Urmărește-ne și pe:

Reportaje

🎙️ Interviu cu ANDIA, un artist complet

Adăugat

pe

Reportaje

Miruna Arghiropol, adolescenta miracol, a lansat cartea "O nouă șansă la viață"

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 16 octombrie 2024, la ora 13, Aula „Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național „Roman-Vodă” a găzduit lansarea cărții intitulate „O nouă șansă la viață”, semnată de eleva romanvodistă Miruna Maria Arghiropol, în vârstă de 16 ani. În anul 2022, tânăra a suferit un AVC, recuperarea sa fiind anevoioasă. Printr-o minune, Miruna a supraviețuit acestui episod, dorindu-și să devină cât mai independentă, să ducă o viață normală. Experiențele din jurul acestui moment nefericit stau la baza cărții lansate miercuri. Evenimentul a fost prezentat de Cornelia Jora, custodele Casei „Calistrat Hogaș”.

Vezi articolul

Reportaje

Lansarea candidaților Forța Dreptei Neamț la alegerile parlamentare / 15 octombrie 2024

Adăugat

pe

Roman TV

Partidul Forța Dreptei, filiala județeană Neamț, și-a depus astăzi dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie 2024. Candidații sunt susținuți de Alianța Forțelor de Dreapta liberal-conservatoare, formată din Forța Dreptei, Partidul Mișcarea Populară, Alternativa Dreaptă și Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache.

Lista la Camera Deputaților este deschisă de Ionel Dancă. Născut în Neamț, în comuna Doljești, Ionel Dancă este membru fondator al partidului Forța Dreptei și deputat al aceleiași formațiuni. A fost Consilier de stat al Prim-Ministrului României (2016), Șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban (2020) și purtător de cuvânt al Guvernului.

La Senat, lista este deschisă de Andrei Carabelea, primarul în funcție al Municipiului Piatra-Neamț. Este edilul care a realizat cele mai ample investiții în domenii cheie precum infrastructura rutieră și de utilități, educație, protecția mediului, dar și economic, reușind să stabilizeze bugetul local și să valorifice la maximum oportunitățile disponibile de finanțare pentru dezvoltarea orașului.

Forța Dreptei vine în fața nemțenilor cu oameni care au rezultate în domeniile lor de activitate și, mai ales, cu persoane care au demonstrat de-a lungul vieții că sunt interesate de bunul mers al comunității din care fac parte. La aceste alegeri, cruciale pentru viitorul României, Forța Dreptei reprezintă o alternativă de dreapta autentică, bazată pe competență, integritate și viziune, într-un context politic dominat de vechile structuri, în care PSD face tot ce îi stă în putință să acapareze fiecare urmă de putere din stat.

„M-am întors acasă pentru a face schimbarea pe care eu mi-am dorit-o întotdeauna în județul Neamț, pentru copiii mei, pentru familia mea, pentru toți oamenii cinstiți din Neamț, care s-au săturat ca acest județ, de ani de zile, să fie tratat ca și cum ar fi luat pe persoană fizică. Am venit cu o echipă de oameni muncitori, pregătiți, care știu ce înseamnă o politică în slujba cetățeanului, să spargem găștile PSD și PNL care țin județul Neamț din potențialul lui de dezvoltare.

Am coordonat programele de dezvoltare pentru Moldova – autostrada Moldovei, Planul Național de Redresare și Reziliență – am inclus finanțarea autostrăzii în acest plan, precum și capetele autostrăzii A8. Suntem oameni pregătiți, care știu ce înseamnă administrație, am demonstrat în funcțiile pe care le-am deținut și nimeni nu poate să găsească o scamă în CV-ul nostru. Avem o listă de candidați de toate vârstele, mai ales tineri, oameni care își doresc o altfel de politică, oameni din toate zonele. Împreună cu toți acești oameni vrem să oferim județului Neamț posibilitatea de a avea o reprezentare politică de dreapta, într-o viitoare guvernare de dreapta, după alegeri. Împreună cu Ludovic Orban, candidatul Alianței Forțelor de Dreapta la alegerile prezidențiale, putem să îndeplinim așteptările românilor. Dacă există vreun politician român cinstit în viața sa politică, care a bătut PSD-ul ori de câte ori s-a confruntat cu el, acela este Ludovic Orban – și o va face și de această dată, cu votul și cu munca noastră.” a declarat Ionel Dancă.

