Urmărește-ne și pe:

Știri

Zeci de pești morți pe râul Bicaz. Autoritățile spun că apa nu este poluată

Adăugat

pe

Pe 26 septembrie 2024, pompierii au fost înștiințați despre prezența unor pești morți în râul Bicaz, pe raza comunei Bicaz Chei. Forțele de intervenție din cadrul SVSU Bicaz Chei și Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț, alături de alte instituții competente, s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația și a acționa în consecință. Ulterior, laboratorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț a efectuat analize amănunțite ale probelor de apă recoltate din trei secțiuni ale râului, eliminând astfel riscul unei poluări ecologice. Totuși, pentru a asigura siguranța cetățenilor, a fost transmis un mesaj RO-Alert locuitorilor din comunele Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și Tașca, prin care au fost informați despre posibilitatea unei poluări și măsurile preventive necesare.

În ciuda observațiilor inițiale privind prezența peștilor morți, analiza apei nu indică nici o contaminare care să justifice o alertă de dezastru ecologic, potrivit Prefecturii Județului Neamț. Direcția Sanitară Veterinară Neamț a prelevat peștii afectați, aceștia urmând să fie analizați la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București pentru a se identifica cauza exactă a mortalității piscicole. Prefectura Neamț îndeamnă cetățenii să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile autorităților până la finalizarea investigațiilor.

Vezi articolul

Știri

Genesis Biopartner a inaugurat stația de producere a energiei regenerabile în cogenerare la Cordun

Adăugat

pe

Roman TV

Vineri, 27 septembrie 2024, la Cordun a fost inaugurată stația grupului de firme Genesis Biopartner de producere a energiei regenerabile pe bază de biogaz. Genesis Biopartner, holding românesc ce are ca acționar majoritar compania Baupartner SRL, este unul dintre liderii de piață în dezvoltarea și exploatarea instalațiilor de tratare și valorificare a deșeurilor organice. Noutatea proiectului constă în furnizarea către un partener a energiei termice produse de centrala de cogenerare, producerea de energie electrică în bandă, furnizarea predictibilă, precum și posibilitatea de stocare a energiei/biogazului. La inaugurarea stației de la Cordun au fost prezenți reprezentanți ai adminsitrației locale, ai investitorilor, oficialități și oameni de afaceri.

Genesis Biopartner este o companie membră Baupartner Group. Fondată inițial în 2006 de către Michael Dietrich ca firmă de construcții, Baupartner a evoluat într-un holding puternic, format din mai multe companii specializate în domeniul construcțiilor, energiei regenerabile și dezvoltării imobiliare, atât în România, cât și pe plan internațional. Baupartner Group are o reputație solidă în industrie, fiind recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite și angajamentul față de inovație și sustenabilitate.

Vezi articolul

Știri

Telefoanele mobile, interzise elevilor la școală. Ce anunță reprezentanții ISJ Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Utilizarea telefoanelor mobile în școli este prevăzută în Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, în regulamentul-cadru de organizare a unităților de învățământ preuniversitar și în Statutul Elevului. Astfel, utilizarea unui telefon mobil mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ. Excepțiile privind utilizarea telefonului mobil de către elevi la școală vor fi prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară al fiecărei cșoli în parte.

Prin intermediul regulamentului de ordine interioară al fiecărei unități de învățământ vor fi precizate spațiile autorizate pentru utilizarea telefoanelor mobile, locul depozitării telefonelor în timpul programului școlar, procedura de restituire a telefoanelor preluate de personalul didactic ca urmare a nerespectării prevederilor de către beneficiarii primari ai educației, sancțiunile în urma nerespectării prevederilor menționate. Aceste sancțiuni pornesc de la observație individuală, mustrare scrisă, retragerea temporară sau pe durata întregului an școlar a burselor de care beneficiază elevul, mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeași unitate de învățământ ori suspendarea elevului pe o perioadă de timp și până la preaviz de exmatriculare, exmatriculare cu drept de înscriere în anul școlar următor, în aceeași unitate; exmatricularea cu drept de reînscriere în anul școlar următor la altă unitate de învățământ; exmatricularea fără drept de reînscriere, pentru elevii din învățământul postliceal.

