Urmărește-ne și pe:

╚śtiri

­čÜž Trafic restric╚Ťionat ├«n ramp─â, deoarece se lucreaz─â la calea ferat─â

Ad─âugat

pe

Ô×í´ŞĆ CFR a solicitat Prim─âriei Roman restric╚Ťionarea traficului ├«n zon─â
Ô×í´ŞĆ S-a restric╚Ťionat circula╚Ťia rutier─â la intersec╚Ťia bulevardului Nicolae B─âlcescu cu strada Dumitru M─ârtina╚Ö, spre Cordun
Ô×í´ŞĆ Se efectueaz─â lucr─âri de repara╚Ťii la trecerea la nivel cu calea ferat─â
Ô×í´ŞĆ Circula╚Ťia se deviaz─â pe strada Teiului
Ô×í´ŞĆ Restric╚Ťia se men╚Ťine p├ón─â la ora 20:00

Vezi articolul
RECLAM─é

╚śtiri

Circa 16.000 de lei cost─â renovarea centrului de permanen╚Ť─â de pe Anton Pann

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än aceast─â perioad─â, centrul de permanen╚Ť─â situat pe strada Anton Pann din Roman trece printr-un proces de renovare, lucr─ârile fiind executate de lucr─âtorii Direc╚Ťiei de Servicii Edilitare din cadrul prim─âriei. Conform datelor transmise de reprezentan╚Ťii administra╚Ťiei locale, p├ón─â la aceast─â dat─â au fost executate lucr─âri ├«n valoare de circa 13.000 de lei, urm├ónd ca p├ón─â la finalizarea acestora, fondurile alocate din bugetul local s─â ajung─â p├ón─â la circa 16.000 de lei.

Vezi articolul

╚śtiri

Deta╚Öamentul de pompieri Roman va primi o nou─â fa╚Ť─â, cu fonduri din PNRR

Ad─âugat

pe

Roman TV

Pe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Neam╚Ť a fost semnat contractul de execu╚Ťie a lucr─ârilor pentru realizarea obiectivului de investi╚Ťii ÔÇ×Reabilitare Termic─â, Energetic─â ╚Öi Modernizare Pavilion Administrativ Deta╚Öament de Pompieri RomanÔÇŁ, cu S.C. PRO INSTAL S.R.L., care a fost declarat─â c├ó╚Ötig─âtoare ├«n urma derul─ârii procedurii de achizi┼úie public─â. ├Än aceast─â curs─â s-au ├«nscris zece ofertan╚Ťi, ╚Öapte dintre ei fiind elimina╚Ťi pentru documenta╚Ťie incomplet─â. Doar unul dintre cei trei r─âma╚Öi a c├ó╚Ötigat licita╚Ťia, cu cea mai bun─â ofert─â.
Contractul de finan╚Ťare a fost semnat ├«ntre Ministerul Dezvolt─ârii, Lucr─ârilor Publice ╚Öi Administra╚Ťiei ╚Öi Ministerul Afacerilor Interne ├«n data de 14.02.2023, ├«n cadrul Planului Na╚Ťional de Redresare ╚Öi Rezilien╚Ť─â, Componenta 5 – Valul renov─ârii, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficien╚Ť─â energetic─â ╚Öi rezilien╚Ť─â ├«n cl─âdiri publice. Obiectivul general al proiectului este aducerea cl─âdirii la parametrii de siguran╚Ť─â ╚Öi stabilitate proiecta╚Ťi, reducerea cheltuielilor cu utilit─â╚Ťile, precum ╚Öi reducerea consumului de energie ╚Öi a emisiilor de dioxid de carbon. Totodat─â se va crea cadrul necesar asigur─ârii serviciilor publice oferite cet─â╚Ťenilor ├«n cele mai bune condi╚Ťii.
Valoarea total─â a proiectului este de 3.954.681,88 lei f─âr─â TVA, la care se va ad─âuga taxa pe valoare ad─âugat─â ├«n valoare de 751.389,56 lei. Conform prevederilor contractului semnat, termenul de finalizare al lucr─ârilor de proiectare ╚Öi execu╚Ťie este de 10 luni de la ├«nceperea lucr─ârilor, dar nu mai t├órziu de 12.12.2024.

Vezi articolul

╚śtiri

Comasarea alegerilor nu afecteaz─â procedurile de plecare la un nou operator de ap─â

Ad─âugat

pe

Roman TV

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, care ar urma s─â aib─â loc pe 9 iunie 2024 , conform anun╚Ťului f─âcut de membrii coali╚Ťiei de guvernare, nu impune o ├«ngrijorare ├«n ceea ce prive╚Öte procedura de renun╚Ťare la vechiul operator de ap─â ╚Öi canalizare ╚Öi ├«ndreptarea c─âtre serviciile Apavital Ia╚Öi. Acestea sunt declara╚Ťiile sus╚Ťinute vineri, 23 februarie, ├«n cadrul conferin╚Ťei de pres─â desf─â╚Öurate la prim─ârie. Subiectul a fost adus ├«n discu╚Ťie ├«n contextul ├«n care subiectul apei este, ├«n mod sigur, una dintre mizele electorale pe care se bazeaz─â candida╚Ťii la prim─ârie din acest an, av├ónd ├«n vedere c─â a mai fost exploatat ├«n acest sens ╚Öi ├«n trecut.

