Urmărește-ne și pe:

╚śtiri

­čÜô Copil─â disp─ârut─â de 2 zile, dup─â o ceart─â cu tat─âl

Ad─âugat

pe

IPJ Neam╚Ť: „La data de 30 martie, poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Sec╚Ťiei de Poli╚Ťie Rural─â Sagna au fost sesiza╚Ťi, prin apel 112, de c─âtre o femeie, din comuna St─âni╚Ťa, cu privire la faptul c─â fiica sa, B├ÄRSAN LUMINI╚ÜA ELENA, ├«n v├órst─â de 13 ani, a plecat de la domiciliu ├«n data de 28 martie a.c., pentru a avea grij─â de animale pe c├ómp ╚Öi nu a mai revenit p├ón─â ├«n prezent.
Ultima dată minora fusese văzută în seara zilei de 28 martie culegând flori, în apropierea pădurii de lângă satul Chicirea.
Pe 30 martie 2024, Lumini╚Ťa a fost g─âsit─â ├«n livada satului Chicerea. Aceasta nu a fost victima vreunei infrac╚Ťiuni.
Mul╚Ťumim colegilor implica╚Ťi ├«n misiunea de c─âutare: IPJ Ia╚Öi, IJJ Neam╚Ť, GMJ Bac─âu, ISU Neam╚Ť, ITPF Ia╚Öi, BJPT Neam╚Ť, SVSU St─âni╚Ťa, Ocolul Silvic Roman, voluntari ╚Öi ├«ntregii comunit─â╚Ťi.”
Fata plecase de acas─â ╚Öi nu a mai revenit la domiciliu, ├«n urma unei discu╚Ťii avute cu tat─âl s─âu.

Vezi articolul
RECLAM─é

╚śtiri

­čĺÉ Prima edi╚Ťie a T├órgului de Nun╚Ťi organizat la Phoenix Roman, un real succes

Ad─âugat

pe

Roman TV

20 aprilie 2024, restaurant Phoenix Roman

Vezi articolul

╚śtiri

Anul acesta, Zilele Municipiului Roman pică în campanie electorală

Ad─âugat

pe

Roman TV

╚śi anul acesta, evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Roman se vor desf─â╚Öura ├«n perioada 15-21 mai, chiar dac─â perioada se suprapune cu cea ├«n care este ╚Öi campanie electoral─â. Reprezentan╚Ťii administra╚Ťiei locale spun c─â acest aspect nu afecteaz─â desf─â╚Öurarea evenimentelor devenite deja tradi╚Ťie, care marcheaz─â zilele ora╚Öului. ├Än acest an va avea loc ╚Öi Gala Excelen╚Ťei ├«n Educa╚Ťie, eveniment care anul trecut nu a avut loc, din cauza m─âsurilor impuse de ordonan╚Ťa austerit─â╚Ťii. Perioada de campanie electoral─â ├«ncepe pe 10 mai ╚Öi ┼či se ├«ncheie ├«n ziua de s├ómb─ât─â care preced─â data alegerilor, la ora 7.00, adic─â pe 8 iunie 2024.

Vezi articolul

╚śtiri

373.000 lei pentru racordarea fostului Cinema "Unirea" la energie electric─â

Ad─âugat

pe

Roman TV

Concomitent cu lucr─ârile de reabilitare desf─â╚Öurate ├«n cadrul proiectului de modernizare a fostului cinematograf Unirea, la acela╚Öi obiectiv se va lucra, ├«n perioada urm─âtoare, la partea de racordare a cl─âdirii la energie electric─â. ├Än acest sens, ├«ntre municipalitate ╚Öi firma Build Instal Electric SRL a fost ├«ncheiat, la data de 15 aprilie 2024, un contract ├«n valoare de 313.500 de lei f─âr─â TVA, banii fiind aloca╚Ťi din bugetul local, nu inclu╚Öi ├«n finan╚Ťarea alocat─â proiectului integrat de modernizare a obiectivului. Pentru partea de reabilitare a cl─âdirii, valoarea contractului este de 11,5 milioane de lei, iar pentru partea de sistematizarea zonei, valoarea contractului este de 1,6 milioane de lei inclusiv TVA.

Vezi articolul

╚śtiri

├Äncep serviciile de deratizare, dezinsec╚Ťie ╚Öi dezinfec╚Ťie ├«n asocia╚Ťiile de proprietari

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än perioada 22 aprilie – 3 mai 2024, ├«n intervalul orar 0900-1500, se vor executa servicii de deratizare ╚Öi dezinsec╚Ťie pe raza de competen╚Ť─â a Municipiului Roman, zonele de ac╚Ťiune vizate fiind c─âminele ┼či canalele aferente re┼úelelor edilitare, respectiv c─âminele apometrelor generale de la intrarea ├«n blocuri, canaliz─âri ╚Öi a terenurile proprietate public─â a Municipiului Roman adiacente acestora. Exist─â dou─â contracte ├«ncheiate din data de 17 ianuarie 2024, intre municipalitate si SC Rentokill SRL, de c├óte 36.000 de lei f─âr─â TVA fiecare, dintre care unul este pentru servicii de deratizare, iar cel─âlalt pentru dezinsec╚Ťie ╚Öi dezinfec╚Ťie, ambele pentru suprafe╚Ťe de c├óte 120.000 de mp.

Vezi articolul

╚śtiri

Lucr─âri de hidroizola╚Ťie ╚Öi vopsitorie ├«n valoare de 61.000 lei, la bazinele ╚Ötrandului

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än Complexul de Agrement „Moldova” din Roman se execut─â, ├«n aceast─â perioad─â, diferite lucr─âri de repara╚Ťie, cum ar fi la foi╚Öoare ╚Öi gr─âtare, dar ╚Öi la bazinele din ╚Ötrand. Privind bazinele, urmeaz─â a fi executate lucr─âri de vopsitorie ╚Öi hidroizola╚Ťii, ├«n acest sens fiind ├«ncheiat, la data de 18 aprilie 2024, un contract ├«ntre municipalitate ╚Öi SC. Ciocoiu Construct SRL, valoarea acestuia fiind de 52.031,74 de lei f─âr─â TVA. ├Än sezonul estival 2023, ├«ncas─ârile ├«nregistrate ├«n ╚Ötrandul municipal au fost de 1.056.705 lei, iar ├«n zona de picnic de 57.702 lei.

Vezi articolul

╚śtiri

Romanvodi╚Öti de la profil real, la etapa Na╚Ťional─â a Olimpiadei de Rom├ón─â

Ad─âugat

pe

Roman TV

Trei elevi de la Colegiul Na╚Ťional „Roman-Vod─â” au trecut la etapa na╚Ťional─â a Olimpiadei de Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â, chiar dac─â ace╚Ötia studiaz─â la profil real, respectiv matematic─â-informatic─â, chiar intensiv. Acest lucru demonstreaz─â faptul c─â tinerii sunt interesa╚Ťi de lectur─â ╚Öi de cultur─â, indiferent de profilul pe care aleg s─â ├«l urmeze. Din jude╚Ťul Neam╚Ť, la etapa jude╚Ťean─â a olimpiadei au participat 100 de elevi din sec╚Ťiunea Liceu. Din lotul extins al jude╚Ťului nostru la aceast─â sec╚Ťiune, fac parte elevii romanvodi╚Öti ╚śtefania-Naiana Tudor ╚Öi Francesca-Maria Micu, ambele av├ónd profesor ├«ndrum─âtor Elena-Mihaela B─âltoi ╚Öi Mihnea-Ioan Veniamin, profesor ├«ndrum─âtor Ana-Maria Z─âloag─â. Chiar dac─â elevii au fost califica╚Ťi la etapa na╚Ťional─â a Olimpiadei de Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â, ace╚Ötia inten╚Ťioneaz─â s─â urmeze cariere bazate pe alte domenii, ├«n viitor. Etapa na╚Ťional─â a Olimpiadei de Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â va avea loc ├«n perioada 24-28 aprilie 2024, la Suceava.

Vezi articolul

╚śtiri

500 de familii din Neam╚Ť, beneficiare ale Campaniei „Detector pentru via╚Ť─â”

Ad─âugat

pe

Pe 11 aprilie 2024, Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â ÔÇ×PetrodavaÔÇŁ al jude┼úului Neam┼ú a primit 500 de detectoare (375 detectoare de fum ╚Öi 125 detectoare de monoxid de carbon), urm├ónd ca acestea s─â fie montate ├«n aproximativ 500 locuin╚Ťe din comunele: Dochia, Dragomire╚Öti, Dr─âg─âne╚Öti, Ghind─âoani, Grin╚Ťie╚Ö, P├ónce╚Öti, Poienari, Negre╚Öti, Tupila╚Ťi ╚Öi Valea Ursului. Pompierii nem╚Ťeni au ├«nceput ac╚Ťiunile de montare a acestor dispozitive ├«n data de 16 aprilie 2024, activitatea continu├ónd ╚Öi ├«n perioada urm─âtoare. Ini╚Ťiativa face parte din campania na╚Ťional─â „Detector pentru via╚Ť─â”, lansat─â de E.ON ╚Öi Delgaz Grid, ├«mpreun─â cu Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (DSU) ╚Öi Inspectoratul General pentru Situa╚Ťii de Urgen─â (IGSU) ╚Öi derulat─â ├«n cadrul parteneriatului ÔÇ×├Ämpreun─â pentru siguran╚Ť─âÔÇŁ, ├«ncheiat ├«n anul 2012. ├Än cadrul acestui parteneriat, E.ON ╚Öi Delgaz Grid a donat 10.000 de detectoare de fum ╚Öi monoxid de carbon c─âtre Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (DSU) ╚Öi Inspectoratul General pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (IGSU).

├Än anul 2023, conform statisticilor, la nivelul jude╚Ťului Neam╚Ť, cauzele principale care au condus la incendii ├«n locuin╚Ťe sunt: instala╚Ťiile electrice defecte (28%), co╚Öurile de fum defecte sau necur─â╚Ťate (17%), focul deschis ├«n spa╚Ťii ├«nchise (11%), mijloacele de ├«nc─âlzire (9%) ╚Öi alte ├«mprejur─âri (35%). Astfel, din cauza utiliz─ârii necorespunz─âtoare a mijloacelor de ├«nc─âlzire, necur─â╚Ťarea co╚Öurilor de fum sau exploatarea neconform─â a instala╚Ťiilor electrice, anul trecut ╚Öase persoane adulte au decedat. Un incendiu descoperit ╚Öi anun╚Ťat din timp are ╚Öanse considerabil mai mari s─â fie localizat ╚Öi stins mai repede, ceea ce poate ├«nsemna salvarea de vie╚Ťi omene╚Öti ╚Öi reducerea pagubelor materiale. Pompierii ├«ncurajeaz─â cet─â╚Ťenii s─â-╚Öi monteze ├«n propriile locuin╚Ťe astfel de echipamente care le pot salva via╚Ťa. De men╚Ťionat este faptul c─â detectorul nu alerteaz─â ├«n mod automat autorit─â╚Ťile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor, rolul lui fiind doar de avertizare a ocupan╚Ťilor locuin╚Ťei de izbucnirea unui incendiu sau de prezen╚Ťa monoxidului de carbon.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

╚śtiri

╚śtiri8 ore ├«n urm─â

­čĺÉ Prima edi╚Ťie a T├órgului de Nun╚Ťi organizat la Phoenix Roman, un real succes

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS20 aprilie 2024, restaurant Phoenix Roman

╚śtirio zi ├«n urm─â

Anul acesta, Zilele Municipiului Roman pică în campanie electorală

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS╚śi anul acesta, evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Roman se vor desf─â╚Öura...

╚śtirio zi ├«n urm─â

373.000 lei pentru racordarea fostului Cinema "Unirea" la energie electric─â

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSConcomitent cu lucrările de reabilitare desfășurate în cadrul proiectului de modernizare...

╚śtirio zi ├«n urm─â

├Äncep serviciile de deratizare, dezinsec╚Ťie ╚Öi dezinfec╚Ťie ├«n asocia╚Ťiile de proprietari

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än perioada 22 aprilie – 3 mai 2024, ├«n intervalul orar...

╚śtirio zi ├«n urm─â

Lucr─âri de hidroizola╚Ťie ╚Öi vopsitorie ├«n valoare de 61.000 lei, la bazinele ╚Ötrandului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än Complexul de Agrement „Moldova” din Roman se execut─â, ├«n aceast─â...

╚śtirio zi ├«n urm─â

Romanvodi╚Öti de la profil real, la etapa Na╚Ťional─â a Olimpiadei de Rom├ón─â

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSTrei elevi de la Colegiul Na╚Ťional „Roman-Vod─â” au trecut la etapa...

╚śtirio zi ├«n urm─â

500 de familii din Neam╚Ť, beneficiare ale Campaniei „Detector pentru via╚Ť─â”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 11 aprilie 2024, Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â ÔÇ×PetrodavaÔÇŁ al...

RECLAM─é

Emisiuni

Radar TV2 zile în urmă

Radar TV / USR Roman: "Orașul are nevoie de o schimbare în bine" / 18 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 18 aprilie, a emisiunii Radar TV invitati: Cosmin...

Radar TV3 zile în urmă

Radar TV / Mihail Neam╚Ťu, despre ├«ncerc─ârile anului 2024 / 17 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia special─â a emisiunii Radar TV, de miercuri, 17 aprilie invitat:...

Panorama4 zile în urmă

­čô║ Panorama / Campania electoral─â, la un pas distan╚Ť─â / 16 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 16 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Iisus, Marele ├Änv─â╚Ť─âtor / 12 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de vineri, 12 aprilie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Dezvoltarea Romanului în viziunea candidatului USR la primărie / 11 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 11 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Judetul Neam╚Ť – principalele direc╚Ťii de dezvoltare / 9 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia special─â de mar╚Ťi, 9 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat:...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri / Gabriel necesită urgent 18.000 de euro pentru a trăi!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSNume titular cont: Leonte Laura-Maria EUR: RO17 BRDE 280S V781 2852...

RECLAM─é

Populare