Urmărește-ne și pe:

Știri

De vorbă cu actorul romașcan Bogdan Buzdugan

Adăugat

pe

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Un bloc nu are apă de ani, în timp ce primăria dă vina pe furnizor și viceversa

Adăugat

pe

Roman TV

Un bloc ANL construit în mijlocul satului Ion Creangă nu beneficiază de apă curentă de ani de zile. Puțurile care au fost săpate pentru alimentarea blocului cu apă au secat, iar după ce a intervenit această problemă, oamenii au fost nevoiți, ani la rândul, să care apă, cu gălețile, de la o fântână din apropiere. Conform răspunsului oferit redacției Roman TV, în anul 2020, Compania Apavital a preluat sistemul de distribuție a apei în Comuna Ion Creangă, însă se află în imposibilitatea de a asigura distribuția în condițiile în care nu se realizează branșări la rețea și nu se încheie contracte de furnizare cu utilizatorii din această localitate. Pentru a asigura distribuția apei în condiții de calitate este necesar ca un număr de minimum 60 de gospodării să se branșeze la rețeaua de apă potabilă. În caz contrar, nu sunt create condițiile pentru a furniza o apă proaspătă, de calitate, pe rețea, stagnarea apei pe conducte, în condițiile unui consum scăzut, neliniar, ducând la deprecierea acesteia. Cu alte cuvinte, dacă nu se branșează cât mai multe gospodării la sistemul de apă, blocul ANL va râmâne, în continuare, fără apă la robinete. Având în vedere că zona este rurală, cu locuințe de tip casă, cel mai probabil oamenii nu se vor îngrămădi să se branșeze la rețea.
După furnizarea materialului privind nemulțumirile oamenilor din bloc, sătui că nu au apă de ani de zile, primarul comunei Ion Creangă a transmis redacției un răspuns în care a precizat că ApaVital Iași nu poate furniza apă în rețea din cauza unor probleme de natură tehnică. Acum, compania de apă precizează că de fapt, primăria nu face mai multe eforturi să convingă cetățenii să se branșeze la rețeaua de apă, în număr cât mai mare, o condiție principală pentru ca apa să poată fi furnizată fără probleme. În concluzie, doar după asigurarea unui număr minim de utilizatori cu contract de furnizare, ApaVital va putea realiza distribuția apei în zonă, în condițiile de siguranță sanitară prevăzute de legislația în vigoare.

Vezi articolul

Știri

La Roman avem Campioană Europeană la "Lupte". Performanța, slab finanțată!

Adăugat

pe

Roman TV

Clubul Atletic din Roman deține mai multe secții sportive, printre care și cea de Lupte, o secție la care vin copii, în general, cu posibilități financiare reduse, dar care pun suflet, alături de antrenor în ceaa ce fac. Asta se vede din rezultatele demne de toată lauda, premii și titluri importante cu care acești tineri se întorc acasă, la Roman. Una dintre ultimele reușite a fost marcată de Sabina Petrache, care a obținut medalia de aur și titlul de campioană europeană la Campionatul European U17, competiţie care a avut loc luna aceasta, la Sala Polivalentă din București. Voința acestor copii și dedicarea antrenorilor, în frunte cu managementul Clubului nu sunt suficiente pentru care acești tineri merituoși să își continue visele, de multe ori copii cu rezultate bune fiind nevoiți să renunțe din cauza lipsei banilor necesari achiziționării de hrană adecvată, de echipamente sau necesari atunci când pleacă în deplasări.
Bugetul Clubului Atletic din Roman, finanțat prin Ministerul Tineretului și Sportului este de circa cinci ori mai mic decât necesarul preconizat pe anul acesta, situația fiind așa dintotdeauna. Banii, insuficienți, sunt extrem de greu de alocat dezvoltării fiecărui sportiv în parte. Sunt sportivi care în deplasări nu au măcar 10 lei, bani de buzunar. Sponsorii, lipsesc și ei cu desăvârsire.

