.

Toate aceste contracte însumează 1.062.440,5 lei fără TVA, adică circa 1.264.304 lei cu TVA inclus, contravaloarea a circa 260.000 de euro. De menționat că la majoritatea acestor contracte încheiate în dreptul secțiunii „Condiții de plată” apare „conform contractului”. Prin urmare, nu este prevăzut cât la sută din aceste sume au încasat, deja, aceste firme, dacă vor încasa integral, în funcție de reușita serviciilor prestate sau dacă au încasat parțial, iar Consiliul Județean Neamț a contractat, ulterior, o altă firmă care să presteze același tip de servicii. De remarcat faptul că în Consiliul Județean Neamț există angajați de specialitate care ar putea întocmi unele dintre aceste cereri și documentații, însă instituția publică preferă să externalizeze, pe bani deloc puțini, prestarea acestui tip de servicii.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

"Festivalul Zilele Toamnei", la Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 8 și pe 9 octombrie, în Parcul Municipal, Primăria Municipiului Roman organizează „Festivalul Zilele Toamnei”, un eveniment în cadrul căruia se va organiza un târg tradițional românesc.

Vezi articolul

Știri

CUPA ROMÂNIEI și ROMANIAN DANCE FESTIVAL, în acest weekend, la Piatra Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Dansul sportiv revine în judetul Neamț și în Perla Moldovei, în municipiul Piatra Neamț. Sportul ridicat la nivel de artă prin dans își va etala pe ringul Sălii Polivalente nemțene, talentele din peste 50 de cluburi de dans sportiv din țară și din strainatate. În cadrul a trei zile de concurs, pe 7, 8 și pe 9 octombrie, se vor desfășura CUPA ROMÂNIEI și competiția ROMANIAN DANCE FESTIVAL – ediția a IV-a, concursuri organizate de Clubul Sportiv RAY’S DANCE din Piatra Neamț, sub egida Federației Române de Dans Sportiv și a Ministerului Sportului, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț.

Vezi articolul

Știri

Directorul APA SERV: „rețeaua e a Romanului doar în campaniile electorale”

Adăugat

pe

În contextul restricțiilor furnizării apei potabile la utilizatorii din Roman, anunțate periodic de Compania Județeană APA SERV S.A., pe timpul nopții între orele 22:00 – 06:00 și, mai nou, și pe timpul zilei între orele 13:00 – 16:00, reacții nu au întârziat să apară din partea municipalității. Și conducerea companiei de apă a emis câteva puncte de vedere în acest caz, la solicitarea Roman TV. În privința măsurilor imediate luate de către administrația publică locală, în data de 4.10.2022, la Primăria Roman s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență, trasând mai multe solicitări cuprinse într-o hotărâre care, ulterior, va ajunge pe masa Prefectului Județului Neamț, Adrian Niță. Acesta, la rândul său, trebuie să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru luarea măsurilor care se impun în acest caz. De menționat că, pentru prima dată, conducerea Municipiului Roman solicită sprijin financiar guvernamental pentru acoperirea cheltuielilor cu furnizarea apei potabile de la S.C. ApaVital Iași până la restabilirea situației. De asemenea, se solicită și alte intervenții urgente. Hotărârea CLSU  nr.6/4.10.2022 poate fi consultată mai jos.

CLSU

De cealaltă parte, întrebat despre care sunt soluțiile imediate pentru remedierea acestei situații, dar și despre ce anume și-au asumat, de o parte și de alta, municipalitatea și Apa SERV S.A. privind investițiile în rețeaua de apă de pe raza Municipiului Roman, directorul companiei Bogdan Mușat a precizat, pentru Roman TV, că cei de la Primăria Roman spun că iau rețeaua de apă și o dau în administrare altei companii o dată la patru ani, când se apropie alegerile”, dar și că dumnealui a atras atenția încă din anul 2021 că situația privind furnizarea apei la Roman se va înrăutăți, cauzele fiind „rețeaua îmbătrânită, neefectuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor la timp și seceta accentuată”. Mai jos, interviul integral cu directorul Companiei Județene APA SERV S.A., Bogdan Mușat.

R – Domnule director, de ce program de întrerupere sau cu presiune redusă la apă și pe timpul zilei, la Roman?

Bogdan Mușat, directorul APA SERV: „Deoarece debitul de captare este insuficient pentru acumularea apei în rezervor, iar la această situație s-a ajuns deoarece pierderile de apă au crescut de la an la an, iar avertismentele legate de necesitatea schimbării conductelor depășite ca termen de viață au fost ignorate de UAT Roman. De fiecare dată când a venit vorba de investiții în schimbarea conductelor depășite ca termen de viață, cei de la Primăria Roman au mutat subiectul în sfera politică sau electorală și au vorbit de orice altceva începând cu mutarea administrării rețelei la altă companie de apă, până la contorizarea individuală.”