Vezi articolul

╚śtiri

Au ap─ârut degrad─âri ╚Öi pe Artera Roman VEST, urm├ónd a fi… plombate

Ad─âugat

pe

Roman TV

Vizibile degrad─âri au ap─ârut ╚Öi pe por╚Ťiuni din carosabil pe Artera Roman-VEST, acestea urm├ónd a fi reparate ├«n perioada urm─âtoare, cel mai probabil cu asfalt la rece, o nou─â achizi╚Ťie de astfel de material fiind efectuat─â de Prim─âria Roman, de la SC. Z&Z Piro SRL, pe 21 februarie, valoarea achizi╚Ťiei fiind de 20.000 de lei f─âr─â TVA. ├Än cazul acestei centuri ocolitoare nu exist─â ├«n planul investi╚Ťional din acest an un proiect de asfaltare capital─â, ci doar repara╚Ťii acolo unde apar degrad─âri ├«n carosabil.

O problem─â ├«nt├ómpinat─â de ╚Öoferii care tranziteaz─â aceast─â arter─â const─â ╚Öi ├«n diferen╚Ťa de nivel prev─âzut─â ├«n carosabil, ├«n zona gurilor de canalizare, pentru a le evita fiind necesare manevre de slalom, por╚Ťiunea afectat─â ├«n acest sens fiind cuprins─â de la intersec╚Ťia din zona Deta╚Öamentul de Pompieri Roman ╚Öi p├ón─â la sensul giratoriu prev─âzut la intersec╚Ťia Arterei Roman Vest cu Bulevardul Nicolae B─âlcescu.

Vezi articolul

╚śtiri

Joburi la mare căutare: șofer, asistent medical, operator call-center și contabil

Ad─âugat

pe

Roman TV

Cele mai c─âutate joburi pe una dintre cele mai mari platforme de profil din ╚Ťar─â au fost, de la ├«nceputul acestui an, cele de ╚Öofer, asistent medical, operator call-center ╚Öi contabil, af├óndu-se ├«n topul preferin╚Ťelor candida╚Ťilor. Aproape 350.000 de c─âut─âri au fost efectuate ├«n ianuarie ╚Öi februarie, pe aceast─â platform─â de joburi online. Cu 54.000 de interog─âri pe site, joburile de ╚Öofer au fost cele mai c─âutate de candida╚Ťi de la ├«nceputul anului ╚Öi p├ón─â acum. Cei mai mul╚Ťi dintre ace╚Ötia au fost interesa╚Ťi de oportunit─â╚Ťile disponibile pentru ╚Öoferii de categorie B, ╚Öoferii de tir sau cei de distribu╚Ťie. A doua cea mai c─âutat─â pozi╚Ťie a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interog─âri, urmat─â de operator call-center – 17.000 de c─âut─âri – contabil ╚Öi specialist ├«n resurse umane, fiecare cu c├óte 11.000 de c─âut─âri.
Salariul mediu net al celor sunt angaja╚Ťi ca ╚Öoferi variaz─â ├«ntre 3.500 de lei ╚Öi peste 10.000 de lei, dac─â vorbim despre ╚Öoferi de tir care opereaz─â curse interna╚Ťionale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500 de lei. Media salarial─â pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lun─â, ├«n timp ce un specialist ├«n resurse umane c├ó╚Ötig─â aproximativ 4.200 de lei pe lun─â.

Vezi articolul

╚śtiri

În Roman: un bărbat de 72 de ani a furat de la un altul de 79

Ad─âugat

pe

Roman TV

Pe 21 februarie 2024, poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Poli╚Ťiei Municipiului Roman au fost sesiza╚Ťi prin apel 112, de c─âtre un b─ârbat ├«n v├órst─â de 79 de ani, din Roman, cu privire la faptul c─â a fost victima unei infrac╚Ťiuni. Cercet─ârile au stabilit faptul c─â un alt b─ârbat, ├«n v├órst─â de 72 de ani ar fi s─ârit gardul unei societ─â╚Ťi comerciale, de unde a sustras o u╚Ö─â metalic─â.

├Än luna ianuarie 2024, la IPJ Neam╚Ť au fost ├«nregistrate 115 infrac╚Ťiuni de furt, 76 comise ├«n mediul urban ╚Öi 39 ├«n mediul rural. 33 sunt ├«nregistrate din locuin╚Ťe, 7 din cur╚Ťi sau anexe, 26 din scoiet─â╚Ťi comerciale.

