Urmărește-ne și pe:

╚śtiri

­čö¬ B─ârbat ├«njunghiat ├«n gara Roman

Ad─âugat

pe

imagini 8 februarie, ora 17:00 – revenim cu detalii

Actualizare: La data de 8 februarie a.c., poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Poli╚Ťiei municipiului Roman au fost sesiza╚Ťi cu privire la faptul c─â, ├«n zona G─ârii din municipiul Roman se afl─â o persoan─â r─ânit─â. ├Än urma verific─ârilor efectuate de poli╚Ťi╚Öti a reie╚Öit c─â, la aceea╚Öi dat─â, ├«n jur orei 15:50, ├«ntre doi b─ârba╚Ťi, ce se aflau ├«n zona G─ârii Roman, pe fondul consumului de substan╚Ťe halucinogene ar fi izbucnit un conflict spontan, ambii b─ârba╚Ťi, cu v├órste de 42 ╚Öi 36 de ani, din municipiul Roman, aplic├óndu-╚Öi reciproc mai multe lovituri. B─ârbatul ├«n v├órst─â de 42 de ani a fost transportat la o unitate medical─â. La acest moment b─ârbatul ├«n v├órst─â de 36 de ani se afla ├«n custodia poli╚Ťiei, cercet─ârile fiind continuate cu privire la s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de lovire sau alte violen╚Ťe, pentru stabilirea, cu exactitate, a situa╚Ťiei de fapt.

 

Conform Spitalului Municipal de Urgen╚Ť─â din Roman, pacientul este ├«n com─â, cu plag─â transfixiant─â ╚Öi fractur─â de mandibul─â. Se a╚Öteapt─â rezultatul CT-ului. Un alt pacient ├«n v├órst─â de 36 de ani, cu plag─â scalpat─â occipital─â, a fost suturat.

Vezi articolul
RECLAM─é

╚śtiri

Originar din Bălușești, un tânăr adoptat în străinătate a ales să își caute familia biologică

Ad─âugat

pe

Roman TV

Pe pagina de Facebook ÔÇ×The never forgotten Romanian Children ÔÇô Copiii niciodat─â uita┼úi ai Rom├ónieiÔÇŁ apare, printre sutele de post─âri de acest gen, una care arat─â inten╚Ťia unui t├ón─âr de a-╚Öi g─âsi ╚Öi cunoa╚Öte familia biologic─â, din B─âlu╚Öe╚Öti, comuna Icu╚Öe╚Öti. T├ón─ârul, care la na╚Ötere a avut numele Ionel Octavian Stanciu a fost l─âsat de mam─â ├«ntr-un centru de plasament din Piatra Neam╚Ť, de acolo fiind adoptat de o familie din str─âin─âtate. ├Än urma apelului f─âcut pe pagina men╚Ťionat─â, acesta a primit imediat un feedback pozitiv: unele rude au l─âsat comentarii spun├ónd c─â ├«l cunosc. Sora b─âiatului, stabilit─â ├«n alt jude╚Ť din ╚Ťar─â, spune c─â acesta a fost adoptat ├«n SUA sau ├«n Canada. Mama lui a precizat c─â nu a avut niciodat─â o situa╚Ťie material─â bun─â ╚Öi c─â a fost nevoit─â s─â ├«l lase ├«n centru, la v├órsta de un an. Urmeaz─â ca b─âiatul, ├«n prezent ├«n v├órst─â de 25 de ani, s─â ├«╚Öi cunoasc─â familia din Rom├ónia prin videoconferin╚Ť─â.

B─âlu╚Öe╚Öti este o localitate cu multe familii care au o situa╚Ťie material─â precar─â. Pe pagina de Facebook ÔÇ×The never forgotten Romanian Children ÔÇô Copiii niciodat─â uita┼úi ai Rom├ónieiÔÇŁ, sute de copii deveni╚Ťi adul╚Ťi ├«╚Öi caut─â membrii familiei biologice, de╚Öi au fost crescu╚Ťi ├«n familii adoptive iubitoare ╚Öi au deja o carier─â sau, la r├óndul lor, familii. Mul╚Ťi dintre ei au reu╚Öit s─â ├«╚Öi g─âseasc─â rudele cu ajutorul adminilor acestei pagini, ├«ns─â al╚Ťii ├«nc─â a╚Öteapt─â s─â li se ├«nt├ómple o minune.

Vezi articolul

╚śtiri

╚śahi╚Ötii de la CSM Roman s-au ├«ntors cu rezultate remarcabile de la CN ╚ścolare de ╚śah

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än perioada 21 – 24 februarie, au avut loc la C─âciulata Campionatele Na╚Ťionale ╚ścolare de ╚śah „Elisabeta Polihroniade”, omologate de federa╚Ťiile de specialitate. C.S.M. Roman a participat cu ╚Öase juc─âtori, ├«nso╚Ťi╚Ťi de instructorul clubului, Mihai-Ionu╚Ť G├ónju. Ayline-Sofia ╚Üugui a c├ó╚Ötigat medalia de aur la ╚Öah blitz, cu ╚Öapte victorii din ╚Öapte, categoria fete U9. De asemenea, Ayline a c├ó╚Ötigat dou─â medalii de argint la ╚Öah rapid ╚Öi dezleg─âri probleme de ╚Öah. Dante-Alexandru Stan a c├ó╚Ötigat medalia de bronz la dezleg─âri probleme de ╚Öah ╚Öi a fost la un pas de medalii la ╚Öah rapid ╚Öi ╚Öah blitz, b─âie╚Ťi U9. Maria-Smaranda Burlacu ╚Öi Yasmine ╚Üugui au fost aproape de podiumul na╚Ťional la proba de dezleg─âri probleme de ╚Öah, fete U9, termin├ónd cu acela╚Öi punctaj cu sportiva de pe locul 3, dar departajate de timpul de g├óndire ├«nregistrat. Mezinul sec╚Ťiei de ╚Öah, Ianis-Andrei Vieriu, ├«n v├órst─â de 8 ani, a ob╚Ťinut locul 7 la ╚Öah blitz, b─âie╚Ťi U9, iar Luca Gabriel Ciobanu, locul 8, la aceea╚Öi categorie. Ast─âzi, copiii ├«nso╚Ťi╚Ťi de antrenorul lor, au fost prezen╚Ťi ├«n studio-ul Roman TV.

Vezi articolul

╚śtiri

Carmen Suciu, cele mai multe voturi pentru Asistentul Social al anului 2023, ├«n cadrul Galei Na╚Ťionale a Excelen╚Ťei ├«n Asisten╚Ť─â Social─â

Ad─âugat

pe

Roman TV

Anul acesta se ├«mplinesc 10 ani de c├ónd Colegiul Na╚Ťional al Asisten╚Ťilor Sociali premiaz─â excelen╚Ťa pus─â ├«n slujba comunit─â╚Ťilor, familiilor, grupurilor vulnerabile, sprijinului uman ╚Öi societ─â╚Ťii ├«n ansamblul ei la Gala Na╚Ťional─â a Excelen╚Ťei ├«n Asisten╚Ť─â Social─â. Evenimentul va avea loc ├«n data de 19 martie, la ora 18, la Ateneul Rom├ón ╚Öi va fi prezentat de Andreea Marin – Ambasadorul Excelen╚Ťei ├«n Asisten╚Ť─â Social─â. Irina Baian╚Ť, una dintre cele mai populare soprane ale Rom├óniei, va oferi momentul artistic al serii. La categoria Asistentul Social al anului 2023, cele mai multe voturi au fost ob╚Ťinute de Carmen Suciu, care este ╚Öi membru co-fondator al Asocia╚Ťiei Umanitare „N─âscut─â ├«nger” din Piatra Neam╚Ť.
Organizat─â cu ocazia celebr─ârii Zilei Mondiale a Asisten╚Ťei Sociale, Gala Na╚Ťional─â a Excelen╚Ťei ├«n Asisten╚Ť─â Social─â este evenimentul care celebreaz─â realiz─ârile profesiei de asistent social ╚Öi transmite un mesaj cu privire la con╚Ötientizarea contribu╚Ťiilor din domeniul social ╚Öi nevoia ac╚Ťiunilor ulterioare.

Vezi articolul

╚śtiri

ANL construiește un bloc pentru tineri, la Roman

Ad─âugat

pe

Roman TV

Un teren din Roman va fi predat Agen╚Ťiei Na╚Ťional─â pentru Locuin╚Ťe pe durata execu╚Ťiei investi╚Ťiei, pentru construirea de locuin╚Ťe pentru tineri cu v├órste cuprinse ├«ntre 18 ╚Öi 35 de ani, destinate ├«nchirierii, cu asigurarea din bugetul propriu al Prim─â riri Roman a costului realiz─ârii utilit─â╚Ťilor aferente construc╚Ťiilor ╚Öi a sistematiz─ârii amplasamentului. Terenul cu suprafa╚Ťa de 4269 de metri p─âtra╚Ťi este situat pe strada Moldovei.

Locuin┼úele pentru tineri sunt construite prin ANL, iar dup─â finalizarea lucr─ârilor sunt predate autorit─â╚Ťilor publice locale ├«n vederea administr─ârii ╚Öi repartiz─ârii c─âtre tinerii care ├«ndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuin╚Ťe. Ace╚Ötia nu vor mai fi condi╚Ťiona╚Ťi s─â fie angaja╚Ťi ├«n s─ân─âtate sau ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, ci vor avea acces to╚Ťi tinerii care vor ├«ntruni condi╚Ťiile generale.

Vezi articolul

╚śtiri

Prezen╚Ť─â bun─â la Simularea Evalu─ârii Na╚Ťionale, note… mici

Ad─âugat

pe

Roman TV

Au fost publicate rezultatele la simularea Examenului de Evaluare Na╚Ťional─â, sus╚Ťinut─â de elevii clasei a VIII-a ├«n perioada 5-6 februarie 2024. ├Än jude╚Ťul Neam╚Ť, la prima prob─â din cadrul simul─ârii Evalu─ârii na╚Ťionale pentru absolven╚Ťii clasei a VIII-a, cea de limba ╚Öi literatura rom├ón─â, dintre cei 4167 elevi, au fost prezen╚Ťi 4063 elevi, 104 elevi fiind absen╚Ťi, rata de prezen╚Ť─â fiind de 97,50%. Dintre elevii care au sus╚Ťinut proba de limba ╚Öi literatura rom├ón─â, 3011 de candida╚Ťi au ├«ncheiat examenul de simulare cu note mai mari sau egale cu 5, un candidat a ob╚Ťinut nota 10. La a doua prob─â, cea de matematic─â, dintre cei 4167 elevi, au fost prezen╚Ťi 4054 elevi, 113 elevi fiind absen╚Ťi, rata de prezen╚Ť─â fiind de 97,28%. Dintre elevii care au sus╚Ťinut proba de matematic─â, 1551 de candida╚Ťi au primit note mai mari sau egale cu 5, un candidat a ob╚Ťinut nota 10. 1.766 de candida╚Ťi au luat note ├«ntre 1 ╚Öi 4,99, 737 au ob╚Ťinut note ├«ntre 5 ╚Öi 5,99, 632 de candida╚Ťi au luat note ├«ntre 6 ╚Öi 6,99. Num─ârul notelor ├«ntre 7 ╚Öi 7,99 a fost de 484, 355 candida╚Ťi au luat note ├«ntre 8 ╚Öi 8,99, iar num─ârul notelor ├«ntre 9 ╚Öi 9,99 a fost de 72. Nota maxim─â a fost luat─â de un singur elev.
├Än jude╚Ťul Neam╚Ť, s-au ├«nscris 4167 elevi ai claselor a VIII-a, din 115 unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt cu personalitate juridic─â. Au fost organizate 112 centre de examen, ├«n vederea desf─â╚Öur─ârii simul─ârii evalu─ârii na╚Ťionale. Rata de prezen╚Ť─â pentru ambele probe din cadrul simul─ârii Evalu─ârii na╚Ťionale pentru absolven╚Ťii clasei a VIII-a, sesiunea 2024, a fost de 97,39%. Niciun elev nu a fost eliminat din sala de examen.

Vezi articolul

╚śtiri

Circa 16.000 de lei cost─â renovarea centrului de permanen╚Ť─â de pe Anton Pann

Ad─âugat

pe

Roman TV

├Än aceast─â perioad─â, centrul de permanen╚Ť─â situat pe strada Anton Pann din Roman trece printr-un proces de renovare, lucr─ârile fiind executate de lucr─âtorii Direc╚Ťiei de Servicii Edilitare din cadrul prim─âriei. Conform datelor transmise de reprezentan╚Ťii administra╚Ťiei locale, p├ón─â la aceast─â dat─â au fost executate lucr─âri ├«n valoare de circa 13.000 de lei, urm├ónd ca p├ón─â la finalizarea acestora, fondurile alocate din bugetul local s─â ajung─â p├ón─â la circa 16.000 de lei.

Vezi articolul

╚śtiri

Deta╚Öamentul de pompieri Roman va primi o nou─â fa╚Ť─â, cu fonduri din PNRR

Ad─âugat

pe

Roman TV

Pe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Neam╚Ť a fost semnat contractul de execu╚Ťie a lucr─ârilor pentru realizarea obiectivului de investi╚Ťii ÔÇ×Reabilitare Termic─â, Energetic─â ╚Öi Modernizare Pavilion Administrativ Deta╚Öament de Pompieri RomanÔÇŁ, cu S.C. PRO INSTAL S.R.L., care a fost declarat─â c├ó╚Ötig─âtoare ├«n urma derul─ârii procedurii de achizi┼úie public─â. ├Än aceast─â curs─â s-au ├«nscris zece ofertan╚Ťi, ╚Öapte dintre ei fiind elimina╚Ťi pentru documenta╚Ťie incomplet─â. Doar unul dintre cei trei r─âma╚Öi a c├ó╚Ötigat licita╚Ťia, cu cea mai bun─â ofert─â.
Contractul de finan╚Ťare a fost semnat ├«ntre Ministerul Dezvolt─ârii, Lucr─ârilor Publice ╚Öi Administra╚Ťiei ╚Öi Ministerul Afacerilor Interne ├«n data de 14.02.2023, ├«n cadrul Planului Na╚Ťional de Redresare ╚Öi Rezilien╚Ť─â, Componenta 5 – Valul renov─ârii, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficien╚Ť─â energetic─â ╚Öi rezilien╚Ť─â ├«n cl─âdiri publice. Obiectivul general al proiectului este aducerea cl─âdirii la parametrii de siguran╚Ť─â ╚Öi stabilitate proiecta╚Ťi, reducerea cheltuielilor cu utilit─â╚Ťile, precum ╚Öi reducerea consumului de energie ╚Öi a emisiilor de dioxid de carbon. Totodat─â se va crea cadrul necesar asigur─ârii serviciilor publice oferite cet─â╚Ťenilor ├«n cele mai bune condi╚Ťii.
Valoarea total─â a proiectului este de 3.954.681,88 lei f─âr─â TVA, la care se va ad─âuga taxa pe valoare ad─âugat─â ├«n valoare de 751.389,56 lei. Conform prevederilor contractului semnat, termenul de finalizare al lucr─ârilor de proiectare ╚Öi execu╚Ťie este de 10 luni de la ├«nceperea lucr─ârilor, dar nu mai t├órziu de 12.12.2024.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

╚śtiri

╚śtiri17 ore ├«n urm─â

Originar din Bălușești, un tânăr adoptat în străinătate a ales să își caute familia biologică

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe pagina de Facebook ÔÇ×The never forgotten Romanian Children ÔÇô Copiii...

╚śtiri17 ore ├«n urm─â

╚śahi╚Ötii de la CSM Roman s-au ├«ntors cu rezultate remarcabile de la CN ╚ścolare de ╚śah

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än perioada 21 – 24 februarie, au avut loc la C─âciulata...

╚śtiri3 zile ├«n urm─â

Carmen Suciu, cele mai multe voturi pentru Asistentul Social al anului 2023, ├«n cadrul Galei Na╚Ťionale a Excelen╚Ťei ├«n Asisten╚Ť─â Social─â

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAnul acesta se ├«mplinesc 10 ani de c├ónd Colegiul Na╚Ťional al...

╚śtiri3 zile ├«n urm─â

ANL construiește un bloc pentru tineri, la Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn teren din Roman va fi predat Agen╚Ťiei Na╚Ťional─â pentru Locuin╚Ťe...

╚śtiri3 zile ├«n urm─â

Prezen╚Ť─â bun─â la Simularea Evalu─ârii Na╚Ťionale, note… mici

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAu fost publicate rezultatele la simularea Examenului de Evaluare Na╚Ťional─â, sus╚Ťinut─â...

╚śtiri6 zile ├«n urm─â

Circa 16.000 de lei cost─â renovarea centrului de permanen╚Ť─â de pe Anton Pann

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS├Än aceast─â perioad─â, centrul de permanen╚Ť─â situat pe strada Anton Pann...

╚śtiri6 zile ├«n urm─â

Deta╚Öamentul de pompieri Roman va primi o nou─â fa╚Ť─â, cu fonduri din PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Neam╚Ť...

RECLAM─é

Emisiuni

Cazuri și necazuri2 zile în urmă

Cazuri și necazuri / 27 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 27 februarie, a emisiunii Cazuri ╚Öi necazuri „Pre╚Ťuie╚Öte-te”,...

Panorama2 zile în urmă

­čô║ Panorama / A ├«nceput nebunia alegerilor / 27 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 27 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV7 zile în urmă

­čô║ Radar TV / Strategii pe termen mediu ╚Öi lung pentru dezvoltarea Romanului / 22 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de joi, 22 februarie, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / 20 februarie 2024 / invitat Eugen Simion

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 20 februarie, a emisiunii Cazuri ╚Öi necazuri invitat:...

Panoramao săptămână în urmă

­čô║ Panorama / ├Än ce hal a ajuns casa boiereasc─â din centrul Romanului / 20 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdi╚Ťia de mar╚Ťi, 20 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Fapte ╚Öi oameni – Arc peste timp

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 20:00, o nou─â edi╚Ťie a emisiunii Secrete...

Radar TV2 săptămâni în urmă

­čô║ Radar TV / C├ót de anevoios este "drumul" c─âtre Apavital / 15 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAst─âzi, de la ora 19:00, o nou─â edi╚Ťie a emisiunii Radar...

RECLAM─é

Populare