Urmărește-ne și pe:

Știri

Romașcanul care face artă din piese de puzzle

Un tânăr, elev la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, realizează puzzle-uri de mii de piese în timp record pe care mai apoi le lipește și le expune ca tablouri. Marian Aurelian Sandu și-a expus lucrările în cadrul Zilelor Clubului Copiilor din Roman.

Adăugat

pe

Un tânăr, elev la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, realizează puzzle-uri de mii de piese în timp record pe care mai apoi le lipește și le expune ca tablouri. Marian Aurelian Sandu și-a expus lucrările în cadrul Zilelor Clubului Copiilor din Roman.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

O școală, anunțată de furnizor că nu mai poate livra energie la una din structuri

Adăugat

pe

Roman TV

Școala Gimnazială „Gheorghe Pătrașcu” din satul Buruienești, comuna Doljești a primit o notificare conform căreia, începând cu data de 23 decembrie 2022, contractul la electricitate – care expiră la aceeași dată – nu va avea continuitate, principalele motive invocate de companie constând în fragilitatea stocurilor și contextul crizei energetice de la nivel mondial. Școala are în subordine mai multe structuri, la toate fiind încheiate contracte privind furnizarea de energie electrică de la același operator. Notificarea este valabilă pentru una dintre ele, respectiv pentru o grădiniță. Directorul unității școlare spune că se teme de prețurile practicate de alți operatori și că va încerca să încheie un contract în acest sens până la finalul vacanței de iarnă.

Vezi articolul

Știri

Doar 3 centre de permanență vor mai funcționa, în Roman, din 2023

Adăugat

pe

Roman TV

Centrele de permanență din județul Neamț se reorganizează, ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanței Guvernului României nr. 17 din 3 august 2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2004, privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2023, în județul Neamț vor funcționa 24 de centre de permanență, respectiv 11 în mediul urban, dintre care cinci în municipiul Piatra Neamț, trei în municipiul Roman, unul în orașul Târgu Neamț, unul în orașul Bicaz și unul în orașul Roznov, iar 13 își vor desfășura activitatea în mediul rural în comunele Horia, Tămășeni, Moldoveni, Oniceni, Poienari Sagna, Gădinți, Dămuc, Grințieș, Poiana Teiului, Urecheni, Alexandru cel Bun și Săbăoani. Centrul de permanență „Gară” din Roman se reorganizează și, începând cu 1 ianuarie 2023, își va desfășura activitatea în localitatea Săbăoani, comuna Săbăoani.
Reamintim faptul că centrele de permanență au rolul de a asigura accesul pacienților la servicii de asistență medicala indiferent de ora și de zona, reducerea numărului de solicitări ale serviciului de ambulanță, creșterea capacității de intervenție a acestuia prin deplasările ambulanțelor la cazurile care sunt urgențe reale, evitarea aglomerării structurilor de primiri urgențe ale spitalelor. Serviciile medicale sunt acordate tuturor persoanelor din teritoriul arondat centrului de permanență, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat al acestora și de medicul de familie la care sunt înscriși și sunt gratuite. Pacienții se pot adresa centrelor de permanență pentru probleme de sănătate frecvente, care nu pun viața în pericol și nu necesită intervenția rapidă a cadrelor medicale de la unitățile de primiri urgențe din spitale.

Vezi articolul

Știri

Pachete din fonduri UE pentru 786 de beneficiari din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, persoanele defavorizate primesc, periodic, tranșe cu pachete care conțin alimente de bază. La Roman, începând de miercuri, 7 decembrie, pachetele se pot ridica personal de către cele 786 de persoane beneficiare, de la Depozitul din strada Stefan cel Mare, la nr. 246, pe baza actului de identitate, de luni pana joi în intervalul orar 10– 14 si între orele 10 -12 in zilele de vineri.

Vezi articolul

Știri

Polițistul Cănărău a sunat la 112 pentru comportament agresiv al șefului său, Bodron

Adăugat

pe

Roman TV

Problemele agentului de poliție Ioan Cănărău legate de sistem încep să se reflecte și în relația sa cu ceilalți colegi, în acest sens apărând diferențe de opinii sau de viziune asupra unor nereguli sesizate de către acesta. Asta s-a întâmplat și în ziua de 3 decembrie când Ioan Cănărău, alături de alți colegi, după instructajul pe care îl primesc înainte de intrarea în tură, se aflau în încăperea unde se desfășoară acest tip de activități. La final, Cănărău i-a sugerat comisarului-șef Neculai Bodron ca pe procesul verbal să menționeze o problemă mai veche sesizată de acesta și anume faptul că în acea cameră temperatura pe timp de iarnă este foarte scăzută, iar din tavan curge apă. Șeful ar fi refuzat acest lucru, iar Ioan Cănărău și-a însușit această sarcină, precizând că va completa el aceste date pe procesul verbal, având acest drept. De aici s-a iscat un scandal monstru între agentul de poliție și comisarul-șef, la ceartă asistând și alți colegi prezenți la instructaj. Simțindu-se constrâns să nu completeze registrul și agresat verbal de șeful său, Cănărău a sunat la 112.

