Știri
Din 2020, romașcanii pot fi detectați oriunde sunt
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru îmbunătățirea serviciului 112. Printre măsuri se numără și obligația operatorilor de telefonie de a colecta datele de identificare a celor care cumpără cartele prepaid. Măsura intră în vigoare la începutul anului viitor. Această ordonanță vine în urma cazului de la Caracal dar și a altor cazuri de persoane disparute. Din județul Neamț sunt încă persoane disparute de ani de zile, fara ca cineva sa le fi dat de urma. Acest sistem poate preveni astfel de tragedii.
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru îmbunătățirea serviciului 112. Printre măsuri se numără și obligația operatorilor de telefonie de a colecta datele de identificare a celor care cumpără cartele prepaid. Măsura intră în vigoare la începutul anului viitor. Această ordonanță vine în urma cazului de la Caracal dar și a altor cazuri de persoane disparute. Din județul Neamț sunt încă persoane disparute de ani de zile, fara ca cineva sa le fi dat de urma. Acest sistem poate preveni astfel de tragedii.
Știri
Neamț: primul deces la scăldat din această vară. Ce recomandă pompierii

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Botești și-a găsit sfârșitul în râul Moldova miercuri, 29 iunie, salvatorii ajunși la fața locului nemaiputând face nimic pentru a-i salva viața. În fiecare vară se întâmplă astfel de tragedii și, totuși, tinerii încă se încumetă să meargă la scăldat în locuri nepermise, care nu sunt special amenajate pentru astfel de activități. Acest lucru îi poate costa viața. De aceea, pompierii le recomandă să renunțe la aceste acte de teribilism, în favoarea vieții.
Știri
Locuri disponibile la Facultatea de Pompieri

Au fost scoase la concurs 46 de locuri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza” din București, la Facultatea de Pompieri. Candidații trebuie să fi absolvit liceul anul acesta și nu numai și să dețină diplomă de bacalaureat.
Știri
E caniculă! Puncte de ajutor amenajate și sfaturi de urmat

S-a emis cod galben de caniculă pentru județul nostru până vineri, 1 iulie, inclusiv. Vor fi înegistrate temparturi de până la 38 de grade Celsius și disconfort termic accentuat. În acest sens, ca și în anii precedenți, persoanele care sunt nevoite să iasă din locuință pot beneficia de apă și de prim-ajutor în mai multe puncte organizate în oraș.
Știri
Un bloc nu are apă de ani, în timp ce primăria dă vina pe furnizor și viceversa

Un bloc ANL construit în mijlocul satului Ion Creangă nu beneficiază de apă curentă de ani de zile. Puțurile care au fost săpate pentru alimentarea blocului cu apă au secat, iar după ce a intervenit această problemă, oamenii au fost nevoiți, ani la rândul, să care apă, cu gălețile, de la o fântână din apropiere. Conform răspunsului oferit redacției Roman TV, în anul 2020, Compania Apavital a preluat sistemul de distribuție a apei în Comuna Ion Creangă, însă se află în imposibilitatea de a asigura distribuția în condițiile în care nu se realizează branșări la rețea și nu se încheie contracte de furnizare cu utilizatorii din această localitate. Pentru a asigura distribuția apei în condiții de calitate este necesar ca un număr de minimum 60 de gospodării să se branșeze la rețeaua de apă potabilă. În caz contrar, nu sunt create condițiile pentru a furniza o apă proaspătă, de calitate, pe rețea, stagnarea apei pe conducte, în condițiile unui consum scăzut, neliniar, ducând la deprecierea acesteia. Cu alte cuvinte, dacă nu se branșează cât mai multe gospodării la sistemul de apă, blocul ANL va râmâne, în continuare, fără apă la robinete. Având în vedere că zona este rurală, cu locuințe de tip casă, cel mai probabil oamenii nu se vor îngrămădi să se branșeze la rețea.
După furnizarea materialului privind nemulțumirile oamenilor din bloc, sătui că nu au apă de ani de zile, primarul comunei Ion Creangă a transmis redacției un răspuns în care a precizat că ApaVital Iași nu poate furniza apă în rețea din cauza unor probleme de natură tehnică. Acum, compania de apă precizează că de fapt, primăria nu face mai multe eforturi să convingă cetățenii să se branșeze la rețeaua de apă, în număr cât mai mare, o condiție principală pentru ca apa să poată fi furnizată fără probleme. În concluzie, doar după asigurarea unui număr minim de utilizatori cu contract de furnizare, ApaVital va putea realiza distribuția apei în zonă, în condițiile de siguranță sanitară prevăzute de legislația în vigoare.
Știri
La Roman avem Campioană Europeană la "Lupte". Performanța, slab finanțată!

