Știri
Romașcani pe podium la „Cupa Moldovei MTB”
Cupa Moldovei MTB 2019” a avut loc la Iași, ocazie cu care asociația MTB Roman a contribuit la organizare alături de alte opt asociații din zona Moldovei și de peste Prut.
Cupa Moldovei MTB 2019” a avut loc la Iași, ocazie cu care asociația MTB Roman a contribuit la organizare alături de alte opt asociații din zona Moldovei și de peste Prut.
Știri
Revoltă pe P. Donici (II): partea "pro" înființării terenului de sport

În contextul amenajării unui teren de sport într-o zonă flancată de garaje, pe strada Panaite Donici, după ce unii cetățeni s-au arătat nemulțimiți de demararea investiției, prin prezentarea unei petiții contra acestui demers, alții s-au adunat pentru a milita pentru înființarea terenului. Oamenii spun că sunt foarte mulți copii în acea zonă, care îndeosebi pe perioada vacanțelor nu au spațiu suficient unde să se joace sau unde să facă mișcare.
Știri
Primarul spune că „se pot face antrenamente la Centrul Olimpic de la Roman”, deși investiția nu e finalizată/recepționată

Pentru demararea lucrărilor de amenajare a terenurilor aferente Centrului Olimpic de la Roman, Primăria Municipiului Roman a încheiat pe 5 septembrie 2022 un contract cu SC. LE MAN & LOG SRL în valoare de 208.000 lei fără TVA, deci circa 50.000 de euro cu TVA inclusă. Lucrările care trebuiau să fie efectuate, în baza acestui contract, sunt unele precum săpături, așternere strat de agregate naturale, montare borduri și pavaj, semănare gazon. Recent, pe 19 septembrie 2023, primăria a încheiat un nou contract, de această dată pentru lucrări de împrejmuire a centrului olimpic, cu SC. ICER CONSTRUCT SRL, valoarea acestuia fiind de 186.486 de lei fără TVA. Întrebat dacă centrul poate fi folosit, pentru antrenamente, de către sportivii Clubului Atletic Roman, primarul Leonard Achiriloaei a răspuns afirmativ, deși investiția nu are gard, nu este finalizată și nici recepționată.
Știri
Expoziție IN MEMORIAM Viorica Vasilișin, la Muzeul de Artă Roman

La Muzeul de Artă din Roman poate fi vizitată, până pe 15 octombrie 2023, o expoziție dedicată artistei Viorica Vasilișin, doamnei acuarelei romașcane. Din Bucovina natală, apoi din dulcele târg al ieșilor, Viorica Vasilișin se oprește în orașul mușatinilor, Roman, pentru a se dedica mai bine de 35 de ani catedrei. Predă desenul la școala din Sagna din 1965, apoi, din anul 1970, la Școala nr. 7 din Roman. În anul 1967 debutează în expoziții colective la Roman și Piatra Neamț. Prima expoziție personală are loc în anul 1978 la Muzeul de Artă din Roman. A deschis 8 expoziții personale și a participat la 46 de expoziții colective, Anuale și Saloane, organizate de Muzeul de Artă Roman. Deschide expoziții împreună cu soțul său, profesorul Leonid Vasilișin, alături de doamne ale artei romașcane: profesor și artist plastic, Elena Antochi, Violeta Lăcătușu și Monica D. Carp.
Știri
Ucrainean beat la volanul unui TIR, "turnat" la 112 că circulă haotic

Pe 21 septembrie 2023, în jurul orei 21, un apel la 112 semnala faptul că un TIR circulă haotic, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Polițiștii Biroului Rutier Roman s-au deplasat în teren, depistând ansamblul de vehicule indicat pe strada Ștefan cel Mare din Roman. Conducătorul auto, în vârstă de 54 de ani, emana miros de alcool, așa că a fost testat alcoolscopic.
Știri
Primarul Comunei Cordun a premiat cu laptop-uri absolvenții de liceu cu rezultate merituoase

Absolvenții de liceu care locuiesc în Comuna Cordun și care au înregistrat rezultate școlare excepționale, urmând să studieze la facultăți foarte bune, au fost premiați de către primarul Adrian Ciobanu cu laptop-uri, activitate care a avut loc joi, 21 septembrie 2023, la sediul primăriei. Tinerii au pășit încântați în sala de consiliu, acolo unde a fost prezent și viceprimarul comunei, Ana-Maria Dumitru. Aceștia au fost felicitați pentru performanțele lor și au primit sfaturi privind grija pe care trebuie să o aibă, în continuare, față de evoluția lor.
Știri
Luțca: din banii alocați relocării podului, firma câștigătoare poate să-și cumpere utilaje

La podul de la Luțca, cel care s-a prăbușit în iunie 2022, a fost delimitat cu gard din plasă perimetrul unde urmează, cel mai probabil, să se lucreze pentru relocare. Ceea ce înseamnă că în perioada următoare ar trebui să se intervină pentru lucrările de relocare a rămășițelor podului eșuat în Siret. Cel puțin așa ar fi firesc, mai ales că perioada de prohibiție, cea recomandată de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, a expirat de pe 15 august. În realitate, este posibil ca demararea acestui proiect, care are o valoare de peste 10.6 milioane de lei cu TVA, să întârzie. Acest lucru va fi confirmat sau infirmat de către Consiliul Județean Neamț, entitate căreia redacția Roman TV i-a transmis de zile bune o solicitare în acest sens.
Publicația Atacul.ro notează faptul că asocierea de firme formată din Kipper Trans SRL (lider), Claudiu Demolări SRL și Andrei Construct SRL este câștigătoarea proiectului care vizează eliberarea albiei râului Siret de resturile podului, chiar și după contestațiile depuse la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, imediat după desemnarea asocierii de firme câștigătoare, în primă instanță. În total, zece firme și asocieri de firme au depus oferte pentru această lucrare.
De menționat că din banii alocați acestui demers, asocierea de firme desemnată câșigătoare poate să achiziționeze inclusiv utilaje de ridicare sau manipulare, însă nu este clar unde rămân aceste dotări după finalizarea proiectului plătit cu bani din bugetul județului. Valoarea contractului este mai mare decât valoarea celui de reabilitare a podului de la Luțca, lucrare executată de Darcons, înainte de prăbușirea acestuia în Siret.
Știri
ISU Vrancea transmite cauza probabilă de producere a exploziei, pe șantierul A7

O explozie urmată de incendiu a avut loc, la data de 21 septembrie, la Călimănești, pe raza de desfășurare a șantierului autostrăzii A7. În urma evenimentului, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci rănite, unele cu arsuri grave, fiind activat Planul Roșu de Intervenție. Explozia urmată de incendiu s-ar fi produs pe fondul unor lucrări executate de lucrătorii firmei constructoare. ISU Vrancea transmite că, cel mai probabil, magistrala de transport a gazelor naturale s-a fisurat și au apărut scântei mecanice, ca urmare a lucrărilor executate pe șantierul Autostrăzii Moldovei.
-
Știriacum 6 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 7 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 2 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 8 luni
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 11 luni
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 2 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 2 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 2 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția