Urmărește-ne și pe:

Știri

Cicliștii din toată țara se pregătesc pentru MTB Roman

În weekend-ul trecut, la Roman au fost prezenți cicliști din Roman dar și din toate colțurile țării, cu toții fiind dornici de a cunoaște traseele concursului MTB Roman, ce va avea loc sâmbătă, 5 mai. Competiția este organizată de echipa MTB Roman și de Clubul „Sporting” Roman și se va desfășura pe trei trasee separate: unul pentru copii, unul pentru amatori și un traseu epic, iar participanții vor avea de străbătut trasee de pădure și drumuri forestiere de acces.

Adăugat

pe

În weekend-ul trecut, la Roman au fost prezenți cicliști din Roman dar și din toate colțurile țării, cu toții fiind dornici de a cunoaște traseele concursului MTB Roman, ce va avea loc sâmbătă, 5 mai. Competiția este organizată de echipa MTB Roman și de Clubul „Sporting” Roman și se va desfășura pe trei trasee separate: unul pentru copii, unul pentru amatori și un traseu epic, iar participanții vor avea de străbătut trasee de pădure și drumuri forestiere de acces.

Vezi articolul

Știri

Școala de vară "Sfinții, prietenii copiilor", la a III-a ediție. Copiii, așteptați la înscriere

Adăugat

pe

Roman TV

Ajunsă la a treia ediție, Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”, inițiată de profesor Mădălina Bozieanu, îi așteaptă pe copii cu drag, în perioada 1-5 iulie 2024, între orele 9-12. Anul acesta, activitatea va fi găzduită de Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman. În intervalul 17- 21 iunie, între orele 8 și 16, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt așteptați să se înscrie la secretariatul unității de învățământ gazdă, deoarece locurile suntt limitate. Pe copii îi așteaptă un program educativ și distractiv. Participarea la școala de vară este gratuită.

Vezi articolul

Știri

S-a anulat sentința emisă în dosarul celor două cursuri de apă Albuia/Țiganca

Adăugat

pe

Roman TV

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bacău a dispus anularea sentinței și rejudecarea dosarului „Albuia-Tiganca”. În primă instantă, la Tribunalul Bacau, inculpații Mihail Popescu, cunoscut om de încredere al fostului președinte al Consiliului Județean Neamț – Ionel Arsene- și alte două persoane, angajate ale Administrației Bazinale de Apă Siret-Bacău, au fost condamnate la pedepse cu executare. Dosarul va fi trimis spre judecare Tribunalului Bacău.
La finele anului trecut, în decembrie, Mihail Popescu a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Alături de acesta au mai fost condamnate alte două persoane, angajate ale Administrației Bazinale de Apă Siret-Bacău. De altfel, Mihail Popescu a fost pedepsit pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al ABA Siret-Bacău, decizia judecătorilor având la bază o investigație realizată de jurnaliștii de la Atacul.ro, în colaborare cu cei de la Roman TV. Este vorba despre celebra anchetă privind modul în care o firmă din Bistrița-Năsăud a obținut și executat un contract în valoare de 11 milioane de lei pentru amenajarea a două cursuri de apă din Ion Creangă și din Doljești, ambele din județul Neamț, pentru înlăturarea efectelor calamităților din mai 2019. Jurnaliștii atacul.ro împreună cu cei de la Roman TV au constatat, pe teren, că lucrarea nu era executată de firma bistrițeană, ci de o alta – Mavgo Holding SRL, controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel. Una dintre cele mai mari probleme identificate în timpul investigației jurnalistice, respectiv subcontractarea lucrărilor, a dus la rezilierea celor două contracte, cu o valoare de peste 11 milioane de lei. În contractul încheiat între cele două părți era stipulat clar că lucrările nu pot fi subcontractate.

Vezi articolul

Știri

Polițiștii, jandarmii și mascații au intervenit la o încăierare, în Bozieni

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 10 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Bozieni are loc un conflict între mai multe persoane. La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, luptătorii SAS Neamț și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, fiind identificate mai multe persoane care participau la încăierare. Cercetările se continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și violență în familie.

Vezi articolul

Știri

Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secțiile de votare

Adăugat

pe

Pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență, la nivel național, care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Cele mai multe cazuri au semnalat:
• suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 341 apeluri;
• probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ștampilelor, buletinelor de vot, secțiilor de votare – 235 apeluri;
• tulburarea liniștii și a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii și în zona secțiilor de votare – 138 apeluri;
• afecțiuni medicale în secţii și în zona secțiilor de votare – 71 apeluri;
• propagandă/campanie electorală – 67 apeluri;
• probleme legate de consumul și comercializarea alcoolului în apropierea secțiilor de votare – 54 apeluri;
• filmări în cadrul secțiilor de votare și în apropierea acestora – 33 apeluri.

Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în București și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu.
Conform procedurilor operaționale, operatorii 112 au transferat cazurile către agențiile specializate de intervenție care au competență în soluționarea acestor tipuri de urgențe.
În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 și dispecerii agențiilor de intervenție pentru a asigura o funcționare optimă a Serviciului de urgență 112.

Vezi articolul

Știri

În Roman: meci de handbal de excepție, urmat de o conferință susținută de Florentin Pera și Constantin Din

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 6 iunie 2024, Sala Sporturilor din Roman a găzduit un meci de handbal de excepție între Naționala României de tineret și echipa romașcană, CSM Roman. La finalul meciului, antrenorul federal, Florentin Pera și președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din au susținut o conferință de presă, reafirmându-și sprijinul pentru promovarea handbalului în municipiul Roman.

