Urmărește-ne și pe:

Știri

Câți bani vor primi ONG-urile locale de la Primăria Roman

Adăugat

pe

Reprezentanții unor organizații non-guvernamentale din zona noastră au depus, la primărie, 15 proiecte pentru a primi bani nerambursabili, necesari în desfășurarea unor proiecte de interes general. Suma aprobată prin programul anual a fost de 200.000 de lei, din care 153.445 lei vor fi alocați, din 15 proiecte depuse doar 13 fiind aprobate, criteriul bazându-se pe cumularea a peste 60 de puncte, în așa fel încât finanțarea să se concretizeze.
Astfel cu 76 de puncte, Asociația Sportivă „Pionii romașcani” va primi 7.500 de lei pentru desfășurarea proiectului „Șahul – sport și educație pentru copiii din Municipiul Roman”. Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman a obținut 82 de puncte, urmând să primească o finanțare de 12.500 de lei, pentru proiectul „Împreună pentru fotbalul feminin romașcan”. Cu 82.4 puncte, Asociația „ISA – Iubire, Speranță, ajutor” va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Alege să fii sănătos!”. Asociația „Alternative pentru fiecare” a obținut 76 de puncte, urmând să primească finanțare de 8.445 de lei, pentru proiectul „Pregătirea digitală – o necesitate de viitor pentru persoanele supuse riscului excluderii și/sau marginalizării”. Cu 87.6 puncte cumulate, Fundația Umanitară „Pacea” va primi 12.500 de lei, pentru proiectul „Hrană, nu gunoi”.
Asociația Culturală „Petru Tocănel” a obținut 77 de puncte și va primi 12.500 de lei pentru desfășurarea proiectului „Căutăm căi spre un viitor mai bun pentru toți”. Cu 77.6 puncte, Asociația Culturală Domidance va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Festivalul de teatru de revistă pentru copii și tineri – Școala viselor”. Preotul Gheorghe Roșu a obținut 77.6 puncte și va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Organizarea întâlnirii regionale la Roman a Alcoolicilor Anonimi”. Preotul Florin Țuscanu a obținut 85.8 puncte și va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Ținutul Romanului, retrospective culturale și spirituale”. Cu 74.8 puncte obținute, Asociația Enosis va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Protagoniști pentru o lume mai bună”, iar Fundația „Leonardo Murialdo”, cu 88.2 puncte, va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Vara împreună”. Asociația de Formare în Educație Formală și Nonformală „Vasile Sav” a obținut 74.8 puncte, urmând să primească o finanțare de 12.500 lei pentru proiectul „La Sav toți suntem egali”. Preotul Bogdan Gherasimescu a obținut 74.2 puncte și va primi 12.500 de lei pentru proiectul „Cu Hristos în vacanță”. Două proiecte nu au întrunit criteriul de punctaj, deci nu au undă verde la finanțare. Unul, depus de Asociația „Visarion Puiu” pentru „Zilele Ștefaniene la Roman, ediția a II-a”, a obținut doar 57 de puncte, iar cel de-al doilea, depus de Camera de Comerț și Industrie Neamț – sucursala Roman pentru proiectul „Târgul de carte și Conferințele Libris Roman 2023”, a obținut doar 56.4 puncte din totalul de 60 necesare în vederea obținerii finanțării.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Se vor moderniza unele unități școlare, deci elevii vor fi relocați unde se găsesc spații disponibile

Adăugat

pe

Roman TV

Finalul acestui an școlar bate la ușă, așa că pe timpul vacanței, administratorii instituțiilor școlare vor interveni acolo unde sunt necesare reparații și, desigur, igienizările care se efectuează anual, pe timpul verii. În această vară, soluții vor trebui să fie găsite îndeosebi pentru elevii care învață la unități de învățământ care sunt în curs de reabilitare sau la care urmează să se intervină pentru modernizări. În acest caz, în toamnă va fi nevoie ca elevii să fie relocați în școli care au clase disponibile, pe toată durata desfășurării lucrărilor la instituțiile școlare unde aceștia sunt înscriși.

Vezi articolul

Știri

R. Samson:"mă interesează să candidez doar la primărie, doar de la USR, dacă partidul mă va susține"

Adăugat

pe

Roman TV

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 9 iunie, la sediul USR din Roman, președintele filialei locale a partidului menționat, Radu Samson, a precizat – la întrebarea unui jurnalist prezent la eveniment despre planurile politice – că interesul său privind campania electorală din 2024 vizează funcția de primar al Romanului, doar din partea formațiunii politice din care face parte și în prezent, dacă aceasta îl va susține.

Vezi articolul

Știri

Ștrandul va fi deschis, oficial, pe 15 iunie. Care sunt tarifele

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 15 iunie, ștrandul din Complexul de Agrement „Moldova” își va deschide porțile oficial, în acest sezon, pentru vizitatori. Obiectivul poate fi accesat în anumite intervale orare, iar tarifele sunt diferite în timpul săptămânii, față de zilele de weekend.

Vezi articolul

Știri

Acuză asociația de nereguli, asociația spune că ar fi … "reclamagiu"

Adăugat

pe

Roman TV

Florin Anghel s-a mutat din Județul Harghita, în Roman, în luna martie a anului 2022 și, deși a crezut că nu va întâmpina dificultăți la capitolul „acomodare” într-un oraș nou, acesta spune că familia sa a fost nevoită să se confrunte cu anumite nereguli legate de plata unor servicii filtrate prin Asociația de proprietari. Bărbatul locuiește pe Aleea Liliaculu din Roman și aparține de Asociația de proprietari nr. 35. Prima problemă semnalată de acesta a fost cea legată de plățile privind pierderile de apă. Un alt aspect sesizat de acesta este că, deși apartamentul în care locuiește are 44 de metri pătrați, asociația i-ar fi calculat plata unor servicii pentru suprafața 49 de mp. Florin Anghel spune că nu diferența de câțiva lei ar fi problema, ci faptul că reprezentanții asociației nu ar fi luat în calcul sesizările sale.