„Se întâmplă ca azi să fie ziua copilului meu. Și îi ofer astăzi fetiței mele și generației ei, angajamentul pentru un viitor mai bun. Candidez pentru că îmi doresc un impact pozitiv în comunitate și unul pe termen lung. Asta am urmărit prin toată activitatea mea. Și se confirmă asta prin sutele de proiecte pe care le-am coordonat ca voluntar, dar și prin rezultatele mandatului de primar. Mandatul cu cele mai consistente investiții în infrastructura educațională, în infrastructura de utilități și în infrastructura rutieră și pietonală.

Ca primar, am înțeles cât de important este să ai un sprijin real în parlamentul României. Voi fi partenerul tuturor primarilor nemțeni puși pe treabă să schimbe în bine viața în comunitățile lor. Voi fi alături de ei și voi deschide ușile care trebuie pentru a le facilita proiectele de dezvoltare. Voi milita pentru simplificare și eficientizare în tot ce ține de legislativ în domeniul implementării proiectelor cu finanțare europeană. Voi milita pentru reducerea poverii fiscale asupra mediului de afaceri, sugrumat sistematic de taxele introduse pe PSD și PNL. Pentru a reuși, avem nevoie de nemțeni să fie alături de noi și și să arătăm împreună că buturuga mică răstoarnă carul mare al PSD și PNL! ” a declarat Andrei Carabelea.

 

Candidații Forța Dreptei Neamț:

Camera Deputaților

Ionel Dancă – deputat

Cristian Ungurianu – administrator

Vasile-Adrian Ciudin – antreprenor

Costel Radu – constructor

Alin-Florentin Spanache – inginer constructor

Ana-Ionela Albu – inginer industria alimentară

Mihai-Vlăduț Amăndiței – inginer constructor

Rodica Rusu – antreprenor

Ovidiu-Mădălin Murgu – antreprenor

Alexandra Calfa – studenta medicina

Lucian Bejan – tehnician structuri

 

Senat

Andrei Carabelea – primarul municipiului Piatra-Neamț

Cristina Moroșanu – consilier juridic, antreprenor

Lăcrămioara Apostoae – profesor

Adrian-Gheorghiță Crețu – antreprenor

Gheorghe Cătălin Vizitiu – inginer chimist

Vezi articolul

Reportaje

Elena Lasconi, vizită în județul Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Conferință de presă, 13 octombrie 2024

 

Elena Lasconi, președinta USR și candidata USR la alegerile prezidențiale din acest an, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Piatra-Neamț, că românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar începând cu 1 ianuarie 2025, odată ce USR va intra la guvernare.

 

În acest moment, muncești și tot sărac ești. Jumătate de an muncești pentru stat și doar jumătate de an pentru tine. După 1 ianuriae 2025, cănd vom fi la guvernare, vom scădea taxele pe muncă. Toți angajații vor rămâne și, atenție!, nu li se vor da – cum auziți de 35 de ani la PSD  și PNL, de parcă aduc ei bani acasă. Așadar, românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar din salariul lor. Salariul minim brut pe economie este acum 3700 lei; pentru 1200 lei vom avea taxe zero și toți angajații vor rămâne cu 500 lei în plus la salariu. Pentru tinerii sub 29 de ani – fiindcă nu știu cum a fost la alții, dar eu am avut cea mai mare nevoie de bani atunci când am fost tânără, la început de drum, pentru acești tineri, primii 2400 de lei nu vor fi impozitați, iar angajații sub 29 de ani vor rămâne cu 1000 lei în plus la salariu”, a declarat Elena Lasconi.