Vezi articolul

Știri

Însoțit de Dana Păiuș și Bogdan Curcudel, Leonard Achiriloaei va participa la Târgul Expozițional din Montluçon, Franța

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 4 -7 octombrie 2024, Municipiul Roman va participa cu o delegație formată din trei persoane, la Târgul Expozițional Montluçon care va avea loc în orașul Montluçon, Departamentul Allier, Regiunea Auvergne Rhône-Alpes, din Republica Franceză. Cu acest prilej, delegația municipiului Roman va participa alături de toate orașele înfrățite cu orașul Montluçon, la un eveniment de tradiție în regiune: Târgul Expozițional Montluçon. Organizatorii Târgului expozițional vor suporta cheltuielile cu delegația Municipiului Roman în ceea ce privește cazarea, masa și transportul de la aeroport la hotel și retur. Municipiul Roman va suporta cheltuielile cu transportul și diurna delegației oficiale din municipiul Roman la Montluçon și retur, în condițiile legii. În acest sens, pe 6 septembrie 2024, municipalitatea a contractat un pachet de servicii transport aerian, în valoare de 5.212 lei, inclusiv TVA, urmînd ca în delegație să plece primarul Leonard Achiriloaei, însoțit de consilierul local PNL, Dana Păiuș și directorul Direcției de Servicii Edilitare, Bogdan Curcudel.
În referatul de aprobare a proiectului HCL privind mandatarea reprezentării Municipiului Roman la Târgul Expozițional Montluçon se arată faptul că această vizită va reprezenta o oportunitate de a vorbi despre viitor și de a discuta despre proiectele majore ale orașului, precum includerea Castelului ducilor de Bourbon, o adevărată emblemă a orașului, în oferta lor turistică. De asemenea, va fi prezentată și una din capacitățile industriale ale orașului – fabrica de conversie a litiului. În anul 2023, peste 70.000 de vizitatori au venit să cumpere, să învețe și să descopere expoziția evenimentului. Anul acesta, expoziția temporară „Paroles et Musiques” reconstituie 50 de ani de cântece franceze.

Vezi articolul

Știri

10 milioane de lei gaură bugetului de stat, în 2023, din cauza fugarilor. Arsene și-ar putea plăti extrădarea

Adăugat

pe

Roman TV

Guvernul României a adoptat o Hotărâre pentru stabilirea categoriilor de cheltuieli ocazionate de aducerea în țară a persoanelor solicitate, extrădate sau extrădabile, care s-a sustras de la executarea pedepsei . Este și cazul lui Ionel Arsene, fost președinte al Consiliului Județean Neamț, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Fostul baron de Neamț este fugit în Italia din martie 2023, înainte ca instanța să se pronunțe în cazul său. Extrădarea sa a eșuat în mai multe rânduri, iar în prezent acesta a solicitat, în calitate de revizuent, revizuirea sentinței penale care îl condamnă la închisoare. Dacă va fi extrădat, conform legislației în vigoare, acesta ar trebui să suporte cheltuielile legate de aducerea sa în țară.

Categoriile de cheltuieli suportate de instanțele române și de Ministerul Justiției care ar urma să fie suportate de către fugar sunt unele precum cheltuielile de traducere; cheltuieli ocazionate de expedierea oricăror documente sau informații necesare derulării procedurii; alte cheltuieli în legătură directă cu procedura judiciară și administrativă în scopul predării persoanei solicitate, extrădate sau extrădabile, a căror efectuare intră, conform legii, în sarcina instanțelor sau, după caz, a Ministerului Justiției. Categoriile de cheltuieli suportate de Ministerul Afacerilor Interne sunt unele precum indemnizația de deplasare, compusă din diurnă și indemnizația de cazare; costul transportului pentru persoana solicitată sau extrădată/extrădabilă, precum și costul privind bagajul de cală suplimentar, dacă este cazul; cheltuielile medicale pentru persoana solicitată sau extrădată/extrădabilă; cheltuieli ocazionate de aducerea la îndeplinire a unor formalități specifice conform legislației sau practicii statului din care este adusă persoana urmărită sau statului/statelor tranzitate; toate cheltuielile efectuate cu ocazia unor misiuni anterioare, în cazul în care persoana solicitată sau extrădată/extrădabilă nu a putut fi adusă în țară, din motive neimputabile autorităților române.

