Urmărește-ne și pe:

Știri

O scriitoare își dăruiește cărțile

Pe 15 februarie 2018, Yasmine Bonciu și-a făcut debutul literar prin lansarea romanului denumit „Castelul din Infern”. Tânăra autoare de 21 de ani a mărturisit că a început să scrie volumul la 17 ani. Astăzi, sărbătorind un an de la lansarea cărții, Yasmine a decis să dăruiască o parte dintre cărțile scrise de ea.

Adăugat

pe

Pe 15 februarie 2018, Yasmine Bonciu și-a făcut debutul literar prin lansarea romanului denumit „Castelul din Infern”. Tânăra autoare de 21 de ani a mărturisit că a început să scrie volumul la 17 ani. Astăzi, sărbătorind un an de la lansarea cărții, Yasmine a decis să dăruiască o parte dintre cărțile scrise de ea.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Joc și voie bună pentru a marca Ziua României, la Liceul "Vasile Sav" din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 29 noiembrie 2023, în curtea Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman s-au adunat, începând cu ora 11, elevi și profesori ai instituției școlare, pregătind un program dedicat Zilei Naționale a României. Cu toții s-au bucurat de o atmosferă de sărbătoare, cinstind ziua de 1 decembrie.

Vezi articolul

Știri

Se fac înscrieri pentru Concursul Județean de colinde și obiceiuri de iarnă "Tradiții mușatine"

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 15 decembrie 2023, sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a primăriei municipiului Roman va găzdui, începând cu ora 14, ediţia a III-a a Concursului Județean de colinde și obiceiuri de iarnă „Tradiții mușatine”. Înscrierile se fac până la data de 14 decembrie 2023, la ora 17.00.

Vezi articolul

Știri

Polițiștii, pe urmele elevilor "chiulangii"

Adăugat

pe

Roman TV

În cursul lunii noiembrie, polițiștii de siguranță școlară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și Roman, au acționat în Roman și în Piatra Neamț pentru prevenirea absenteismului școlar, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale de către operatorii economici. În timpul acțiunilor, au fost identificați 195 de elevi care, pe durata desfășurării cursurilor, se aflau în afara unităților de învățământ. Aceștia au fost legitimați și îndrumați către unitățile de învățământ la care sunt înmatriculați. De asemenea, vor fi întocmite înștiințări către unitățile de învățământ și ISJ Neamț cu privire la cele constatate.

Vezi articolul

Știri

În premieră, Gala MIFNE pentru copii cu autism, la Piatra Neamț

Adăugat

pe

Principele Nicolae al României şi soția sa, Alina-Maria a României, vor fi prezenți la evenimentul caritabil Gala Mifne, în sprijinul copiilor cu autism

În prezența Principelui Nicolae al României, Președinte de onoare Mifne și a soţiei sale, Alina-Maria a României, Ambasador Mifne, vă invităm să participați la o seară încununată de noblețe şi eleganță. Într-un gest profund de sprijin și empatie, prima ediție Gala Mifne va avea loc pe 8 decembrie 2023, la ora 19, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț, fiind un eveniment deosebit, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinul familiilor cu bebeluși identificați la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la servicii specializate. De asemenea, Gala Mifne își propune să contribuie la conștientizarea faptului că diagnosticul precoce este esențial în autism, intervenția terapeutică fiind crucială în primii doi ani de viață ai copilului.

În cadrul Galei Mifne sunt pregătite momente alese și invitați speciali. Oaspeții vor fi mai aproape de universul fascinant al operei, prin prezența Veronicăi Anușca, soprană Opera Națională din București, care va vorbi despre motivația sa de a se alătura cauzei Mifne. Gala va fi presărată de povești de viață deosebite, discursuri ale unor oameni din comunitate, care ne vor inspira cu motivația lor interioară de a genera impact în lume. Nelipsit va fi şi momentul de destindere oferit de invitatul Gabriel Gherge. Cu un talent unic de a conecta oamenii și de a încuraja interacțiunea, evenimentul va fi moderat de Diana Cristea. Oaspeții se vor bucura de o cină cu preparate atent selecționate. Programul serii cuprinde și o tombolă, urmată de o licitație. Printre obiectele aflate la licitație vor fi și câteva tablouri expuse în cadrul Galeriei de Artă Rotemberg-Uzunov, București. La tombolă vor fi oferite şi albume foto „Bunicul meu, Regele Mihai”, cu semnătura nepotului, Nicolae al României.

