Urmărește-ne și pe:

Știri

Se izolează locuințele din apropierea șoselei naționale

Adăugat

pe

Persoanele care locuiesc în apropierea șoselei naționale ar putea beneficia de izolarea fonică a locuințelor, arată un plan de acțiune a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere privind reducerea zgomotului generat de traficul rutier. De aceste măsuri ar urma să beneficieze 16 locuințe din Roman, 335 de locuințe din Horia, 44 din Trifești și 34 din Secuieni.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Podul de la Luțca, din nou pustiu. Există o explicație!

Adăugat

pe

Roman TV

Pustietatea s-a resimțit, din nou, pe podul care face legătura între satele Luțca și Sagna. După vizita de la începutul lunii ianuarie a echipei Roman TV, atunci când lucrările erau stagnate, fără muncitori și fără utilaje, astăzi, la aproape două luni diferență, reporterii au găsit aceeași situație, chiar dacă vremea a fost favorabilă pentru executarea lucrărilor.

Vezi articolul

Știri

Alianța PNL-USR din CL nu s-a prezentat la ședința de îndată

Adăugat

pe

Roman TV

Încă de joi, 25 februarie, grupul consilierilor PSD, alături de consilierul Pro România, au solicitat convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Roman pentru data de 26 februarie 2021, având ca scop propunerea unui proiect unic prin care cer majorarea nivelului alocației de hrană pentru consumul colectiv din cadrul Spitalului Municipal, de la 10 lei/zi pentru fiecare pacient adult în prezent, la 15 lei de pacient, începând cu data de 1 martie 2021. Ședința urma să aibă loc la ora 13. Doar că în sală s-au prezentat doar consilierii PSD, cei ai ÎPM și consilierul Pro România. 8 consilieri PNL și 4 ai USR nu au fost prezenți la ședință. Prin urmare, ședința nu a mai avut loc.

Vezi articolul

Știri

Se deschide centrul de vaccinare de la Horia

Adăugat

pe

Roman TV

Direcția de Sănătate Publică a anunțat deschiderea a trei noi centre de vaccinare începând de luni, 1 martie, pe raza județului Neamț. Ele urmează să fie deschise în Piatra Neamț, în Zănești și la Horia. De vineri, persoanele ce fac parte din etapa a doua de vaccinare pot începe să se programeze la unul din cele trei centre menționate. Zilnic, vor fi disponibile 60 de locuri de vaccinare cu vaccinul Pfizer BioNTech.

Vezi articolul

Știri

Consilierii PSD propun creșterea alocației de hrană de la nivelul spitalului

Adăugat

pe

Roman TV

Prin intermediul unui comunicat de presă, grupul consilierilor PSD Roman, alături de consilierul local Pro România, transmit faptul că au solicitat convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Roman pentru data de 26 februarie 2021, având ca scop propunerea unui proiect unic prin care cer majorarea nivelului alocației de hrană pentru consumul colectiv din cadrul Spitalului Municipal, de la 10 lei/zi pentru fiecare pacient adult în prezent, la 15 lei de pacient, începând cu data de 1 martie 2021. Suma necesară estimată pentru majorarea nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din Spitalului Municipal de Urgență Roman este de 350.000 lei. Rămâne de văzut dacă majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Roman va agrea propunerea venită din partea opoziției. Sumele necesare acoperirii costurilor suplimentare generate de majorare vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Roman. În acest moment, costurile meniurilor bolnavilor care trec pragul unității sanitare romașcane și nu numai sunt reglementate prin Hotărâre de Guvern și ele variază, în funcție de afecțiunea medicală a fiecărui pacient în parte. Generic, un pacient adult internat la spital beneficiază de o masă de 10 lei pe zi.

Vezi articolul

Știri

Începe evaluarea psihologică pentru viitorii jandarmi

Adăugat

pe

Roman TV

De vineri, 26 februarie, are loc evaluarea psihologică a candidaților care s-au înscris pentru participarea la examenele de admiterela școlile militare de subofițeri de jandarmi. Activitatea va avea loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Neamț, începând cu ora 08:00 și va cuprinde două examene: un test de evaluare a personalității și unul pentru evaluarea abilităților cognitive. Candidații vor avea obligația de a respecta regulile impuse de context epidemiologic actual.

Vezi articolul

Știri

Pentru că fondatoarele au curaj, Arafat dă de pământ cu o asociație umanitară renumită

Adăugat

pe

Roman TV

Astfel de afirmații, emise în raport cu realitatea în care trăim, par să deranjeze la nivel înalt. Ultima, făcută de Oana Gheorgiu, care a menționat că acele TIR-urile donate de SMURD Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt nefolositoare pentru că ele nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung, a declanșat o reacție fără precedent venită din partea șefului DSU, secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a scris, pe pagina sa de socializare, o postare incisivă la adresa celor două fondatoare ale asociației, menționând că “una este sa ‘daruiesti viata’ si alta este sa daruiesti societatii venin si stiri false”. În plus, șeful DSU a ținut să puncteze faptul că aceste unități, adică TIR-urile de Terapie Intensivă, cresc reziliența sistemului național de urgență și sunt parte din rezerva națională de protectie civilă, putând fi funcționale și operaționalizate în orice situație de urgență, fie că vorbim de cutremur, pandemie, accidente colective și dezastre. În replică, fondatoarele Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au precizat, pe pagina oficială de socializare, că Spitalul modular de la Elias, construit de asociație funcționează fără probleme de mai bine de 8 luni și că este singurul spital modular care funcționează, cele construite de diverse autorități fiind inutilizabile. Un exemplu concret care întărește afirmația lor este Spitalul Modular de la Lețcani, achiziționat prin Euronest, din bani publici proveniți de la Consiliile Județene Neamț și Iași, în care astăzi bate vântul, fiind încă de la început cu mari probleme de funcționare și de siguranță.

Vezi articolul

Știri

Acțiune caritabilă a Asociației "Moto Mușatinii"

Adăugat

pe

Roman TV

În ultimele luni, tot mai multe familii au rămas fără case, după ce au fost mistuite de flăcări. Puține dintre aceste familii, însă, reușesc să își ridice o locuință nouă. După ce zilele trecute preotul Francisc Fărcășel, împreună cu oamenii din comunitate au pus mână de la mână pentru a construi o casă unei familii cu șase copiii din Sagna, recent Moto Mușatinii s-au mobilizat și au ajutat o familie din satul Recea, comuna Ion Creangă. De asemenea, ei au donat mobilă și alimente pentru familia Iurache, a cărei locuință a ars în urmă cu câteva luni.

Vezi articolul

Populare