Urmărește-ne și pe:

Știri

Academia de fotbal LPS Roman nu corespunde standardelor primei ligi

Federația Română de fotbal a anunțat că unul dintre criteriile de licențiere pentru sezonul 2021-2022 este ca toate cluburile care vor participa în Liga 1 să aibă o academie bună de fotbal, cu un punctaj de peste 60 de puncte. FRF a anunțat și topul academiilor din România. Pe primul loc se afla Viitorul, urmată de Universitatea Craiova, Dinamo, FC Voluntari și FCSB. În momentul de față doar 14 academii trec de 60 de puncte, iar dintre ele numai 5 aparțin unor echipe din Liga 1. Dacă printr-un vis, Romanul ar fi avut o echipă de fotbal de seniori și ar fi trebuit sa promoveze în prima ligă, nu ar fi primit licența, având în vedere că academia LPS Roman a obținut un punctaj de doar 32,9 puncte, fiind clasată pe locul 56 din cele 80 de academii din țară.

Adăugat

pe

Federația Română de fotbal a anunțat că unul dintre criteriile de licențiere pentru sezonul 2021-2022 este ca toate cluburile care vor participa în Liga 1 să aibă o academie bună de fotbal, cu un punctaj de peste 60 de puncte. FRF a anunțat și topul academiilor din România. Pe primul loc se afla Viitorul, urmată de Universitatea Craiova, Dinamo, FC Voluntari și FCSB. În momentul de față doar 14 academii trec de 60 de puncte, iar dintre ele numai 5 aparțin unor echipe din Liga 1. Dacă printr-un vis, Romanul ar fi avut o echipă de fotbal de seniori și ar fi trebuit sa promoveze în prima ligă, nu ar fi primit licența, având în vedere că academia LPS Roman a obținut un punctaj de doar 32,9 puncte, fiind clasată pe locul 56 din cele 80 de academii din țară.

Vezi articolul

Știri

Unul dintre cei mai iubiți veterinari: dr. Roxana Popescu de la Vet Vision, despre importanța analizelor

Adăugat

pe

Roman TV

La cabinetul Vet Vision Animal Care, situat în Pietonalul Ștefan cel Mare din Roman, grija pentru pacienți se reflectă în multitudinea de servicii pe care echipa le oferă celor le calcă pragul. Dintre acestea, o ramură importantă este cea a analizelor. La Vet Vision, analizele reprezintă o etapă esențială în desfășurarea actului medical, pentru ca în final tratamentele aplicate să fie cele mai bune pentru animăluțul tău.

Cabinetul VetVision este situat în Pietonalul Ștefan cel Mare, la blocul 3, parter 2. Numărul de contact de la care se pot obține mai multe informații este 0757 786 081.

Vezi articolul

Știri

60.000 de lei pentru Festivalul Toamnei 2024

Adăugat

pe

Roman TV

În ședința CL Roman din 29 august 2024 s-a aprobat, în cadrul aceluiași proiect de HCL alocarea din bugetul local a sumei maxime de 8.000 lei pentru desfășurarea în bune condiții a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, respectiv alocarea din bugetul local a sumei maxime de 60.000 lei pentru desfășurarea în bune condiții a Festivalului „Zilele Toamnei” 2024, organizat în perioada 20-22 septembrie 2024, în Parcul municipal Roman. O zi mai târziu, municipalitatea a contractat, de la firma GLOBAL ELECTRONICS, servicii sceno-tehnice în valoare de 45.378 de lei fără TVA și servicii de restaurant, de la firma PIACOR COM, în valoare de 5.450 lei fără TVA. În CL Roman, proiectul a fost votat, însă nu înainte de discuții. Consilierul local USR, Alin Buzdugan, a solicitat votarea pe puncte a proiectului, susținând alocarea sumei pentru desfășurarea în bune condiții a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice pe 1 octombrie 2024, dar nu și cea pentru desfășurarea Festivalului „Zilele Toamnei”. Acest lucru nu s-a întâmplat, propunerea fiind respinsă de președintele de ședință, consilierul local Ionuț Corbu, fost coleg de partid cu inițiatorul propunerii, așa că alocările s-au votat la pachet, proiectul de hotărâre întrunind majoritate de voturi. A votat „pentru” inclusiv colegul de partid al consilierului Buzdugan, viceprimarul Radu Samson.

Cei care vor participa la Festivalul Toamnei vor putea degusta și achiziționa produse bio, brânzeturi, legume și fructe, produse agricole, flori de sezon, produse tradiționale, preparate din carne, produse de panificație, dulciuri, miere de albine și produse apicole, vin și must. În cadrul evenimentului, în parcul municipal vor fi organizate în aer liber spectacole de divertisment, de muzică ușoară și populară, cu talente locale, artiști locali și artiști consacrați sau DJ.

Vezi articolul

Știri

Șapte persoane au ajuns la Spitalul din Roman, după ce s-au bătut și înjunghiat

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 15 septembrie 2024, într-un bar din comuna Boghicea s-a iscat o altercație violentă care s-a soldat cu rănirea a șapte persoane. La fața locului s-au deplasat echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, transportând victimele la spital.
Din cele șapte victime transportate la spital,cinci dintre acestea au prezentat contuzii minore cranio-cerebrale și toraco-abdominale confirmate imagistic pentru care au primit recomandări de tratament la domiciliu, iar celelalte două victime au prezentat plăgi tăiate de cuțit pentru care a fost nevoie de sutură. Unul dintre aceștia prezenta două plăgi importante la nivelul extremității cefalice, cu recomandarea de a rămâne internat în Secția de Chirurgie pentru supraveghere, dar pacientul a refuzat și a plecat la domiciliu cu recomandări pe propria semnătură, după suturarea plăgilor. Cel de-al doilea prezenta plăgi multiple înțepate de cuțit la nivelul brațului și hemitoracelui drept, stabil hemodinamic și respirator, fiind în prezent internat pe secția de Chirurgie. În altercație au fost implicați doi bărbați cu vârsta de 18 ani și alți trei cu vârste de 24 de ani, 43, 46 de ani, cât și două minore în vârstă de 15, respectiv 16 ani. Bătaia ar fi izbucnit spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, urmând a se stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Vezi articolul

Știri

Reciclarea hainelor, obligatorie din 2025. Primăria Roman are 2 containere achiziționate, din 2020

Adăugat

pe

Roman TV

De la începutul anului 2025, toate primăriile din România vor trebui să implementeze un sistem de colectare separată a materialelor textile, inclusiv îmbrăcăminte, lenjerie de pat și covoare. Potrivit legii, se dorește o infrastructură eficientă pentru colectarea, sortarea și reciclarea textilelor. România va implementa o ecotaxă pentru reciclarea textilelor. Această măsură va obliga populația să colecteze separat hainele și textilele. Legea care prevede această obligativitate ar putea atrage scumpiri ale articolelor de îmbrăcăminte și nu numai, potrivit producătorilor. Potrivit Asociației Române pentru Reutilizare și Reciclare Textile (ARETEX), în România se aruncă, anual, circa 160.000 tone de deșeuri textile. Din aceste deșeuri textile generate, reciclabile ar fi în jur de 6-10%.
De menționat este faptul că, în anul 2020, Primăria Municipiului Roman a achiziționat două containere pentru colectarea hainelor, însă acestea nu au fost niciodată utilizate, până în prezent. Achiziția a fost efectuată de la firma Grădinariu Import Export SRL, în ianuarie 2020, contra sumei de 9.120 de lei fără TVA.
Industria textilă este recunoscută drept unul dintre cei mai mari poluatori la nivel mondial, iar hainele contribuie la poluarea mediului în același mod ca și plasticul. Noua lege privind reciclarea textilelor se aliniază cu eforturile globale de reducere a poluării și promovează un mediu mai curat și mai sustenabil. Implementarea acesteia va necesita colaborarea între autoritățile locale, industria textilă și cetățeni pentru a asigura succesul acestei inițiative esențiale pentru protejarea mediului.

Vezi articolul

Știri

Anxietate sau depresie la copii, cauzate de expunerea îndelungată la social media

Adăugat

pe

Roman TV

În ultimii doi ani, unul din trei copii cu vârsta între 8 și 17 ani a prezentat o formă de tulburare emoțională, precum anxietate sau depresie, cauzată de expunerea îndelungată la rețelele de socializare, conform datelor statistice furnizate de serviciile de terapie psihologică și sprijin psiho-emoțional ale Organizației Salvați Copiii. Ultimele cercetări acrată că intervalul de vârstă în care utilizarea rețelelor sociale devine semnificativă este între 5 și 10 ani.
48,3% dintre copii petrec peste 6 ore pe zi online, majoritatea acestui timp fiind dedicat rețelelor sociale. Acolo, tinerii sunt expuși presiunii de a se compara constant cu ceilalți și de a câștiga aprobarea prin like-uri și comentarii, ceea ce amplifică sentimentele de inadecvare și frustrare și poate duce la tulburări emoționale semnificative. Majoritatea copiilor afirmă că valorile sau interesele lor găsesc o confirmare în conținutul întâlnit pe rețelele sociale, 57% dintre ei declarând că social media îi ajută să își vadă defectele. Mulți dintre copii ajung în terapie cu simptome precum lipsa concentrării, izolarea socială, insomnii sau scăderea stimei de sine. Aceste stări le afectează viața de zi cu zi, de la performanța școlară până la relațiile cu cei din jur, și necesită intervenție specializată pentru a învăța să gestioneze emoțiile sănătos.
Organizația Salvați Copiii, în colaborare cu NEPI Rockcastle, lansează o campanie națională de conștientizare și educare, destinată copiilor și adolescenților, precum și părinților și profesorilor, pentru a combate efectele nocive ale consumului în exces de social media. Campania „Poveștile perfecte nu au filtre” include o serie de conferințe, activități interactive și resurse educaționale menite să dezvolte gândirea critică și să îi ajute pe copii să gestioneze emoțiile negative cauzate de presiunile online.

Vezi articolul

Știri

Sprijiniți Asociația "Născută înger" în campania pentru sinistrații din județele Vaslui și Galați!

Adăugat

pe

Roman TV

În fața comunităților lovite de inundațiile care s-au înregistrat în județele Vaslui și Galați, echipa voluntarilor Asociației „Născută înger” nu poate rămâne indiferentă. Carmen Suciu propune o campanie umanitară prin care să-i ajute pe cei care trec prin acest necaz. Astfel, persoanele care doresc să ajute, fie pot contacta voluntarii îngerilor, pentru a dona alimente neperisabile, produse de igienă corporală, produse de curățenie și alte articole necesare, fie pot dona bani în conturile asociației.

În cele două județe lovite de inundații, 300 de persoane au fost evacuate şi au fost avariate în jur de 6.000 de gospodării. Cei care vor să sprijine campania Asociației „Născută înger” Piatra Neamț o pot face donând fonduri în conturile afișate pe ecran. Fiecare gest de solidaritate contează!

RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
Cu mențiunea SINISTRATI VASLUI GALATI

Vezi articolul

Știri

O persoană din Iași a apelat numărul 112 de 15.000 de ori în ultimele 8 luni

Adăugat

pe

Roman TV

În timp ce unele persoane se pot afla în reale și stringente situații de urgență, altele abuzează de numărul 112, la care apelează fie pentru a nu spune nimic și a ține linia ocupată, fie pentru a jigni operatorii acestui serviciu. Alții apelează din greșeală prin manipularea necorespunzătoare a telefonului, din încercarea de a suna la un număr asemănător sau din neconfigurarea corectă a tastelor rapide. Totodată, sunt și multe situații deapelare neintenționată, involuntară, din buzunar. În cele mai multe astfel de cazuri, persoana nu realizează că a sunat la 112. Aceste apeluri sunt efectuatede pe telefoane, ceasuri smart sau diferite gadgeturi. Operatorii STS recomandă utilizarea atentă a acestor dispozitive și,în cazul în care o persoană este reapelată de Serviciul de urgență 112, să răspundă și să informeze că apelul a fost făcut din greșeală.
Apelanții abuzivi care au sunat la 112 pentru a face glume și a adresa înjurături, au irosit peste 50 de mii de minute – 880 de ore – din timpul ce se putea aloca celor care au avut cu adevărat nevoie de ajutorul Serviciului de urgență, în situații critice. De exemplu, o persoană din Iași a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15 mii de ori în ultimele 8 luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 62 de apeluri. Apelantul a utilizat o cartelă prepay și, de cele mai multe ori, a avut un comportament neadecvat față de operatori.
Apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. O nouă contravenție, în interval de un an, se sancționează cu amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care

Știri

Știri10 ore în urmă

Unul dintre cei mai iubiți veterinari: dr. Roxana Popescu de la Vet Vision, despre importanța analizelor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa cabinetul Vet Vision Animal Care, situat în Pietonalul Ștefan cel...

Știri10 ore în urmă

60.000 de lei pentru Festivalul Toamnei 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn ședința CL Roman din 29 august 2024 s-a aprobat, în...

Știrio zi în urmă

Șapte persoane au ajuns la Spitalul din Roman, după ce s-au bătut și înjunghiat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 15 septembrie 2024, într-un bar din comuna Boghicea s-a iscat...

Știrio zi în urmă

Reciclarea hainelor, obligatorie din 2025. Primăria Roman are 2 containere achiziționate, din 2020

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDe la începutul anului 2025, toate primăriile din România vor trebui...

Știrio zi în urmă

Anxietate sau depresie la copii, cauzate de expunerea îndelungată la social media

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn ultimii doi ani, unul din trei copii cu vârsta între...

Știri2 zile în urmă

Sprijiniți Asociația "Născută înger" în campania pentru sinistrații din județele Vaslui și Galați!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn fața comunităților lovite de inundațiile care s-au înregistrat în județele...

Știri2 zile în urmă

O persoană din Iași a apelat numărul 112 de 15.000 de ori în ultimele 8 luni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn timp ce unele persoane se pot afla în reale și...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panoramao zi în urmă

📺 Panorama / Lacăt pus pe porțile unei fabrici de textile din Roman / 17 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 17 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV7 zile în urmă

Radar TV / Ce au găsit angajații Apavital la Roman, după preluarea rețelei de apă și canalizare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii 📺...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / Râul Moldova, distrus de balastiere / 10 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 10 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Familia în atmosfera începerii anului școlar / 6 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 6 septembrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Proiectele Primăriei Roman pentru această toamnă / 5 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Zeci de copii au primit ghiozdane echipate de la Asociația "Născută inger"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Efort financiar considerabil pentru plata pensiilor recalculate / 3 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 3 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

RECLAMĂ

Populare