Urmărește-ne și pe:

Știri

Podul de la Luțca, din nou pustiu. Există o explicație!

Adăugat

pe

Pustietatea s-a resimțit, din nou, pe podul care face legătura între satele Luțca și Sagna. După vizita de la începutul lunii ianuarie a echipei Roman TV, atunci când lucrările erau stagnate, fără muncitori și fără utilaje, astăzi, la aproape două luni diferență, reporterii au găsit aceeași situație, chiar dacă vremea a fost favorabilă pentru executarea lucrărilor.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Prețuri estimative la chirii și apartamente, în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

În Roman, din ce în ce mai mulți cetățeni își caută un imobil pentru a-l închiria. În acest sens, trebuie să știe că prețul chiriei unui apartament cu două camere în oraș este de circa 200 de euro.

Vezi articolul

Știri

Cu 45% mai multe cazuri sociale la Spitalul Roman, în pandemie

Adăugat

pe

Roman TV

Deja fragil, sistemul de sănătate s-a izbit, în pandemie, de o supraîncărcare din toate punctele de vedere. Dacă și în anii precedenți, în spitale ajungeau pacienți încadrați în categoriile de cazuri sociale, din 2020 și până în prezent numărul acestora a crescut considerabil, cel puțin la nivelul Spitalului din Roman. În trecut, atunci când Roman TV a surprins în imagini o zi la CPU Roman, a fost și caz de pacient care se prezentase de peste 20 de ori la Urgențe într-o singură lună. Situația nu este cu mult diferită acum, ba chiar s-a accentuat, odată cu efectele nefaste generate de pandemie. Mulți dintre pacienții considerați cazuri sociale se prezintă la spital pentru că nu primesc o îngrijire corespunzătoare în viața privată, majoritatea fiind persoane care locuiesc pe străzi sau în medii extrem de defavorizate.

Vezi articolul

Știri

Guvernul așteaptă plata datoriilor, deși firmele nu au primit ajutoarele promise

Adăugat

pe

Roman TV

Anul trecut, pe fondul pandemiei de Covid-19, Guvernul României a promis firmelor private că îi va sprijini prin decontarea concediilor medicale ale angajaților și a somajului tehnic. Nu s-au ținut, însă, de această promisiune făcută cu multe luni în urmă, în momentul de față fiind numerose firme din Neamț care au depus dosare pentru decontare la Casa de Asigurări de Sănătate, dar care nu au mai primit niciun ban. În plus, la sfârșitul lunii martie s-a încheiat posibilitatea de eșalonare a datoriilor pe care firmele le au la bugetul de stat. Pentru a le veni în ajutor, Camera de Comerț și Industrie Neamț propune o compensarea datoriilor firmelor către bugetul de stat cu sumele pe care le au de recuperat pentru ajutorul de somaj și concediile medicale ale angajaților.

Vezi articolul

Știri

Doar 3 copii "greu adoptabili" și-au găsit o familie în acest an

Adăugat

pe

Roman TV

În ultima perioadă, tot mai mulți nemțeni au făcut demersuri pentru a adopta un copil. 15 copii din Neamț au fost adoptați în primele trei luni ale acestui an, un număr dublu față de cel din anul 2020, atunci când doar șapte au reușit să își găsească o familie. Lista copiilor greu adoptabili este destul de lungă, la nivel național. Doar în Neamț, 38 de copii figurează ca fiind greu adoptabili pentru că fie au afecțiuni medicale, fie sunt de etnie sau fac parte din grupe de mai mulți frați.

Vezi articolul

Știri

Carantinarea localităților va depinde de mai multe criterii

Adăugat

pe

Roman TV

Secretarul de stat din Ministerul Sănătații, Andreea Moldovan, a semnat un ordin ce prevede mai multe criterii de carantinare a unei localități. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial, prevede ca localitățile să intre în carantină pe baza unui punctaj stabilit pe baza unei grile. Astfel, pentru a evalua riscul epidemiologic, punctajele vor fi acordate în funcție de numărul de locuitori. Municipiile cu peste 100.000 de locuitori vor intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar localitățile cu un număr mai mic de cetățeni, vor intra în carantină dacă au minimum 70 de puncte.
Pe lângă valoarea incidenței din ultimele 14 zile, se va lua în vedere și numărul de teste efectuate în ultimele șapte zile, gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor Covid din județ și a paturilor de terapie intensivă, numărul de cazuri din focare și trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile.
Pentru că ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu, în cursul zilei de astăzi acesta a decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a Andreei Moldovan.

Vezi articolul

Știri

Au pus pavele și "au uitat" să înșurubeze rampa pentru persoane cu dizabilități

Adăugat

pe

Roman TV

Pentru a monta pavele în zona Bulevardului Republicii, muncitorii firmei constructoare au înlăturat o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, amplasată pe scările exterioare ale unui bloc, după care au așezat-o în locul unde se afla anterior, fără să o mai prindă în șuruburi. Întâmplarea a avut loc pe 1 aprilie. De atunci, un bărbat cu dizabilități domiciliat în acel bloc nu se mai mai simte în siguranță să urce sau să coboare pe rampă. El susține că a sunat atât la primărie, cât și la Poliția Locală și Națională, dar că nu a găsit niciunde rezolvare, sarcina fixării rampei de acces fiind a lucrătorilor firmei care montează pavele.

Vezi articolul

Știri

Câți angajați din ApaServ, din primărie și din spital cumulează pensiile cu salariile

Adăugat

pe

Roman TV

La nivelul companiei Apaserv, 13 angajați cumulează, în acest moment, pensiile cu salariile, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții insituției.
În Primăria Municipiului Roman, 7 angajați cumulează pensiile cu salariile, iar în cadrul spitalului Municipal de Urgență din Roman, 3 cadre medicale și preotul unității sanitare cumulează pensiile cu salariile

Vezi articolul

Populare