Vezi articolul

Știri

O altă formă de „protest” al polițiștilor: nu dau amenzi, ci avertismente, în cazul unor abateri minore

Adăugat

pe

Roman TV

Sindicatul Europol Neamț, prin vocea agentului de poliție Ioan Cănărău, anunță că aplică o formă de „protest” care constă în faptul că, în trafic sau în cazul altor misiuni, pentru abateri sau nereguli minore, aceștia nu vor aplica sancțiuni contravenționale, ci vor recurge doar la avertismente verbale. Este o acțiunie menită să le atragă atenția decidenților asupra revendicărilor expuse, deja, în spațiul public.

Vezi articolul

Știri

23 de furturi din locuințe, anul acesta, în Roman și în comunele arondate

Adăugat

pe

Roman TV

De la începutul anului 2023, la nivelul Municipiului Roman, dar și în localitățile arondate, au fost înregistrate 23 de cazuri de furt din locuințe, 10 fiind gestionate de Poliția Roman și 13 de Secțiile de Poliție Rurală din împrejurimi. De exemplu, pe 26 februarie, polițiștii din Sagna au fost sesizați de către un bărbat de 39 de ani, din Buruienești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri, dintr-un imobil din aceeași localitate. Autorii au pătruns prin efracție în imobilul bărbatului de unde au sustras un laptop, mai multe scule electrice și sticle cu băuturi alcoolice, producând un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei. Pe 5 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat de 72 de ani, din Roman, cu privire la faptul că, un imobil al unui vecin a fost spart. Autorii au pătruns prin efracție în imobilul unei femei de 49 de ani, de unde au sustras mai multe elemente ale instalației sanitare. Și exemplele pot continua. Cel mai recent furt calificat a fost înregistrat pe 25 mai, la o familie din Roman, de unde hoții au sustras 50.000 de lei și bijuterii. În acest caz, o măsură nu este emisă nici până la această dată.

Vezi articolul

Știri

Zile decisive privind examenele naționale. Soluții pentru elevii corigenți

Adăugat

pe

Roman TV

O decizie privind calendarul examenelor naționale din acest an ar putea fi luată în cursul zilei de vineri. Tot atunci, în funcție de cum decurg negocierile momentului – între sindicaliști și membrii Executivului – vom afla dacă examenele naționale se decalează sau dacă vor fi susținute conform calendarului propus. Dacă greva generală va continua, este posibil ca resursa umanaă necesară desfășurării acestor probe să nu fie suficientă. O altă variantă ar fi ca probele de competențe de la Bacalaureat să fie echivalate cu notele din timpul liceului, așa cum s-a întâmplat și în pandemie, dacă greva persistă și săptămâna viitoare.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Teatru Ferma Bașta
Panifcom

Știri

Știri5 ore în urmă

Se vor moderniza unele unități școlare, deci elevii vor fi relocați unde se găsesc spații disponibile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSFinalul acestui an școlar bate la ușă, așa că pe timpul...

Știri5 ore în urmă

R. Samson:"mă interesează să candidez doar la primărie, doar de la USR, dacă partidul mă va susține"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 9 iunie, la...

Știri5 ore în urmă

Ștrandul va fi deschis, oficial, pe 15 iunie. Care sunt tarifele

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 15 iunie, ștrandul din Complexul de Agrement „Moldova” își va...

Știrio zi în urmă

Acuză asociația de nereguli, asociația spune că ar fi … "reclamagiu"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSFlorin Anghel s-a mutat din Județul Harghita, în Roman, în luna...

Știrio zi în urmă

O altă formă de „protest” al polițiștilor: nu dau amenzi, ci avertismente, în cazul unor abateri minore

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSindicatul Europol Neamț, prin vocea agentului de poliție Ioan Cănărău, anunță...

Știrio zi în urmă

23 de furturi din locuințe, anul acesta, în Roman și în comunele arondate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDe la începutul anului 2023, la nivelul Municipiului Roman, dar și...

Știri2 zile în urmă

Zile decisive privind examenele naționale. Soluții pentru elevii corigenți

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSO decizie privind calendarul examenelor naționale din acest an ar putea...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panorama3 zile în urmă

Panorama S07E21 – 6 iunie 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS🔴 Panorama – 06 iunie 2023 O nouă ediție a emisiunii...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV – 1 iunie 2023 / DE LA ROMÂNIA EDUCATĂ LA ROMÂNIA RĂSCULATĂ

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 1 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Ioan...

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S07E20 – 30 mai 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 30 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV – 25 mai 2023 / Primari disperați ca vor rămâne cu drumurile neasfaltate din cauza Apa Serv

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție Radar TV 🤵...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S07E20 – 23 mai 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 23 mai, a emisiunii Panorama 🤵🏻 Daniel Muraru...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV – 19 mai 2023 / Plan de măsuri pentru prevenirea și combaterea violenței în școli

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSO ediție specială a emisiunii Radar TV. Vineri, 19 mai 2023...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV – 18 mai 2023 / Directorul Apa Serv SA, demis din funcție

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

RECLAMĂ

Populare