R – V-ați asumat, la întâlnirea cu primarul Municipiului Roman, la începutul lunii septembrie, că restricții de genul celei descrise la prima întrebare vor fi doar pe timp de noapte? Dacă da, de ce la o lună după acest angajament apare și restricția pe timp de zi?

Bogdan Mușat, directorul APA SERV: „Mi-am asumat în condițiile în care nu aveam alte probleme și se pare că au apărut.”

R- Aveți soluții concrete pentru remedierea acestei situații deloc plăcute pentru consumatorii din Roman?

Bogdan Mușat, directorul APA SERV: „Soluțiile sunt realizarea unor investiții majore în sistemul de alimentare cu apă Roman – Săbăoani, atât în partea de distribuție (conducte de aducțiune – transport – distribuție), cât și reabilitarea puțurilor de captare pe partea de aducțiune și captare. Investițiile pentru aducțiune -reabilitare – captare – sectorizare – distribuție sunt prinse în Programul POIM. Pentru anul acesta, Compania Județeană APA SERV S.A. și-a îndeplinit obligațiile față de Municipiul Roman. Cu siguranță au fost îndeplinite și mai multe, urmând ca anul viitor în funcție de buget să continuăm pe parte de conducte învechite (pe parte de transport), conducte pe care UAT Roman le deține și care vor fi înlocuite.”

Bogdan Mușat – director ApaSERV Neamț

R  – Ce ați dori să se întâmple din partea UAT Roman, în așa fel încât să depuneți un efort comun pentru demararea promptă a unor proiecte care să rezolve problemele legate de rețeaua din Roman?

Bogdan Mușat, directorul APA SERV: „Alocarea a cel puțin 2 milioane de lei în fiecare an din bugetul local al Municipiului Roman în scopul utilizării acestora pentru lucrări de înlocuire și reabilitare a conductelor expirate ca și garanție de viață, atât în parte de distribuție, cât și pe partea de transport. După cum ați observat, cei de la Primăria Roman au  două discursuri care se bat cap în cap. O dată la 4 ani, când se apropie alegerile spun că iau rețeaua de apă și o dau în administrare altei companii, deci vorbesc de rețeaua  lor de apă, dar când vine vorba de schimbat conductele depășite ca termen de viață, rețeaua nu mai e a lor, ci a companiei de apă care trebuie să schimbe țevile. UAT Roman trebuie să vină alături de compania de apă și să facă echipă cu noi în interesul oamenilor din Roman. Interesul oamenilor din Roman ar trebui să primeze în fața interesului politic. Doar atunci se vor rezolva cu adevărat problemele.”

R – Estimați că situația se va îmbunătăți/înrăutăți? Daca da/nu, de ce?

Bogdan Mușat, directorul APA SERV: „Am atras atenția încă din anul 2021 că situația cu privire la furnizarea de apă în Municipiul Roman se va înrăutăți, cauzele fiind rețeaua îmbătrânită, neefectuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor la timp și seceta accentuată ce ne va da bătăi de cap în fiecare an. Din punct de vedere tehnic, situația ar putea să se îmbunătățească, dar în realitate administrația Romanului are din păcate un comportament mai degrabă politic decât administrativ și pare că scopul lor principal este să nu se înțeleagă cu nici o firmă ce este subordonată Consiliului Județean, ci doar să critice tot ce e legat de această instituție, chiar cu riscul de a se ajunge la punctul în care apa potabilă să fie raționalizată la Roman. Concluzia este că până nu se renunță la comportamentul politic agresiv și nu se pune pe primul plan interesul romașcanilor, nu cel al șefului de partid, situația nu are cum să meargă în spre bine, ci doar spre rău, ceea ce va alimenta din nou deja cunoscutele discursuri electorale cu prețul apei și mutarea administrării rețelei de apă din Roman la altă companie.”

De menționat faptul că Bogdan Mușat, directorul Companiei APA SERV S.A., a preferat să transmită răspunsurile adresate de reporterul Roman TV în scris și nu în cadrul unui interviu audio/video. A transmis, în schimb, că o conferință de presă va fi organizată, cel mai probabil, în  zilele următoare.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul

Știri

Ministrul Sănătății spune că distribuirea pastilelor de iodură nu este un eșec

Adăugat

pe

Roman TV

În luna martie a acestui an, Antibiotice Iași a produs 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Ulterior, pastilele au fost distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, medicii de familie refuzând să le distribuie prin cabinetele lor, iar comprimatele fiind eliberate prin farmacii. Deși le pot ridica, pe baza unei prescripții medicale eliberate de medicul de familie, gratuit din farmacii, românii nu s-au îmbulzit să o facă. Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, cum explică acest eșec al campaniei, ministrul Alexandru Rafila a răspuns că românii nu sunt obișnuiți să prevină, de aici faptul că nu și-au ridicat, decât în număr foarte mic, pastilele din farmacii.
Datele din luna august arătau că în Neamț doar 45 de pastile din peste 220.000 distribuite în farmacii fuseseră ridicate de beneficiari, în baza rețetei solicitate de la medicul de familie. Reamintim faptul că pastilele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică și sunt recomandate a fi administrate doar persoanelor care nu depășesc vârsta de 40 de ani.

