Urmărește-ne și pe:

Știri

Ce ai schimba dacă ai fi primar pentru o zi?

Chiar dacă să fii primar pentru o zi înseamnă să ai prea puțin timp la dispoziție pentru schimbări importante, reporterii Roman TV au încercat să afle ce ar schimba unii dintre romașcani în orașul lor dacă ar avea această posibilitate. Majoritatea celor care ne-au oferit răspunsuri au susținut că, dacă ar avea această putere, ar oferi mai multe posibilități de relaxare și de divertisment romașcanilor tineri.

Adăugat

pe

Chiar dacă să fii primar pentru o zi înseamnă să ai prea puțin timp la dispoziție pentru schimbări importante, reporterii Roman TV au încercat să afle ce ar schimba unii dintre romașcani în orașul lor dacă ar avea această posibilitate. Majoritatea celor care ne-au oferit răspunsuri au susținut că, dacă ar avea această putere, ar oferi mai multe posibilități de relaxare și de divertisment romașcanilor tineri.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Salariile la Direcția CSM și Administrare Piețe din cadrul Primăriei Roman

Adăugat

pe

Potrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției Club Sportiv Municipal ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, publicată la data de 31 martie 2024, directorul entității  încasează un salariu de bază de 10.660 de lei lunar, iar contabilul șef încasează o leafă brută lunară în valoare de 9.790 de lei. Șeful de serviciu are un salariu de bază de 8.270 de lei lunar, iar șeful de birou un salariu lunar de 7.950 de lei brut. Salariile inspectorilor de specialitate variază, în funcție de gradul sau treapta profesională, între 6.486 de lei și 6.202 lei brut lunar, cu normă întreagă.  Un referent casier încasează un salariu de 4.707 lei, magazinerul 4.458 de lei, administatorul 4.794 de lei, iar un referent ia un salariu brut lunar în valoare de 4.480 de lei. Muncitorii calificați sunt plătiți cu salarii cuprinse între 4.731 și 4.383 de lei pe lună, în timp ce muncitorii necalificați iau leafă între 3.725 și 4.109 lei brut lunar. Un îngrijitor este plătit cu 3.838 de lei pe lună. În afară de salariul de bază, toți angajații direcției – mai puțin un inspector de specialitate care are 1/4 normă de lucru – încasează și indemnizație de hrană în valoare de 347 de lei fiecare, dar și vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei fiecare. Doi dintre angajați încasează și indemnizații de handicap.

Potrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției Administrare Piețe ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, publicată la data de 31 martie 2024, directorul entității  încasează un salariu de bază de 10.660 de lei lunar, șeful de serviciu un salariu de bază de 8.270 de lei lunar, iar șeful de birou un salariu de 7.950 de lei lunar. Inspectorii de specialitate, doi la număr, iau o leafă brută lunară în valoare de 6.487 de lei, referent casier are un salariu de 4.931 de lei lunar, iar un casier salariul de 4.458 de lei. Muncitorii necalificați iau salarii cuprinse între 3.725 și 4.109 lei lunar, în funcție de gradație. În afară de salariul de bază, toți angajații direcției încasează și indemnizație de hrană în valoare de 346 de lei fiecare, dar și vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei fiecare. Doi dintre angajați încasează și indemnizații de handicap.

Vezi articolul

Știri

"Cupa primăverii la minifotbal" și-a atins numărul de participanți.Se caută, în continuare, sponsori

Adăugat

pe

Roman TV

Inspectoratul de Politie Județean Neamț organizează, în zilele de 30 aprilie, 1 și 2 mai, „Cupa Primăverii la minifotbal”, dedicată juniorilor din categoriile U11, U13 și U15. Organizatorii anunță faptul că locurile au fost, deja, ocupate. Este nevoie, în continuare, de sponsori generoși care să sprijine acest eveniment pentru tineri, având în vedere că participarea este gratuită. Scopul acestei competiții este și acela de a ajuta copii cu talent nativ să se remarce în fața unor cluburi din zona noastră. Competiția se va desfășura în primă ediție, urmând a fi reluată în vacanța de vară – pe terenurile mari din Roman, respectiv pe Stadion „Moldova” și pe „Constantinescu Nehoi” – dacă cererile vor fi numeroase. Echipele vor avea oportunitatea să-ți demonstreze abilitățile și să se întâlnească cu alte echipe talentate, promovând sportul și mișcarea, dar și oportunitățile de a face performanță în viitor.

Vezi articolul

Știri

Actualmente consilier județean, Adrian Bourceanu va fi nou prefect de Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Piatra Neamț, Adrian Niță a demisionat din funcția de prefect al Județului Neamț, așa că pe masa Guvernului propus pentru a ocupa această funcție este consilierul județean PSD, avocatul Adrian Bourceanu. Acesta este consilier județean în cadrul CJ Neamț de trei mandate. În calitate de prefect, Adrian Bourceanu nu se va mai putea regăsi nici pe liste de cadidaturi la alegerile locale, europarlamentare sau parlamentare din acest an.

Vezi articolul

Știri

878 de prezentări în CPU și 407 la Pediatrie, în o săptămână

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 1-7 aprilie 2024, la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Roman s-au înregistrat 878 de prezentări. 234 de pacienți au fost internați în diferite secții ale unității sanitare cu paturi, iar alți 28 de pacienți au fost internați în Secția ATI a spitalului. Patru pacienți au ajuns la spital în urma unor accidente rutiere, 11 în urma unor agresiuni fizice, 104 pacienți cu afecțiuni neurologice, șase pacienți cu AVC, un pacient cu infarct miocardic acut, 67 de paciențicu hipertensiune arterială. Alți 26 de pacienți s-au prezentat în Urgență în urma unor infecții respiratorii acute, 90 cu afeciuni toraco-abdominale-pelvine chirurgicale, 41 cu diferite plăgi și 101 în urma unor traumatisme.
La Secția de Pediatrie, în aceeași perioadă, s-au înregistrat 407 prezentări, 34 de minori fiind internați și alți nouă trimiși către alte secții. 36 de copii au fost diagnosticați cu pneumonii, 20 cu bronșite, 23 cu infecții acute de căi respiratorii superioare, 31 cu amigdalite și 16 cu boală diareică acută.
În perioada de referință, la Spitalul Municipal de Urgență din Roman au venit pe lume 18 copii, zece pe cale naturală și opt prin operație de cezariană.

Vezi articolul

Știri

Activitățile din cadrul Programului "Săptămâna verde" vor fi finanțate de stat

Adăugat

pe

Roman TV

Programul „Săptâmâna verde” derulat în școlile din România primește o finanțare de 100 de milioane de lei din Fondul de Mediu, atât pentru activitățile desfășurate în cadrul programului de anul acesta, cât și pentru cele de anul viitor. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe de Guvern, urmând a fi finanțate acțiuni precum excursii având ca tematică educația pentru mediu, amenajarea spațiului verde al școlii, acțiuni de ecologizare sau achiziția de materiale didactice pentru organizarea unor lecții demonstrative.
Unele școli au derulat, deja, acest program. Finanțarea, în cazul acestora, se aplică în anul școlar viitor. Nu este clar, încă, modul în care vor fi decontate aceste acțiuni și dacă există o limită a bugetului impus fiecărei școli sau clase în parte, în vederea realizării activităților tematice, aferente programului „Săptâmâna verde”.

Vezi articolul

Știri

Supărat că soția nu-i permite accesul în locuință, un bărbat și-ar fi pus capăt zilelor în fața ușii

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Roman și-ar fi pus capăt zilelor marți, 9 aprilie 2024, în fața ușii apartamentului unde acesta locuia. Cercetările arată faptul că acesta a vrut să pătrundă în locuință, în jurul orei 13, dar soția sa nu i-a permis accesul în casă, deoarece bărbatul consumase băuturi alcoolice și manifesta un comportament agresiv. Câteva ore mai târziu, femeia s-a uitat pe vizorul ușii, constatând că soțul său era spânzurat de scara de acces care face legătura cu podul blocului. Speriată, aceasta a alertat autoritățile, echipajul medical sosit la fața locului declarând decesul bărbatului.

Vezi articolul

Știri

Contracte de 1.4 milioane de euro pentru laptele, merele și cornurile oferite elevilor nemțeni, în acest an școlar

Adăugat

pe

La nivelul județului nostru, „Programul pentru școli al României” se derulează asumat de Consiliul Județean (CJ) Neamț, după ce Consiliile Locale ale UAT-urilor din județ au declinat această responsabilitate. Ultima hotărâre de Consiliu Local privind neasumarea derulării acestui program a fost transmisă către CJ Neamț la data de 18 septembrie 2023. Prin urmare, anunțul de atribuire pentru achiziționarea acestor produse a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) la data de 11 octombrie 2023. Finalizarea procedurii de atribuire a contractelor a fost determinată de numărul de ofertanți, de eventuale clarificări la oferte, precum și de perioada de contestații. Așa se face că, în anul școlar în curs, produsele aferente acestui program – lapte, mere și produse de panificație –  au ajuns pe băncile elevilor nemțeni abia în această perioadă a anului calendaristic.

Pentru derularea programului în instituțiile de învățământ din județ în anii școlari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, Consiliul Județean Neamț a încheiat acorduri-cadru și contracte subsecvente – adică pentru anul școlar în curs – pentru furnizarea acestor produse elevilor.

Produsele lactate care ajung pe băncile elevilor nemțeni

La data de 3 aprilie 2024, a fost încheiat un acord-cadru cu firma SC.CIBIBON SRL Piatra Neamț (lotul III, zona 1), în valoare maximă de 9.981.490,64 de lei fără TVA, iar la aceeași dată a fost încheiat, cu aceeași firmă, pentru aceeași zonă și lot, un contract subsecvent în valoare de 1.721.710,64 de lei fără TVA.