Vezi articolul

Știri

Perechea Ray’s Dance Alex Sabin și Alessandra Dediu va reprezenta România la Campionatul Mondial de 10 Dansuri din Slovacia

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 28-29 septembrie 2024, la Kosice, în Slovacia, se va desfășura Campionatul Mondial de 10 Dansuri Juniori II. Alexandru Sabin și Alessandra Dediu de la Asociația Club Sportiv „Ray’s Dance” din Piatra Neamț formează singura pereche de dansatori sportivi care va reprezenta România în lupta cu cei mai buni sportivi ai lumii, la această categorie. Prezența tinerei perechi din județul Neamț la acest campionat vine ca o încununare a ultimelor rezultate notabile de la ultimele competiții. La Campionatul Mondial de Dansuri Latino Juniori II, desfășurat în Wuxi, China, cei doi dansatori s-au clasat pe poziția a V-a în clasamentul mondial, urmată de una dintre cele mai prestigioase competiții din lume, German Open Championship – din Stuttgart, Germania – unde au urcat pe treapta a II-a a podiumului la secțiunea 10 Dansuri, categoria Juniori II și au ocupat poziția a V-a în finalele secțiunilor de dansuri Standard și dansuri Latino. A urmat, apoi, participarea la Campionatul Mondial de Dansuri Standard Juniori II din Timișoara, unde Alexandru Sabin și Alessandra Dediu au făcut o figură frumoasă. Din 56 de perechi participante, reprezentând 32 de țări, de pe trei continente, aceștia s-au calificat în finala competiției și au câștigat locului 6, reușind și de această dată să facă cinste țării dar și județului Neamț și municipiului Piatra Neamț, pe care le reprezintă.
Cea mai grea și cea mai complexă secțiune a dansului sportiv, 10 Dansuri, reprezintă încununarea talentului, complexității, rezistenței și carismei, toate acestea fiind transpuse în zece stiluri diferite de dans: vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step, samba, rumba, cha cha, passo doble și Jive.

Vezi articolul

Știri

3 săptămâni de când Punctul de donare a sângelui din Policlinică este închis. Nici o previziune privind data redeschiderii

Adăugat

pe

Roman TV

De aproape trei săptămâni, activitatea Punctului de donare a sângelui situat în Policlinica Roman, este sistată. Această măsură a fost luată după ce în dimineața zilei de vineri, 6 septembrie 2024, cabinetele de la etajul superior al clădirii, inclusiv spațiile unde oamenii donează sânge, au fost impracticabile. Ploaia și-a găsit cale prin locul în care sunt amplasate corpurile de iluminat, după ce anterior clădirea fusese decopertată. Reamintim că obiectivul se află în proces de renovare energetică. Timp de două luni, cât a fost vară, lucrătorii firmei constructoare au efectuat alt tip de lucrări la imobil, optând pentru decopertarea sa în luna septembrie. O altă firmă, subcontractată, s-ar ocupa de refacerea acoperișului decât cea care a câștigat proiectul finanțat cu 1.8 milioane de lei, din bugetul local. Când s-au trezit cu apa curgând din tavane, medicii care au cabinete la etajul al doilea, respectiv cei de la Psihiatrie, Pneumologie, TBC, dar și lucrătorii Punctului de donare a sângelui, au fost nevoiți să să doteze cu lighene, în care a picurat apă multe zile la rând. În momentul decopertării, acoperișul a fost învelit cu o folie specială, însă apa și-a făcut loc și a produs aceste infiltrații. În timp ce în cabinetele medicale, medicii au oferit consultații pacienților printre lighene cu apă și tavane căzute, la Punctul de donare activitatea a fost suspendată, deoarece reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Neamțvor asigurări că instalația electrică nu a fost afectată și că dotările cabinetului procurate din resurse proprii nu vor fi avariate. Însă, cel mai important, se cere asigurări privind siguranța prestării serviciilor medicale, deoarece procesul de recoltare a sângelui nu se poate desfășura printre lighene și tavane mucegăite. În urmă cu o săptămână, primarul Leonard Achiriloaei preciza că situația se vrea remediată, însă termenul în care activitatea ar putea fi reluată nu a fost precizat.

