Urmărește-ne și pe:

Știri

În baza politicii, sute de persoane riscă să sufere de foame și de frig

Adăugat

pe

Situație cel puțin disperată pentru angajații din sistemul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care sunt revoltați de faptul că nu și-au primit drepturile salariale aferente lunii septembrie și că, în lipsa alocării fondurilor necesare, începând de luna viitoare, sute de copii și adulți cu dizabilități rămân fără căldură și fără hrană. În acest context, salariații și sindicaliștii din domeniu amenință cu mișcări de protest.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Elevii care parcurg, zilnic, un traseu periculos

Adăugat

pe

Roman TV

Zeci de elevi care învață la Colegiul Tehnic “Danubiana” din Roman sunt nevoiți să parcurgă, zilnic, un traseu destul de primejdios pentru a ajunge la unitatea de învățământ și de aici înapoi spre casă. Este vorba despre traseul ce pornește din Colonie, de pe strada Rândunelelor și duce până la pasarela care trece peste calea ferată din apropierea Gării Roman. Aici, vegetațiile sunt și de doi metri înălțime, există gunoaie la tot pasul și, ceea ce este cu adevărat îngrijorător este că elevii nu folosesc pasarela pentru a trece pe cealaltă parte a liniilor ferate, preferând să treacă direct căile feroviare, de multe ori cu ochii în telefoane sau cu căștile în urechi.

Vezi articolul

Știri

În spatele tăcerii stă violența domestică

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada pandemiei, mai ales în izolare, actele de violență domestică au crescut, fiind înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață, potrivit Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. În această perioadă autoritățile spun că cel mai indicat este să stăm acasă, însă nu pentru toată lumea acasă reprezintă cel mai sigur loc. Pentru unele femei, izolarea la domiciliu împreună cu partenerul poate însemna cel mai periculos loc, afectându-le fizic, dar și psihic.

Vezi articolul

Știri

Dintre toți consilierii, Samson a stat în față, lângă noul primar

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, în sala de festivități a Primăriei Roman a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului primar al municipiului Roman, dar și a Consiliului Local, în cadrul evenimentului depunându-și jurământul 17 din cei 21 de consilieri aleși la alegerile din 27 septembrie. De departe, dintre toți consilierii s-a remarcat Radu Samson prin faptul că, dintre toți colegii prezenți, el a ocupat loc în față, lângă noul primar. În timp ce reporterul Roman TV l-a întrebat dacă este acesta un semn că negocierile, în ceea ce-l privește , s-au finalizat și că urmează, cel mai probabil, să fie desemnat viceprimar, tânărul consilier a răspuns că altul este motivul poziționării lui în sală în momentul ceremoniei.

Vezi articolul

Știri

Ce susține că va prioritiza noul primar al Romanului

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, începând cu ora 15.00, în sala de festivități a Primăriei Roman s-a desfășurat ceremonia de învestire în funcție a noilor consilieri locali aleși și a noului primar al municipiului, Leonard Achiriloaei.

Vezi articolul

Știri

Unii au ajuns să fure până și plicuri

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat din comuna Bîra îi acuză pe doi polițiști că nu și-ar fi făcut datoria și că l-ar fi tratat cu dezinteres. Marcel Bălan susține că în urmă cu două săptămâni ar fi fost victima unei tâlhării și că în procesul verbal întocmit la fața locului oamenii legii nu ar fi completat faptele după cum li s-a povestit.

Vezi articolul

Știri

Angajatorii "nu se aruncă" să primească angajați cu dizabilități

Adăugat

pe

Roman TV

Deși unele reglementări legale prevăd acordarea unor subvenții angajatorilor care integrează persoane cu dizabilități pe piața muncii, cel puțin angajatorii din județ nu se aruncă să primească oameni ce fac parte din astfel de categorii în companiile sau în firmele pe care le administrează. Acest aspect nu este deloc pozitiv și favorabil pentru unii dintre beneficiarii instituționalizați în centre care, deși ar avea o oarecare capacitate de lucra, nu sunt integrați pe piața muncii. Mai mult, odată cu pandemia, angajatorii speră să își poată plăti salariații pe care deja îi are, mulți neputându-și permite să primescă angajați noi.

Vezi articolul

Știri

Șofer "norocos": a intrat cu microbuzul în gard

Adăugat

pe

Roman TV

[No comment] – astăzi, ora 17:40 – intersecția străzilor Gheorghe Doja și Spiru Haret.

Vezi articolul

Populare