Urmărește-ne și pe:

Știri

Un pianist nemțean susține recitaluri în toată Europa

Pianistul nemțean Daniel Ciobanu a încheiat o serie de recitaluri după ce a reprezentat România în Marea Britanie, Olanda şi Belgia printr-un tur de forţă artistică apreciată de un public numeros. Primul recital a avut loc pe 7 noiembrie, la Londra.

Adăugat

pe

Pianistul nemțean Daniel Ciobanu a încheiat o serie de recitaluri după ce a reprezentat România în Marea Britanie, Olanda şi Belgia printr-un tur de forţă artistică apreciată de un public numeros. Primul recital a avut loc pe 7 noiembrie, la Londra.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Poliția Locală poate ridica mașinile parcate în spații interzise

Adăugat

pe

Roman TV

Poliția Locală poate ridica unele autovehicule parcate pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest scop, este una dintre modificările aduse de către Președintele României, Klaus Iohannis, odată cu promulgarea legii pentru modificarea și completarea ordonanței privind gospodărirea localităților urbane și rurale. Conform noilor modificări, instituţiile şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate anume de administratorul domeniului public. Astfel, dacă un conducător se abate de la această regulă, Poliția Locală poate dispune de măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Însă, un lucru foarte important pe care trebuie să îl știe populația este că prezența unor persoane în autovehicul, face ca ridicarea mașinii de către Poliția Locală să devină imposibilă.

Vezi articolul

Știri

Piețarii: înăuntru și scutiți de taxe la Piatra, în frig și cu chiria la zi la Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Trei săptămâni au trecut de când comercianții de la Piața “Smirodava” au fost scoși să îți vândă marfa afară, pe trotuare, în urma dispozițiilor date de la nivel central, în contextul epidemiologic actual. Se interzicea, atunci, comerțul în piețe agroalimentare închise, piața mică de la Roman încadrându-se, în acest termen. La ultima discuție a reporterilor Roman TV cu purtătorul de cuvânt al primăriei, acesta ne-a transmis că primarul Leonard Achiriloaei are în vedere o hotărâre care să vizeze scutirea comercianților din Piața “Smirodava” de la plata taxei pe zi și a standurilor pe care nu le-au folosit timp de trei săptămâni. Acest lucru, însă, a fost uitat pare-se, de edilul romașcan, deoarece în ședința de joi 26 noiembrie, nu există nici un astfel de proiect pe ordinea de zi. La pol opus, tot joi, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț, există o propunere ca vânzătorii pietreni care nu și-au desfășurat activitatea cât timp piața a fost închisă să nu plătească chirie pe acea perioadă. Bineînțeles, oamenii care, de ani de zile vând în Piața Smirodava, se simt dezamăgăți și discriminați de cei care ar trebui să le asculte doleanțele.

Vezi articolul

Știri

Avans de peste 12 milioane de euro pentru vaccinul Covid-19

Adăugat

pe

Roman TV

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a transmis că a semnat o plată în avans Comisiei Europene pentru vaccinul Covid-19, în valoare de peste 12 milioane de euro.
Primele doze de vaccin ar trebui să ajungă în Romania la sfarșitul lunii decembrie sau cel târziu la începutul anului viitor, urmând ca acestea să fie administrate etapizat populației. Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis zilele trecute că aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și că este unica soluție vizibilă pentru a pune capăt acestei pandemii.

Vezi articolul

Știri

Ca de obicei, fac ONG-urile ceea ce statul nu e în stare să facă

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada următoare, Asociația “Dăruiește Viață” va construi un spital modular de Anestezie și Terapie Intensivă la Piatra Neamț. Acesta va fi dotat cu aparatură ultramodernă, printre care și aparate de tratare a aerului. Decizia de construire a spitalului mobil a venit după tragedia care s-a produs pe secția de ATI a Spitalului Județean, atunci când zece persoane și-au pierdut viața. La momentul actual, sunt doar trei paturi de terapie intensivă, în apropierea Unității de Primiri Urgențe.

Vezi articolul

Știri

Incendiu la o casă din Săbăoani

Adăugat

pe

Roman TV

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Săbăoani. După ce, în urmă cu câteva zile, o casă din Roman putea să ardă în totalitate din cauza unor haine puse la uscat pe sobă, astăzi pompierii au intervenit la un incendiu produs din cauza unui coș de fum.

Vezi articolul

Știri

Iulian Bulai: "pentru că nu am reușit să le eliminăm, ne dăm demisia!"

Adăugat

pe

Roman TV

Marți dimineață, peste 25 de parlamentari USR și-au depus demisiile din funcții, decizia având loc în contextul eliminării pensiilor speciale. Neavând majoritate pentru a trece această lege, senatorii și deputații USR au considerat că depunerea demisiilor ar evidenția dezacordul față de aceste stimulente de care ar fi urmat și ei să beneficieze, dacă ar fi împlinit măcar un an de mandat în Parlamentul României.

Vezi articolul

Știri

Hainele uscate pe sobă erau să-i incendieze toată casa

Adăugat

pe

Roman TV

Sâmbătă, după ora 18.30, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe strada Mihai Viteazu din Roman. La fața locului, pompierii au constatat că focul se manifesta în incinta unei camere. Aceștia au intervenit pentru lichidarea flăcărilor.

Vezi articolul

Populare