 

Candidata USR la Președinția României a precizat că de scăderea taxelor pe salariu vor beneficia și asistenții persoanelor cu handicap. Totodată, Elena Lasconi a menționat facilități fiscale și pentru părinții copiilor sub 18 ani, ca o măsură urgentă și absolut necesară pentru combaterea scăderii natalității, situație cu care România se confruntă de ani de zile.

 

Mamele care aduc pe lume un copil vor rămâne cu 1.500 de lei; pentru al doilea copil – cu încă 500 de lei, adică 2.000 de lei; pentru al treilea copil – încă 500 lei; de la al patrulea copil, nu se mai taxează deloc, indiferent cât ar avea salariul. În cazul în care copilul este crescut doar de tată, această facilitate va fi aplicată taților”, a mai spus Elena Lasconi.

 

Elena Lasconi a vizitat județul Neamț la acest sfârșit de săptămână. Sâmbătă seara, aceasta a vizitat un atelier din Târgu Neamț, care produce mobilier bisericesc, iar duminică, președinta USR a vizitat municipiile Piatra-Neamț și Roman.

Vezi articolul

Reportaje

Conferință de presă / Lansarea candidaților PNL Neamț la alegerile parlamentare / 11 octombrie 2024

Adăugat

pe

Roman TV

Peste 45.000 de semnături au fost depuse la Biroul Electoral Județean, împreună cu lista de candidați ai PNL Neamț la alegerile parlamentare, din 1 decembrie 2024. Sunt cele mai multe semnături de susținere din ultimii ani, aspect care confirmă trendul ascendent al liberalilor nemțeni, trend care se menține și după alegerile locale din iunie 2024, atunci când PNL Neamț și-a adjudecat 41 de primării din județ.
”Toți candidații propuși pentru a reprezenta Neamțul în Parlamentul României sunt nemțeni 100%. Acest aspect constituie o normalitate dar și un avantaj clar, pentru că nimeni nu cunoaște problemele județului mai bine decât un nemțean. Nu ne interesează ce se întâmplă la alte partide, dar nu pot să nu observ că persoane din Bacău, București, mai știu eu de unde candidează la Neamț. Pe listele PNL veți regăsi doar nemțeni, domni și doamne de o probitate morală și profesională ireproșabile. Antreprenori, profesori, ingineri, manageri. Nu în ultimul rând, candidații PNL Neamț provin din toate zonele județului, aspect nemaiîntâlnit până acum”, a declarat Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Neamț.
La Senat, lista este deschisă de Eugen Țapu-Nazare, urmat de Vlad Vieru, Ana Socea, Silviu Ardeleanu și Gheorghe Crețu.
”Principalul nostru adversar rămâne PSD, un partid care, cel puțin în ultima perioadă, a demonstrat că este interesat doar să rămână la putere cu orice preț. Obiectivele PNL sunt foarte clare: înghețarea taxelor pentru antreprenori, fără taxe și impozite noi, menținerea cotei unice, promovarea legii privind reactualizarea pensiile militarilor – proiect depus de PNL, dar blocat de PSD la Camera Deputaților, tratament egal între salariații din sectorul privat și cei din sectorul bugetar prin promovarea legii voucherelor de vacanță și pentru cei din privat, un proiect de asemenea blocat la Camera Deputaților de Marcel Ciolacu și PSD”, a declarat și Eugen Țapu-Nazare.
Adrian Ciobanu deschide lista la Camera Deputaților, urmat de urmat de Adelina Lazăr, Leonard Achiriloaei și Valentin Stavarache. Lista este completată de Mihaela Isciuc, Mihăiță Istrate, Constantin Teodorescu, Lucian Blaga, Dana Păiuș, Ioan Meraru și Claudia Barna.
”Doresc să le mulțumim tuturor nemțenilor care susțin candidații liberali. Cu PNL la guvernare avem garanția protejării mediului de afaceri, precum și creșterea veniturilor și pensiilor prin măsuri sustenabile. Este un angajament pe care mi-l iau față de nemțeni. Merg în Parlament, în Camera Deputaților să fac bine, așa cum am făcut, dați-mi voie să cred acest lucru, în toată activitatea mea publică de consilier local, subprefect. Cunosc județul Neamț mai bine decât orice contracandidat de-ai mei, fiecare zonă: Bicaz, Valea Muntelui, zona Târgu Neamț, zonele metropolitane Roman, Piatra Neamț. Nu am fost aici ca turist, am bătut județul nostru de la nord la sud, de est la vest, în primul rând ca subprefect. Nemțenii pot conta pe mine și colegii mei”, a conchis Adrian Ciobanu.
Biroul de presă al PNL Neamț

