Știri
Alte victime ale „Nordis de Roman”? Mărturia unei familii care susține că e înșelată de agentul imobiliar
Se pare că agentul imobiliar D.I. cu agenție imobilară în Roman, în vârstă de 44 de ani își făcuse un obicei din a le solicita clienților agenției sale sume de bani enorme în avans pentru imobile pe care aceștia intenționau să le cumpere, ca mai apoi să nu mai livreze aceste avansuri către potențialul vânzător, blocând tranzacția, deci cumpărătorii rămânând și fără bani și fără acte pe case, doar cu promisiunea că vor intra în posesia bunurilor în curând. Pe 13 martie, organele de cercetare penală au pus în executare mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere pe numele său, în cadrul unui dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Bărbatul a încheiat promisiuni bilaterale de vânzare/cumpărare, documente care conțineau date nereale cu privire la proprietarii acelor apartamente, cauzând un prejudiciu de 100.000 euro. Apar noi posibile victime ale acestuia, altele decât cele implicate în anchetă conform datelor noastre, oameni care declară că și ei au o sumă de bani considerabilă dată agentului imobiliar. Este vorba despre o familie din Roman, care sustine ca în ianuarie 2024 i-a înmânat acestuia peste 30.000 de euro cu titlu de avans pentru un apartament din Roman, bani din care și-ar mai fi recuperat doar 4.000 de euro. Oamenii nu au intrat în posesia actelor pe apartament niciodată, rămânând doar cu un ante-contract. Au primit doar promisiuni că vor deveni proprietari în acte ai imobilului, lucru care nu s-a mai întâmplat. Li s-ar fi oferit chiar varianta de a folosi apartamentul după bunul plac, pe premisa că un act nu schimbă nimic. Aceștia și-au recuperat, între timp, partea dată proprietarului.
Povestea nu se încheie aici. Pe premisa că „nu un act te face proprietar”, agentul imobiliar le-ar fi propus oamenilor să accepte alte tranșe din banii datorați din închirierea apartamentului în cauză, virându-le acestora sume de bani în cont, timp de câteva luni de zile. În final, sătui de promisiunile bărbatului, oamenii au decis să îl înregistreze în sediul agenției imobiliare pe care o deține, în timp ce acesta spune că a luat de la ei acea sumă de bani și că trebuie să aibă răbdare, deoarece unele probleme personale îl împiedică să le restituie suma respectivă.
Agenții imobiliari de bună credință din Roman se dezic de practicile colegului lor de breaslă, totodată declarând, pentru Roman TV, că astfel de avansuri – de ordinul zecilor de mii de euro – nu sunt practicabile. Cumpărătorii ar trebui să fie mai atenți la detaliile tranzacției, atunci când apelează la o agenție imobiliară și să se gândească de două ori în mâna cui pun agoniseala de o viață.
Familia care ne-a mărturisit că este victima agentului imobiliar nu este în țară și a aflat din presă despre faptul că un agent imobiliar din Roman a fost reținut pentru fapte similare celei pe care ei o experimentează de luni de zile. Urmează ca oamenii să se prezinte la organele abilitate, pentru a depune plângere împotriva agentului imobiliar. Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă. De cele mai multe ori, practici precum aceasta sunt știute în comunitățile mici, cum este municipiul Roman. Întrebarea este: de ce oamenii tac în loc să prevină potențialele victime asupra unor aspecte care le pot da viețile peste cap? De ce avertizorii, chiar și cei care pot anunța organele competente, s-au risipit într-o bulă a nepăsării și a individualismului? Întrebări care rămân, deocamdată, fără răspuns.
Știri
Peste 400 de pacienți, în doar patru zile, la Spitalul din Roman