Vezi articolul

Știri

126 de gradații de merit scoase la concurs, în județul Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

126 de gradații de merit au fost scoase la concurs prin depunere de dosare, în județul Neamț, perioada de depunere a acestora fiind cuprinsă între 13-21 mai 2024. Dintre acestea, 98 sunt pentru personalul didactic de predare, de conducere și de control și alte 28 pentru personalul didactic-auxiliar. Din lista gradațiilor de merit acordate personalului didactic, nici una nu este scoasă la concurs pentru disciplinele Chimie, Limba Germană, Științe și Pedagogie. Cele mai multe, în număr de 20, sunt pentru învățământul primar. Același aspect poate fi sesizat în cazul personalului didactic-auxiliar, în privința posturilor de asistent social, instructor-animator, mediator școlar, model și zootehnist. Cele mai multe, în număr de șapte, sunt pentru secretar. Lista inițială a celor care care vor primi gradație de merit va fi publicată pe 12 iunie 2024, urmând perioada de depunere și soluționare a contestațiilor. Gradația de merit se acordă prin concurs de dosare și reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază, atribuită pe o perioadă de cinci ani.

Vezi articolul

Știri

Încep pregătirile pentru Bacalaureat 2024. Trei centre de examen, în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Vineri, 7 iunie este ultima zi de cursuri pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, care termină școala cu două săptămâni mai devreme decât ceilalți elevi și cu o săptămână mai devreme decât absolvenții clasei a VIII-a. Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț a fost publicată lista centrelor de examen și a centrelor zonale de evaluare, care vor funcționa în județul Neamț. În cele 11 centre de examen, la care sunt arondate 38 de unități de învățământ liceal, se vor prezenta să susțină examenul de finalizare a studiilor liceale aproximativ 3655 de elevi.
La Roman vor funcționa trei centre de examen. Primul centru va funcționa la Colegiul Național ”Roman- Vodă” unde se vor prezenta la examen 352 de elevi, din care 259 de la CNRV, 40 de la Liceul Teologic Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi” și 53 de la Liceul Teologic Ortodox ”Melchisedec Ștefănescu”. Un al doilea centru de eaxmen pentru Roman și zonă va funcționa la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” din Roman, unde vor susține examen 427 de absolvenți, din care 117 de la colegiu gazdă, 113 de la Colegiul ”Miron Costin” și 38 de la Liceul ”Sfântul Ioan de la Salle” Pildești. Cel de al treilea centru de examen din Roman va fi organizat la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” unde se vor prezenta 323 de candidați, 146 de la liceul gazdă, 86 de la LPS, 61 de la Liceul ”Vasile Alecsandri” Săbăoani și 30 de la Liceul ”Ion Ionescu de la Brad” Horia.
Calendarul examenului de BAC, sesiunea iunie-iulie 2024
• 3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
• 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
• 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
• 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
• 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
• 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
• 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
• 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
• 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
• 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
• 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
• 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri18 ore în urmă

Școala de vară "Sfinții, prietenii copiilor", la a III-a ediție. Copiii, așteptați la înscriere

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAjunsă la a treia ediție, Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”,...

Știri2 zile în urmă

S-a anulat sentința emisă în dosarul celor două cursuri de apă Albuia/Țiganca

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSăptămâna trecută, Curtea de Apel Bacău a dispus anularea sentinței și...

Știri2 zile în urmă

Polițiștii, jandarmii și mascații au intervenit la o încăierare, în Bozieni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 10 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală...

Știri3 zile în urmă

Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secțiile de votare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024,...

Știri6 zile în urmă

În Roman: meci de handbal de excepție, urmat de o conferință susținută de Florentin Pera și Constantin Din

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 6 iunie 2024, Sala Sporturilor din Roman a găzduit un...

Știri7 zile în urmă

126 de gradații de merit scoase la concurs, în județul Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS126 de gradații de merit au fost scoase la concurs prin...

Știri7 zile în urmă

Încep pregătirile pentru Bacalaureat 2024. Trei centre de examen, în Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVineri, 7 iunie este ultima zi de cursuri pentru elevii din...

Emisiuni

Radar TV4 ore în urmă

Radar TV / AUR va înclina balanța în multe consilii locale / 13 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Sorin Cazan, consilier județean moderator: Daniel Muraru

Cazuri și necazuri2 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Acțiunile voluntarilor îngerilor continuă, pentru comunitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrima parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de 11...

Cazuri și necazuri2 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Centrul social "Ella Suciu", la un pas să-și deschidă porțile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSA doua parte a emisiunii Cazuri și necazuri din data de...

Panorama2 zile în urmă

📺 Panorama / Rezultat dezastruos pentru USR, în Neamț / 11 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 11 iunie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Voluntara Cecilia Mancaș a împărțit cadouri copiilor din asociație

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 4 iunie, a emisiunii Cazuri și necazuri

Cazuri și necazuri3 săptămâni în urmă

Asistența socială și căminele pentru vârstnici din Piatra Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 21 mai, a emisiunii Cazuri și necazuri invitați:...

Radar TVo lună în urmă

Radar TV / Dezvoltarea orașului Roman în viziunea PNL / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitați: Laurențiu...

Populare