Clubul Atletic din Roman deține mai multe secții sportive, printre care și cea de Lupte, o secție la care vin copii, în general, cu posibilități financiare reduse, dar care pun suflet, alături de antrenor în ceaa ce fac. Asta se vede din rezultatele demne de toată lauda, premii și titluri importante cu care acești tineri se întorc acasă, la Roman. Una dintre ultimele reușite a fost marcată de Sabina Petrache, care a obținut medalia de aur și titlul de campioană europeană la Campionatul European U17, competiţie care a avut loc luna aceasta, la Sala Polivalentă din București. Voința acestor copii și dedicarea antrenorilor, în frunte cu managementul Clubului nu sunt suficiente pentru care acești tineri merituoși să își continue visele, de multe ori copii cu rezultate bune fiind nevoiți să renunțe din cauza lipsei banilor necesari achiziționării de hrană adecvată, de echipamente sau necesari atunci când pleacă în deplasări.
Bugetul Clubului Atletic din Roman, finanțat prin Ministerul Tineretului și Sportului este de circa cinci ori mai mic decât necesarul preconizat pe anul acesta, situația fiind așa dintotdeauna. Banii, insuficienți, sunt extrem de greu de alocat dezvoltării fiecărui sportiv în parte. Sunt sportivi care în deplasări nu au măcar 10 lei, bani de buzunar. Sponsorii, lipsesc și ei cu desăvârsire.
Știri
"Combinațiile" pe calamități, oprite de DNA: case care riscă să cadă la vale

La începutul anului 2021, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a trei persoane de la ABA Siret-Bacău, confirmând investigațiile publicației atacul.ro și informațiile din materialele Roman TV cu privire la proiectele derulate de Administrația Bazinală de Apă Sirect pe albiile pâraielor Țiganca și Albuia, din comunele Ion Creangă și Doljești. Vorbim despre proiectul de“Amenajare albie râu Țiganca în localitatea Ion Creangă, județul Neamț” și “Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț” în vederea prevenirii și înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019. Cele două lucrări au fost finanțate de Administrația Națională „Apele Române”, prin ABA Siret Bacău, cu bani de la Fondul de urgență al Guvernului. Proiectul din Ion Creangă ar fi avut o valoare de circa 7 milioane de lei. Neregulile constatate ulterior începerii lucrărilor de amenajare ar fi constat în faptul că firma câștigătoare ar fi subcontractat altă firmă care să se ocupe de lucrări, încălcându-se, astfel, obligațiile contractuale. Litigiul, în instanță, nu este finalizat. Așa că lucrările au rămas în paragină. Zona pârâului din Ion Creangă este acum plină de vegetație și de șerpi, iar unele porțiuni din mal sunt extrem de înguste. Reamintim faptul că lucrările au fost demarate de către firma Mavgo Holding Tașca și nu de firma Transilvania Grand Construct Bistrița-Năsăud, a cărei ofertă fusese declarată câștigătoare. Asta, deși în contractul încheiat între entitatea finanțatoare și firma constructoare câștigătoare era stipulat clar că lucrările nu pot fi subcontractate. Dosarul are termen data de 8 septembrie 2022 pentru efactuarea raportului de expertiză. Până când se finalizează litigiul și se poate interveni pentru continuarea lucrărilor, oamenii care domiciliază în zonă stau cu frica-n sân că, la o ploaie zdravănă, malul rămas neconsolidat se poate surpa cu tot cu locuințe.
Știri
Tot mai des, la Urgențe: persoane cu AVC-uri, dureri abdominale sau după ce cad de la înălțime

În medie, 130 de pacienți se prezintă zilnic la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Roman. Dintre afecțiunile întîlnite în această perioadă la pacienți sunt cele legate de traumatisme suferite în urma accidentelor rutiere, accidentele vasculare, dureri abdominale sau căderi de la înălțime.
-
Știriacum 11 luni
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 5 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 6 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 12 luni
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 10 luni
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 11 luni
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția
-
Știriacum 7 luni
Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină
-
Știriacum 12 luni
Băiat de 18 ani, înjunghiat în Parcul Municipal Roman