La CPU al Spitalului Municipal de Urgență din Roman, în perioada 18-21 aprilie s-au prezentat 421 de pacienți, din care internați au fost 93. Șapte dintre pacienții ajunși la urgențe au fost internați la Secția ATI. Opt acienți au ajuns la spital în urma unor agresiuni fizice. Numărul afecțiunilor neurologice a fost de 48. Șapte au prezentat AVC și 32 au ajuns la spital cu hipertensiune arterială. Alți 17 pacienți au fost diagnosticați cu diferite plăgi și 46 cu diverse traumatisme. Ridicat a fost și numărul pacienților diagnosticați cu afecțiuni toraco-abdominalo-pelvine – în număr de 69, în timp ce 80 pacienți au primit diagnostic de sindrom dureros abdominal. Polițiștii au adus la CPU 18 șoferi pentru recoltarea alcoolemiei, fiind suspectați că au condus sub influența băuturilor alcoolice. În perioada menționată au fost efectuate trei teste rapide pentru depistarea gripei, toate fiind negative.
La Secția de Pediatrie s-au prezentat 194 de copii, din care 17 au fost internați, cinci micuți fiind trimiși către alte secții. Din cele trei teste rapide pentru depistarea gripei toate au fost negative. Cele mai întâlnite afecțiuni au fost faringo-amigdalite și laringite (21) și rinofaringitele (20). Alți trei copii au fost diagnosticați cu adenopatii. Doi pacienți au primit diagnosticul de viroză respiratorie și cinci de boală diareică acută. Unsprezece minori au fost tratați pentru dispesie și 28 pentru IACRS, 13 cu pneumonie, nouă cu sindrom dureros abdominal.
La Secția O-G au venit pe lume șase copii pe cale naturală și doi prin cezariană, respectiv cinci fetițe și trei băieți.
Știri
Primul termen de judecată în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamț, având 81 de părți civile, amânat

Miercuri, 23 aprilie, de la ora 11:00, la Judecătoria Piatra Neamt s-a desfășurat primul termen de judecată – de cameră preliminară – în cazul incendiului de la secția ATI a Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Dosarul penal cu o vechime de 5 ani a ajuns în instanță unde o serie largă de responsabili sunt chemați la apel să răspundă. 81 de persoane și entități se constituie parte civilă în acest proces și restul, de șase, sunt inculpați sau parte responsabilă civilmente, în cazul asiguratorilor sau a unității sanitare cu paturi.
Opt pacienți din salonul 240 au decedat ca urmare a incendiului izbucnit în noiembrie 2020 și alți doi din salonul 242 au avut aceeași soartă, prin insuficiență respiratorie, ca urmare a întreruperii alimentării cu oxigen. O asistentă care era de serviciu ar fi lăsat o candelă aprinsă la capul unui muribund, deși bolnavilor li se administra oxigenoterapie. Urmare a nerespectării normelor de securitate și sănătate în muncă, sursa de foc deschis a aprins îmbrăcămintea unei alte asistente care era de serviciu în acea seară, de acolo focul propagându-se în întreg salonul, cauzând vătămarea corporală a celei din urmă și distrugeri. Cele două asistente au fost trimise în judecată, cât și Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Aprinderea sau lăsarea nesupravegheată a unei candele într-o secție ATI în plină pandemie a condus la explozia și la moartea acelor persoane.
Avocatul Adrian Cuculis transmite că termenul a fost amânat având în vedere imposibilitatea de prezentare a unuia dintre apărătorii inculpaților. Următorul termen este pe 13 mai 2025. De menționat este faptul că după o anchetă de cinci ani de zile s-a constatat că singurii vinovați sunt două asistente și spitalul din Piatra Neamț. Au fost cerute despăgubiri de milioane de euro, potrivit avocatului.
Știri
Pericolul din spatele unui sistem surmenat: cadre medicale care mor

Suprasolicitarea și stresul din spitale pot conduce, așa cum am văzut zilele trecute, la adevărate tragedii în rândul cadrelor medicale – menite să salveze pacienți de la moarte, nu să moară subit – lăsând un colectiv, dar mai ales familia, fără prea multe explicații. Doi medici rezidenți de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași au murit la distanță de două săptămâni unul față de celălalt. Aveau 28, respectiv 31 de ani. Medicii legiști vobesc, cel puțin în cazul unuia dintre ei, despre leziuni pulmonare. Ulterior, la ieșirea din tură a decedat și un brancardier, de la aceeași unitate sanitară. Pe lângă potențialele afecțiuni preexistente, apare și ideea suprasolicitării sau a burnout-ului, termen împrumutat de peste hotare. Oricum i-am spune, fenomenul este unul care persistă în multe domenii de activitate. În cazul medicilor, acesta poate surveni pe fondul unor gărzi efectuate haotic, pe parcursul unor zeci de ore care pot afecta ireversibil angajatul. Nu doar fizic, ci și emoțional. Specialiștii spun că aceste aspecte pot fi combătute prin măsuri la nivel de managament, unele care să prevină astfel de situații periculoase pentru angajați.
Și la Spitalul Municipal de Urgență din Roman poate apărea suprasolicitarea în rândul cadrelor medicale, mai ales în zilele în care prezentările la Urgențe sunt numeroase.
Internauții au lăsat, zilele acestea, zeci de comentarii de revoltă privind epuizarea cadrelor medicale din spitale, îndeosebi a rezidenților care uneori fac și munca altor colegi, ajungând să presteze multe ore de muncă peste orarul gărzilor efectuate deja.
Știri
Gândaci în locuințele romașcanilor, o problemă care persistă, în ciuda operațiunilor DDD