Vezi articolul

Știri

"Combinațiile" pe calamități, oprite de DNA: case care riscă să cadă la vale

Adăugat

pe

Roman TV

La începutul anului 2021, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a trei persoane de la ABA Siret-Bacău, confirmând investigațiile publicației atacul.ro și informațiile din materialele Roman TV cu privire la proiectele derulate de Administrația Bazinală de Apă Sirect pe albiile pâraielor Țiganca și Albuia, din comunele Ion Creangă și Doljești. Vorbim despre proiectul de“Amenajare albie râu Țiganca în localitatea Ion Creangă, județul Neamț” și “Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț” în vederea prevenirii și înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019. Cele două lucrări au fost finanțate de Administrația Națională „Apele Române”, prin ABA Siret Bacău, cu bani de la Fondul de urgență al Guvernului. Proiectul din Ion Creangă ar fi avut o valoare de circa 7 milioane de lei. Neregulile constatate ulterior începerii lucrărilor de amenajare ar fi constat în faptul că firma câștigătoare ar fi subcontractat altă firmă care să se ocupe de lucrări, încălcându-se, astfel, obligațiile contractuale. Litigiul, în instanță, nu este finalizat. Așa că lucrările au rămas în paragină. Zona pârâului din Ion Creangă este acum plină de vegetație și de șerpi, iar unele porțiuni din mal sunt extrem de înguste. Reamintim faptul că lucrările au fost demarate de către firma Mavgo Holding Tașca și nu de firma Transilvania Grand Construct Bistrița-Năsăud, a cărei ofertă fusese declarată câștigătoare. Asta, deși în contractul încheiat între entitatea finanțatoare și firma constructoare câștigătoare era stipulat clar că lucrările nu pot fi subcontractate. Dosarul are termen data de 8 septembrie 2022 pentru efactuarea raportului de expertiză. Până când se finalizează litigiul și se poate interveni pentru continuarea lucrărilor, oamenii care domiciliază în zonă stau cu frica-n sân că, la o ploaie zdravănă, malul rămas neconsolidat se poate surpa cu tot cu locuințe.

Vezi articolul

Știri

Tot mai des, la Urgențe: persoane cu AVC-uri, dureri abdominale sau după ce cad de la înălțime

Adăugat

pe

Roman TV

În medie, 130 de pacienți se prezintă zilnic la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Roman. Dintre afecțiunile întîlnite în această perioadă la pacienți sunt cele legate de traumatisme suferite în urma accidentelor rutiere, accidentele vasculare, dureri abdominale sau căderi de la înălțime.

Vezi articolul

Știri

Colectă contra cronometru pentru o tânără. Necesită, urgent, 30.000 euro!

Adăugat

pe

Roman TV

Caz crunt pentru o tânără de doar 40 de ani diagnosticată cu cancer. Carmen nu are nici o șansă la noi în țară, așa că ultima sa speranță constă într-o operație la o clinică din Turcia. Pentru asta, femeia trebuie să strângă, în timp record, suma de 30.000 de euro, bani necesari pentru intervenție, spitalizare și tratamentele ulterioare operației. Până pe 4 iulie, ar fi nevoie ca măcar jumătate din această sumă să fie, deja, strânsă pentru Carmen.

Vezi articolul

Știri

La mai bine de o lună de la semnalul de alarmă, pe Fabricii copiii "înoată" tot în gunoaie

Adăugat

pe

Roman TV

Pe data de 10 mai a acestui an, Roman TV publica o știre despre situația alarmantă de pe strada Fabricii: fotografii cu minori care înoată în mormane de gunoaie par a fi desprinse de realitatea anului 2022. Deși gunoaiele sunt generate de comunitatea care trăiește acolo, un act de conștientizare a adulților nu a apărut public din partea vreunei autorități competente, mediul fiind un focar de infecție pentru persoanele care locuiesc acolo, dar și pentru alte comunități unde acestea tranzitează.