Vezi articolul

Reportaje

Conferință de presă / 11 octombrie 2024 / Primăria Municipiului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Leonard Achiriloaei – primarul Municipiului Roman

Vezi articolul

Reportaje

Conferință de presă / 20 septembrie 2024 / Primăria Municipiului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Leonard Achiriloaei – primarul Municipiului Roman

Vezi articolul

Reportaje

September Street Legends 2024

Adăugat

pe

Roman TV

Eveniment organizat de Clubul de Automobilism și Karting Roman-Vodă Racing Dream.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care Târgul de Carte în Orașele Istorice ale Județului Neamț. 17 – 19 octombrie 2024

Știri

Știri10 ore în urmă

️‍🔥🚒 Incendiu la fosta "Casă a Pionierilor" din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS17 octombrie 2024, ora 20:30

Știri13 ore în urmă

Roman: s-a deshis a IV-a ediție a "Târgului de Carte în orașele istorice din Județul Neamț"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 17 octombrie 2024, s-a deschis oficial cea de-a IV-a ediție...

Știri16 ore în urmă

Polițistul Vitalie Josanu, cercetat disciplinar „în secret” pentru opinarea în presă, din postura de lider sindical

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎntr-o scrisoare deschisă adresată membrilor polițiști activi ai sindicatului SPR „Diamantul”,...

Știri2 zile în urmă

"AD INFINITUM", expoziție semnată de Mihaela Vieru, la Muzeul de Artă din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVineri, 11 octombrie 2024, la Muzeul de Artă din Roman a...

Știri2 zile în urmă

Incendiu pus intenționat, la o clădire din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 15 octombrie 2024, la ora 21:19, pompierii au fost solicitați...

Știri2 zile în urmă

Tot ce trebuie să știi despre eliberarea adeverințelor de vechime în muncă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia...

Știri3 zile în urmă

Mărturii din Pechea: Asociația „Mușatinii” a strâns jucării și rechizite pentru copiii afectați de inundații

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMembrii Asociației „Mușatinii” Roman au organizat o colectă de jucării și...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV13 ore în urmă

📺 Radar TV / România, înglodată în datorii / 17 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazuri3 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Apel umanitar: Elena are nevoie de un cămin

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare...

Panorama3 zile în urmă

📺 Panorama / Sondaj cu rezultate surpriză la alegerile parlamentare și prezidențiale / 15 oct 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 15 octombrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie7 zile în urmă

Secrete de familie / Cuvioasa Parascheva – un model pentru mileniul III / 11 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 11 octombrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TVo săptămână în urmă

📺 Radar TV / Comuna Cordun, magnet pentru companii de renume / 10 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 10 octombrie 2024, a emisiunii Radar TV Investiții...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / În 3 ani, peste 15.000 de nemțeni au emigrat / 8 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 8 octombrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Strategia partidului Forța Dreptei pentru România

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Ionel Dancă, deputat Forța Dreptei moderator: Daniel Muraru Strategia partidului...

RECLAMĂ

Populare