O postare de acum câteva zile, pe un grup al romașcanilor, arată că gândacii au revenit în forță – și în acest an – în locuințe. Oamenii spun că sunt plini de gândaci șși cer soluții pentru stârpirea lor. Pe de o parte, problema gândacilor trebuie să fie rezolvată în fiecare asociație în parte cu resurse proprii, pe de alta de către primărie, în căminele exterioare. Reprezentanții administrației locale transmit faptul că există în plan desfășurarea unor operațiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în punctele sensibile de pe domeniul public – îndeosebi în căminele exterioare – urmând a fi pus în aplicare în perioada următoare. Unele comentarii insinuează chiar că substanțele folosite ar putea fi mult prea diluate și astfel nu reușesc să elimine dăunătorii. Totodată, aceste operațiuni trebuie efectuate în maxime condiții de siguranță pentru cetățeni și pentru animalele de companie.
Pe 2 aprilie 2025, municipalitatea a încheiat cu firma Rentokill SRL, contracte în valoare totală de 126.000 de lei, inclusiv TVA, pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe domeniul public.
Știri
DSP Neamț emite o serie de măsuri, în contextul sărbătorilor pascale

Direcția de Sănătate Publică Neamț anunță un set de măsuri esențiale care vizează asigurarea continuității asistenței medicale, desfășurarea controalelor igienico-sanitare, monitorizarea situației epidemiologice și informarea populației cu privire la reguli de igienă și siguranță alimentară. Pe durata Sărbătorilor Pascale, toate unitățile sanitare publice cu paturi din județul Neamț asigură continuitatea asistenței medicale și a asistenței de urgență, atât prin liniile de gardă, cât și prin compartimentele de primiri urgențe. Asistența medicală primară este asigurată prin centrele de permanență din județ, care funcționează în regim de gardă.
Se recomandă achiziționarea produselor alimentare exclusiv din unități autorizate, igiena mâinilor și a căilor respiratorii la întoarcerea de la adunări publice, consumul moderat de băuturi alcoolice, respectarea regulilor de circulație și prudență sporită în trafic, evitarea exceselor alimentare, pentru prevenirea problemelor digestive, evitarea deplasărilor în caz de simptome de boală.
Știri
Polițistul Cănărău a primit promisiuni în ședința Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat

Patru ore a durat ședința Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului României, la care a participat și agentul șef principal Ioan Cănărău, proaspăt destituit din poliție. Acesta susține că în cadrul acestei întruniri au fost emise și promisiuni de rezolvare a unor sesizări venite din partea polițiștilor, unele care vizează proceduri și chiar vicii ale sistemului. Din partea Poliției Române și a MAI au participat directorul Centrului de Psihosociologie, Zane Doru, secretarul de stat Nicu Silviu Macovei, directorul Direcției Control Intern Ionică Vicențiu Iulian și un psiholog de la DGPB, Horia Băjenaru.
Știri
Fum la locomotiva unui tren cu 300 de călători, în Gara Roman

Miercuri, 16 aprilie, în jurul orei 11:30, prin apel la 112 a fost anunțat faptul că iese fum de la locomotiva electrică a unui tren care se afla în Gara CFR Roman. Locomotiva era urmată de patru vagoane în care se aflau aproximativ 300 de persoane. Trenul circula pe ruta București – Suceava. Nu a fost necesară evacuarea călătorilor. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman. Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că a fost un început de incendiu la tabloul electric al locomotivei care a fost stins cu ajutorul unui stingător de către personalul CFR. Locomotiva a fost înlocuită, trenul continuându-și deplasarea spre Suceava.
-
Știriacum 7 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 9 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 4 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 ani
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 3 ani
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 4 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 4 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 4 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția