Urmărește-ne și pe:

Știri

Sute de copii așteaptă un ghiozdan

Adăugat

pe

Pentru mulți dintre copiii care duc un trai decent, un ghiozdan cu personajele favorite din desene animate sau un penar colorat, un set de rechizite necesare pentru începerea școlii nu sunt o bătaie de cap. Pentru sute de elevi, însă, pe lângă lipsa hranei și a condițiilor, și actul educațional devine o povară, în lipsă de îmbrăcăminte, caiete, cărți, ghiozdane și stilouri. Carmen Suciu, membră a Asociației Născută înger din Piatra Neamț trăiește fiecare emoție a copiilor care nu au nimic. În fiecare an, ea desfășoară o campanie prin care oamenii generoși sunt invitați să doneze un ghiozdan complet echipat, dar și articole de îmbrăcăminte, pentru ca micuții să beneficieze de un start bun în noul an școlar.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Ședință a Consiliului Local cu show, în format vechi

Adăugat

pe

Roman TV

În ședința Consiliului Local de luni, 19 octombrie, consilierii încă în funcții, până la învestirea noilor aleși s-au contrat în baza proiectelor aduse spre votare, uneori chiar divagând de la subiect. Fiind printre ultimele, dacă nu chiar ultima ședință în acest format, consilierul PSDC Constantin Holban a insistat să le aducă la cunoștință colegilor liberali că unele proiecte nu sunt pe placul său și că sunt făcute “pe genunchi”.

Vezi articolul

Știri

O romașcană dă de pământ cu primăria: "suntem sătui de promisiuni!"

Adăugat

pe

Roman TV

Familiile domiciliate pe strada Cocorului din Cartierul Nicolae Bălcescu din Roman sunt nemulțumite pe motiv că strada, cuprinsă într-un amplu proiect de modernizare, la fel ca alte străzi din cartier, nu s-ar mai finaliza anul acesta, ci anul viitor. Oamenii sunt disperați și consideră că sunt discriminați de autoritățile locale.

Vezi articolul

Știri

Ambulanțele "au ars" combustibil de 200 000 de euro, de la începutul pandemiei

Adăugat

pe

Roman TV

De la începutul pandemiei și până în prezent, dar mai ales în perioadele de vârf ale infectărilor, ambulanțele și-au făcut simțită prezența în oraș zilnic, uneori chiar și de mai multe ori pe zi. În acest context, Roman TV a solicitat Serviciului de Ambulanță Județean Neamț date cu privire la cantitatea de carburanți folosiți până acum, dar și valoarea acesteia, având în vedere că transporturile au fost unele destul de frecvente. Din răspunsul oficial al instituției, am aflat că Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a cheltuit de la începutul pandemiei de coronavirus suma de 971.626,36 de lei, adică în jur de 200.000 de euro pentru achiziționarea a 223.504 litri de combustibil. Ambulanțele de la stația din Roman au folosit 63.885 de litri de combustibil în perioada martie – septembrie 2020, banii find alocați din Bugetul de Stat.

Vezi articolul

Știri

"Alege viața", campanie de prevenire a accidentelor rutiere

Adăugat

pe

Roman TV

Moto Mușatinii Roman organizează duminică, 18 octombrie, în parcarea Sălii Polivalente, campania de prevenire a accidentelor rutiere intitulată “Alege viața”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 09:00, o dată cu primirea motocicliștilor. Participanții se vor bucura și de o expoziție moto , urmând ca în intervalul orar 12-14 să aibă loc o paradă pe traseul: Sala Polivalentă, 2 Măgari, sensul giratoriu de la Favorit, Bogdan Dragoș, Liceul „Vasile Sav”, 2 Măgari și Sala Polivalentă.

Vezi articolul

Știri

În baza politicii, sute de persoane riscă să sufere de foame și de frig

Adăugat

pe

Roman TV

Situație cel puțin disperată pentru angajații din sistemul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care sunt revoltați de faptul că nu și-au primit drepturile salariale aferente lunii septembrie și că, în lipsa alocării fondurilor necesare, începând de luna viitoare, sute de copii și adulți cu dizabilități rămân fără căldură și fără hrană. În acest context, salariații și sindicaliștii din domeniu amenință cu mișcări de protest.

Vezi articolul

Știri

Medic de familie: "ce fac, plimb infectatul pe la laboratoare?"

Adăugat

pe

Roman TV

Reacții vehemente ale medicilor de familie din toată țara nu au întârziat să apară, după ce Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pacienții care au forme ușoare de coronavirus ar urma să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie, care ar fi nevoiți să îi consulte zilnic. În lipsa materialelor de protecție de genul celor din spitalele suport Covid-19, dar și a unor mjloace de transport care să fie folosite doar pentru aceste vizite la domiciliu, după care dezinfectate și nebulizate, medicii de familie se simt neputincioși și aruncați într-o nebuloasă, nefiind prima venită din partea autorităților în contextul acestei pandemii.

Vezi articolul

Știri

Nici urmă de renovare în Policlinică, cel puțin până anul viitor

Adăugat

pe

Roman TV

De la materialul anterior realizat de Roman TV în Policlinica Roman, adică din luna august și până în prezent, nimic nu pare să se fi schimbat în instituția sanitară care se prezintă în aceeași stare deplorabilă care persistă de ani de zile. Mai mult, unele cadre medicala care își desfășoară activitatea aici spun că există diferențe de întreținere a spațiilor între cele care au un proprietar și cele pe care medicii le au în sistem de comodat, adică nu le aparțin lor și, prin urmare, nu le pot aduce îmbunătățiri.

Vezi articolul

Populare