Urmărește-ne și pe:

Știri

Un copil a ajuns la spital după ce s-a jucat într-un parc care era închis de ANPC

Adăugat

pe

Un copil a avut nevoie de ambulanță, după ce s-a jucat în parcul din curtea grădiniței din Comuna Sagna joi, 30 martie. Parcul fusese închis de comisarii Protecției Consumatorilor în vara anului 2022, din cauza mai multor neconformități depistate la dotările acestuia, respectiv scânduri lipsă, carusel cu urme de rugină, componente din plastic rupte, gard deteriorat, lipsa unui panou de avertizare. Totodată, în parc obișnuiau să pască animale, prezența lor reprezentând un real pericol pentru cei mici.

Reamintim faptul că mai multe dotări specifice părculețelor au fost achiziționate de către Primăria Sagna în iulie 2022, însă ele nu au ajuns să fie montate la locul de joacă. Atunci când parcul a fost amenajat, în anul 2018, dotările au costat circa 14.000 de euro. După ce ANPC a închis obiectivul, acesta nu a fost îngrădit pentru limitarea accesului în parc, deși dotările sale sunt amplasate în curtea grădiniței. Contactat, primarul comunei, Gheorghe Iacob a precizat că pregătește și va reda publicității un punct de vedere oficial privind această situație, după sărbătorile pascale.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Revin profesorii la catedră? S-au emis concluziile ultimelor negocieri

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 31 mai, în cea de-a opta zi de grevă generală, sindicaliștii din învățământ care au fost primiți de reprezentanții Guvernului la masa negocierilor au anunțat că au respins propunerile de creșteri salariale înaintate de Guvern. Acestea prevedeau 1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic de predare și auxiliar, 400 lei brut sumă fixă pentru personalul nedidactic, dar și ale măsuri revendicate de angajații din Educație. Joi, 1 iunie, discuțiile au fost reluate, propunerile de majorări salariale rămânând aceleași. A fost emisă și ordonanță de urgență care a păstrat termenii avansați de către Guvern, la negocieri. Rămâne de văzut dacă profesorii revin marți, 6 iunie, la catedră, lucru la care speră și Executivul.

Vezi articolul

Știri

Vlad Angheluță, din nou în fruntea Apa SERV, după demiterea lui Mușat

Adăugat

pe

Roman TV

Publicația Atacul.ro notează faptul că Vlad Angheluță a fost numit director interimar al Companiei Județene Apa SERV, după demiterea lui Bogdan Mușat, care a avut loc pe 18 mai, anunțată pentru preluarea interimară a acestei funcții fiind Antonela Ardeleanu, directorul economic al companiei. Nu este pentru prima dată când Vlad Angheluță preia șefia Apa SERV, acesta având această funcție anterior, între anii 2017 și 2020.
Conform datelor oficiale publicate de Ministerul Finanțelor Publice, Apa Serv SA a încheiat anul financiar 2022 cu o pierdere de 11.114.106 lei, adică peste 2 milioane de euro. De asemenea, la finele anului trecut, datoriile erau de 613.331.264 lei, scrie sursa citată. De menționat este și ratarea finanțării prin POIM, de peste 300 de milioane de euro, bani europeni care urmau să fie folosiți pentru extinderea rețelei de apă și canal în mai multe localități din județ. În acest context, este lesne de dedus că Vlad Anheluță a preluat șefia unei companii aflate în colaps, situația financiară fiind una extrem de precară, iar rețelele de apă fiind și mai șubrede ca în primul mandat al acestuia, în fruntea Apa SERV. Pierderile din rețea, înregistrate în 2022, au fost de 70,22%.

Vezi articolul

Știri

De 1 iunie, pompierii au fost alături de micuții romașcani

Adăugat

pe

Roman TV

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț a marcat Ziua Copilului la Roman, de la ora 12 cadre ale Detașamentului de Pompieri fiind prezente în parcarea Colegiului Național „Roman-Vodă”, acolo unde copiilor le-au fost descrise puse la dispoziție tehnicile din dotare. De asemenea, micuții au aflat noțiuni despre acordarea primului ajutor.

Vezi articolul

Știri

Amenzi usturătoare pentru cei care dețin terenuri și nu stârpesc ambrozia

Adăugat

pe

Roman TV

La solicitarea Roman TV, primăria Municipiului Roman a publicat un anunț prin intermediul căruia transmite faptul că proprietarii sau utilizatorii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane. Pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, după caz, există o serie de metode recomandate de adminsitrația locală: cosirea repetată manuală sau mecanic, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea. Toate aceste măsuri se vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.
Verificarea și constatarea nerespectării de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, precum și aplicarea sancțiunilor se fac de către autoritățile administrației publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul. Nerespectarea obligațiilor prevăzute de lege, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 1000 la 5000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 10000 la 20000 lei, în cazul persoanelor juridice. Bineînțeles, și lucrătorii primăriei trebuie să intervină în spațiile publice, acolo unde poate crește această plantă dăunătoare pentru sănătatea populației.
Ambrozia se găsește frecvent atât pe spațiile verzi dintre blocuri cât și pe lângă șosele sau căi ferate și în locurile virane. Este o specie invazivă, caracterul nociv fiind cauzat de afecțiunile alergice pe care le provoacă în perioada înfloririi, între lunile iulie și septembrie, polenul acesteia fiind unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic. Din păcate, aceste informații privind cât de mult poate afecta ambrozia sănătatea sunt, adesea, subestimate de către populație.