În medie, la Roman donau sânge 15 persoane pe zi. Acum, din zona noastră puțini donatori se prezintă la Piatra Neamț, chiar dacă li se decontează transportul.

Vezi articolul

Știri

Program colectare deșeuri voluminoase / Campania de toamnă 2024 / SC ROSSAL SRL

Adăugat

pe

PROGRAM COLECTARE DEȘEURI VOLUMINOASE

ZONA 2 ROMAN-ADI ECONEAMȚ

CAMPANIA DE TOAMNĂ 2024

SC ROSSAL SRL vă face cunoscută compania de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele, tâmplărie, etc.) din Zona 2 ROMAN-ADI ECONEAMȚ, care se va desfășura astfel:

  • 14.10.2024 – Comunele Horia, Ion Creangă, Icușești, Valea Ursului
  • 15.10.2024 – Comunele Gherăești, Botești, Secuieni, Moldoveni, Bahna
  • 16.10.2024 – Comunele Săbăoani, Dulcești, Văleni, Trifești, Gâdinți
  • 17.10.2024 – Comunele Cordun, Sagna, Doljești, Bîra, Boghicea, Stănița
  • 18.10.2024 – Comunele Tămășeni, Poienari, Bozieni, Oniceni
  • 19.10.2024 – Municipiul Roman

Intervalul orar de colectare este : 08:00-14:00
Tariful colectării este același cu tariful de colectare al deșeurilor municipale aprobat la nivelul fiecărui U.A.T.

Pentru o mai bună desfășurarea a acestei campanii, persoanele interesate vor comunica din timp adresa de colectare și numărul de telefon de contact la dispeceratul societății noastre, telefon 0729019561.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care

Știri

Știri8 ore în urmă

Genesis Biopartner a inaugurat stația de producere a energiei regenerabile în cogenerare la Cordun

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVineri, 27 septembrie 2024, la Cordun a fost inaugurată stația grupului...

Știri8 ore în urmă

Telefoanele mobile, interzise elevilor la școală. Ce anunță reprezentanții ISJ Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUtilizarea telefoanelor mobile în școli este prevăzută în Legea învățământului preuniversitar...

Știri8 ore în urmă

Zeci de pești morți pe râul Bicaz. Autoritățile spun că apa nu este poluată

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 26 septembrie 2024, pompierii au fost înștiințați despre prezența unor...

Știri2 zile în urmă

Însoțit de Dana Păiuș și Bogdan Curcudel, Leonard Achiriloaei va participa la Târgul Expozițional din Montluçon, Franța

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn perioada 4 -7 octombrie 2024, Municipiul Roman va participa cu...

Știri2 zile în urmă

10 milioane de lei gaură bugetului de stat, în 2023, din cauza fugarilor. Arsene și-ar putea plăti extrădarea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSGuvernul României a adoptat o Hotărâre pentru stabilirea categoriilor de cheltuieli...

Știri2 zile în urmă

Perechea Ray’s Dance Alex Sabin și Alessandra Dediu va reprezenta România la Campionatul Mondial de 10 Dansuri din Slovacia

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn perioada 28-29 septembrie 2024, la Kosice, în Slovacia, se va...

Știri2 zile în urmă

3 săptămâni de când Punctul de donare a sângelui din Policlinică este închis. Nici o previziune privind data redeschiderii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDe aproape trei săptămâni, activitatea Punctului de donare a sângelui situat...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV2 zile în urmă

Radar TV / Ținta liberalilor nemțeni la alegerile parlamentare / 26 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 26 septembrie, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat:...

Panorama4 zile în urmă

📺 Panorama / Probleme la Policlinica Roman / 24 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 24 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Primăria Roman vrea să împrumute 15 milioane de euro / 19 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 19 septembrie, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat:...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Lacăt pus pe porțile unei fabrici de textile din Roman / 17 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 17 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Ce au găsit angajații Apavital la Roman, după preluarea rețelei de apă și canalizare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii 📺...

Panorama3 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Râul Moldova, distrus de balastiere / 10 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 10 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie3 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Familia în atmosfera începerii anului școlar / 6 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 6 septembrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

RECLAMĂ

Populare