Membrii onorifici ai asociaţiei, Nicolae al României alături de soția sa, Alina-Maria a României, își aduc contribuția pentru a spori impactul evenimentului și a oferi un exemplu de implicare socială. Toate donaţiile obținute din eveniment se vor tranforma în sprijin pentru familiile cu copii sub doi ani, identificaţi la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la diagnostic precoce în autism şi programul de tratament Mifne, care tratează toți membrii familiei afectate.

Cuvânt din partea membrilor onorifici

“Vreau să fiu implicat, să fiu o voce, să transmit mesajul mai departe, să fie auzit de toată lumea. Doresc să facem cunoscute semnele timpurii ale autismului şi părinţii să aibă acces la servicii specializate, la diagnostic şi tratament precoce în autism. Trebuie să începem de aici. România este la început de drum din acest punct de vedere. Dorim să ne implicăm pe termen lung şi ştiu că misiunea asociaţei este una de impact, tranformând vieţile familiilor afectate. Gala Mifne este o ocazie de a impărtăşi motivaţia de a sprijini copiii şi părinţii aflaţi în nevoie. Invităm comunitatea nemţeană să participe la un eveniment în care primează puterea comunităţii.”, a spus Nicolae al României, Preşedinte de onoare Mifne România.

“Cred că este nevoie de mult curaj din partea părinţilor. Aici intervine şi misiunea noastră de a ajuta părinţii aflaţi la răscruce de drumuri, când autismul este la debut. Este greu să fii în situaţia lor. Semnele timpurii ale autismului sunt o noutate pentru România şi pentru întreaga lume. Vrem să facem cunoscută metoda Mifne, care aduce atâta speranţă familiilor afectate.” , a spus Alina-Maria a României, Ambasador Mifne România.

Cuvânt din partea organizatorilor

„Gala Mifne, aflată la prima ediţie, este un eveniment caritabil despre oameni şi puterile lor, pe care, de multe ori, în ceața vremurilor, nu le mai vedem. Într-un cadru al nobleţei şi eleganţei, în prezenţa Principelui Nicolae al României şi a soţiei sale Alina-Maria a României, membri onorifici ai asociaţiei noastre, invităm comunitatea nemţeană, şi nu numai, să se alăture pentru a sprijini familiile afectate de flagelul autismului. În România, una din 51 de familii suferă, pentru că autismul nu este o călătorie solitară, este o odisee comună, care atinge viețile părinților, fraților și prietenilor. Este o tapiserie de provocări țesută cu fire rezistente, răbdare și dragoste neclintită. Lumea lor este și lumea noastră și, prin organizarea acestei Gale, suntem chemați să fim mai mult decât simpli martori. Familiile afectate de autism au nevoie de noi, iar prin acțiunile noastre colective, înțelegere și compasiune, putem veni cu soluții concrete, care să uşureze suferința acestor familii.

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu aduce speranță, prin acţiunile pe care le întreprinde. Diagnosticul de autism se pune încă mult prea târziu în România. Decenii la rând, părinţii copiilor cu autism din întreaga lume au primit diagnosticul în jurul vârstei de 3-4 ani, când autismul se poate doar ameliora. Timpul este esenţial în autism. Misiunea asociației, prin aducerea metodei Mifne din Israel, este de a promova, pe teritoriul ţării noastre, semnele timpurii în autism, cu debut în primul an de viaţă al bebeluşului. Odată identificate semnele, părinții câștigă timp prețios pentru a interveni într-un moment crucial, sub vârsta de doi ani, când creierul bebelușului este foarte maleabil. Tratamentul intensiv, în această perioadă de dezvoltare a copilului, reduce anii de chin pe care familiile cu copii cu autism îi parcurg. Pentru că autismul afectează întreaga familie, rezultate extraordinare se obțin când toți membrii familiei primesc sprijin de specialitate. Părinţii sunt cei mai motivați să îşi ajute copiii şi au nevoie de susţinere.

Centrul Mifne România, înfiinţat la Piatra Neamţ, este singurul centru din România specializat în tratamentul intensiv timpuriu al autismului şi al doilea din Europa. Echipa de specialiști Mifne din ţara noastră s-a specializat în Israel. Suntem mândri pentru această reuşită la care a constibuit din plin şi comunitatea nemţeană. În prezent, fondurile adunate se vor transforma în sprijin financiar pentru accesul la diagnostic şi tratament intesiv pentru familiile afectate.  Efortul de a produce această schimbare pentru România este un omagiu adus familiilor care nu au avut șansa să primească la timp diagnosticul de autism şi o consecinţă a întrebării dureroase a multor părinţi De ce nu am ştiut mai din timp? Ne dorim ca niciun părinte din România să nu mai sufere drama autismului.”,  a spus Sînziana Burcea, preşedinte Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu.

„În acest parteneriat, suntem hotărâți să aducem o schimbare pozitivă și să dăruim speranță celor aflaţi în nevoie. Credem cu tărie că în momente dificile, puterea comunității și a colaborării este uluitoare. Expertiza, creativitatea, dedicarea și resursele noastre vor sprijini, necontenit, cauza Mifne.”,  a spus Andrei Nica, Preşedinte Asociaţia Marea Mişcare.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, în parteneriat cu Marea Mișcare, două organizații non-profit.

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, cu misiunea de a răspunde unei probleme sociale stringentea societății românești, şi anume lipsa serviciilor specializate în autism timpuriu. Acest lucru este posibil prin implementarea programului de tratament intensiv Mifne, metodă adusă din Israel, adresată întregii familii, care combate evoluția autismului. Conceptul Mifne educă părinţii şi viitorii părinţi, că timpul este esenţial în detectarea semnelor subtile timpurii ale autismului. Intervenţia terapeutică este crucială în primii doi ani de viaţă. Mifne acţionează pentru a spori conştientizarea faptului că autismul afectează întregul nucleu familial, cu impact major în societate. Timpul este esențial!

Asociaţia Marea Mișcare promovează un stil de viață sănătos, prin practicarea activităților fizice și prin participarea copiilor și tinerilor la diverse activități, combaterea sedentarismului și a implicațiilor și complicațiilor generate de acesta, la toate categoriile de vârstă. De asemenea, asociația sprijină și implementează programe de dezvoltare socială, culturală, artistică, sportivă, economică și turistică, benefice pentru comunitatea din județul Neamț și nu numai.

Biletele la Gala Mifne pot fi rezervate online, donând 350 RON, prin accesarea butonului de donaţie, de pe www.galamifne.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ GALA MIFNE

 

Vezi articolul

Știri

Peste 24.000 de pomi de Crăciun, disponibili prin ocoalele silvice din țară

Adăugat

pe

Roman TV

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun în acest sezon, arată un comunicat al instituției. Din cei 24.796 de pomi de Crăciun, 17.569 sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar restul provin din lucrări silvice autorizate de extragere a exemplarelor din regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Cei mai mulți pomi de Căciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad – 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.
Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom din specia molid de până la 1,3 metri, iar un brad între 2 și 3 metri ajunge la prețul de 35 de lei. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de către persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. În județul Neamț nu s-au emis, încă, estimări privind numărul de pomi de Crăciun care vor fi puși la dispoziția populației, conform Direcției Silvice de la noi din județ. Cel mai probabil, brăduți la ghiveci vor fi oferiți spre vânzare în localitatea Gârcina, însă datele oficiale care vor arăta unde, câți și dacă vor fi oferiți spre vânzare pomi de Crăciun în ocoalele silvice din județ, vor fi făcute publice în jurul datei de 10 decembrie 2023.

Vezi articolul

Știri

Secția ATI Neamț, care a luat foc în 2020, se vrea modernizată din donații

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 14 noiembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț se dădea alarma. Secția ATI a unității sanitare cu paturi, care la acea vreme găzduia pacienți infectați cu Covid-19, ardea ca o torță. În urma evenimentului au decedat opt pacienți, dar și alții care ulterior au fost mutați în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului sau la alte unități medicale, fie din cauza incendiului, fie din cauze conexe, după cum arată informațiile făcute publice. La trei ani după incendiu, cât timp a fost interzis accesul în incinta acesteia pe durata anchetelor efectuate de autoritățile competente, secția a fost desigiliată. Pentru ca aceasta să fie modernizată, deblocând astfel și gestionarea pacienților oncologici, este necesară bunăvoința oamenilor. Secția va fi renovată din donații, la inițiativa Fundației pentru Copii „Alex Zamfir”, după cum anunță oficial reprezentanții SJU Piatra Neamț.

