Urmărește-ne și pe:
PNL Roman PSD Roman

Știri

507.000 lei pentru Zilele Romanului și pentru Ziua Copilului

Adăugat

pe

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman care va avea loc joi, 25 aprilie, se găsește un proiect de hotărâre care prevede efectuarea unor cheltuieli din bugetul local. Mai exact, se propune ca pentru buna desfășurare a evenimentelor care marchează Zilele Municipiului Roman să fie alocată suma de 417.000 lei, iar pentru pachetele cadou oferite elevilor de Ziua Copilului se propune o alocare de 90.000 de lei, ambele din bugetul local. În perioada 15-21 mai 2024 va avea loc a XIV-a ediție a „Zilelelor municipiului Roman”, urmând a fi organizate manifestări culturale, artistice, religioase, educative, sportive și de divertisment, precum următoarele:

  • „Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu”;
  • „Ziua Diplomației” – având ca invitați delegații străine din orașe cu care Municipiul Roman are relații de colaborare și înfrățire;
  • „Gala Excelenței Romașcane”;
  • „Gala Excelenței în educație”;
  • Conferința Națională cu tema ,,Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, Glorie și Jertfă. Tradiție și continuitate”;
  • „Seara SERGIU CELIBIDACHE”;
  • organizarea Concursului „Speranță pentru mâine la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”;
  • Festivalul de teatru „Dan Alecsandrescu”, ediția a VI-a;
  • manifestări organizate la Muzeul de Istorie, Muzeul de Științe Naturale, Muzeul de Artă din Roman, Casa Hogaș;
  • Show Sportiv „Ziua Campionilor” ;
  • competiții sportive în cadrul Cupei „Roman-Mușat” 2024;
  • Cupa „Roman 500” la șah;
  • spectacole de divertisment, de muzică ușoară și populară, organizate în perioada 17-19 mai 2024, cu talente locale, artiști locali și artiști consacrați;
  • Spectacolul aniversar „30 de ani de activitate” susținut de Ansamblul Areti;
  • servicii sceno-tehnice pentru trei zile de spectacole de divertisment, respectiv: scenă, sonorizare, lumini, personal tehnic, banner la scenă, ecrane de proiecție;
  • organizarea „Festivalului Tradițional al Meșteșugarilor” și a Parcului de distracții, în municipiul Roman, în perioada 17-19 mai 2024;
  • inaugurări și slujbe de sfințire pentru obiective din municipiul Roman;
  • alte cheltuieli de logistică, premii pentru întreceri sportive de masă și alte activități culturale, artistice, muzicale, educative, precum și materiale de promovare, afișe, invitații, bannere, flyere pentru mediatizarea manifestărilor organizate în cadrul Zilelor Municipiului Roman 2024.

De Ziua Internațională a Copilului 2024, Primăria municipiului Roman va organiza „Caravana Copilăriei”, pregătind pachete cadou cu dulciuri și surprize, pe care le va acorda tuturor preșcolarilor și copiilor din clasele pregătitoare, din fiecare unitate de învățământ romașcană. Se va organiza un spectacol de talente locale, unde vor evolua tineri interpreți din unitățile de învățământ romașcane și de la cluburile de muzică și de dans din municipiul Roman, arată referatul de aprobare a proiectului.

Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local Roman din data de 25 aprilie 2024.

Vezi articolul

Știri

A VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Dan Alecsandrescu", în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Timp de două zile, pe 17 și pe 18 mai 2024, pe scena Casei de Cultură din Roman se va desfășura cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, inclus în seria manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman. Vineri, 17 mai, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, la ora 17, urmată de premiera piesei de teatru ” Ultima șansă”, interpretată de actorii trupei gazdă.

Vezi articolul

Știri

Concursul regional și interjudețean „Excelență prin educație”, la Școala „Vasile Alecsandri” Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Sâmbătă, 11 mai 2024, peste 700 de elevi din învățământul primar și gimnazial au participat la Concursul regional și interjudețean „Excelență prin educație”, la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman. Copiii au pășit timizi în sălile de clasă, dar hotărâți să obțină cele mai bune rezultate. Alături le-au fost organizatorii, care au depus efort și dedicare pentru ca elevii să bifeze performanțe în domeniul matematicii, fiind vorba despre un concurs regional. Concursul „Excelență prin educație” a debutat în Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman acum șase ani și va continua, cu siguranță, având în vedere rezultatele bune înregistrate de elevi, an de an.

Vezi articolul

Știri

Prohibiție la lucrări în zona podului de la Luțca, până pe 15 august, deoarece aria e protejată

Adăugat

pe

Roman TV

Abia după data de 15 august am putea spera că cineva poate da asigurări clare privind un nou pod la Luțca, peste râul Siret, în locul celui prăbușit imediat după reabilitare. Însă până la concretizare, este cale lungă. Trebuie menționat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului județean Neamț din 12 februarie 2024 s-a aflat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea documentației tehnico-economice – faza DALI – aferentă obiectivului de investiții de interes județean intitulat „Reabilitare pod pe DJ 207, peste râul Siret, la Luțca, județul Neamț”. Asta, deși vechiul pod nu are cum să mai fie reabilitat, având în vedere că a eșuat în Siret. Conform proiectului de hotărâre, construcția unui pod nou este estimată la valoarea de 37.3 milioane de lei, inclusiv TVA, din care 33.8 milioane de lei reprezintă construcții-montaj. Nu a fost nicăieri precizată sursa de finanțare. De regulă, proiectele de o asemenea amploare necesită întocmirea unor studii de pre-fezabilitate, apoi de fezabilitate, proiect tehnic și multe astfel de documentații care sunt de durată. Urmează și alte proceduri greoaie, cum ar fi contractarea, scoaterea la licitație a lucrării, contestații și lista poate continua. Toate cele menționate durează luni întregi, în condițiile în care podul este prăbușit de aproape doi ani. Chiar dacă ar fi fost puse, deja, cap la cap toate aceste detalii, până pe 15 august nimeni n-ar fi mișcat un pai în zona podului de la Luțca, deoarece este perioadă de prohibiție. Lucrările care urmează a fi executate sunt în strânsă legătură cu regulile impuse de Administrația Națională a Ariilor Naturale Protejate. Astfel, în perioada 15 martie – 15 august este interzisa execuția vreunei lucrări, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Neamț. Amplasamentul podului de la Luțca face parte din Sit Natura 2000. Faza DALI, care prevede studii de fezabilitate, servicii de consultanță, analize a fost contractată de către Consiliul Județean Neamț pe 22 decembrie 2023, valoarea contractului încheiat cu SC. RUTIER CONEX SRL fiind de 255.000 de lei, fără TVA. Servicii de expertiză au fost achiziționate și pe 18 octombrie 2023, contractul încheiat cu SC. POD-PROIECT SRL, având o valoare de 20.000 de lei, fără TVA. Pe 30 aprilie 2024 au fost contractate servicii de evaluare a bucăților rămase din vechiul pod – cel mai probabil a pilonilor obiectivului – privind valoarea de inventar a acestora, contractul încheiat cu SC. Eval Consulting SRL având o valoare de 6.500 de lei, fără TVA.

Vezi articolul

Știri

Trei tentative de înșelăciune prin metoda "Accidentul", în o singură noapte, la persoane din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

În noaptea de 9 spre 10 mai 2024, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a înregistrat trei apeluri legate de încercarea unor persoane de a obține sume de bani, prin metoda „Accidentul”. Toate persoanele apelate de persoane necunoscute sunt din municipiul Roman. În cauză polițiștii vor continua cercetările, pentru identificarea persoanelor implicate. În astfel de situații, oamenii legii vă recomandă să verificaţi dacă presupusa rudă a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date privind unitatea medicală, unitatea de poliție sau de parchet unde s-ar afla aceasta şi să sunaţi pentru confirmare sau să luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune.

Vezi articolul

Știri

Precipitații puține, încălzire globală, iar sisteme de irigații… lipsă

Adăugat

pe

Roman TV

Datele meteo înregistrate la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Secuieni arată că anul agricol 2023-2024 se preconizează a fi unul călduros și secetos, temperatura medie înregistrată la stațiune, în ultimele șapte luni, depășind cu 3.4 grade Celsius temperatura medie multianuală pentru acest interval. Ultimii cinci ani agricoli au fost, din punct de vedere al temperaturilor călduroși și foarte călduroși, iar din punct de vedere al precipitațiilor secetoși și foarte secetoși, conform datelor specialiștilor Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Secuieni. În acest context, doar sisteme de irigații performante și extinse ar putea diminua aceste efecte devastatoare pentru sol și pentru agricultură. În lipsa acestora, însă, an de an stăm la mila ploii. Regiunea Moldovei este cea mai slab dezvoltată la capitolul irigații, față de celelalte regiuni ale țării. Din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost eliminate proiectele privind implementarea sistemelor de irigații, un eșec pentru atragerea de fonduri, deloc puține – în valoare de 2 miliarde de euro – care să susțină agricultura românească. Respingerea acestor proiecte a fost motivată, de la Bruxelles, prin faptul că autorităţile de la Bucureşti nu au putut furniza dovezi că acestea nu ar fi afectat mediul înconjurător.

