Urmărește-ne și pe:

Știri

Direcții din primărie, „faultate” de Curtea de Conturi, pentru sporuri sau avansuri nelegale

Adăugat

pe

Un raport de audit financiar efectuat la Primaria Roman în data de 22 octombrie 2021 scoate în evidență mai multe deficiențe depistate la nivelul UAT Roman, cum ar fi scăderea din evidența fiscală cu încălcarea prevederilor legale a unor impozite și taxe locale; alegerea  eronată a procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică de bunuri, lucrări și servicii; abateri privind cheltuielile de personal care nu au generat prejudicii; stabilirea eronată a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, cu funcții de conducere sau care ocupă o funcție de demnitate publică. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile depistate la audit.

Stabilirea eronată a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, cu funcții de conducere sau care ocupă o funcție de demnitate publică s-a constatat la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Roman deoarece începând cu luna decembrie 2020 și până la data deciziei emise de Camera de Conturi Neamț, respectiv 16.11.2021, direcția menționată a acordat sporuri de condiții vătămătoare pentru personalul încadrat la Direcție, Casa Pâinii, Creșe, Centru de Zi, Casa Bunicilor, contrar prevederilor legale.

„În anii 2019 și 2020, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, să fie menținute cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018. În concluzie, se constată acordarea începând cu luna decembrie 2020 a sporului de condiții vătămătoare cu nerespectarea prevederilor legaleîn vigoare, în condițiile în care acest spor nu fusese anterior acordat, iar reglementările legale în vigoare permiteau cel mult menținerea cuantumului sporurilor la nivelul celui acordat pentru luna decembrie 2018”, se precizează  în decizia Camerei de Conturi Neamț.  Valoarea erorii constatate este de 381 593 de lei.

Abateri privind cheltuielile de personal care NU au generat prejudicii  au fost constatate la Direcția Administrare Piețe din cadrul Primăriei Municipiului Roman pentru că, în luna decembrie 2020, ulterior achitării drepturilor salariale aferente lunii noiembrie 2020, direcția menționată a achitat parțial, în avans și veniturile salariale aferente lunii decembrie 2020, în valoare de 40 316 lei, contrar prevederilor  legale în vigoare.  În fapt, pe 23 decembrie 2020 s-a efectuat plata „concediilor de odihnă decembrie 2020”, tot la aceeași dată fiind făcută și plata în sumă de 6 683 de lei pentru „indemnizații hrană concediu odihnă decembrie 2020”. „Personalul nominalizat în statele de plată cu avans concediu de odihnă  a fost pontat ca prezent, dovada stând în plata indemnizațiilor pentru hrană pentru luna decembrie 2020. Potrivit documentului, valoarea estimată a abaterii constatate este de 40 316 lei„, mai arată documentul citat.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

După 20 decembrie, la Roman se vor putea vaccina copii cu vârsta între 5-11 ani

Adăugat

pe

Roman TV

Începând cu data de 20 decembrie, la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, precum și la alte trei centre de vaccinare din județ, vor ajunge doze pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5-11 ani. Vaccinul recomandat pentru copii este Pfizer, care urmează sa fie administrat în doze mai mici decât cele utilizate pentru copiii de peste 12 ani. Pentru siguranța copiilor, în aceste centre urmează să ajungă și kituri de dispozitive preumplute cu adrenalină, ce vor fi folosite doar în cazul în care vor apărea efecte secundare după vaccinarea copiilor, precum șocul anafilactic. Datele transmise de Direcția de Sănătate Publică Neamț arată că cele mai frecvente reacții adverse întâlnite la copii cu vârsta între 5-11 ani sunt similare cu cele ale copiilor cu vârsta de peste 12 ani, și anume oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare sau durere la locul injectării.

Vezi articolul

Știri

17 permise reținute în 8 ore

Adăugat

pe

Roman TV

17 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare au fost reținute, iar 35 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare de 32.000 de lei, după o acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Roman. Activitatea a avut loc pe 1 decembrie, în intervalul orar 09:00-17:00, scopul acesteia fiind de prevenire a accidentelor rutiere și consecințele acestora. Astfel de acțiuni desfășurate de polițiștii nemțeni au loc periodic pentru a reduce frecventa accidentelor rutiere.

Vezi articolul

Știri

Jandarmul care i-a salvat viața fetiței înjunghiate de tată, înaintat în grad

Adăugat

pe

Roman TV

De Ziua Națională a României, 14 jandarmi nemțeni au fost înaintați în grad pentru modul în care au executat misiunile, dar și pentru rezultatele deosebite obținute pentru îndeplinirea atribuțiilor. Printre aceștia se numără și sergentul major Cosmin Gârbea, din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Roman care a fost înaintat în grad de plutonier, după ce la începutul lunii noiembrie a intervenit în cazul celor două fetițe înjunghiate de tată. Acesta i-a efectuat uneia dintre fetițe masaj cardiac, după indicațiile personalului medical, reușind să-i salveze viața. Tot de 1 decembrie, alți 107 jandarmi nemțeni au primit mulțumiri și citare prin ordin de zi pe unitate.

Vezi articolul

Știri

La coadă cu orele pentru legitimații de călătorie gratuite

Adăugat

pe

Roman TV

Zeci de pensionari au stat la coadă în fața biroului de contabilitate al Direcției de Asistență Socială din cartierul Favorit pentru a intra în posesia legitimațiilor gratuite pentru transportul în comun. Aceștia au precizat că, lunar, așteaptă cel puțin o oră pentru a-și ridica legitimațiile.Până în luna noiembrie, toți cei care beneficiau de aceste legitimații trebuiau să meargă la sediul Direcției de Asistență Socială pentru a le ridica, ulterior această activitate fiind transferată biroului de contabilitate. Viceprimarul Municipiului Roman, Radu Samson, spune că decizia a fost luată pentru a eficientiza serviciile oferite de Directia de Asistenta Sociala.

Vezi articolul

Știri

Prima platformă online dedicată muzeelor de la sat din Moldova

Adăugat

pe

Roman TV

Echipa proiectului Muzeul de pe uliță pe ecran a lansat pe 1 decembrie, website-ul www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. In septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact.

Vezi articolul

Știri

Alessandro de la Cotu Vameș a impresionat o țară întreagă

Adăugat

pe

Roman TV

La doar 17 ani, Alessandro Mucea din Cotu Vameș a demonstrat, în fața unei țări, că talentul și sensibilitatea pot pătrunde dincolo de orice barieră. Pasionat de muzică, tânărul a ajuns în galele live ale emisiunii Superstar România, difuzată de postul național Pro TV. Aseară, prestația sa a atras, din nou, laudele juraților, dar și ale internauților, care au lăsat zeci de comentarii ân semn de apreciere pentru cum a cântat.

Vezi articolul

Știri

De câteva zile, pe Bulevardul Republicii izvorăște apă din asfalt

Adăugat

pe

Roman TV

Cel puțin de marți seară, atunci când au apărut primele imagini în mediul online, pe Bulevardul Republicii din Roman izvorăște apă din asfalt. Situația nu a fost remediată nici până joi, 2 decembrie, la ora 10, reprezentanții companiei de apă transmițând doar că în cursul zilei de astăzi, la o oră necunoscută, se va interveni pentru remedierea situației. De asemenea, la întrebarea reporterului, aceștia nu au răspuns dacă și câte sesizări au primit, în acest sens, la dispeceratul companiei.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri7 ore în urmă

După 20 decembrie, la Roman se vor putea vaccina copii cu vârsta între 5-11 ani

Începând cu data de 20 decembrie, la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, precum și...

Știri7 ore în urmă

17 permise reținute în 8 ore

17 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare au fost reținute, iar 35 de persoane au fost sancționate cu...

Știri7 ore în urmă

Jandarmul care i-a salvat viața fetiței înjunghiate de tată, înaintat în grad

De Ziua Națională a României, 14 jandarmi nemțeni au fost înaintați în grad pentru modul în care au executat misiunile,...

Știri7 ore în urmă

La coadă cu orele pentru legitimații de călătorie gratuite

Zeci de pensionari au stat la coadă în fața biroului de contabilitate al Direcției de Asistență Socială din cartierul Favorit...

Știri12 ore în urmă

Prima platformă online dedicată muzeelor de la sat din Moldova

Echipa proiectului Muzeul de pe uliță pe ecran a lansat pe 1 decembrie, website-ul www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale...

Știri12 ore în urmă

Alessandro de la Cotu Vameș a impresionat o țară întreagă

La doar 17 ani, Alessandro Mucea din Cotu Vameș a demonstrat, în fața unei țări, că talentul și sensibilitatea pot...

Știri13 ore în urmă

De câteva zile, pe Bulevardul Republicii izvorăște apă din asfalt

Cel puțin de marți seară, atunci când au apărut primele imagini în mediul online, pe Bulevardul Republicii din Roman izvorăște...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panorama3 zile în urmă

Panorama S05E60 – Cătălin Naclad și Daniel Muraru

Ediția integrală de luni, 29 noiembrie, a emisiunii Panorama. Cătălin Naclad & Daniel Muraru – jurnalist www.atacul.ro

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV S05E53 – Râul Moldova, poluat în continuare cu dejecții

Ediția integrală a emisiunii Radar TV, de joi, 25 noiembrie Realizator 🤵 Daniel Muraru Subiectele emisiunii: ➡️Județul Neamț: 33 de...

Jurnal de pompiero săptămână în urmă

Atenție! Multe dintre situațiile de urgență pot fi prevenite!

Jurnal de pompier E08 invitat lt. Irina Popa – purtător de cuvânt ISU Neamț

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S05E59 – Cătălin Naclad și Daniel Muraru

Ediția integrală de luni, 23 noiembrie, a emisiunii Panorama. Cătălin Naclad & Daniel Muraru – jurnalist www.atacul.ro

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S05E52 – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Roman, scenariu de film SF

➡️ Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Roman, scenariu de film SF Ediția integrală a emisiunii Radar TV, de...

Jurnal de pompier2 săptămâni în urmă

Cum intervenim corect in cazul accidentelor rutiere cu victime

Gabi Ștefan – subofițer in cadrul Detașamentului de Pompieri Roman

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S05E58 – Cătălin Naclad și Daniel Muraru

Ediția integrală de luni, 15 noiembrie, a emisiunii Panorama. Cătălin Naclad & Daniel Muraru – jurnalist www.atacul.ro

RECLAMĂ

Populare