La data de 14 martie 2024, a fost încheiat un acord-cadru cu firma SC. ELLMAR SRL Târgu Neamț (lotul IV, zona 2), în valoare maximă de 11.286.901,50 de lei fără TVA, iar la aceeași dată a fost încheiat, cu aceeași firmă, pentru aceeași zonă și lot, un contract subsecvent în valoare de 1.586.365,50 de lei fără TVA.

Produsele de panificație care ajung pe băncile elevilor nemțeni

La data de 14 martie 2024, a fost încheiat un acord-cadru cu firma SC.CIBIBON SRL Piatra Neamț (lotul I, zona 1), în valoare maximă de 7.189.895,76 de lei fără TVA, iar la aceeași dată a fost încheiat, cu aceeași firmă, pentru aceeași zonă și lot, un contract subsecvent în valoare de 1.005.751,76 de lei fără TVA.

La data de 14 martie 2024, a fost încheiat un contract-cadru cu firma SC. PANAMAROM SRL Târgu Neamț (lot II, zona 2), în valoare maximă de 6.593.338,50 de lei fără TVA, iar la aceeași dată a fost încheiat, cu aceeași firmă, pentru aceeași zonă și lot, un contract subsecvent în valoare de 926.683,50 de lei fără TVA.

Merele care ajung pe băncile elevilor nemțeni

La data de 19 martie 2024,  fost încheiat un contract-cadru cu I.I. Amariei G. Petru, din localitatea Horodniceni, județul Suceava (lotul V, zona 1+ zona 2) în valoare maximă de 4.909.924,77 de lei fără TVA, iar la aceeași dată a fost încheiat, cu aceeași entitate, pentru aceeași zonă și lot, un contract subsecvent în valoare de 727.208,23 de lei fără TVA.

Valoarea totală a contractelor de furnizare a produselor aferente „Programului pentru școli al României”, în acest an școlar, în instituțiile de învățământ din județul Neamț este de 5.967.719,63 lei fără TVA, deci de 6.504.804,61 lei inclusiv TVA.

Dese nemulțumiri privind calitatea acestor produse

Nu puține au fost cazurile în care părinții au reproșat de-a lungul timpului, în mediul online, calitatea acestor produse care ajung pe băncile elevilor nemțeni, pentru mulți dintre copii acestea reprezentând o gustare pe care se bazează pe parcursul zilei, foarte mulți elevi având acasă posibilități materiale extrem de reduse. Anul acesta școlar, produsele au ajuns cu mari întârzieri la elevi, din cauze birocratice mai sus explicate.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri3 ore în urmă

Salariile la Direcția CSM și Administrare Piețe din cadrul Primăriei Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPotrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției Club Sportiv Municipal ce intră...

Știrio zi în urmă

"Cupa primăverii la minifotbal" și-a atins numărul de participanți.Se caută, în continuare, sponsori

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSInspectoratul de Politie Județean Neamț organizează, în zilele de 30 aprilie,...

Știrio zi în urmă

Actualmente consilier județean, Adrian Bourceanu va fi nou prefect de Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCandidat pentru fotoliul de primar al municipiului Piatra Neamț, Adrian Niță...

Știri2 zile în urmă

878 de prezentări în CPU și 407 la Pediatrie, în o săptămână

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn perioada 1-7 aprilie 2024, la Centrul de Primire Urgențe din...

Știri2 zile în urmă

Activitățile din cadrul Programului "Săptămâna verde" vor fi finanțate de stat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSProgramul „Săptâmâna verde” derulat în școlile din România primește o finanțare...

Știri2 zile în urmă

Supărat că soția nu-i permite accesul în locuință, un bărbat și-ar fi pus capăt zilelor în fața ușii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn bărbat în vârstă de 56 de ani din Roman și-ar...

Știri2 zile în urmă

Contracte de 1.4 milioane de euro pentru laptele, merele și cornurile oferite elevilor nemțeni, în acest an școlar

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa nivelul județului nostru, „Programul pentru școli al României” se derulează...

RECLAMĂ

Emisiuni

Secrete de familie34 de minute în urmă

Secrete de familie / Iisus, Marele Învățător / 12 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 12 aprilie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TVo zi în urmă

Radar TV / Dezvoltarea Romanului în viziunea candidatului USR la primărie / 11 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 11 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Radar TV3 zile în urmă

Radar TV / Judetul Neamț – principalele direcții de dezvoltare / 9 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția specială de marți, 9 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat:...

Cazuri și necazuri3 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Gabriel necesită urgent 18.000 de euro pentru a trăi!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSNume titular cont: Leonte Laura-Maria EUR: RO17 BRDE 280S V781 2852...

Cazuri și necazuri3 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Asistența socială în sistemul medical

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 9 aprilie, a emisiunii Cazuri și necazuri invitați:...

Panorama3 zile în urmă

📺 Panorama / Banii și bunurile statului, prădate sistematic / 9 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 9 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Minunile lui Iisus, relatate de Evanghelie / 5 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 5 aprilie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

RECLAMĂ

Populare