Urmărește-ne și pe:

Știri

Incendiu la o unitate comercială de pe raza Comunei Gherăești

Adăugat

pe

Prin apel la 112, la ora 12:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o clădire în care a funcționat o unitate de cazare P+1+M (motel) în localitatea Tețcani din comuna Gherăești.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la mansardă, parțial la acoperiș și la un perete exterior, cu pericol de generalizare la întreaga clădire.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 25 mp (construit din lemn, termoizolație, vată și polistiren cu învelitoare din tablă), fațada unui perete pe o suprafață de 15 mp și planșeul din lemn pe o suprafață de 3 mp.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nu au fost victime.
ISU Neamț

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

💣 Alertă cu bombă, lângă școala 8 din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

IPJ Neamț: „La data de 27 martie, ora 17:17, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Mihai Viteazul, din municipiul Roman, se află un bagaj, posibil suspect.
Polițiștii au delimitat perimetrul, la fața locului intervenind o echipă de pirotehniști.
După ce s-a constatat că bagajul în cauză nu reprezintă un pericol, acesta a fost preluat de polițiști pentru continuarea verificărilor.”
Proprietarul bagajului misterios ar fi fost deja identificat, valiza aflându-se în custodia organelor abilitate.

Vezi articolul

Știri

Romașcanii care au fose, obligați să se înscrie în registru și să încheie contract pentru vidanjare

Adăugat

pe

Roman TV

Primăria Municipiului Roman are obligația de a completa în „Registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate” datele privind beneficiarii de fose septice sau toalete cu bazine. În acest context, persoanele fizice și juridice, care au în proprietate spații conectate la sisteme individuale adecvate de epurare, au obligația să se înscrie în acest registru, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare sau epurare a apelor uzate. Nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amendă. 40 de persoane de pe raza municipiului nostru sunt înscrise în acest registru.

Vezi articolul

Știri

Romanvodiștii au primit vizita asistenților social Carmen Suciu și Diana Lungu

Adăugat

pe

Roman TV

O clasă de elevi de la Colegiului Național „Roman-Vodă” a fost vizitată miercuri, 27 martie, de asistentul principal din cadrul DGASPC, Diana Lungu și de asistentul social principal Carmen Suciu din cadrul Asociației „Născută înger”, marcând astfel Ziua Internațională a Asistenței Sociale, care se sărbătorește anual, în luna martie. Totodată, prezența lor în rândul copiilor a reprezentat un imbold pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în acest domeniu.

Vezi articolul

Știri

Pristyl: 2.3 milioane de lei subvenții și 1.2 milioane de lei pentru transportul elevilor, în 2023

Adăugat

pe

Roman TV

În cursul anului 2023, operatorul pe transport public local SC. Pristyl SRL a încasat contravaloarea transportului elevilor pe raza municipiului Roman, în cuantum de 1.257.930 de lei. Pentru anul 2024, de la bugetul de stat în bugetul local a fost prevăzută suma de 822.000 lei, pentru transportul public al elevilor. Tot în cursul anului trecut, Municipiul Roman a subvenționat transportul public al unor categorii defavorizate de populație, prin același operator de transport, cu suma de 2.317.005 lei, în bugetul local pentru anul 2024 fiind alocată suma de 2.000.000 de lei. Conform raportului primarului municipiului Roman, în anul 2023 au fost eliberate 10.137 de legitimații de călătorie pentru transport urban.

Vezi articolul

Știri

Romașcanii reclamă: zonă centrală insalubră, unde unii își fac nevoile

Adăugat

pe

Roman TV

La redacție s-a prezentat o persoană din municipiul Roman, nemulțumită de faptul că în zona Cuza Vodă din Roman, în proximitatea blocurilor situate lângă parcul de la Biserica Armenească, deseori sunt aruncate deșeuri la voia întâmplării, iar unii cetățeni certați cu bunul simț își fac nevoile nestingheriți. Toalete publice nu sunt la tot pasul, ce-i drept, iar faptul că se depozitează gunoaie în locuri nepermise generează mirosuri grele și disconfort.

Vezi articolul

Știri

Bătrânii, singuri și neajutorați, adesea deblocați de pompieri din locuințe

Adăugat

pe

Roman TV

Statisticile ISU Neamț privind misiunile pentru deblocarea căii de acces în locuință arată că îndeosebi tot mai mulți bătrâni – singuri și neajutorați – ajung să fie deblocați din locuințe de pompieri, în cazurile fericite fiind găsiți la timp și, ulterior, transportați la unități sanitare pentru acordarea de îngrijri medicale. În cazul altora, în schimb, nu se mai poate face nimic. Anul trecut, pompierii din tot județul au participat la 114 astfel de misiuni. Dintre acestea, 63 de misiuni au fost efectuate în raionul de intervenție al Detașamentului Piatra Neamț, 17 persoane fiind găsite, din păcate, decedate; 42 de misiuni au fost efectuate în raionul de intervenție al Detașamentului Roman, 12 persoane find găsite decedate, iar alte șase misiuni au fost efectuate în raionul de intervenție al Detașamentului Târgu Neamț, fiind găsită o persoană decedată. În primele trei luni din acest an au fost executate 32 de misiuni pentru deblocarea căii de acces în locuință. Cel mai recent caz a fost semnalat la Roman, o bătrână în vârstă de 75 de ani domiciliată pe strada Anton Pann fiind găsită decedată, în locuință.

Vezi articolul

Știri

138.000 euro pentru celelalte loturi privind întreținerea spațiilor verzi, prin externalizarea serviciului

Adăugat

pe

Roman TV

Alte trei contracte au fost încheiate pe 25 martie între Municipiul Roman și firme de profil privind lucrări de întreținere a spațiilor verzi de pe raza municipiului nostru. Lotul 4, etapa I a fost, deja, tratat în cadrul unui alt material de presă, valoarea contractului, încheiat cu SC. Green Time, fiind de 48.400 de euro inclusiv TVA.
Pentru lotul 1, etapa I, municipalitatea a încheiat contract cu SC. Green Hope Gardens SRL, valoarea acestuia fiind de 163.958,07 lei fără TVA. Pentru lotul 2, etapa I, între Municipiul Roman și SC. ISEO SRL a fost încheiat un contract în valoare de 228.302,09 lei fără TVA. Iar pentru lotul 3, etapa I, între administrația locală și SC. Green Time SRL a fost încheiat un contract în valoare de 179.091,50 lei fără TVA. Cele trei contracte au, în total, valoarea de 571.351,60 de lei fără TVA, deci contravaloarea a circa 138.756 de euro inclusiv TVA. Pentru toate cele patru loturi, valoarea totală a contractelor este de circa 186.000 de euro. Anul trecut, aceleași servicii au totalizat contracte în valoare de 162.000 de euro, inclusiv TVA.
Vorbim despre lucrări de greblat, adunat și transportul resturilor vegetale de pe domeniul public, lucrări de tuns gazon, greblat și transport al materialului rezultat, lucrări de tuns gard viu, greblat și transport material vegetal, lucrări de corecție a arborilor. Suprafața pe care se efectuează aceste operațiuni este de 295.883 mp, conform informațiilor furnizate de reprezentanții administrației locale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri19 ore în urmă

💣 Alertă cu bombă, lângă școala 8 din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSIPJ Neamț: „La data de 27 martie, ora 17:17, polițiștii din...

Știri24 de ore în urmă

Romașcanii care au fose, obligați să se înscrie în registru și să încheie contract pentru vidanjare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrimăria Municipiului Roman are obligația de a completa în „Registrul de...

Știri24 de ore în urmă

Romanvodiștii au primit vizita asistenților social Carmen Suciu și Diana Lungu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSO clasă de elevi de la Colegiului Național „Roman-Vodă” a fost...

Știri24 de ore în urmă

Pristyl: 2.3 milioane de lei subvenții și 1.2 milioane de lei pentru transportul elevilor, în 2023

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn cursul anului 2023, operatorul pe transport public local SC. Pristyl...

Știri2 zile în urmă

Romașcanii reclamă: zonă centrală insalubră, unde unii își fac nevoile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa redacție s-a prezentat o persoană din municipiul Roman, nemulțumită de...

Știri2 zile în urmă

Bătrânii, singuri și neajutorați, adesea deblocați de pompieri din locuințe

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSStatisticile ISU Neamț privind misiunile pentru deblocarea căii de acces în...

Știri2 zile în urmă

138.000 euro pentru celelalte loturi privind întreținerea spațiilor verzi, prin externalizarea serviciului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAlte trei contracte au fost încheiate pe 25 martie între Municipiul...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV24 de ore în urmă

Radar TV / Deputatul Leoreanu, despre oportunitățile de dezvoltare ale orașului / 27 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat Laurențiu Leoreanu, deputat PNL moderator: Daniel Muraru ✔️ Modernizarea Romanului,...

Radar TV2 zile în urmă

Radar TV / Sinuciderea polițistului Bogdan Mihalache, învăluită în mister / 26 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția specială de marți, 26 martie, a emisiunii Radar TV invitat:...

Cazuri și necazuri2 zile în urmă

Cazuri și necazuri / Cel mai frumos dar pe care ni-l putem oferi este sănătatea / 26 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 26 martie, a emisiunii Cazuri și necazuri Cel...

Panorama2 zile în urmă

📺 Panorama / Se plâng pe rețelele de socializare, dar nu sesizează autoritățile / 26 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 26 martie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV7 zile în urmă

📺 Radar TV / Primarul Ciobanu, despre rețeta dezvoltării și noile investiții/ 21 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSComuna Cordun, una dintre cele mai dezvoltate localități nemțene invitat: Adrian...

Radar TV7 zile în urmă

📺 Radar TV / Lucian Micu, la pas prin orașul Roman / 21 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 21 martie, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Atelier de lucru / 19 martie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 19 martie, a emisiunii Cazuri si necazuri Atelier...

RECLAMĂ

Populare