Vezi articolul

Știri

15.000 lei amendă unui magazin care vindea sendvișuri cu mucegai

Adăugat

pe

Roman TV

Zilele trecute, în spațiul public au apărut fotografii cu sendvișuri care prezentau urme vizibile de mucegai, expuse la vânzare într-un supermarket din Piatra Neamț. În urma mediatizării acestei situații, lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț s-au autosesizat și a fost dispusă o acțiune operativă de verificare a modului de respectare a prevederilor legale din domeniu de către operatorul economic care comercializa aceste produse. Comisarii au procedat la verificarea imediată a produselor aflate la comercializare la data controlului și, în prezența reprezentantului operatorului economic, au constatat că produsele erau expuse în vitrinele de prezentare fără a respecta temperatura de păstrare a produselor recomandată de producător. De exemplu, în cazul unui produs, temperatura înregistrată era de 19,5 gr C, temperatura recomandată fiind de 0 – 4 gr C / 0 – 7 gr C.
Echipa de comisari a extins controlul și a constatat faptul că și pentru produsele expuse în vitrina de masă caldă nu se respecta temperatura de păstrare prevăzută de legislație. De asemenea, vitrina de masă caldă prezenta depuneri generate de o igienizare necorespunzătoare. Echipa de control a decis sancționarea operatorului economic cu aplicarea a trei amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei. A fost dispusă și măsura complementară de retragere a tuturor unităților de produs aflate la comercializare expuse în vitrinele de prezentare, în valoare de 1109 lei și măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor la vitrinele de prezentare înregistrate cu deficiențe, potrivit comisarului-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Vlad Ciurea.
Cumpărătorii ar trebuie să știe, printre altele, că produsele preambalate, care prezintă ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului, nu trebuie achiziționate; trebuie să refuze produsele care prezintă data durabilității minimale/data limită de consum modificată sau depășită; să verifice concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă; să solicite și să păstreze bonul fiscal.

Vezi articolul

Știri

Se pregătește ștrandul pentru deschidere. Șezlonguri noi, 32.700 de lei

Adăugat

pe

Roman TV

În această perioadă, lucrătorii primăriei efectuează ingienizări și reparații în ștrandul din Complexul de Agrement „Moldova”, urmând ca obiectivul să fie deschis publicului la jumătatea lunii iunie. În acest context, pe 31 mai, municipalitatea a achiziționat de la SC. DWYN ELECTRONICS SRL 100 de șezlonguri a câte 275.10 lei fiecare, valoarea contractului fiind de 27.510 lei fără TVA, deci 32.700 de lei, inclusiv TVA. Pentru terasa de la interior, primăria avea planuri de reabilitare, însă consilierii locali au declinat această intenție.

Vezi articolul

Știri

Recomandări de la copiii cadrelor MAI către alți copii, de 1 iunie

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 31 mai, Instituția Prefectului Județului Neamț a găzduit o declarație de presă, susținută de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, alături de copiii lor sau de alți copii din familie. Acestui demers li s-au alăturat și copii ai jurnaliștilor prezenți la eveniment sau ai reprezentanților Prefecturii. Declarațiile au vizat deschiderea seriei manifestărilor dedicate zilei de 1 iunie, mesajul privind importanța siguranței copiilor venind chiar de la cei mici pentru cei mici.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Teatru Ferma Bașta
Panifcom

Știri

Știri21 de ore în urmă

Revin profesorii la catedră? S-au emis concluziile ultimelor negocieri

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 31 mai, în cea de-a opta zi de grevă generală,...

Știri21 de ore în urmă

Vlad Angheluță, din nou în fruntea Apa SERV, după demiterea lui Mușat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPublicația Atacul.ro notează faptul că Vlad Angheluță a fost numit director...

Știri21 de ore în urmă

De 1 iunie, pompierii au fost alături de micuții romașcani

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSInspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț a marcat...

Știri21 de ore în urmă

Amenzi usturătoare pentru cei care dețin terenuri și nu stârpesc ambrozia

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa solicitarea Roman TV, primăria Municipiului Roman a publicat un anunț...

Știri21 de ore în urmă

15.000 lei amendă unui magazin care vindea sendvișuri cu mucegai

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSZilele trecute, în spațiul public au apărut fotografii cu sendvișuri care...

Știri2 zile în urmă

Se pregătește ștrandul pentru deschidere. Șezlonguri noi, 32.700 de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn această perioadă, lucrătorii primăriei efectuează ingienizări și reparații în ștrandul...

Știri2 zile în urmă

Recomandări de la copiii cadrelor MAI către alți copii, de 1 iunie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 31 mai, Instituția Prefectului Județului Neamț a găzduit o declarație...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV24 de ore în urmă

Radar TV – 1 iunie 2023 / DE LA ROMÂNIA EDUCATĂ LA ROMÂNIA RĂSCULATĂ

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 1 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Ioan...

Panorama3 zile în urmă

Panorama S07E20 – 30 mai 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 30 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV – 25 mai 2023 / Primari disperați ca vor rămâne cu drumurile neasfaltate din cauza Apa Serv

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție Radar TV 🤵...

Panoramao săptămână în urmă

Panorama S07E20 – 23 mai 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 23 mai, a emisiunii Panorama 🤵🏻 Daniel Muraru...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV – 19 mai 2023 / Plan de măsuri pentru prevenirea și combaterea violenței în școli

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSO ediție specială a emisiunii Radar TV. Vineri, 19 mai 2023...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV – 18 mai 2023 / Directorul Apa Serv SA, demis din funcție

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S07E19 – 16 mai 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție 🌐 Panorama Daniel...

RECLAMĂ

Populare