Urmărește-ne și pe:

Știri

“România mai are o fereastră extrem de mică înainte ca situația să scape de sub control”

Dr. Ciuhodaru: “În doar 3 zile am ajuns în scenariul 3 și avem deja multe cadre medicale infectate. România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. După aceea focarele vor fi prea mari si multe și vor depăși capacitatea de testare PCR. “

Adăugat

pe

Dr. Ciuhodaru: “În doar 3 zile am ajuns în scenariul 3 și avem deja multe cadre medicale infectate. România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. După aceea focarele vor fi prea mari si multe și vor depăși capacitatea de testare PCR. “

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

632 de persoane s-au înscris la programe de formare profesională

Adăugat

pe

Roman TV

În luna ianuarie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a înregistrat 632 de persoane înscrise în cadrul celor 18 programe de formare profesională, dintre care 12 sunt de calificare și șase sunt de inițiere și perfecționare. Din totalul beneficiarilor, 251 sunt șomeri și 270 sunt persoane ce beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. Restul de 111 fac parte din categoria persoanelor care au plătit pentru a parcurge un astfel de curs. Principalele meserii pentru care participanții au participat la cursurile de formare profesională sunt: operator introducere și prelucrare date, lucrător în comerț, frizer, manichiurist, instalator, contabil, inspector resurse umane și mecanic.

Vezi articolul

Știri

Bugetul României pe 2021 a trecut de comisiile parlamentare

Adăugat

pe

Roman TV

Sâmbătă, 27 februarie, comisiile parlamentare de buget-finanțe au dat avizul favorabil proiectului bugetului României. Varianta trimisă de Guvern nu a primit nicio modificare, deputații și senatorii din cele două comisii avizând bugetul cu 25 de voturi “pentru” și 16 voturi “împotrivă”.

Vezi articolul

Știri

"Primăria nu are bani de un parizer pentru persoanele carantinate?"

Adăugat

pe

Roman TV

A doua situație în care oameni disperați sună la redacția Roman TV, după ce, prin diferite împrejurări, sunt nevoiți să stea în carantină, deși nu au bani pentru alimente și cele necesare să treacă cu brio de cele 14 zile de stat la domiciliu. În materialul anterior pe această temă, o femeie a cerut sprijinul autorităților , prin intermediul televiziunii Roman TV, dar nu l-a primit pe motiv că are venit lunar. De această dată însă, George, în vârstă de 35 de ani, întors recent din străinătate, spune că nu are nici o sursă de venit. Bărbatul spune că, deși a sunat la autoritățile locale, până la această oră, nu a primit nici un răspuns în privința doleanțelor sale. A primit, însă, vizita unui echipaj de poliție și a fost avertizat că va primi o amendă usturătoare dacă va părăsi domiciliul.

Vezi articolul

Știri

Podul de la Luțca, din nou pustiu. Există o explicație!

Adăugat

pe

Roman TV

Pustietatea s-a resimțit, din nou, pe podul care face legătura între satele Luțca și Sagna. După vizita de la începutul lunii ianuarie a echipei Roman TV, atunci când lucrările erau stagnate, fără muncitori și fără utilaje, astăzi, la aproape două luni diferență, reporterii au găsit aceeași situație, chiar dacă vremea a fost favorabilă pentru executarea lucrărilor.

Vezi articolul

Știri

Alianța PNL-USR din CL nu s-a prezentat la ședința de îndată

Adăugat

pe

Roman TV

Încă de joi, 25 februarie, grupul consilierilor PSD, alături de consilierul Pro România, au solicitat convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Roman pentru data de 26 februarie 2021, având ca scop propunerea unui proiect unic prin care cer majorarea nivelului alocației de hrană pentru consumul colectiv din cadrul Spitalului Municipal, de la 10 lei/zi pentru fiecare pacient adult în prezent, la 15 lei de pacient, începând cu data de 1 martie 2021. Ședința urma să aibă loc la ora 13. Doar că în sală s-au prezentat doar consilierii PSD, cei ai ÎPM și consilierul Pro România. 8 consilieri PNL și 4 ai USR nu au fost prezenți la ședință. Prin urmare, ședința nu a mai avut loc.

Vezi articolul

Știri

Se deschide centrul de vaccinare de la Horia

Adăugat

pe

Roman TV

Direcția de Sănătate Publică a anunțat deschiderea a trei noi centre de vaccinare începând de luni, 1 martie, pe raza județului Neamț. Ele urmează să fie deschise în Piatra Neamț, în Zănești și la Horia. De vineri, persoanele ce fac parte din etapa a doua de vaccinare pot începe să se programeze la unul din cele trei centre menționate. Zilnic, vor fi disponibile 60 de locuri de vaccinare cu vaccinul Pfizer BioNTech.

Vezi articolul

Știri

Consilierii PSD propun creșterea alocației de hrană de la nivelul spitalului

Adăugat

pe

Roman TV

Prin intermediul unui comunicat de presă, grupul consilierilor PSD Roman, alături de consilierul local Pro România, transmit faptul că au solicitat convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Roman pentru data de 26 februarie 2021, având ca scop propunerea unui proiect unic prin care cer majorarea nivelului alocației de hrană pentru consumul colectiv din cadrul Spitalului Municipal, de la 10 lei/zi pentru fiecare pacient adult în prezent, la 15 lei de pacient, începând cu data de 1 martie 2021. Suma necesară estimată pentru majorarea nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din Spitalului Municipal de Urgență Roman este de 350.000 lei. Rămâne de văzut dacă majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Roman va agrea propunerea venită din partea opoziției. Sumele necesare acoperirii costurilor suplimentare generate de majorare vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Roman. În acest moment, costurile meniurilor bolnavilor care trec pragul unității sanitare romașcane și nu numai sunt reglementate prin Hotărâre de Guvern și ele variază, în funcție de afecțiunea medicală a fiecărui pacient în parte. Generic, un pacient adult internat la spital beneficiază de o masă de 10 lei pe zi.

Vezi articolul

Populare