Urmărește-ne și pe:

Știri

Actualmente consilier județean, Adrian Bourceanu va fi nou prefect de Neamț

Adăugat

pe

Candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Piatra Neamț, Adrian Niță a demisionat din funcția de prefect al Județului Neamț, așa că pe masa Guvernului propus pentru a ocupa această funcție este consilierul județean PSD, avocatul Adrian Bourceanu. Acesta este consilier județean în cadrul CJ Neamț de trei mandate. În calitate de prefect, Adrian Bourceanu nu se va mai putea regăsi nici pe liste de cadidaturi la alegerile locale, europarlamentare sau parlamentare din acest an.

Vezi articolul

Știri

Acțiunea "Foc de artificii", demarată în județul Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

A demarat acțiunea intitulată „Foc de artificii”, în județul Neamț. Scopul acțiunii este creșterea siguranței cetățeanului, prin activitățile de prevenire şi combatere a evenimentelor negative, respectiv răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2024-2025. În acest sens, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Activitățile vor beneficia si de sprijinul polițiștilor de ordine publică, investigare a criminalității economice, rutieră, transporturi precum și celor de la prevenirea criminalității. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Vezi articolul

Știri

Se așteaptă anunțul Parchetului General, privind finalizarea anchetei de la ATI Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Potrivit publicației atacul.ro, Parchetul General a finalizat ancheta în cazul incendiului izbucnit în noiembrie 2020, la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Pe 14 noiembrie 2020, un incendiu anunțat prin apel la 112 avea să șocheze o țară întreagă. În saloanele ATI ale unității sanitare erau îngrijiți bolnavi de coronavirus, mulți dintre ei în stare gravă. Opt pacienți din salonul 240 au decedat ca urmare a incendiului și alți doi din salonul 242 au avut aceeași soartă, prin insuficiență respiratorie, ca urmare a întreruperii alimentării cu oxigen. Alți șapte au fost transferați la unități sanitare de suport Covid-19 din alte localități, în urma izbucnirii incendiului de la o candelă, conform anchetei. O asistentă care era de serviciu ar fi lăsat candela aprinsă la capul unui muribund, deși bolnavilor li se administra oxigenoterapie. Față de aceasta a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Urmare a nerespectării normelor de securitate și sănătate în muncă, sursa de foc deschis a aprins îmbrăcămintea unei alte asistente care era de serviciu în acea seară, de acolo focul propagându-se în întreg salonul, cauzând vătămarea corporală a celei din urmă și distrugeri în valoare estimată la 550.000 de euro, fără TVA. Și față de asistenta căreia i s-a aprins halatul s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă care a avut drept urmare un dezastru, deoarece incendiul s-a produs pe fondul nerespectării normelor de securitate și sănătate în muncă, al neatenției și al concentrației de oxigen. Schimbarea încadrării juridice din ucidere, respectiv vătămare corporală din culpă în distrugere care a avut drept urmare un dezastru a survenit și în cazul entității juridice Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
Conform publicației citate, procurorul de caz Marius Iacob urmează să vină la Piatra-Neamț pentru a susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța finalizarea cercetărilor și trimiterea în judecată a inculpaților. Printre aceștia se află foști manageri ai unității sanitare cu paturi, cadre medicale, dar și Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Vezi articolul

Știri

Operațiunea Jupiter, în Neamț: 50 de tone de deșeuri provenite din dezmembrări auto ilegale

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 22 octombrie 2024, polițiștii nemțeni s-au aliniat acțiunii desfășurate la nivel național, intitulată Jupiter, efectuând un mandat de percheziție domiciliară, în județul Neamț. În cadrul acesteia, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 50 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase, provenite din activitatea de dezmembrare ilegală a autovehiculelor.

Vezi articolul

Știri

Sezonul rece vine la pachet cu incendii, dacă nu se respectă măsuri de siguranță elementare

Adăugat

pe

Roman TV

De la începutul anului, pompierii nemțeni au intervenit la 90 de incendii provocate de instalaţii electrice defecte sau folosite necorespunzător , la 86 provocate de coşul/burlanul de fum defect sau necurăţat, la 24 în urma mijloacelor de încălzire lăsate nesupravegheate, improvizate sau defecte, la 19 incendii provocate de focul deschis în spații deschise, la 26 izbucnite de la fumat, 18 pentru jarul sau scânteile căzute din sistemele de încălzire, 25 de la focul deschis în spaţii închise, 28 prin acțiune intenționată, la trei în urma aparatelor electrice sub tensiune nesupravegheate, șapte din cauza unor sisteme de încălzire defecte, opt în urma jocului copiilor cu focul. Pompierii atrag atenția asupra respectării măsurilor de prevenire a unor astfel de situații, în urmă cărora nu sunt puse în pericol doar bunurile, ci și viața.

Pentru asigurarea unei prime intervenţii în caz de incendiu, se recomandă amplasarea în locuinţă a unui stingător.

Vezi articolul

Știri

"Depistează.Tratează.Vindecă.Învinge cancerul de sân, pas cu pas!",un slogan care poate salva vieți

Adăugat

pe

Roman TV

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie în fiecare an, aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor de risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor în vârsta între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani, 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă. Cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 10 milioane de decese anual. În județul Neamț, în anul 2023 au fost înregistrate 160 de cazuri noi de cancer de sân, în ușoară creștere față de anul 2022 când s-au înregistrat 154 de cazuri noi de cancer de sân la femei, iar în primele 8 luni ale anului 2024 au fost înregistrate 91 de cazuri noi de cancer de sân la femei. Foarte importantă este depistarea precoce a acestei afecțiuni, prin vizita la medic. Cu cât boala este mai devreme descoperită, cu atât cresc șansele de vindecare.

Din păcate, în anul 2023, în județul Neamț s-au înregistrat 73 de decese prin cancer de sân la femei (47 în mediul urban și 26 în mediul rural), în creștere față de anul 2022. Suportul metodologic al campaniei intitulate ”Depistează. Tratează. Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!” este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică, iar la nivel județean, campania este implementată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Neamț.

Vezi articolul

Știri

720 de prezentări la CPU, în o săptămână. La Pediatrie, patru minori cu tuse convulsivă

Adăugat

pe

Roman TV

În intervalul 14-20 octombrie 2024, la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Roman au fost înregistrate 720 de prezentări. 234 de pacienți au rămas internați în diferite secții ale spitalului, iar 32 au ajuns în ATI. Patru pacienți au ajuns la Urgențe în urma unor accidente rutiere, cinci în urma unor agresiuni fizice, 70 cu afecțiuni neurologice, cinci pacienți cu AVC. 59 de pacienți au fost diagnosticați cu hipertensiune arterială, 105 cu afecțiuni toraco-abdominale-pelvine chirurgicale, 50 cu diferite plăgi, 115 cu traumatisme. Nouă persoane au ajuns la spital pentru recoltarea alcoolemiei.
În intervalul menționat, la Secția Pediatrie s-au prezentat 355 de minori. 36 au rămas internați, iar alți opt au fost timiși către alte secții. 25 de copii au fost diagnosticați cu pneumonie, 46 cu infecții respiratorii, 67 cu faringo-amigdalite și laringite, 20 cu dispepsie, patru cu tuse convulsivă și unul cu varicelă.
În perioada de referință, la Secția O-G au fost aduși pe lume 14 copii, dintre care nouă pe cale naturală și cinci prin cezariană.

Vezi articolul

Știri

La 17 ani, Marta Ciobanu din Săbăoani a lansat cartea "Echilibrul tău interior"

Adăugat

pe

Roman TV

Elevă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, Marta Ciobanu în vârstă de 17 ani a lansat, în luna august a acestui an, prima sa carte, intitulată „Echilibrul tău interior”. Totul a pornit de la pasiunea sa pentru scris, îndeosebi pentru ficțiune. Înconjurată de oamenii potriviți, Marta s-a orientat, apoi, la a scrie despre dezvoltare personală, plecând de la ideile principale alea manuscrisului său în stil SF. Cartea s-a bucurat de aprecieri din partea comunității, iar tânăra dorește să continue acest drum.

Tânăra a fost înconjurată de prieteni și de familie în ziua lansării cărții, devenind un model în comunitatea din care face parte.

În afară de scris, Marta Ciobanu este pasionată de desenul grafic, de tenis, de plimbări și de muzică. Se consideră o persoană caldă, optimistă, mereu dispusă să iasă din zona de confort, cu idei noi și activă. Tânăra își dorește să devină arhitect, însă nu va renunța la scris, pe care dorește să îl dezvolte în paralel și să publice și alte cărți în domeniul dezvoltării personale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER VetVision Animal Care Târg Expofashion Roman - 23 octombrie - 27 octombrie

Știri

Știri14 ore în urmă

Acțiunea "Foc de artificii", demarată în județul Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSA demarat acțiunea intitulată „Foc de artificii”, în județul Neamț. Scopul...

Știri14 ore în urmă

Se așteaptă anunțul Parchetului General, privind finalizarea anchetei de la ATI Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPotrivit publicației atacul.ro, Parchetul General a finalizat ancheta în cazul incendiului...

Știri14 ore în urmă

Operațiunea Jupiter, în Neamț: 50 de tone de deșeuri provenite din dezmembrări auto ilegale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 22 octombrie 2024, polițiștii nemțeni s-au aliniat acțiunii desfășurate la...

Știri2 zile în urmă

Sezonul rece vine la pachet cu incendii, dacă nu se respectă măsuri de siguranță elementare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDe la începutul anului, pompierii nemțeni au intervenit la 90 de...

Știri2 zile în urmă

"Depistează.Tratează.Vindecă.Învinge cancerul de sân, pas cu pas!",un slogan care poate salva vieți

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLuna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în...

Știri2 zile în urmă

720 de prezentări la CPU, în o săptămână. La Pediatrie, patru minori cu tuse convulsivă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn intervalul 14-20 octombrie 2024, la Centrul de Primire Urgențe din...

Știri2 zile în urmă

La 17 ani, Marta Ciobanu din Săbăoani a lansat cartea "Echilibrul tău interior"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSElevă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, Marta Ciobanu în...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV14 ore în urmă

📺 Radar TV / Strategia PSD Neamț pentru alegerile parlamentare și prezidențiale / 22 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 22 octombrie, a emisiunii 📺 Radar TV Invitat:...

Cazuri și necazuri2 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Apel umanitar: O familie din Săvinești și-a pierdut casa în urma unui incendiu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 22 octombrie, a emisiunii Cazuri și necazuri Cei...

Panorama2 zile în urmă

📺 Panorama / Probleme mari în cel mai mare spital din Neamț / 22 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSubiectele emisiunii: Probleme mari în cel mai mare spital din Neamț...

Radar TV7 zile în urmă

📺 Radar TV / România, înglodată în datorii / 17 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Apel umanitar: Elena are nevoie de un cămin

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / Sondaj cu rezultate surpriză la alegerile parlamentare și prezidențiale / 15 oct 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 15 octombrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Cuvioasa Parascheva – un model pentru mileniul III / 11 octombrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 11 octombrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

RECLAMĂ

Populare