Vezi articolul

Știri

Petardele și artificiile, sub lupa polițiștilor

Adăugat

pe

Roman TV

Până pe 4 ianuarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamț acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice şi pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Scopul acţiunii este creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire şi combatere a evenimentelor negative, respectiv răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Vezi articolul

Știri

Tricolorul a ajuns pe Vârful Toaca. Doi pompieri au făcut posibil acest lucru

Adăugat

pe

Roman TV

Doi pompieri din cadrul ISU Neamţ au arborat Drapelul țării pe vârful Toaca, din masivul Ceahlău, la peste 1.900 metri altitudine, cu ocazia Zilei Naționale a României. Cum muntele Ceahlău a devenit o bază de antrenament pentru pompierii nemțeni, dis de dimineață, pe 1 decembrie, Ciprian și Sami au fost să facă pregătire. Așa că, au urcat Masivul Ceahlău și au ajuns pe vârful Toaca. Cu această ocazie, cei doi pompieri au arborat drapelul, în semn de respect față de patrie și de însemnătatea Zilei Naționale. Plutonier adjutant Grecu Mario-Ciprian și plutonier Găvriluț Samuel sunt de la Detașamentul Piatra Neamț și fac parte din echipa reprezentativa a ISU Neamț care a ocupat anul acesta locul III la concursul Cel mai puternic pompier.

Vezi articolul

Știri

Peste 1,2 miliarde de lei pentru persoanele cu HIV, în următorii 3 ani

Adăugat

pe

Roman TV

După 15 ani, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătății, o nouă Strategie națională pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA. Strategia națională pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2022–2030 a fost elaborată de experți din cadrul Ministerului Sănătății, de organizații neguvernamentale, membrii Comitetului Național de Coordonare HIV/SIDA și Tuberculoză, precum şi de experți internaționali cu responsabilități în acest domeniu. Principalele obiective ale acestei strategii se referă la: creșterea accesului grupurilor prioritare la servicii de prevenire HIV si a accesului tinerilor la cunoștințe despre HIV/SIDA; creșterea accesului la testare și diagnostic HIV a grupurilor prioritare, a gravidelor și a altor grupuri la risc; asigurarea accesului universal, continuu, nediscriminatoriu și rapid al persoanelor diagnosticate cu HIV/SIDA la tratament și îngrijiri în vederea creșterii calității vieții în relația cu sănătatea și prevenirii transmiterii secundare a virusului HIV.
Bugetul total necesar pentru implementarea Strategiei în următorii 3 ani este de peste 1,2 miliarde lei, buget care include și asigurarea tratamentului pentru persoanele cu HIV aflate în tratament. Ultima strategie aprobată în domeniu a fost cea aferentă perioadei 2004-2007. Infecția HIV reprezintă o prioritate de sănătate publică, fiind diagnosticate aproape 1.000 de cazuri noi anual, iar controlul ei presupune prevenirea îmbolnăvirilor, testarea corespunzătoare și tratamentul persoanelor infectate.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri4 ore în urmă

O școală, anunțată de furnizor că nu mai poate livra energie la una din structuri

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSȘcoala Gimnazială „Gheorghe Pătrașcu” din satul Buruienești, comuna Doljești a primit...

Știri5 ore în urmă

Doar 3 centre de permanență vor mai funcționa, în Roman, din 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCentrele de permanență din județul Neamț se reorganizează, ca urmare a...

Știri5 ore în urmă

Pachete din fonduri UE pentru 786 de beneficiari din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, persoanele defavorizate primesc,...

Știrio zi în urmă

Polițistul Cănărău a sunat la 112 pentru comportament agresiv al șefului său, Bodron

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSProblemele agentului de poliție Ioan Cănărău legate de sistem încep să...

Știri5 zile în urmă

Petardele și artificiile, sub lupa polițiștilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPână pe 4 ianuarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase...

Știri5 zile în urmă

Tricolorul a ajuns pe Vârful Toaca. Doi pompieri au făcut posibil acest lucru

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDoi pompieri din cadrul ISU Neamţ au arborat Drapelul țării pe...

Știri5 zile în urmă

Peste 1,2 miliarde de lei pentru persoanele cu HIV, în următorii 3 ani

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDupă 15 ani, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătății,...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panoramao zi în urmă

Panorama S06E46 – 06 decembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS🆕 Astăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă...

Radar TV6 zile în urmă

Radar TV S06E47 – La mulți ani, România!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19:00, o ediție specială a emisiunii...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri – 30 noiembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de miercuri, 30 noiembrie, a emisiunii Cazuri și necazuri

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S06E45 – 29 noiembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPanorama S06E45 – 29 noiembrie 2022 Astăzi, de la ora 19:00,...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E46 – O nouă bătălie pentru controlul CARP Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 24 noiembrie, a emisiunii Radar TV invitat Costică...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S06E44 – 22 noiembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție 🌐 Panorama Daniel...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri – 22 noiembrie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 22 noiembrie, a emisiunii Cazuri și necazuri Realizator:...

RECLAMĂ

Populare