Vezi articolul

Știri

Se dorește vaccinare antigripală, contra-cost, în farmacii

Adăugat

pe

Roman TV

Ministerul Sănătății pregătește un program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pentru o perioadă de 6 luni. Programul este rezervat persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere contra cost, nefiind incluse în categoriile de risc pentru care vaccinul este asigurat gratuit de Ministerul Sănătății și care, în mod tradițional, se vaccinează în cabinetele medicilor de familie. Demersul nu este atât de simplu și necesită parcurgerea unor etape importante, pentru a putea fi pus în practică. Proiectul prevede ca farmaciștii să obțină un certificat de absolvire a unui program de pregătire postuniversitară de vaccinare împotriva gripei sezoniere, cu o durată de minimum 5 zile, organizat de instituții de învățământ superior cu profil medico-farmaceutic acreditate, pentru a putea administra vaccinuri antigripale în cadrul unei farmacii.

Vezi articolul

Știri

Femeie deblocată, din locuință, de pompierii romașcani

Adăugat

pe

Roman TV

Marți, în jurul orei 10, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși la un apartament situat într-un bloc de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Municipiul Roman. Proprietara, căzută la podea, a fost ajutată la fața locului, după care a fost transportată la spital.

Vezi articolul

Știri

Sindicalistul Cănărău: "Am protestat pentru problemele care sunt în Poliția Română"

Adăugat

pe

Roman TV

Agentul de poliție, Ioan Cănărău a protestat duminică, 2 octombrie, în București în cadrul unui miting anti-Guvern, organizat de George Simion. La modul general, una dintre principalele revendicări ale protestatarilor a fost cea legată de prețurile exagerate la energie. Sindicalistul Ioan Cănărău s-a alăturat protestului cu scopul de a-și striga nemulțumirea față de sistemul din care face parte, doleanțe pe care agentul de poliție le reclamă de ani de zile.
Protestul nu a fost lipsit de incidente. S-au format două tabere, cea a liderului AUR, George Simion și cea a senatoarei Diana Șoșoacă, cele două grupări aruncându-și acuzații în public. Jandarmeria Capitalei a aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei. Cinci persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, trei dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri18 ore în urmă

"Festivalul Zilele Toamnei", la Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 8 și pe 9 octombrie, în Parcul Municipal, Primăria Municipiului...

Știri18 ore în urmă

CUPA ROMÂNIEI și ROMANIAN DANCE FESTIVAL, în acest weekend, la Piatra Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDansul sportiv revine în judetul Neamț și în Perla Moldovei, în...

Știri18 ore în urmă

Directorul APA SERV: „rețeaua e a Romanului doar în campaniile electorale”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn contextul restricțiilor furnizării apei potabile la utilizatorii din Roman, anunțate...

Știri2 zile în urmă

Ministrul Sănătății spune că distribuirea pastilelor de iodură nu este un eșec

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn luna martie a acestui an, Antibiotice Iași a produs 30...

Știri2 zile în urmă

Se dorește vaccinare antigripală, contra-cost, în farmacii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMinisterul Sănătății pregătește un program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pentru...

Știri2 zile în urmă

Femeie deblocată, din locuință, de pompierii romașcani

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMarți, în jurul orei 10, pompierii romașcani au fost solicitați să...

Știri3 zile în urmă

Sindicalistul Cănărău: "Am protestat pentru problemele care sunt în Poliția Română"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAgentul de poliție, Ioan Cănărău a protestat duminică, 2 octombrie, în...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panorama2 zile în urmă

Panorama S06E38 – 4 octombrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS🌐 Panorama – 4 octombrie 2022 Daniel Muraru & Alexandra Manea...

Radar TV6 zile în urmă

Radar TV S06E38 – Cum funcționează mașinăria de vot romașcană

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 29 septembrie, a emisiunii Radar TV invitat Radu...

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S06E37 – 27 septembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS🌐 Panorama – 27 septembrie 2022 🤵🏻 Daniel Muraru & 🤵🏻...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri – S08E21

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAsociația Născută Înger nu percepe comisioane la donații.

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri – S08E20

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS„Frații care au pierdut totul!” Editia integrală difuzată miercuri, 27 septembrie,...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E37 – "Performanță" în administrație: spitale pe hârtie și poduri prăbușite

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 22 septembrie, a emisiunii Radar TV ✔️Tupeu! Senatorii...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri – S08E19

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSȘi-a asumat creșterea celor doi nepoți, deși necesitățile sunt imense Editia...

RECLAMĂ

Populare