Vezi articolul

Știri

Sute de persoane au trecut pe la spital, de Paște și în minivacanța de 1 mai

Adăugat

pe

Roman TV

Statistica Spitalului Municipal de Urgență din Roman arată că în perioada 29 aprilie – 6 mai 2024, la unitatea sanitară cu paturi s-au înregistrat 908 prezentări, din care 194 de pacienți eu rămas internați în diferite secții ale spialului, iar 24 pe Secția ATI. Șapte pacienți au ajuns la spital ca urmare a unor accidente rutiere, 13 în urma unor agresiuni fizice, 95 cu afecțiuni neurologice, șapte cu AVC, un pacient cu infarct miocardic acut, 62 cu hipertensiune arterială, nouă cu infecții respiratorii acute, 100 cu afecțiuni toraco-abdominale-pelvine chirurgicale, 59 de pacienți cu diferite plăgi, 110 în urma unor traumatisme, 18 pentru recoltarea alcoolemiei și alți 130 cu simptom abdominal dureros.
În perioada de referință, la Secția de Pediatrie a SMUR s-au înregistrat 412 de prezentări. Dintre acestea, 23 de minori au rămas internați, iar alți 17 trimiși către alte secții. 21 de copii au fost diagnosticați cu pneumonii, 56 cu amigdalite și faringite, 36 cu IACRS, 16 cu rinofaringite.
În intervalul menționat, în Secția Obstetrică-Ginecologie a SMUR au venit pe lume 16 micuți, opt pe cale naturală, iar ceilalți opt prin operație de cezariană. Două fetițe s-au născut în prima zi de Paște, una natural și cealaltă prin operație de cezariană, cântărind 3.200 grame, respectiv 4.000 grame.

Vezi articolul

Știri

Lucrările de 1 milion de euro executate la podul de la Gâdinți, finalizate. Se așteaptă recepția

Adăugat

pe

Roman TV

Administratorul podului de la Gâdinți, respectiv Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași anunță că lucrările executate la obiectiv, de protejare a pilelor acestuia, au fost finalizate. În termeni populari, pilonii podului au fost întăriți prin plasarea unor mormane de bolovani la baza acestora. Recepția nu poate fi, încă, efectuată din cauza unor degradări nou apărute la pilele podului, care ar fi fost cauzate de o recentă viitură pe Siret. Mai exact, unii bolovani au fost dislocați în timpul viiturii. În perioada imediat următoare, lucrările trebuie să fie recepționate, urmând a fi în garanție timp de doi ani. Proiectul face parte dintr-unul integrat, în care este inclusă și protejarea pilelor podului de la Timișești. Ambele contracte de lucrări și servicii au fost câștigate de asocierea S.C. LUXTRANS S.R.L. – S.C. INGINERII PROIECT S.R.L. prin lider al asocierii S.C. LUXTRANS S.R.L. În cazul podului de la Gâdinți, valoarea contractului a fost de 4.851.323 lei , inclusiv TVA, adică de aproximativ 1 milion de euro. Pentru cel de la Timișești, suma contractului a fost mai mică, de doar 722.183 de lei, inclusiv TVA, deci de aproximativ 150.000 euro. Proiectul integrat s-a concretizat cu bani din bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din secțiunea pentru calamități. Ordinul de începere a lucrărilor a fost 5 septembrie 2022, însă acestea au întârziat din cauza unor proceduri birocratice care au ținut pe loc demararea, deci implicit desfășurarea acestora.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știrio oră în urmă

A VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Dan Alecsandrescu", în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSTimp de două zile, pe 17 și pe 18 mai 2024,...

Știrio oră în urmă

Concursul regional și interjudețean „Excelență prin educație”, la Școala „Vasile Alecsandri” Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSâmbătă, 11 mai 2024, peste 700 de elevi din învățământul primar...

Știri3 zile în urmă

Prohibiție la lucrări în zona podului de la Luțca, până pe 15 august, deoarece aria e protejată

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAbia după data de 15 august am putea spera că cineva...

Știri3 zile în urmă

Trei tentative de înșelăciune prin metoda "Accidentul", în o singură noapte, la persoane din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn noaptea de 9 spre 10 mai 2024, dispeceratul Inspectoratului de...

Știri4 zile în urmă

Precipitații puține, încălzire globală, iar sisteme de irigații… lipsă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDatele meteo înregistrate la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Secuieni arată că...

Știri4 zile în urmă

Sute de persoane au trecut pe la spital, de Paște și în minivacanța de 1 mai

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSStatistica Spitalului Municipal de Urgență din Roman arată că în perioada...

Știri4 zile în urmă

Lucrările de 1 milion de euro executate la podul de la Gâdinți, finalizate. Se așteaptă recepția

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAdministratorul podului de la Gâdinți, respectiv Direcția Regională Drumuri și Poduri...

Emisiuni

Radar TV4 zile în urmă

Radar TV / Dezvoltarea orașului Roman în viziunea PNL / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitați: Laurențiu...

Radar TV4 zile în urmă

Radar TV / Strategia liberală pentru dezvoltarea județului Neamț / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitat: George...

Radar TV5 zile în urmă

Radar TV / Lucian Micu – Proiect pentru Roman 2024 – 2032 / 8 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de miercuri, 8 mai, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Panorama6 zile în urmă

📺 Panorama / 3 zile până la debutul campaniei electorale / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV6 zile în urmă

Radar TV / USR Roman, la un pas de a fi exclusă din cursa electorală / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Lumina lui Hristos luminează tuturor / 3 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 3 mai, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Secretul celei mai dezvoltate comune din Neamț / 1 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Adrian Ciobanu, primarul Comunei Cordun moderator: Daniel Muraru Cordun, un...

Populare