Știri
Ce vor romașcanii: salarii mari, condiții bune și flexibilitate
Potrivit unor studii recente, pe piața muncii, tot mai mulți angajați sunt dispuși să renunțe la locul acutual de muncă pentru un salariu mai mare, condiții mai bune și flexibilitate. Pe măsură ce multe țări au ieșit din pandemia Covid-19, angajații au câștigat o mai mare influență asupra angajatorilor, iar lista de dorințe a salariaților este într-o continuă schimbare.
Știri
Nemțenii renunță să mai creadă

75,41% dintre nemțeni s-au declarat creștini-ortodocși, conform primelor date ale Recensământului Populației și Locuințelor 2021. La nivelul județului Neamț din totalul de 454.203 locuitori, 342.506 s-au declarat creștini-ortodocși. Pe locul al doilea în rândul confesiunilor din județ este cea Romano-Catolică, 44.033 de persoane declarându-se adepte ale acesteia. La recensământul din 2011, numărul ortodocșilor era de 391.722, iar cel al romano-catolicilor de 45.338. Mulți nemțeni nu au completat religia.Vorbim despre 58.576 de persoane, față de 23.879 la Recensământul din anul 2011.
Confesiunea Penticostală a crescut în ultimii ani în rândul populației din România. În județul Neamț se află pe locul al treilea și are 2.484 de adepți, conform Recensământului 2021, față de 1.586 la cel din anul 2011. O creștere semnificativă s-a înregistrat și în rândul persoanelor care declară că sunt atee, sau al celor care nu au nici o religie. Numărul de atei din județul Neamț a ajuns la 443, față de 98 în anul 2011, iar la cei fără religie este de 466, față de 48 în 2011. 189 de nemțeni s-au declarat agnostici, adică cei care manifestă scepticism față de doctrinele religioase, 99 s-au declarat musulmani, 488 baptiști, și 251 greco-catolici. 1334 de persoane din județul nostru sunt creștini de rit vechi. Sunt și alte apartenențe religioase declarate în rândul populației rezidente din Neamț. 752 de persoane fac parte din asociații sau grupări religioase.
Știri
Cazierul poate fi obținut și online

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării au operaționalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic. Începând cu data de 1 februarie, versiunea pilot a aplicației permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetățenie română, care nu sunt înscrise în evidențele Sistemului Național de Evidență a Cazierului Judiciar Român. Cetățenii au la dispoziție două mecanisme de acces pentru obținerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.
În prima fază, certificarea identității va fi realizată prin prezentarea la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier, urmând ca în cursul acestui an certificarea identității să poată fi făcută la toate instituțiile Ministerului Afacerilor Interne care oferă servicii publice, precum Serviciile publice comunitare pentru eliberarea permiselor de conducere, a pașapoartelor sau a cărților de identitate. Sistemul oferă posibilitatea de a verifica autenticitatea documentului, pe baza numărului de înregistrare a certificatului de cazier și al CNP-ului persoanei. Prin implementarea etapizată a acestui proiect se asigură timpul necesar optimizării tehnice și funcționale a serviciului, dar și adoptarea măsurilor administrative în vederea asigurării disponibilității și suportului necesar oricăror servicii publice electronice.
Știri
Bilanțul romașcanilor pentru 2022: între realizare și eșec

Având în vedere că în anul 2022 au avut loc multe scumpiri, reporterul Roman TV a întrebat romașcanii despre realizările si eșecurile lor. Cei mai mulți dintre cei intervievați au spus că deși au pensiile mici, se bucură că sunt sănătoși.
Știri
5 milioane de români pot schimba, gratuit, CI cu cartea electronică de identitate

Pe 31 ianuarie, Executivul a aprobat Ordonanța de Guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și cartea electronică de identitate. Ordonanța inițiată de Ministerul Afacerilor Interne reglementează înlocuirea actualei cărți de identitate, care se află în circulație din anul 1997 și care, în acest moment, nu mai prezintă securitatea cerută de normele în vigoare, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. Costul de 67 de lei, solicitat la eliberarea cărților de identitate în proiectul pilot de la Cluj, va fi suportat de stat, 200 milioane de euro fiind disponibili în PNRR pentru acest proiect.
Știri
Alexandru din Dulcești are nevoie de 2.500 euro pentru a ajunge, din nou, în Turcia

Iulian Alexandru, băiatul din Dulcești care a reușit să supraviețuiască deși a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer la cap, are acum nevoie din nou de ajutorul oamenilor de bine. Băiatul necesită un sprijin financiar de câteva mii de euro pentru a putea merge, zilele acestea, la control, în Turcia. În vara anului trecut, Alexandru a fost la tratament la clinica Memorial din Istanbul, după tratamentele de acolo boala sa intrând în remisie. Pentru ca starea sa să rămână în continuare în acest stadiu, el trebuie să revină la controale în Turcia, însă banii necesari deplasării, consultațiilor și cazării sunt mulți în comparație cu posibilitățile financiare ale familiei. De aceea, micuțul are nevoie de sprijin financiar, de donații care să îl ajute să își continue demersul, pentru a ține departe boala necruțătoare.
Cine are posibilitatea de a sprijini acest caz, o poate face donând în contul afișat pe ecran. Alexandru are nevoie de oameni pentru a putea continua să spere la o viață normală și la o copilărie fără frici.
Pentru donații cu mențiunea „plecare spital Turcia Iulian Alexandru”
RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
CUI 36063530
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
Știri
Exercițiu al pompierilor, la o fabrică de lângă Roman

Știri
Ce cred romașcanii despre jocurile de noroc

Având în vedere că în ultimul an, peste 15% dintre români au jucat cel puțin o dată un joc de noroc, romașcanii au fost întrebați ce părere au despre acest viciu și dacă cineva s-ar putea îmbogăți din această pasiune.
-
Știriacum 5 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 6 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 1 an
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum o săptămână
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 4 luni
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 2 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 1 an
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 1 an
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția