Urmărește-ne și pe:

Știri

Două proiecte, cu inițiatori diferiți, au un punct comun: vizează tribune pentru Stadionul "Moldova"

Adăugat

pe

Urmează ca joi, 28 septembrie 2023, să aibă loc ședința ordinară a Consiliului Local Roman. La punctul șapte pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre care prevede aprobarea inițierii demersurilor privind obținerea finanțării, prin Compania Națională de Investiții, a proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Bazei sportive multidisciplinare Moldova, Roman, Neamț”. În referatul de aprobare a proiectului, inițiat de primarul Leonard Achiriloaei, se arată că investiția este necesară cu scopul asigurării unei infrastructuri sportive care să susțină potențialul și nevoile locuitorilor și să promoveze un stil de viață sănătos. Din raportul de specialitate aflăm că, printre altele, proiectul prevede și construirea a patru tribune a câte 560 locuri fiecare.
Mai jos, pe ordinea de zi a aceleași ședințe, la punctul 14 se află un proiect de hotărâre inițiat de grupul consilierilor locali USR care prevede achiziția unei tribune modulare cu 500 de locuri, pentru dotarea Stadionului Moldova, cu aprobarea alocării sumei de 150.000 de lei din bugetul de dezvoltare al bugetului local pe anul 2023. În referatul de aprobare se arată faptul că tribunele vechi ale stadionului au fost demolate în anul 2020, iar de atunci se limitează numărul susținătorilor care participă la competițiile sportive desfășurate acolo. În plus, pentru ca echipele de fotbal din Roman să acceadă la ligile superioare, una dintre condiții de promovare care stă la baza acestui aspect ar fi ca stadionul pe care aceste echipe joacă pe terenn propriu să aibă un număr de minim 500 de locuri. De remarcat este faptul că acest proiect este depus anterior celui dintâi menționat.
Deși ambele conțin un punct comun, un proiect nu îl exclude pe celălalt. Tribuna modulară ar putea fi folosită până la finalizarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Bazei sportive multidisciplinare Moldova”, lucru care s-ar putea întâmpla abia peste câțiva ani.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Infiltrațiile încă persistă în pietonal, după ani de modernizări, în valoare de 2,2 milioane de euro

Adăugat

pe

Roman TV

Mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în Pietonalul Ștefan cel Mre din Roman au depus, în luna noiembrie 2023, o adresă la primărie, manifestându-și nemulțumirea față de infiltrațiile care le inundă spațiile comerciale, creând disconfort și mucegai, dar și daune materiale în urma deteriorării produselor pe care le vând în aceste spații. Oaamenii spun că anul trecut, firma care încă mai are lucrarea executată la terase în garanție, ar mai fi trimis lucrători pentru mici reparații, dar că nu au rezolvat mai nimic. În continuare plouă prin tavan, mirosul în multe dintre spații este greu de suportat, unii declarând că era mai bine chiar și înainte de modernizări. Alții și-au executat, pe cont propriu, lucrări care să îi ferească de astfel de probleme, însă pe mulți bani. De exemplu, deținătorul unui spațiu comercial a investit 20.000 de euro pentru a izola corespunzător incinta acestuia, dar și partea de deasupra, respectiv a terasei. Omul a precizat că nu întâmpină probleme precum vecinii săi. Frustrarea e și mai mare, având în vedere că toate cele patru tronsoane ale pietonalului au fost modernizate, începând cu anul 2008, cu suma totală de circa 2 milioane de euro, conform unei adrese transmise de către primărie, redacției Roman TV. Primarul Municipiului Roman spune că infiltrații sunt înregistrate la spații situate în toate tronsoanele și că la baza acestore probleme ar sta un cumul de factori.

Vezi articolul

Știri

Cea de-a doua ediție a Concursului Județean "Mugurașul", inițiat de grădinița "Muguri de lumină"

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 7 decembrie 2023, grădinița cu program prelungit „Muguri de lumină”, structură aflată în subordinea Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, a găzduit cea de-a doua ediție a concursului județean „Mugurașul”, un eveniment cu însemnătate în rândul copiilor și al cadrelor didactice, din Roman dar și din împrejurimi.

Vezi articolul

Știri

Tensiuni în CL Roman: multe proiecte începute vor fi "pasate" următoarelor exerciții financiare

Adăugat

pe

Roman TV

Atmosferă tensionată în ședința de îndată a Consiliului Local Roman din data de 6 decembrie 2023, după ce pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit mai multe proicete de investiții derulate pe raza municipiului Roman care vor fi pasate următoarelor exerciții financiare, nefiind finalizate, deși aveau termene clare în acest sens și primiseră, deja, fonduri pe exercițiile financiare anterioare. Vorbim îndeosebi despre proiectele finanțate prin POR 2014-2020, care se vor continuate, într-o a doua etapă, în cadrul altor programe, în perioada 2021-2027.

Vezi articolul

Știri

Pompierul Mădălin Borș, erou de Sfântul Nicolae

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 6 decembrie, la ora 19:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Muncii din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și de la SAJ Roman. Până la sosirea forțelor de intervenție, Mădălin Borș – un pompier aflat în timpul liber care se afla în trecere în acel moment – a evacuat din interiorul locuinței un bărbat de 50 de ani. Tot el a sunat la 112, anunțând incendiul. Victima a fost preluată de echipajul SAJ sosit la locul evenimentului după care a fost transportată la CPU Roman.

Vezi articolul

Știri

Cel puțin o reținere, în cazul crimei din Cotu Vameș

Adăugat

pe

Roman TV

Anchetatorii ar fi reținut, deja, cel puțin o persoană în cazul bărbatului găsit decedat pe 6 decembrie, în curtea casei din Cotu Vameș. Oficial, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț nu au transmis informația către Roman TV, deși au fost făcute demersuri în acest sens. Bărbatul care a fost audiat ar fi un fost recidivist, recent întors de după gratii, care ajuta victima la treburile gospodărești. Deocamdată, nu este clar dacă sunt reținute și alte persoane, în acest caz. În măsura în care anchetatorii vor face publice aceste date, vor fi redate întocmai. Bărbatul în vârstă de 63 de ani, spun localnicii, ar fi fost bătut, legat și scos apoi în curtea imobilului, acolo unde a fost găsit decedat în dimineața zilei de 6 decembrie, de către o femeie care trebuia să vină în Roman, la locul de muncă. Oamenii din sat l-au descris ca fiind un om muncitor, fără să fi avut conflicte în familie sau cu vecinii. O altă ipoteză ar fi aceea a unei tâlhării care s-a terminat tragic.

Vezi articolul

Știri

Utilizarea petardelor, un obicei la care nu renunțăm în pofida pericolelor generate de acestea

Adăugat

pe

Roman TV

Polițiștii atrag atenția părinților să încerce să își protejeze copiii, prin a nu cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune în pericol viața sau sănătatea. Desigur, recomandarea se adresează și adulților, nu puțini fiind cei care au fost mutilați de petarde sau alte articole pirotehnice, utilizate fără simț de responsabilitate. Pentru cei care nu respectă anumite reguli la utilizarea acestora, există și sancțiuni. De exemplu, persoanele cu vârsta de peste 16 ani pot deține și utiliza articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil. Pentru nerespectarea prevederilor legate de vârsta minimă a utilizatorilor și cea privind categoriile de materiale pirotehnice ce pot fi folosite de către persoanele fizice sunt stabilite amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.

Vezi articolul

Știri

Maestrul Florin Mircea Zaharescu, desemnat artistul anului 2023

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 4 decembrie 2023, a fost vernisată expoziția „Salonul de iarnă” la Galeria „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț, eveniment aflat la cea de-a 13-a ediție. În cadrul manifestării, sculptorul Florin Mircea Zaharescu a fost desemnat, alături de sculptorul Lucian Tudorache, artistul anului 2023. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Neamț, Complexul Muzeal Național Neamț și Primăria Municipiului Piatra Neamț.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
TCE Homes
Panifcom

Știri

Știri2 zile în urmă

Infiltrațiile încă persistă în pietonal, după ani de modernizări, în valoare de 2,2 milioane de euro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în Pietonalul Ștefan...

Știri2 zile în urmă

Cea de-a doua ediție a Concursului Județean "Mugurașul", inițiat de grădinița "Muguri de lumină"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 7 decembrie 2023, grădinița cu program prelungit „Muguri de lumină”,...

Știri3 zile în urmă

Tensiuni în CL Roman: multe proiecte începute vor fi "pasate" următoarelor exerciții financiare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAtmosferă tensionată în ședința de îndată a Consiliului Local Roman din...

Știri3 zile în urmă

Pompierul Mădălin Borș, erou de Sfântul Nicolae

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 6 decembrie, la ora 19:35, pompierii au fost înștiințați despre...

Știri3 zile în urmă

Cel puțin o reținere, în cazul crimei din Cotu Vameș

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAnchetatorii ar fi reținut, deja, cel puțin o persoană în cazul...

Știri4 zile în urmă

Utilizarea petardelor, un obicei la care nu renunțăm în pofida pericolelor generate de acestea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPolițiștii atrag atenția părinților să încerce să își protejeze copiii, prin...

Știri4 zile în urmă

Maestrul Florin Mircea Zaharescu, desemnat artistul anului 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 4 decembrie 2023, a fost vernisată expoziția „Salonul de iarnă”...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV2 zile în urmă

📺 Radar TV / Actualitatea politică: cine pe unde mai candidează și din partea cui / 7 decembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii 📺...

Panorama5 zile în urmă

🌐 Panorama / Ministrul Apelor, Mediului și Pădurilor, în Neamț – nicio vorbă despre balastiere

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 5 decembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / 1 decembrie, Ziua Națională a României – Tradiții și obiceiuri de odinioară

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția specială de 1 decembrie 2023, a emisiunii Secrete de familie...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / 105 ani de la Marea Unire. România, încotro? / 30 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Apa Serv, soluții pentru rezolvarea crizei apei / 29 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 20:00, o ediție specială a emisiunii Radar...

Panorama2 săptămâni în urmă

🌐 Panorama / Pandemia de Covid-19 a sărăcit țara / 28 noiembrie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 28 noiembrie, a emisiunii Panorama Subiectele emisiunii: ✔️...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Realism clasic și nerealism în conflictele dintre lumea arabă și Israel

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 24 noiembrie, a emisiunii „Secrete de familie” Tema...

RECLAMĂ

Populare