ONG-urile au demarat în ultimii ani astfel de acțiuni, cel mai probabil sătule ca investițiile în sănătate să se miște cu viteza melcului, privând beneficiarii de servicii medicale de calitate. Prin intermediul unor inițiative similare au fost implementate proiecte de o mare importanță în domeniul sănătății din România. În acest caz, Fundația pentru Copii „Alex Zamfir” s-a angajat să colecteze fonduri pentru a moderniza secția ATI arsă în 2020. Pentru această cauză, donatorii pot contribui în contul afișat pe ecran sau pot lua legătura, prin email, cu reprezentanții ONG-ului.
Cont Iban: RO59BREL0002004086750100
Libra Internet Bank Piatra Neamț
Adresa: Str. Mihai Stamatin nr.25, bloc A4, sc. A, apart.7
CUI: 48356755
E-mail: [email protected]

Vezi articolul

Știri

Corpul B al CNRV va avea denumirea "Sturza-Cantacuzino"

Adăugat

pe

Roman TV

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman care va avea loc în data de 28 noembrie 2023 se află un proiect de hotărâre care prevede atribuirea denumirii „Sturza – Cantacuzino”, Corpului B al Colegiului Național „Roman Vodă”, începând cu anul școlar 2024- 2025. Proiectul este inițiat de consilierii locali Dana Păiuș și Roxana Iorga. În referatul de aprobare la proiect este evidențiată istoria acestei clădiri, marcantă în domeniul educației din orașul nostru. Gestul de generozitate al celor două fondatoare a fost onorat cum se cuvine de elevii și de profesorii școlii. Din anul 1977 Liceul nr. 2 a fuzionat cu Liceul „Roman-Vodă” păstrând numele celui din urmă, în prezent purtând denumirea de Corpul B al Colegiului Național „Roman Vodă”. În semn de recunoștință și apreciere față de cele două personalități, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Roman nr. 225 din 28 septembrie 2023, s-a aprobat acordarea, post-mortem, a titlurilor de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Roman, doamnelor Maria Sturza și Ecaterina Cantacuzino. Având în vedere contribuția acestor două personalități la dezvoltarea învățământului romașcan prin construirea, dotarea și donarea către Ministerul Educației Naționale a Liceului de fete din Roman, clădire în care își desfășoară activitatea educațională în prezent Corpul B al Colegiului Național „RomanVodă”, inițiatoarele propun ca acest corp să primească denumirea „Sturza – Cantacuzino”.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Ferma Bașta
Panifcom

Știri

Știrio oră în urmă

Joc și voie bună pentru a marca Ziua României, la Liceul "Vasile Sav" din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 29 noiembrie 2023, în curtea Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din...

Știri23 de ore în urmă

Se fac înscrieri pentru Concursul Județean de colinde și obiceiuri de iarnă "Tradiții mușatine"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 15 decembrie 2023, sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a...

Știri23 de ore în urmă

Polițiștii, pe urmele elevilor "chiulangii"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn cursul lunii noiembrie, polițiștii de siguranță școlară cu sprijinul polițiștilor...

Știri23 de ore în urmă

În premieră, Gala MIFNE pentru copii cu autism, la Piatra Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrincipele Nicolae al României şi soția sa, Alina-Maria a României, vor...

Știri2 zile în urmă

Peste 24.000 de pomi de Crăciun, disponibili prin ocoalele silvice din țară

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSRegia Națională a Pădurilor-Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare...

Știri2 zile în urmă

Secția ATI Neamț, care a luat foc în 2020, se vrea modernizată din donații

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 14 noiembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra...

Știri2 zile în urmă

Corpul B al CNRV va avea denumirea "Sturza-Cantacuzino"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panorama23 de ore în urmă

🌐 Panorama / Pandemia de Covid-19 a sărăcit țara / 28 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 28 noiembrie, a emisiunii Panorama Subiectele emisiunii: ✔️...

Secrete de familie5 zile în urmă

Secrete de familie / Realism clasic și nerealism în conflictele dintre lumea arabă și Israel

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 24 noiembrie, a emisiunii „Secrete de familie” Tema...

Radar TV5 zile în urmă

Radar TV / Cum o să arate România dupa alegerile de anul viitor / 23 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

Panoramao săptămână în urmă

🌐 Panorama / Cât de implicați sunt românii în viața cetății / 21 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 21 noiembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Postul: rutină sau exercițiu spiritual?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 17 noiembrie, a emisiunii „Secrete de familie” Tema...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Primăria Săbăoani, achiziții discutabile / 16 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

Panorama2 săptămâni în urmă

🌐 Panorama / De ce situl medieval de la Spitalul "Precista" trebuie păstrat / 14 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 14 noiembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

RECLAMĂ

Populare