Vezi articolul

Știri

2 milioane lei, reparațiile podului de la Ion Creangă, executate de Darcons

Adăugat

pe

Roman TV

Podul de la Ion Creangă, situat pe DJ 207 C, peste râul Siret se află într-un proces de reparații. Asta relevă informațiile furnizate, către Roman TV, de Consiliul Județean Neamț. Contractul, semnat pe 1 septembrie 2021 cu societatea Darcons SRL are o valoare de 1.727.367,92 lei fără TVA, așadar puțin peste 2 miloane de lei cu TVA inclus. Lucrările de reparații fac parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv REGIUNEA NORD- EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 3: NEAMȚ- BACĂU – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra – Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – lon Creangă – lcușești – limită județ Bacău”, în valoare totală de 144.772.186,71 lei, finanțat cu fonduri europene, cu parte de cofinanțare, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Revenind la podul de la Ion Creangă, principalele lucrări pentru refacerea podului prevăzute a se realiza prin documentația tehnică sunt: lucrări de reparații la nivelul infrastructurii podului, cuprinzând reparații locale la nivelul elevațiilor elementelor de infrastructură, reparații locale la nivelul banchetelor de rezemare, montarea dispozitivelor de protecție antiseismică. În al doilea rând, sunt prevăzute lucrări de reparații la nivelul suprastructurii podului, respectiv reparații locale la nivelul grinzilor principale, reparații locale la nivelul grinzilor antretoazelor și intradosul plăcii carosabile, reparații locale la nivelul plăcii de trotuar, inclusiv grinda parapetului. În al treilea rând sunt prevăzute lucrări de reparații la nivelul căii pe pod, respectiv reparații locale la nivelul parapetului pietonal și a trotuarelor, reparații la nivelul gurilor de scurgere și a dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea îmbrăcăminții căii pe zona carosabilă. Se vor executa cordoane de impermeabilizare a căii pe pod și semnalizarea rutieră. De asemenea, vor avea loc lucrări de reparații la nivelul rampelor de acces, lucrări de reparații la nivelul acostamentelor pe rampele de acces, lucrări de reparații la nivelul căii pe rampele de acces. Este prevăzută construirea unor scări de acces a personalului de intreținere sub pod și casiuri de descărcare a apelor pluviale pe rampele de acces.
Durata de execuție a acestor lucrări este de 25 de luni de la data semnării contractului, adică de la data de 1 septembrie 2021, cu termen de finalizare luna octombrie a anului 2023.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri10 ore în urmă

Un bloc nu are apă de ani, în timp ce primăria dă vina pe furnizor și viceversa

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn bloc ANL construit în mijlocul satului Ion Creangă nu beneficiază...

Știri10 ore în urmă

La Roman avem Campioană Europeană la "Lupte". Performanța, slab finanțată!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSClubul Atletic din Roman deține mai multe secții sportive, printre care...

Știri10 ore în urmă

"Combinațiile" pe calamități, oprite de DNA: case care riscă să cadă la vale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa începutul anului 2021, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată...

Știrio zi în urmă

Tot mai des, la Urgențe: persoane cu AVC-uri, dureri abdominale sau după ce cad de la înălțime

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn medie, 130 de pacienți se prezintă zilnic la Centrul de...

Știrio zi în urmă

Colectă contra cronometru pentru o tânără. Necesită, urgent, 30.000 euro!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCaz crunt pentru o tânără de doar 40 de ani diagnosticată...

Știrio zi în urmă

La mai bine de o lună de la semnalul de alarmă, pe Fabricii copiii "înoată" tot în gunoaie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe data de 10 mai a acestui an, Roman TV publica...

Știri3 zile în urmă

2 milioane lei, reparațiile podului de la Ion Creangă, executate de Darcons

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPodul de la Ion Creangă, situat pe DJ 207 C, peste...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panoramao zi în urmă

Panorama S06E25 – Daniel Muraru & Alexandra Manea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii...

Cazuri și necazurio zi în urmă

Cazuri și necazuri – S08E13

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSRealizator: Carmen Suciu 📞 Telefon contact Asociația “Născută Înger” Carmen Suciu...

Radar TV6 zile în urmă

Radar TV S06E25 – Țintele administrației locale din Cordun pentru anul 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 23 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Adrian...

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S06E24 – Daniel Muraru & Alexandra Manea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E24 – Serviciul Permise Neamț: angajați puțini, solicitari multe

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 16 iunie, a emisiunii Radar TV Invitat: Iulian...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S06E23 – Daniel Muraru & Alex Nistor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19.00, o nouă ediție a emisiunii...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri – S08E12

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSRealizator: Carmen Suciu 📞 Telefon contact Asociația “Născută Înger” Carmen Suciu...

RECLAMĂ

Populare