Vezi articolul

╚śtiri

Comasarea alegerilor irit─â opozi╚Ťia, care anun╚Ť─â atacuri asupra deciziei

Ad─âugat

pe

Roman TV

Liderii coali╚Ťiei de guvernare, Nicolae Ciuc─â ╚Öi Marcel Ciolacu au anun╚Ťat miercuri sear─â inten╚Ťia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, urm├ónd s─â aib─â loc ├«n 9 iunie 2024. ├Än acest context, ar urma ca cele dou─â partide -PNL ╚Öi PSD- s─â mearg─â pe list─â comun─â pentru Parlamentul European, iar pentru locale cu propriile for╚Ťe. ├Än acest caz, ├«n teritoriu ar urma ca votan╚Ťii s─â primeasc─â un buletin de vot pentru europarlamentare ╚Öi alte patru pentru locale, respectiv unul pentru primar, unul pentru pre╚Öedintele de consiliu jude╚Ťean, un altul pentru lista consiliului local ╚Öi unul pentru lista consiliului jude╚Ťean. Alegerile preziden╚Ťiale ar urma s─â fie propuse pentru luna septembrie, iar cele parlamentare pentru decembrie 2024. De cealalt─â parte, membri opozi╚Ťiei din cadrul alian╚Ťei Dreapta Unit─â – format─â din partidele USR, PMP ╚Öi For╚Ťa Dreptei, pentru alegerile din acest an – anun╚Ť─â c─â vor ataca la Curtea Constitu╚Ťional─â a Rom├óniei decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, cu list─â comun─â ├«n cazul celor din urm─â. Votan╚Ťii vor avea la dispozi╚Ťie cinci urne de vot la alegerile comasate din 9 iunie 2024. ├Än fiecare dintre acestea vor introduce buletinul de vot pe care au pus ╚Ötampila pentru alegerea primarului, a pre╚Öedintelui de consiliu jude╚Ťean, a listei consiliului local, a europarlamentarilor ╚Öi a listei consiliului jude╚Ťean. Un proces electoral cu cinci urne de vot, ├«n care fiecare votant trebuie s─â introduc─â precis ╚Öi corect buletinul de vot aferent fiec─âreia dintre cele puse la dispozi╚Ťie, poate crea reale probleme privind corectitudinea rezultatelor electorale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

╚śtiri

╚śtirio zi ├«n urm─â

Circa 16.000 de lei cost─â renovarea centrului de permanen╚Ť─â de pe Anton Pann

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än aceast─â perioad─â, centrul de permanen╚Ť─â situat pe strada Anton Pann...

╚śtirio zi ├«n urm─â

Deta╚Öamentul de pompieri Roman va primi o nou─â fa╚Ť─â, cu fonduri din PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Neam╚Ť...

╚śtirio zi ├«n urm─â

Comasarea alegerilor nu afecteaz─â procedurile de plecare la un nou operator de ap─â

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSComasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, care ar urma s─â aib─â...

╚śtirio zi ├«n urm─â

Au ap─ârut degrad─âri ╚Öi pe Artera Roman VEST, urm├ónd a fi… plombate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVizibile degrad─âri au ap─ârut ╚Öi pe por╚Ťiuni din carosabil pe Artera...

╚śtiri2 zile ├«n urm─â

Joburi la mare căutare: șofer, asistent medical, operator call-center și contabil

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCele mai c─âutate joburi pe una dintre cele mai mari platforme...

╚śtiri2 zile ├«n urm─â

În Roman: un bărbat de 72 de ani a furat de la un altul de 79

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 21 februarie 2024, poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Poli╚Ťiei Municipiului Roman au...

╚śtiri2 zile ├«n urm─â

Comasarea alegerilor irit─â opozi╚Ťia, care anun╚Ť─â atacuri asupra deciziei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLiderii coali╚Ťiei de guvernare, Nicolae Ciuc─â ╚Öi Marcel Ciolacu au anun╚Ťat...

RECLAM─é

Emisiuni

Radar TV2 zile în urmă

­čô║ Radar TV / Strategii pe termen mediu ╚Öi lung pentru dezvoltarea Romanului / 22 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 22 februarie, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Cazuri și necazuri4 zile în urmă

Cazuri și necazuri / 20 februarie 2024 / invitat Eugen Simion

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 20 februarie, a emisiunii Cazuri ╚Öi necazuri invitat:...

Panorama4 zile în urmă

­čô║ Panorama / ├Än ce hal a ajuns casa boiereasc─â din centrul Romanului / 20 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 20 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Fapte ╚Öi oameni – Arc peste timp

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 20:00, o nou─â edi╚Ťie a emisiunii Secrete...

Radar TVo săptămână în urmă

­čô║ Radar TV / C├ót de anevoios este "drumul" c─âtre Apavital / 15 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 19:00, o nou─â edi╚Ťie a emisiunii Radar...

Panorama2 săptămâni în urmă

­čô║ Panorama / Comasarea alegerilor, motiv de z├ózanie ├«n Coali╚Ťie / 13 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 13 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Parabola, adev─ârul ca poveste

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 20:00, o nou─â edi╚Ťie a emisiunii Secrete...

RECLAM─é

Populare