Urmărește-ne și pe:

Știri

Alocări bugetare CJ: pentru Roman ciumă, pentru alții… mumă

Adăugat

pe

În urma unei Hotărâri de Consiliu Județean, care prevedea repartizări bugetare către Unitățile Administrativ-Teritoriale din județ, municipiul Roman a primit 1 miliard de lei vechi, deși a solicitat aproape de 20 de ori mai mult, având în vedere diferitele investiții, necesare dezvoltării orașului, care se iau în calcul atunci când se înaintează astfel de solicitări. La pol opus, unele comune au primit sume mult mai mari, chiar dacă numărul de locuitori este unul mult mai mic și alți factori determinanți, cum ar fi contribuția la Produsul Intern Brut al județului este una minoră, față de municipiul Roman.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Selecție pentru viitoarele stele ale handbalului

Adăugat

pe

Roman TV

Jucătoarea de handbal și antrenoare la Liceul cu Program Sportiv din Roman, Tereza Pîslaru, este în căutare de fete de clasa a IV-a pentru a le antrena să devină viitoarele stele ale handbalului. Antrenamentele vor avea loc în zilele de marți și joi, în sala de la Liceul cu Program Sportiv, începând cu ora 15:00.

Vezi articolul

Știri

A plecat de la Bacău spre Chișinău și a ajuns pe Oraca, la Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat, originar din Republica Moldova, a mobilizat o întreagă desfășurare de forțe care, după un apel primit prin serviciul 112, s-au deplasat pe strada Colectorului, lângă fosta groapă de gunoi, deoarece moldoveanul susținea că cineva ar fi căzut într-un canal. Martorul care ar fi auzit povestea bărbatului a solicitat ajutorul pompierilor care, ajunși la fața locului, au constatat că spusele bărbatului nu se confirmă și că, cel mai probabil, bărbatul are o imaginație prea… bogată.

Vezi articolul

Știri

Sute de angajați vor da statul în judecată pentru sporul Covid

Adăugat

pe

Roman TV

Situația de criză de la nivelul Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară i-a determinat pe unii angajați să iasă în stradă în formă de protest. La fel au făcut și cei din cadrul filialei Neamț, dar fără ca autoritățile să le dea răspunsuri clare referitoare la rezolvarea problemelor cu care ei se confruntă. Sute de angajați nu și-au primit salariile aferente lunii septembrie și nici sporul Covid promis de la nivel central. Mai mult, luna noiembrie bate la ușă și lipsesc fondurile pentru hrana și căldura beneficiarilor din centre.

Vezi articolul

Știri

Roman TV are "interzis" pe Podul de la Luțca

Adăugat

pe

Roman TV

Vrând să facă un material informativ despre gradul de avansare a lucrărilor care se efectuează pe podul de la Luțca, reporterii Roman TV ajunși astăzi la fața locului au primit un mare interzis din partea paznicului, care i-a întimpinat cu dulăul din dotare. Om de bună credință și fără nici o vină, bărbatul le-a spus reporterilor că așa a primit ordin, ca presa să nu filmeze podul, deoarece s-au mai făcut materiale informative despre obiectiv și, cel mai probabil, nu au fost pe placul șefului suprem.

Vezi articolul

Știri

În pandemie, spitalul a dat 260.000 de lei pe dezinfectanți

Adăugat

pe

Roman TV

Din datele furnizate de reprezentanții spitalului, aproximativ 54 000 de euro, echivalentul a peste 262.000 de lei au fost cheltuiți, de la începutul pandemiei și până luna trecută pentru dezinfectanții folosiți în unitatea sanitară romașcană. Vorbim despre produse precum săpun lichid, dezinfectanți de mâini, pompe dozatoare, tablete dezinfectante pentru toalete, biocide pentru suprafețe, alcool sanitar sau covorașe de decontaminare.

Vezi articolul

Știri

Legal sau ilegal, pădurile se taie "într-o veselie"

Adăugat

pe

Roman TV

Inundaţiile, alunecările de teren, poluarea și încălzirea globală sunt în mare parte consecințe a tăierilor masive de copaci din ultimii ani. În comuna Poienari, peste zece hectare de pădure au fost exploatate. Unde odinioară erau zeci de arbori, de anul trecut și până acum au avut loc tăieri masive, pe motiv că procesul este unul natural.

Vezi articolul

Știri

Târg Expofashion, la Roman, chiar dacă e pandemie

Adăugat

pe

Roman TV

Chiar dacă suntem, încă, în pandemie de coronavirus, la Roman va avea loc târgul de toamnă-iarnă Expofashion, organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț. În această privință, reprezentanții administrației locale au precizat că primăria nu emite avize în cazuri precum acesta, ci întocmește doar un acord cu entitatea care organizează evenimentul. Chiar și așa, romașcanii care nu doresc să achiziționeze produse de la comercianți, nu vor fi nevoiți să tranziteze cortul, ca în anii trecuți, atunci când era amplasat în fața statuii Roman-Mușat. Anul acesta, cortul e amplasat în parcarea de lângă corpul A al Colegiului Național “Roman-Vodă” .

Vezi articolul

Populare